Apple Soru/Sorun Cevap Bölümü (Genel)

ysre26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone 6s plus var %70lerde iken şarja taksam batarya için sıkıntı olurmu ?

sirinler5511

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sorunum arkadaşımın hattını telefonuma takmadan önce iMessage ve FaceTime sorunsuz çalışıyordu fakat kendi hattımı taktıktan sonra işlem olmamaya başladı etkinleşmedi yani Gönder ve Al kısmında numaram yok sürekli SMS gönderimi için bakiyeniz yetersizdir diyor TL yüklesem bu sorun geçer mi? Bu sorunu halledemiyorum çok sinir oldum yardımlarınızı bekliyorum

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Arkadaşlar sorunum arkadaşımın hattını telefonuma takmadan önce iMessage ve FaceTime sorunsuz çalışıyordu fakat kendi hattımı taktıktan sonra işlem olmamaya başladı etkinleşmedi yani Gönder ve Al kısmında numaram yok sürekli SMS gönderimi için bakiyeniz yetersizdir diyor TL yüklesem bu sorun geçer mi? Bu sorunu halledemiyorum çok sinir oldum yardımlarınızı bekliyorum
imessage etkinleştirmen gerekiyor bunun için de bir seferliğine ingiltereye bir sms gönderiyor, bakiyeniz yoksa bu işlem gerçekleşemez 0,82 tl idi sanırım ücreti

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Bir kere zaten 4s'e iOS 9 yüklemek hata. 4s max. iOS 7'de kalmalı.
Ayrıca iOS için temizleme uygulamaları, RAM boşaltma uygulamaları falan bunlar gereksiz şeyler zira iOS'in böyle uygulamalara katiyen ihtiyacı yok. Yüklemek hata olur.
Dediğinize katılıyorum ancak uygulamaların kapladığı diğer kısmı uzun kullanım sonucunda cok sisiyor ve nerdeyse 2 gb dan fazla yer kaplıyor. iOS 9 a kadar uygulamalarla temizleyebiliyorduk ama 9 dan itibaren bunu engellediler. Bu sebepten dolayı cihazı ara sıra restore işlemi üzerinden geçirmek gerekiyor. Eğer yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Telefonda durup dururken 1 gb boş yerim gitti. 2 uygulama güncellenirken silindi. Ne yapmalıyım?
Eğer beta sürümü kullanmıyorsanız cihazı Dfu moda alıp sıfırlamaniz faydalı olur ancak yakın Zaman'da 9.3 çıkacağı icin bu surumu Dfu moda alarak kurun. Bazı kullanıcılar ise whatsapp uygulamasının böyle bir hataya sebep olduğunu söylüyor. Wp uygulamasını silip yeniden yükleyin geçmezse tek yol sıfırlamak malesef.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Restore etmek ile sıfırlamak arasındaki fark nedir arkadaşlar?

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
İkisinde de yazılım sıfırlanır ve ilk alınan hale döner ama restore yaparken yazilim yamamıyor silinip yeniden kurulur. Ama sıfırladıginiz zaman sadece yüklü olan uygulamalar silinip. Orjinal uygulamalar ise fabrika moduna döner. O yüzden restore yapmak ve düzgün bir restore yapmak önemlidir.

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
İkisinde de yazılım sıfırlanır ve ilk alınan hale döner ama restore yaparken yazilim cihazdan tamamiyle silinip yeniden kurulur. Ama sıfırladıginiz zaman sadece yüklü olan uygulamalar silinip. Orjinal uygulamalar ise fabrika moduna döner. O yüzden restore yapmak ve düzgün bir restore yapmak önemlidir.

