General Mobile 5 Plus Kullanıcıları Kulübü

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
arkadaşlar dün çektiğim video yu açıkcası size layık görmedim. hemde yüksek kalitede çekmişim 8 dakikalık video 1,5 GB idi. yükleyemedim.
az önce tekrar çektim. onuda bi türlü pc ye atıp yükleyemedim. kaç gündür ha bugün ha yarın beklettim sizi kusura bakmayın. v,deo da söylediklerimi size yazılı ileteceğim.

telefonun özellikleri normal kullanım için gayet yeterli. marka model ve lüks takıntınız yoksa tercih edebilirsiniz.
kutudan bildiğiniz gibi 2 tane usb kalbosu çıkıyor. şarj cihazı 2,5 A. az önceki verilerime göre 4,5 saat ekran süresi aldım. ve tam boşken kapalı şekilde şarja taktım.30 dakikada %42 şarj oldu.ancak açıkken daha hızlı şarj olduğunu biliyorum.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Oyunlarla yaptığım denemelerde herhangi bir kasma donma olmadı.1 saati aşkın video izlemede ısınma veya donma yasamadim. Hd video lar i keyifle izleyebilirsiniz.
32gb lik hafıza kartı kullanıyorum.ve taktığınızda size sadece foto video mu yoksa bellekmi şeklinde kullanacaksınız diye soruyor.böylelikle bellek formu nu seçerseniz hafizanizi toplam olarak gösteriyor.gayet güzel bu ozellik.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
GPS çok hızlı.acmamla yerimi bulması saniye duruyor.evde bile yer bulma çok hızlı çalışıyor.
Cat7 modemle speedtest te 100 mbps indirme 30 mbps yükleme hızı ölçtum.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Kameralar gayet iyi.ancak bu noktada şunu belirtelim.ayni zamanda profesyonel fotoğrafçılıkla ilgilenen biri olarak, bu cihazların senatörleri mercimek kadardır.yani eğer ortam karanlıkta çok birşey beklemeyi.ama aydınlık ortamlarda gayet iyi.Google camera uygulamasida oldukça hızlı odaklama sağlıyor yazılım desteği ile.hdr de başarılı ön kameradan flasla video çektim.karanlıkta.bence böyle bir telefon için guzel

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Camın 2.5d olması kenarlarda yumuşak iniş olarak belli olmakta.buda cihaza ayrı bir hava katıyor.önden veya yandan görenler iphone6 mi aldın diyip bakıyorlar ve herkesin dikkatini cekiyor

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Alttaki bildirim ışığı çok karanlıktı ekran kapalıyken ekrana ışık veriyor.bence bu üretim hatası değil planlı birşey.çünkü alttan projektör gibi gözüküyor. Güç tuşu tırtıklı böylelikle ses tuslarından ayirabiliyorsunuz.
Konuşmada video kayıt ve oynatma da ses giriş ve çıkışları ahize kalitesi iyi.

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Neyse çok uzatmayayim.
1000 TL verdiğimin farkındayım.bana verilenlerin f/p ilişkisi içerisinde yeterli olduğunu düşünüyorum.bundan önce Sony z2 ve ž3 kullandım.hız açısından onlardan daha iyi.
Buna gecis yaptigim Nexus 5 benim gözümde bir efsane ancak ondakı sorunları düşününce donupbarkaya bakmiyorum. Ondan bir tık ustte olduğunu söyleyebilirim.

Ekranın büyük olması note serisindeki gibi rahatsız edici gelmedi.incelik ve gövde-ekran oranı sayesinde sanırım.

Kısacası alın. :)

Nbu zamana kadar hep 1000 TL bandında telefon kullandım.bu segmentte pişman olmazsiniz

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Batarya konusunda ilk gün sonunda bana biraz sıkıntılı gibi geldi. Zira bir kaç şarj sonra net anlayabiliriz. GPS konusunda gerçekten hızlı web browser için Mercury kullanıyorum gayet akıcı ışık sızması var ama bana göre olumsuz değil. Isınma sorunu mevcut YouTube ile 3video sonrası ciddi ısınma mevcut.

İnceliyoruz bakalım lenovo s90 vardı o bundan bir tık ilerde olduğu konular var ama hız ve stabilite açısından şimdilik GM5 plus önde

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Batarya konusunda ilk gün sonunda bana biraz sıkıntılı gibi geldi. Zira bir kaç şarj sonra net anlayabiliriz. GPS konusunda gerçekten hızlı web browser için Mercury kullanıyorum gayet akıcı ışık sızması var ama bana göre olumsuz değil. Isınma sorunu mevcut YouTube ile 3video sonrası ciddi ısınma mevcut.

İnceliyoruz bakalım lenovo s90 vardı o bundan bir tık ilerde olduğu konular var ama hız ve stabilite açısından şimdilik GM5 plus önde

2 gündür yoğun bluetoth ve gps kullanımımla 4,5 saatten biraz fazla ekran süresi aldım. yarın lte yi kapatıp 3g ile kullanacağım. sanırım 6 saate yaklaşık bir süre alırım.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
2 gündür yoğun bluetoth ve gps kullanımımla 4,5 saatten biraz fazla ekran süresi aldım. yarın lte yi kapatıp 3g ile kullanacağım. sanırım 6 saate yaklaşık bir süre alırım.
Teşekkürler kardeşim rica etsem ekran görüntüsü de paylaşırmısın zira bu akşam ben de aynı kullanımda pil kullanım detayını merak ediyorum bir de video izleme esanasında ısınma var mı ?

