HP Pavilion G6 1055st Mac OS X Kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ardanuc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kurulumu gerçekleştirdim hocam şimdi ne yapıyım?

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Usb belleği çıkar normal kuruluma geç

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
USB kurduğuna emin misin? Burda ki gibi USB belleği seçip kendine göre ayarladın mı? 1.54 kadar izle.

Aynısını yaptım gene normal başlattı kendini ama - bu işaret geliyor ondan sonra normal başlıyor

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
USB kurduğuna emin misin? Burda ki gibi USB belleği seçip kendine göre ayarladın mı? 1.54 kadar izle.

Aynısını yaptım gene normal başlattı kendini ama - bu işaret geliyor ondan sonra normal başlıyor

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam senden cevap gelmeyince ben kendi başıma bişeyler yaptım montezumanın dosyasını indirdim kurdum şuan PC'de işletim sistemi yok uğraşıyorum biraz yardımların için sağol ihtiyacım olursa sana yazabilir miyim burdan ?
Chameleon 2.3 svn bu sürümü indirip dene bakalım. olmadı ise 10.8.4 BootCd for AMD burada ki ıso dosyasını indir dvd yazdır ve önce dvd ile başlat sonra usb seç ve usb üzerine gelirken -v -f GraphicsEnabler=Yes yada No npci=0x2000 bu kodlar ile dene.

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Benlik bir sorun yok forum da sorun vardı. Daha önce sen yanlışım olmasın o imaj ile kurulum yapmıştın ve Wi-Fi ekran kartı çalışmamıştı. Sosyal de bununla ilgili konun da vardı sen başaramadım tam bir cevap yazmadın. Şimdi ben senin sistemine uygun bir imaj verdim ama sen hiç araştırmadan, sabır etmeden başka bir imaj deniyorsun, umarım başarırsın.

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benlik bir sorun yok forum da sorun vardı. Daha önce sen yanlışım olmasın o imaj ile kurulum yapmıştın ve Wi-Fi ekran kartı çalışmamıştı. Sosyal de bununla ilgili konun da vardı sen başaramadım tam bir cevap yazmadın. Şimdi ben senin sistemine uygun bir imaj verdim ama sen hiç araştırmadan, sabır etmeden başka bir imaj deniyorsun, umarım başarırsın.
Hocam vallaha haklısın diyecek bişeyim yok.

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ya yardımına ihtiyacım var yardım edebilir misin ?

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam bu montezuma bana yardım etmiyor ver dediğin linki indireceğim ama ben bu Mac'in son sürümü el capitana yükseltebilir miyim ?

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Canım kardeşim benim saten sorun senin El Capitan da değil mi? Ekran kartın sorunun yok mu? Ayrıca Montezuma hocam kimseden yardımını esirgemez, merak etme ben orayı da takip ediyorum. Sen onun dediklerini ve istediklerini uygula o bütün çözümleri sana verir. Örnek olarak VBıos config dosyasın da işaretlemeyi ve ayrıca senden config.plist dosyanı istemiş. Sen yazdıklarını dikkatli bir şekilde okumuyorsun galiba? Yazdıklarını tekrar oku ve dedikleri olmadı ise o zaman ben sana link vereyim.

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Canım kardeşim benim saten sorun senin El Capitan da değil mi? Ekran kartın sorunun yok mu? Ayrıca Montezuma hocam kimseden yardımını esirgemez, merak etme ben orayı da takip ediyorum. Sen onun dediklerini ve istediklerini uygula o bütün çözümleri sana verir. Örnek olarak VBıos config dosyasın da işaretlemeyi ve ayrıca senden config.plist dosyanı istemiş. Sen yazdıklarını dikkatli bir şekilde okumuyorsun galiba? Yazdıklarını tekrar oku ve dedikleri olmadı ise o zaman ben sana link vereyim.
Dediklerini okuyorum hatta dosyada hata yaptım mı diye dosyayı gönderdim şurda hata var falan demedi ama genede aynı şey bende windows kurdum şimdi sanal makineden kurmaya çalışacağım bakalım

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sürekli rahatsız ediyorum ama şimdi ben makineyi kurdum clover configuratoru da kurdum nasıl yapacağım bundan sonrasını montezumaya yazamıyorum ceza verdiler forumdan

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ne kurdun? Ne yaptın? Ve ne yapmak istiyorsun? Öncelikle El Capitan dan vazgeç derim ama bilecek senin, ayrıca sanal makina da internet vs çalılıyor ise, google den iatkos ml2 diye ara, ml2 indir sanal makina mac üzeri bunu usb belleğe yazdır, muhtemelen indirdiğin ml2 de chamelon bootloader yüklü gelmesi lazım, şayet yok ise, chamelon bootloader indir usb belleğe kur ve sonra mac kurulumuna geç, iatkos içerisin de birçok eklenti ayarları bulunmak da, bunu ise tam disk biçilendirdek sonra yükle demeden özelleştir tıkladığın da ayarları göreceksin saten

