General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Type c portuna, eski port takılıyor mu ki? takmayın diyorsun..
micro usb'den, type c'ye çeviren uçlar veri aktarımı sağlamamaktadır. bunun için veri aktarımı sağlayan type c otg kablo alınması gerekiyor. micro usb otg flash belleği olanlar, uç çeviriciyle kullanamaz. veri aktaran uç çeviriciler de çıkar yakında belki.

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar cihazı 1 aydır kullanan birisi olarak iyi ve kötü yönlerini aklıma geldiği kadarı ile sizlere bahsedeceğim. istediğiniz soruyu da sorabilirsiniz :)
Telefonun iyi yönleri
1
- Saf Android : Bu biraz tercih meselesi olabilir ama arayüzün temiz olması Telefon markalarının gereksiz bir ton uygulaması olmaması bana göre çok iyi.
2 - Sürüm güncelleme : 2 sene boyunca Android güncelleme alacağı garanti altında, Güncellemeleri aylarca bekleyenler için, çok önemli olduğunu düşünüyorum, ben geliştirici olduğum için tercih sebebim oldu.
3 - Telefon tasarımı : Yan çerçeveler İphone çakması v.s. bu durumdan rahatsız olanda vardır, takmayan da, o yüzden benim içiniyi yönler arasında saydım.
4 - Usb Type-c ve hızlı şarj : Daha hızlı veri aktarımı ve usb 2.0'a göre daha sağlam, Telefon yarım saatte %50 şarj olabiliyor, tam şarj olması 1,30-2.00 saat sürüyor, özellikle %90'dan sonra çok yavaş şarj oluyor bu muhtemelen pili korumak için.
5 - 13 mp Flaşlı Ön Kamera : Özellikle bu fiyatları geçtim amiral gemilerinde bile bu çözünürlükte kamera bulunmuyor, her şey mp değildir evet, ama kamera kullanan birisi olarak gayet memnun kaldığımı söyleyebilirim.
6 - 2,5D ekran : İphone gibi yan taraflar kavisli ve bu gerçekten şıklık katıyor, ama ekran jelatin sorunu da oluyor şahsen ben jelatin çok ortada kalıyor diye taktırmadım.
7 - Ekran ve kamera lens koruması : Hem ön hem arka kamera ekranı Gorilla Glass 4 ile korunuyor, özellikle çıkıntılı arka kamera için çok iyi olmuş ve ne kadar doğrudur bilmiyorum ama firma bu bir ilk diye tanıttı.
8 - Kutu içeriği : Amiral gemilerinde bile göremeyeceğiniz kadar iyi adamlar bulamazsınız diye 2 adet usb kablosu ve dönüştürücü koyuyorlar, dönüştürücü ile şarj pek verimli değil ama
9 - Kulaklık : Bunun için ayrıca belirtmek istedim, çünkü kulaklığının ses kalitesi çok iyi, ortalama 40-50tl lik kulaklıklar kullanan birisi olarak bu kulaklık piyasada 100tl ye satılabilecek derecede olduğunu düşünüyorum.

Telefonun Kötü yönleri (Daha çok arızaları)
1 - Aşırı ısınması : Bir çok kişi bundan müzdarip, özellikle uzun oyunlar oynarken, bu biraz da kişisel aslında, ben fazla oyun oynamıyorum ve telefonu tutuş şekline göre telefonun ısınan yerine elim değmiyor, Kamera çevresi ısınıyor, bazı kullanıcılar normal kullanımda da ısınıyor diyor evet bu sıkıntı da olan cihazlar var ama her telefonda aynı değil.
2 - Şarj Boşalması : Özellikle telefonu benim gibi ilk seriden alanlar gece telefon şarjı %100'den sabah %70'e kadar azalmalar oluyor, ama bu durum herkeste yok, bende de vardı ne yapsam düzelmedi en son güncelleme geldi düzelir gibi oldu ama durum aynı kaldı format atayım dedim, ve düzeldi, şuan her şey normal.
3 - Kamera odaklaması : Odaklama yavaş olduğunu söyleyende var odaklama yapamadığını da bu sıkıntı da biraz belirsiz gibi şahsen ben odaklamadan memnunum tabi bir amiral gemisi kadar iyi de beklemeyin
4 - Sim Kart tanımama : Bu sorunu sadece duydum ondan yazayım dedim, 2 cihaz satın aldım ikisinde de sıkıntı yoktu.
5 - Usb şarj soket arızası : Eski modellerinde özellikle ilk discovery telefonlarında bu sıkıntı hemen hemen herkeste vardı, yine aynı sıkıntı mı acaba düşünebiliriz ama pek kimse de rastlamadım o da bana denk geldi işte
6 - Bildirim led ışık sızması : Bu sıkıntı tüm modellerde var sanırım, bu durum rahatsız edeceğini sanmıyorum çünkü karanlık ortamda telefon şarj dayken ışık alt taraftan çok az şekilde geliyor, ekran açıkken kullanımı hiç bir şekilde etkilemiyor, benim için sorun değil ama sizi bilemem, çünkü buna takan çok kişi var.
7 - Fotoğraf oranı : Fotoğraflar 13mp de 4:3 oranında bu kişisel bir şey klasik 16:9 kullananlar için beğenmeyebilir ben de beğenmedim şahsen bu oranı 16:9 için 8.4mp oluyor kamera