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
Cihazı kullandınız belki 1 hafta belki daha az ya da fazla fark etmez şimdi ki aklınız olsa bu cihazı alır mıydınız? Bunu cevaplayın ona göre alcam telefon alıp memnun kalmayıp yenisini alma şansım yok lütfen objektif olun :)

Ozan Koşar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sony Xperia C4 ile karşılaştırma yapabilecek olan var mı?

veya "EEEEEYYY SDN Editörleri", muhakkak karşılaştırma videosu çekeceksinizdir; lütfen Sony C4'ü de kapsayan bir video olsun ;)

CrazyGuardian

Asistan
Reaksiyon puanı
17
1 haftalık kullanıcıyım arkana bakmadan al git. video resim hazırladım paylaşmak için net sıkıntım var. oyunlarda gayet iyi. Telefonun ekranı yeter :)

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Teşekkürler kardeşim rica etsem ekran görüntüsü de paylaşırmısın zira bu akşam ben de aynı kullanımda pil kullanım detayını merak ediyorum bir de video izleme esanasında ısınma var mı ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20160508-224556.png
    Screenshot_20160508-224556.png
    120.8 KB · Görüntüleme: 437
  • Screenshot_20160508-225528.png
    Screenshot_20160508-225528.png
    71.9 KB · Görüntüleme: 426

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31

yok kardeşim hiçbir sıkıntı yok.

tek sorun şu watsap iletim sesi varya dıt dıt ötüyo.cızırtılı o kötü.başka sıkıntı yok

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Cihazı kullandınız belki 1 hafta belki daha az ya da fazla fark etmez şimdi ki aklınız olsa bu cihazı alır mıydınız? Bunu cevaplayın ona göre alcam telefon alıp memnun kalmayıp yenisini alma şansım yok lütfen objektif olun :)

alırdım kardeşim. hiç gözüm arkada değil. cebimde bi telefona 3000tl civarı verebilecek param olsaydı başka cihaz alırdım. ama bu zamana kadar hep o kadar para vermeye karşı durdum ve 1000tl civarı aldım. sonuna kadar memnunum

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Sony Xperia C4 ile karşılaştırma yapabilecek olan var mı?

veya "EEEEEYYY SDN Editörleri", muhakkak karşılaştırma videosu çekeceksinizdir; lütfen Sony C4'ü de kapsayan bir video olsun ;)

sony ana ekranda bile kasım kasım kasılıyor. z2 ze m4aqua tecrübelerimle konuşuyorum. sony almam :(

Alio6

Doçent
Reaksiyon puanı
38
alırdım kardeşim. hiç gözüm arkada değil. cebimde bi telefona 3000tl civarı verebilecek param olsaydı başka cihaz alırdım. ama bu zamana kadar hep o kadar para vermeye karşı durdum ve 1000tl civarı aldım. sonuna kadar memnunum
cihazda ne gibi sorunlarla karşılaştın şarj performansı ve ön kamerası nasıl?

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Teşekkür ederim kardeşim lakin haftasonu anca sıfırlama yaparım şu çoklu kullanıcı işi yüzünden iyice karıştı telefon ama olmadı servise göndericez .Bugün son kez şarj süresini test edicem.

hattoriy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Beyler bu telefonu alan bazı arkadaşlar görüşme esnasında cızırtı gelmesinden şikayetçi telefonu yeni alan arkadaşlarlarda bu ve benzeri problemlerle karşılaştı mı

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
cızırtı sorunu yaşamadım ancak telefon 1 mayıs güncellemesi yaptım baya farketti batarya @chemistanbul şu an şarj oluyor kardeşim . Ancak hard format sonrası kendine geldi cihaz tuhaf...
Bakalım ilerleyen günlerde neler görecez daha :D

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
1 mayıs güncellemesi mi? bende güvenlik yaması sı olarak 4 nisan diyor. ???

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
1 mayıs güncellemesi mi? bende güvenlik yaması sı olarak 4 nisan diyor. ???
yedeklerini al ses açma / ve power ile hard moda gel komut yok yazısı çıkacak sonra power tuşuna basılı iken bir kere ses açmaya bas wipedata/factory reset ve wipe yap açılışta günceleme geliyor 80 mb ;)

chemistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
31
yedeklerini al ses açma / ve power ile hard moda gel komut yok yazısı çıkacak sonra power tuşuna basılı iken bir kere ses açmaya bas wipedata/factory reset ve wipe yap açılışta günceleme geliyor 80 mb ;)
şükür şu sitede dilinden anladığım bi arkadaş buldum :D nexus 5 ten biliyorum :D hemen yapıyorum.

bu arada ben hafıza kartını bellek kartı olarak yaptım. ama pc de görmüyor. ilginç.

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
şükür şu sitede dilinden anladığım bi arkadaş buldum :D nexus 5 ten biliyorum :D hemen yapıyorum.

bu arada ben hafıza kartını bellek kartı olarak yaptım. ama pc de görmüyor. ilginç.
Rica ederim kardeşim benim kız öyle demiyor biz artık eskidik

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567

Rica ederim kardeşim benim kız öyle demiyor biz artık eskidik

IMG_1087.jpg