5S mi SE mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sypex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sypex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Fotoğraf çekmeyi severim, oyun oynamam oldukça fazla Safari'yi kullanırım ve çok fazla sosyal medyada dolaşırım. Çok uygulama yüklerim ama gereksiz bir şey bulundurmam telefonda. Kararsız kaldım fiyatı bu kadar düşmüşken 5s mi alsam yoksa az bişey koyup se mi alsam tavsiyelerinizi bekliyorum.

SE alırsam yalnızca 16 gb olanı alabilirim.

bahridayı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Hocam 5S alanlardan çok şikayet var, SE alın derim.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
SE almak için imkanın varsa SE al tabi ki. Artık Ios içinde en düşük 2 gb ram gerekiyor.

bahridayı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
1) Pil ömrü kısa
2) Wifi ve şebeke sıkıntısı çekersin
3) Parmak izi sensörü sıkıntılı

sakaerol61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız kesinlikle SE derim çünkü şimdi SE'de Live Photo var, kamera 12 MP'e çıkmış, ön Retina Flash eklenmiş ve video için de 4K çekim yapabilme özelliği var. Ayrıca 5S A7 işlemci ve 1 GB RAM'den dolayı en fazla 2-3 iOS güncellemesi daha alır fakat SE'de A9 ve 2 GB ram var yani 4-5 yıl neredeyse garanti. Yani kısacası iPhone SE :)

Reaksiyon puanı
16,128
iphone se alınır 5s alınmaz yakında onuda 4s gibi öldürecekler.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Fotoğraf çekmeyi severim, oyun oynamam oldukça fazla Safari'yi kullanırım ve çok fazla sosyal medyada dolaşırım. Çok uygulama yüklerim ama gereksiz bir şey bulundurmam telefonda. Kararsız kaldım fiyatı bu kadar düşmüşken 5s mi alsam yoksa az bişey koyup se mi alsam tavsiyelerinizi bekliyorum.

SE alırsam yalnızca 16 gb olanı alabilirim.

Merhaba,

Bu saatten sonra iphone 5s almayin artik. Yeni gelen guncellemeler,ios surumunun yulselmesi gibi konular yuzunden iphone 5s in performansi dusmeye basladi. Safari'yi kullanan bir kullanici oldugunuzu belirtmissiniz. Iphone 5s 1gb ram'e sahip oldugu icin safaride cok sekme actiginizda belli bir noktadan sonra onbellege alamiyor ram az oldugu icin sayfa yeniden yukleniyor. Bu hem kullanim deneyimini kotu etkiliyor hemde data paketini eksi yonde etkiliyor.

Iphone 5se, iphone 6s donanimina sahip oldugu icin cok guclu bir yapida. Yani bugun bir 5se alirsaniz iphone 6s icin nasil uzun omurlu olacagini dusunuyorsak 5se icinde onu soylemek dogru olur. Donanimi sayesinde uzun omurlu olacagi kanaatinde oldugum icin iphone 5se alin derim ben.

Reaksiyon puanı
16,128
şuna iphone 5se demeyin ona iphone se yani second edition dedik 5 serisi ile alakası kasası dışında yok iphone 7 için mesaj o...

sypex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba,

Bu saatten sonra iphone 5s almayin artik. Yeni gelen guncellemeler,ios surumunun yulselmesi gibi konular yuzunden iphone 5s in performansi dusmeye basladi. Safari'yi kullanan bir kullanici oldugunuzu belirtmissiniz. Iphone 5s 1gb ram'e sahip oldugu icin safaride cok sekme actiginizda belli bir noktadan sonra onbellege alamiyor ram az oldugu icin sayfa yeniden yukleniyor. Bu hem kullanim deneyimini kotu etkiliyor hemde data paketini eksi yonde etkiliyor.

Iphone 5se, iphone 6s donanimina sahip oldugu icin cok guclu bir yapida. Yani bugun bir 5se alirsaniz iphone 6s icin nasil uzun omurlu olacagini dusunuyorsak 5se icinde onu soylemek dogru olur. Donanimi sayesinde uzun omurlu olacagi kanaatinde oldugum icin iphone 5se alin derim ben.

Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim. Düşüncelerimin büyük oranda netleşmesini sağladınız. Fiyatının teknoloji marketlerde 50-100 tl aşağı inmesini bekleyip SE alacağım.

Tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim. Düşüncelerimin büyük oranda netleşmesini sağladınız. Fiyatının teknoloji marketlerde 50-100 tl aşağı inmesini bekleyip SE alacağım.

Tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim
Rica ederim. Aynen tekno marketlerden alirsaniz daha uyguna bulursunuz. Apple kendi satisa sundugu kanallardan biraz tuzluya satiyor. 100 tl 100 tldir ;)

Hayirlisi olsun diyelim simdiden..

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Ikisininde kamerasi olmaz:)
Daha iyi teller var

BZC81

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5SE bence 6'dan da üstün.( Tamamen kişisel fikrim). Tasarım olarak Apple'ın çıkardığı en iyi cihaz ve yaklaşık olarak bu tasarıma 6s donanımı eklendi. Bence verilen fiyata değer bir telefon. Ama android seviyorum ben diyorsanız S6 Edge de alabilirsiniz.

Reaksiyon puanı
16,128
o iphone se 5'i ununtun o iphone6s'in 5s kasasındaki hali 5 öldü sadece se o konu iphone se konusu başka öneriyegerek yok.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ikisi arasında çok fark var tabii ki SE

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
SE al bende 5s var se almaya çalışacam. Android'e yönelmede.

enoeken

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
en iyi kamera s7edge ve sızıntılara göre htc10

tengribizmenemen

Profesör
Reaksiyon puanı
485
5s batarya konusunda çıldırtabilir.SE Modeli'nde 1642 Mah batarya var ve daha iyi.
Alterneatif s6 edge düşünürseniz de telefonu 2 yıldan fazla kullanamamayı(touchwiz Yüzünden) ve ikinci elde zarar etmeyi Göze ALIN

Not:S6 edge bir yakınımda var oradan biliyorum harika bir alet ama telefon ne yazıkki çok kararlı çalışmıyor.