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne kurdun? Ne yaptın? Ve ne yapmak istiyorsun? Öncelikle El Capitan dan vazgeç derim ama bilecek senin, ayrıca sanal makina da internet vs çalılıyor ise, google den iatkos ml2 diye ara, ml2 indir sanal makina mac üzeri bunu usb belleğe yazdır, muhtemelen indirdiğin ml2 de chamelon bootloader yüklü gelmesi lazım, şayet yok ise, chamelon bootloader indir usb belleğe kur ve sonra mac kurulumuna geç, iatkos içerisin de birçok eklenti ayarları bulunmak da, bunu ise tam disk biçilendirdek sonra yükle demeden özelleştir tıkladığın da ayarları göreceksin saten
Montezumanın El capitan kurulum dosyasını usbye transmac ile yazdırdım. Şimdi de sanal makineye iatkos ml2 ve clover configurator kurdum montezumanın [Çözüm] OS X Boot Ekranında Bozulma bu linkte verdiği şeyi yapacağım ama nasıl bilmiyorum bu arada nedendir bilmiyorum ama chamelon bootloaderi pc görmüyor başlangıçta.

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
"Montezumanın El capitan kurulum dosyasını usb ye transmac ile yazdırdım." Burasını anladım.

"Şimdi de sanal makineye iatkos ml2 ve clover configurator kurdum" Aitkos nasıl kurdun? Hemde Bootloader olmadığı halde?İatkos ML2 indirdin mi? Yoksa benim verdiğim mi? Galiba EL Capitanı kurdun sanal makineye?

"montezumanın [Çözüm] OS X Boot Ekranında Bozulma bu linkte verdiği şeyi yapacağım ama nasıl bilmiyorum" Clover Configirasyon programını çalıştır, mount efi tıkla, hangi sürücüye kurdun ise seç ve masaüstüne EFI bölümü çıkacak. Daha sonra EFI içinde ki config.plist dosyasını Clover Configiras yon programı ile aç ve dediklerini yap ama, bunu niçin burada yapıyon ayrıca onu anlamış değilim halen.

"bu arada nedendir bilmiyorum ama chamelon bootloaderi pc görmüyor başlangıçta." Yanlış kurmuş olabilirsin, başka hatalar olabilir vs vs.

Bak dediklerini ayırdım ve cevaplarını yazdım, bir işlemin diğer işlemin den hatalı. İç içe iş yapıyorsun.

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Sin0w hocam benim pc görmüyorken hiçbirşey yazmadan etmeden sanal makina iatkosu görüyor nedenini inanın bilmiyorum.

"dediklerini yap" dediğiniz kısımı anlamadım ben çünkü verdiğim linkte nasıl yapmam gerektiği yazmıyor.

"Başka hatalar olabilir vs vs." tamam olabilir ama buna bi çözümünüz var mı varsa yapalım bende iatkos var ama sizin verdiğiniz linkteki değil ben kendim indirmiştim önceden.

"DMG dosyasını mac'de yazdırdığım zaman pc başlangıçta flashı takılı olduğu halde görmüyor isterseniz bide kendi indirdiğimi yükleyim."

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
config.plist dosyanızı bana gönderin, ben editleyip size yollarım. Ayrıca DMG dosyasını nasıl yazdırdın bilmiyorum ama umarım doğru yazdırmışsın.

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
config.plist dosyanızı bana gönderin, ben editleyip size yollarım. Ayrıca DMG dosyasını nasıl yazdırdın bilmiyorum ama umarım doğru yazdırmışsın.
Senin verdiğin dmg dosyasını transmac'dan restore disk ile yazdırdım. Ben bişeyler yaptım siz fotoğrafını gönderiyorum bi bakın.

Ekli dosyalar

• ML2.png
    ML2.png
    224.2 KB · Görüntüleme: 596

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Doğru yapmışsın, şuan sanal sistem de ekran kartın 4 MB olarak mı gözüküyor?

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Tamam, config.plist dosyan doğru devam et.

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Alemsin :D şuan sanal sistem deki performans dan memnun musun her ne kadar ekran kasması olmadığını düşün.

Ardanuc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alemsin :D şuan sanal sistem deki performans dan memnun musun her ne kadar ekran kasması olmadığını düşün.
Hocam 2 gb ram da idare eder performans o 4gb olacak 128 mb ekran olur büyük ihtimalle de

Sin0w

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
2 GB ile kasma yaşarsın azda olsa, ayrıca Mac OS X lerde 128 mb yoktur, 1536 olur tahminim oda olursa :) ama tekrar söyleyim sana, max 2 ay kullanır sıkılır ve tekrar Windows a döneceksin.