Uzun lafın kısası, telefon şarj sıkıntısı olmazsa normal kullanımda 1 günü rahat çıkarabilirsiniz, uzun süreli oyunlarda telefon ısınması canınızı sıkabilir, Şu an Kendi yaşadığım şarj soket arızası için servise gittim ve servis tamir etmek istedi, 1 ay geçti diye değişim kabul etmediler Tüketici hakkımda ise 6 Ay hakkım olduğunu öğrendim ve ben tamiri kabul etmedim sonuçta yeni cihaz, arıza olduğuna dair belge aldım Tüketici heyetine başvuru yapacağm, cihazı yenilemek için elimden geleni yapacağım bu durumdan yine sizlere bahsederim. Bundan dolayı cihazda test yapma şansım yok interneti bile kapalı tutuyorum şuan şarjı 2 gün yetsin diye zor da olsa şarj edebiliyorum idare etmem lazım :)
Tüm bu sorunlara rağmen telefonun fiyatını dikkate alarak, 300 daha veririm şunu alırım gibi düşünmektense bu fiyata rakiplerine bakın çünkü herkes o 300'ü veremez o mantıkla 300 değil 500 verin daha iyisini alın, aldığınız cihazda bir sorun çıkmazsa fiyatını gerçekten hak ediyor, he sorun çıktı biraz uğraştırırlar ama 14 gün içinde telefonu iade edip paranızı alma hakkınız var, gerekirse Tüketici heyetine gidin hakkınızı arayın. Hakkınızı aramaktan korkmayın, biz korktukça firmalar iyice kendini bir şey sanıyor, sonuçta onları bizler ayakta tutuyoruz, Tüketici heyetleri bizim için nimet değerlendirmek lazım. Aklıma gelenler bunlar sormak istediklerinize cevap verebilirim, Ne bu telefonu överim ne de gömerim arkadaşla neyse onu derim merak etmeyin. :)
İstanbul'da olanlar özellikle cihazı test etmek için Mecidiyeköy Profilo AVM de gidip test yapabilirsiniz, ısınması nasıl ya da istediğiniz şeye bakabilirsiniz saatlerce inceleyebilirsiniz rahat bir ortamdır :) Ama cihazlara uygulama yükleniyor mu bilmiyorum.

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
şarj boşalması olayı telefonu aldıktan bir gün sonra bir kereye mahsus başıma geldi uyudum uyandm telefon kapalıydı.eğer uyumadan önce şarj yüzde5-10 arası değilse.. 10 gündür böyle bir durum yaşamadım. ışık sızması sorun değil kötü yön hiç değil.aşırı ısınması oynadığın oyuna ve zamana bağlı telefon elinden düşmüyorsa mutlaka ısınır buda çok normal.senin yazdıklarına ek yapayım kötü ve iyi yönlere.
kötü yönleri:telefonun orjinal kısmında mp3 zil sesi yapılmaması ve uygulamalarda bildirim sayısı göstermeme olmaması kötü (play storeden nova launcher prime indirilirse halledilir)
iyi yönlere ek: ekran görüntüsü ve ses kalitesi çok muazzam amiral gemileriyle bile kıyaslanır

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
bu arada dip not:gm 5 plus kullanıcıları gm asistan uygulamasında güç tasarruf modunu etkinleştirin ve ayarlar kısmından pil tasarruf modunu açın batarya süresini uzatın ve koruyun

