Allah sabrını verir...İlk gün ve ben uyanamadım( ailecek 11 de içtiğimiz suyla ve 9 da yediğümiz yemekle duruyoruz ne olacak bilmiyorum
(
Sabah ezanı güneşin doğuşunu bildirmez. Güneşin doğumuyla imsak vakti arasında okunur.Normal sabah ezanı saat normalde 1 saat sonra okunuyordu, Ramazan'da daha erken okuyorlar. Okunduktan sonrada hava aydınlanmıyor ki.
Gerçekten enteresan.
Bazıları diyor gün doğuyor göremiyorsun, havada tek bir ışık yok mübarek ne gününden bahsediyorsun diyesim var.
Tamam orası öyle ama bu saatlere pek güvenmiyorum ben. İmsak vakti olduktan neredeyse 1 saat sonra o ufukta ışıklar gözüküyor ve güneşte sonra doğmaya başlıyor.Sabah ezanı güneşin doğuşunu bildirmez. Güneşin doğumuyla imsak vakti arasında okunur.
Ramazan'da ise imsak vaktinde okunur ki yemeğe dalıp imsak vaktini geçirmesinler diye.
Evet, zaten öyle olması gerekiyor. Bunda yanlış bir şey yok ki.Tamam orası öyle ama bu saatlere pek güvenmiyorum ben. İmsak vakti olduktan neredeyse 1 saat sonra o ufukta ışıklar gözüküyor ve güneşte sonra doğmaya başlıyor.
Ufukta o beyaz ışıklar gözükene kadar yemek yenilebilir diye biliyorum. Ama aksam ezan okunduğunda yanı ezan vaktin geldiğini bildirdiğinde böyle herhangi bir ışık v.s gozlemleyemrdim. Ancak 1 saat sonra gozlemleyebildim.Evet, zaten öyle olması gerekiyor. Bunda yanlış bir şey yok ki.
Hayır, sen sabah namazı kılmayla yemek yemeyi karıştırmışsın. Yemek, imsak vaktiyle son bulur ama sabah namazı güneşin kendini göstermesine kadar kılınır. Takvimlerde yazan Güneş saati de o anı gösterir.Ufukta o beyaz ışıklar gözükene kadar yemek yenilebilir diye biliyorum. Ama aksam ezan okunduğunda yanı ezan vaktin geldiğini bildirdiğinde böyle herhangi bir ışık v.s gozlemleyemrdim. Ancak 1 saat sonra gozlemleyebildim.
Aksam konuşalım bu konuyu şuan tasarruf moduna aldım kendimiHayır, sen sabah namazı kılmayla yemek yemeyi karıştırmışsın. Yemek, imsak vaktiyle son bulur ama sabah namazı güneşin kendini göstermesine kadar kılınır. Takvimlerde yazan Güneş saati de o anı gösterir.
Öncelikle Ramazan ayımız herkese hayırlı olsun. Sahur konusuna gelince ben mantı bile yiyorum. Bazen bu makarna olabiliyor.Bizde yıllardır sahurda kahvaltılık tüketiliyor ama aileden aileye, gelenekten geleneğe değişiyor sanırım. Bana da sanki kahvaltı daha mantıklı gibi geliyor. Nihayetinde iftarda zaten yemek yiyorsun, sahur da bir nevi kahvaltı gibi oluyor.
Allah güç veriyor herkezeNiye hiç susamıyorum? Sahurda 2 bardak su içtim alt tarafı..
2-3 bardaktan sonrası vücuttan direk atılıyor zaten. Deneyimle sabittirNiye hiç susamıyorum? Sahurda 2 bardak su içtim alt tarafı..
ahahahahahhahahahahahahahahhaahhahahaha gerçekten olduysa daha iyi kahkaha atatım. Cidden olmuşmu bu ?
ahahahahahhahahahahahahahahhaahhahahaha gerçekten olduysa daha iyi kahkaha atatım. Cidden olmuşmu bu ?![]()
Niyet edene kadar vakit biter. [emoji14]Ekli dosyayı görüntüle 5031 Toplanin beyler. Yolumuz uzun![]()
Emin misin?Niyet edene kadar vakit biter. [emoji14]
Bu arada yanlış bilgi.![]()