r9 390 hangi marka olmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sadiky
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

R9 390 ALINIRKEN HANGİ MARKA TERCİH EDİLMELİ ?

• Asus

Kullanılan: 2 25.0%
  • Sapphire

Kullanılan: 6 75.0%

• Kullanılan toplam oy
    8

sadiky

Asistan
Reaksiyon puanı
12
İki sistem arasında tercih yapacağım hangisini seçmeliyim neden? buraya kadar zor geldim parçalar bire bir aynı sadece ekran kartı birinde asus r9 390 diğerinde sapphire r9 390 benim için asus tarafı daha ağır basıyor soğutma sistemi olsun marka olsun sapphire sadece amd üretiyor. asus oc siz hali sapphire ile aynı çekirdek hızı asus daha iyi. hangisi olmalı?
r9 390 asus.png
sapphire.png

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Sapphire hem daha iyi hem daha ucuz.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Ayrıca Skylake işlemcilere ayrı soğutucu alarak masraf yapmaya gerek yok K ibareli olmadıkça. Stok fan yetecektir.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Hocam ayrıca k işlemci almayacaksanız 170 anakarta gerek yok ama ileriye dönük düşünüyorsanız sıkıntı yok. Ben MSİ öneririm inceleyin isterseniz.

sadiky

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Hocam ayrıca k işlemci almayacaksanız 170 anakarta gerek yok ama ileriye dönük düşünüyorsanız sıkıntı yok. Ben MSİ öneririm inceleyin isterseniz.
hocam bu sistem 6-7 yıl kullanacağım bir sistem ekran kartı olarak forumdakiler arkadaşlarım Sapphire en iyisi dediler bunun üstüne çok araştırdım yurt içi yurtdışı siteleri youtube testleri en iyi ekran kartı amd de Sapphire onu anladım. :)

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Amd de en iyisi bence de Sapphire. Anakartı b150m bazooka alın.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
hocam bu sistem 6-7 yıl kullanacağım bir sistem ekran kartı olarak forumdakiler arkadaşlarım Sapphire en iyisi dediler bunun üstüne çok araştırdım yurt içi yurtdışı siteleri youtube testleri en iyi ekran kartı amd de Sapphire onu anladım. :)
Amd hiç kullanmadım araştırmadım. Nvidia tarafında msi'dan çok memnunum o nedenle önerdim. Şimdiden sistem hayırlı olsun.

sadiky

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Amd hiç kullanmadım araştırmadım. Nvidia tarafında msi'dan çok memnunum o nedenle önerdim. Şimdiden sistem hayırlı olsun.
Teşekkürler, ay sonuna kadar bekleyeceğim bir kampanya yada doların 10 kuruş düşse süper olacak.
Bu gece vatanda gece kampanyası var ssdlerde indirim olursa almalı mıyım pcyi oradan toplayacağım topladığım zaman ssdyide götürsem takarlar mı? orada montaj yaptıracağım.

sadiky

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Teşekkürler, ay sonuna kadar bekleyeceğim bir kampanya yada doların 10 kuruş düşse süper olacak.
Bu gece vatanda gece kampanyası var ssdlerde indirim olursa almalı mıyım pcyi oradan toplayacağım topladığım zaman ssdyide götürsem takarlar mı? orada montaj yaptıracağım.

hkndmrlp42

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Takacaklarını sanmıyorum ki zaten ssd montajı ve bağlantıları basit ilk defa takıcak olsanız bile halledersiniz. Ayrıca ben toplarken sistemi ekran kartının fiyatı nette 1.400 küsürdü mağazada kampanya varmış 1.250 liraya gelmişti. İndirim kampanya yakalarsanız tek tek alın kaçırmayın [emoji1]

GCN

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Ayrıca Skylake işlemcilere ayrı soğutucu alarak masraf yapmaya gerek yok K ibareli olmadıkça. Stok fan yetecektir.
Ama stok fan ses yapıyor, aslında 50-60 liraya fan alınması fena olmaz ses adamı hasta eder.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Tam düşündüğüm gibi :) Arkadaşım burada kullanılan fan AMD nin APU daki fanı. Bu arkadaş ise Skylake işlemcilerle gelen fanı kullanacak. Evet buradaki ses yapıyor olabilir ama İntel'in Skylake ile gönderdiği fan ses yapmıyor ve OC etmedikçe fazlasıyla yeterli.

tutankenshta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
stok soğutucu işe yaramaz + gürültülü... sıvı sğutmanın teknik olarak yakınından geçemez belki montajı kolay olur o kadar... + bendgate...