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@Halduj o kadar çok şey saydım ki ekran görüntüsü ve ses kalitesini unuttum :) Evet bunları ben de beğeniyorum zil sesi meselesi dediğin gibi basit bir şey takılacak derecede değil :) Gm Asistan bende sıkıntılı çoğunlukla hata bildirimi yapamıyorum, sadece güç tasarufu işine yarıyor o da her zaman devreye alamıyorum, uygulama baya sıkıntılı güncellemeler ile halletmeleri lazım.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
@ismalil29

kardeş eline koluna diline sağlık ne var ne yok dökkmüşsün ortaya valahi sorucak soru bulamadım aklımdakı tüm sorular burda var, alırsakta bu yoruma göre alıcaz artık böyle içten yorum yazmayanları pek dikkate almayacagım, (inceleme videoları vs.)
Teşşekkür ederiz Sağolasın

Bu gece şarj boşalması sorunu bence ileriki zamanlarda güncellemelerle düzelebilecek bi mesele, zira arkaplanda androidin çalışan dosya yada ne biliyim uygulamalarına bağlı oldugunu düşünüyorum

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Şarj boşalması ilk başlarda olabilir. Zamanla rayına oturur. Bunu sorun olarak görmeyin. Düzenli ve doğru şarj ettiğiniz sürece batarya performansınız bir miktar artacaktır.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
evet o sorun lityum polimer bataryalarda düzelebilir yani şarj kalibrasyonu gibi bişey
ama pil ömrünün az olmasını nasıl iyileştirirler bilemiyorum
3100mAh bataryayla harika süreler çıkaran telefonlar var
bundan az fiyata da yüksek fiyata da var, fiyatla alakalı değil yani, pil ömrü kalitesi

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Pil ömrü, yazılımla alakalı iyileştirilebilir. eğer donanım da çok fazla şarj tüketen parçalardan oluşmuyorsa tabi.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
tam tersi donanımı çok az tüketiyo sd 617 tıpkı 615 gibi çok az güç tüketiyohatta daha da iyileştirilmiş hali 615in ama bu cihazdayazılımsal bi sıkıntı olmaıki şarj zor yetiyor bir gün
aynı cpu ve gpu yu , 3gb ram ve 13 mp ön 13 mp arka kamera kullanan benzeri olan zenfone selfie pil konusunda daha iyi, demekki bu cihazda yazılımla iyileştirilebilir
bence tabi

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Yazılım ile düzelir öyleyse. Benim arayüz de çok şarj tüketiyor ama ona rağmen 7 saatten aşağı ekran süresi almıyorum.

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
GM 5 plusla 7 saat ve üzeri ekran süresimi bence süper
iphone 5 ile 2-4 saat alıyorum bıktırdı

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
lenovo gm5 plus kadar stabil arayüze sahip değildir gm5 plus daha akıcı hızlı olur

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Arkadaşlar bende sizin gibi telefona temkinli yaklaşıyordum gm nin ceo sundan genel müdürüne kadar her tanıtım videosunu izledim ve risk alarak aldım. Çok şükür ki herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.hatta bazı ortamlarda telefonu masaya bıraktığımada 6 plus ın hayırlı olsun diyenler oldu. gm 5 plus dediğimde kimse inanamadı fiyatı duyan bende alacam diyor.telefonun arkasına apple simgesi elmayı koysam telefondan anlamayan birine büyük rakamlara satabilirim:D:D

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Arkadaşlar bende sizin gibi telefona temkinli yaklaşıyordum gm nin ceo sundan genel müdürüne kadar her tanıtım videosunu izledim ve risk alarak aldım. Çok şükür ki herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.hatta bazı ortamlarda telefonu masaya bıraktığımada 6 plus ın hayırlı olsun diyenler oldu. gm 5 plus dediğimde kimse inanamadı fiyatı duyan bende alacam diyor.telefonun arkasına apple simgesi elmayı koysam telefondan anlamayan birine büyük rakamlara satabilirim:D:D

Güzel kardeşim benim postları okuduysan orada da belirttim. GM 5 plus la ilgili her videoyu, her incelemeyi, her röportajı, her pil testini kısacası ne kadar video varsa izledim. Tolga'nın GM müdürüyle yaptığı röportajı da dinledim. Adam çok güzel konuştu cart curt ama 1000 tl çöpe gitsin istemiyorum. Sen aldın güzel diyorsun şimdi yarın ben alsam patlak çıkacak telefon o yüzden hala çok kararsızım

ERCANCELEBİ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Aynen kararsızık
biraazdaha bekleyip düzelen problemleri olucakmı beklemek lazım
iphone 5i powerbankle idare ediyorum iyi hoş ama kamerası bundan kötü olursa üzülürüm