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
stok soğutucu işe yaramaz + gürültülü... sıvı sğutmanın teknik olarak yakınından geçemez belki montajı kolay olur o kadar... + bendgate...
Bu mesajından sonra senle konuşulmaz :) Kullanmadığın belli ya da sallıyorsun sırf muhalefet çıkmak için. Kullanan biri olan benden dinlemeni tavsiye ederim. Sesi az ve ısısı yükte 70 i geçmiyor. OC özelliği olmadıkça bir işlemciye sıvı soğutma almak SAÇMALIK. Ayrıca bendgate tamamen İntel'i kötülemek amaçlı atılmış bir YALAN. Sana o işlemciyi vereyim sakalın çıkana kadar bükemezsin çocuk.

tutankenshta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Bu mesajından sonra senle konuşulmaz :) Kullanmadığın belli ya da sallıyorsun sırf muhalefet çıkmak için. Kullanan biri olan benden dinlemeni tavsiye ederim. Sesi az ve ısısı yükte 70 i geçmiyor. OC özelliği olmadıkça bir işlemciye sıvı soğutma almak SAÇMALIK. Ayrıca bendgate tamamen İntel'i kötülemek amaçlı atılmış bir YALAN. Sana o işlemciyi vereyim sakalın çıkana kadar bükemezsin çocuk.

yalan filan değil gerçek... hatta intel botu forumlarda insanlar sayfalarca foto paylaşmış... tek çözüm sıvı soğutma olduğuna karar vermişler... korkma stok soğutucu sadece belli frekanslarda kafa ütülüyor... adamlar o seside istemiyor... bendgate inkar edilemez bir gerçek...

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
yalan filan değil gerçek... hatta intel botu forumlarda insanlar sayfalarca foto paylaşmış... tek çözüm sıvı soğutma olduğuna karar vermişler... korkma stok soğutucu sadece belli frekanslarda kafa ütülüyor... adamlar o seside istemiyor... bendgate inkar edilemez bir gerçek...
Hayırdır senin diğer hesaba en oldu.

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Ban yemiştir yanlış bilgi vermekten. En sinir olduğum şey. Acaba ben neden bendgate saçmalığını yaşamadım merak ediyorum. Sadece amd botları mı yaşıyormuş?

tutankenshta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12

GCN

Asistan
Reaksiyon puanı
28
Technopat sosyal de, şöyle bir mesaj yazdım:

"Arkadaşlar, yazım kurallarına titizlikle dikkat edelim ki, birileri mesajınızı beğendiğinde, beğen butonuna rahatlıkla bassın. Yazım yanlışı olan bir mesajda, uyarı olma korkusu yüzünden, beğen butonuna basmaktan çekiniyorum."

Tekrar 24 saat banlandım. Banlanma sebebim ise gereksiz mesajmış. :D

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Technopat sosyal de, şöyle bir mesaj yazdım:

"Arkadaşlar, yazım kurallarına titizlikle dikkat edelim ki, birileri mesajınızı beğendiğinde, beğen butonuna rahatlıkla bassın. Yazım yanlışı olan bir mesajda, uyarı olma korkusu yüzünden, beğen butonuna basmaktan çekiniyorum."

Tekrar 24 saat banlandım. Banlanma sebebim ise gereksiz mesajmış. :D
Kardeşim başka forum isimleri vermeyi ve bize ne yaşadığını söylemeyi keser misin? İkide bir başka forumları kötülüyorsun. O forumda yazım kurallarına önem veriliyor. Keşke burada da verilse. Farkettiysen ben de dikkat ediyorum.