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Güzel kardeşim benim postları okuduysan orada da belirttim. GM 5 plus la ilgili her videoyu, her incelemeyi, her röportajı, her pil testini kısacası ne kadar video varsa izledim. Tolga'nın GM müdürüyle yaptığı röportajı da dinledim. Adam çok güzel konuştu cart curt ama 1000 tl çöpe gitsin istemiyorum. Sen aldın güzel diyorsun şimdi yarın ben alsam patlak çıkacak telefon o yüzden hala çok kararsızım
alsam öyle olacak böyle olacak dersen illaki olur.tabiki kimse parasının çöpe gitmesini istemez ama sağlam dediğin telefon bile hatalı olabilir ince düşünmeye hiç gerek yok

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
@ismalil29

kardeş eline koluna diline sağlık ne var ne yok dökkmüşsün ortaya valahi sorucak soru bulamadım aklımdakı tüm sorular burda var, alırsakta bu yoruma göre alıcaz artık böyle içten yorum yazmayanları pek dikkate almayacagım, (inceleme videoları vs.)
Teşşekkür ederiz Sağolasın

Bu gece şarj boşalması sorunu bence ileriki zamanlarda güncellemelerle düzelebilecek bi mesele, zira arkaplanda androidin çalışan dosya yada ne biliyim uygulamalarına bağlı oldugunu düşünüyorum
Ne demek :) Şarj boşalması şuan bende yok, biraz şans işi oldu artık, sıkıntı çıkmazsa fiyat performans telefonu, beklerim dersen bekle derim ama her yeni seride daha sağlam oluyor cihazlar

ismalil29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aynen kararsızık
biraazdaha bekleyip düzelen problemleri olucakmı beklemek lazım
iphone 5i powerbankle idare ediyorum iyi hoş ama kamerası bundan kötü olursa üzülürüm
Bende iphone 5 kullanıyordum, kamerada bir sıkıntı olmadığı sürece seni üzmez merak etme, kamerası başarılı :)

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
alsam öyle olacak böyle olacak dersen illaki olur.tabiki kimse parasının çöpe gitmesini istemez ama sağlam dediğin telefon bile hatalı olabilir ince düşünmeye hiç gerek yok

Abi ince düşünmeyle alakası yok ama yani gelen hataları okumuşsundur illaki onlara aldırmayıp gidip telefonu alman büyük cesaret vallahi :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim gibi yapacaksın o zaman. Ben hakkı beyin elinde ilk gördüm telefonu ve almanya'da raflara geldi, direkt aldırdım, getirttim. Huawei P9 ile ilgili doğru düzgün test videoları bile yoktu ki telefon 3 hafta önce tanıtılmıştı zaten. Gözünü kapat beğendiğin telefonu al.

Nasibinde ne varsa onu yaşarsın..

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
yazılan hataların büyük kısmına inanmıyorum ama 3-5 hatası olabilir ama inan bende şuan hata yok:D risk aldım gayette memnunum çok şükür

Graveworm

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,416
Benim gibi yapacaksın o zaman. Ben hakkı beyin elinde ilk gördüm telefonu ve almanya'da raflara geldi, direkt aldırdım, getirttim. Huawei P9 ile ilgili doğru düzgün test videoları bile yoktu ki telefon 3 hafta önce tanıtılmıştı zaten. Gözünü kapat beğendiğin telefonu al.

Nasibinde ne varsa onu yaşarsın..

Abi senin risk aldığın telefon Huawei :D Ben gözüm kapalı girerim o telefona ama tuzlu işte...

yazılan hataların büyük kısmına inanmıyorum ama 3-5 hatası olabilir ama inan bende şuan hata yok:D risk aldım gayette memnunum çok şükür

Ya o kadar şikayet aldıktan sonra cidden nasıl aldın o telefonu çok merak ediyorum ya :D Yani bugün son bi toplantı yapıcam valide hanımla bakalım her şey bugün belli olacak

Halduj

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
gelen şikayetler her telefonda olacak diye bişi yok.benim 1000-1200 arası bütçem vardı vibe p1 ve 5 plus arasında kaldım sonunda tereddütlermi bir kenara bırakıp 5 plus almaya karar verdim bir ara pişman olur gibi oldum eksikliklerden dolayı.mesela bildirim sayılarını göstermemesi canımı sıktı biraz. sonra yüzde 90 indirimden faydalanıp nova launcher prime indirdim telefon harika bişi oldu benim gözümde.almamdaki en önemli sebeplerden biri google tarafından güncellenecek olması ve telefonda kaliteli malzemeler kullanılması. ekran gorilla glass 4 gerçekten sağlam ve kalite.kamerasıda glass 4 tarafından yapılmış ve dünyada ilk saglam kamera özelliği taşıyor.bu tip etkenler almamda öncü oldu.