Son düzenleme:

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
sıfırlamak telefondaki özelleştirilmiş ayarları, duvar kağıdı, kayıtlı şifreler, ikonların dizilimi ve diğer güvenlik ayalarını sıfırlar
restore format atmak gibidir cihazın içinde hiç bir kırıntı kalmaz her şeyi siler cihaz aldığınız halde ilk günkü gibi olur.

azrailem49

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Benim cihazım iPhone 6S Plus 64 GB cihazı aldığımdan beri herhangi bir problem ile karşılaşmamıştım geçen gün AppStore dan uygulama indiremedim ve güncelleme yapamadım .
Şu an cihaz elimde kasma yapıyor ısınıyor kapanıyor müşteri hizmetleri yazılımı sıfırlamalıyız dedi bunun başka bir yolu yokmu . Acillll yardım edebilirmisiniz?

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Benim cihazım iPhone 6S Plus 64 GB cihazı aldığımdan beri herhangi bir problem ile karşılaşmamıştım geçen gün AppStore dan uygulama indiremedim ve güncelleme yapamadım .
Şu an cihaz elimde kasma yapıyor ısınıyor kapanıyor müşteri hizmetleri yazılımı sıfırlamalıyız dedi bunun başka bir yolu yokmu . Acillll yardım edebilirmisiniz?
Cihazın kendi içinden sadece ayarlari sifirlamayi deneyin. Eğer düzelmez ise yapacak başka bir işlem kalmıyor.

Afonostik2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ACİL CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.Hocam iphone 4 almayı düşünüyorum yenilenmiş eski teknoloji olduğu içinn kullanamama durumum oluyormuş.Apple ın bu özelliği hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.Alınmalı mı alınmamalı mı ?

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
ACİL CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.Hocam iphone 4 almayı düşünüyorum yenilenmiş eski teknoloji olduğu içinn kullanamama durumum oluyormuş.Apple ın bu özelliği hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.Alınmalı mı alınmamalı mı ?
Bu saatten sonra iPhone 4 almak hiç akıllıca bir tercih olmaz. En azından biraz daha para ekleyip GmOne 4G almanız daha mantıklı olur. 4 iOS 7 de kaldı ve yakında 10 çıkacak. Cihazın tuşlu bir telefondan farkı kalmaz.

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Ben bu bilgisayara IOS kurmak istiyorum. Sizce kurmalı mıyım? Hiç kullanmadım. Aslında 99 Yılından bu yana bilgisayar ile haşır, neşirim. Kullanmadığım tek işletim sistemlerinden birisi diyebilirim. IOS kullanmalımıyım? Kullanabilir miyim?

1.png

Ekran kartı

2.png

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Ben bu bilgisayara IOS kurmak istiyorum. Sizce kurmalı mıyım? Hiç kullanmadım. Aslında 99 Yılından bu yana bilgisayar ile haşır, neşirim. Kullanmadığım tek işletim sistemlerinden birisi diyebilirim. IOS kullanmalımıyım? Kullanabilir miyim?

Ekli dosyayı görüntüle 795

Ekran kartı

Ekli dosyayı görüntüle 796
Yalnız ilk defa birinin pc ye iOS kurabileceğini duyuyorum. Size bunu kim dediyse ya da nereden okuduysanız kesinlikle yanlış ve öyle bir işlem yapmanız katiyen imkansız. iOS dışında pc icin Linux Windows 10 gibi os lar kurabilirsiniz. Apple in pc icin işletim sistemi var ama yine apple cihazlara ozel.

ByDost

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Yalnız ilk defa birinin pc ye iOS kurabileceğini duyuyorum. Size bunu kim dediyse ya da nereden okuduysanız kesinlikle yanlış ve öyle bir işlem yapmanız katiyen imkansız. iOS dışında pc icin Linux Windows 10 gibi os lar kurabilirsiniz. Apple in pc icin işletim sistemi var ama yine apple cihazlara ozel.
Apple cihazlarınıda almak için 7 /8 yıl hiç bir şey almadan asgari ücret ile birikim yapmam gerekiyor :)

salihkurumahmut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Apple İphone 6S Plus Telefon Aramaları Otomatik Kayıt Programı Hk.

İyi akşamlar.Sizden bir konu hakkında bilgi talebinde bulunmak istiyorum.Eski bir Android kullanıcısıyım.Tekrar İos işletim sistemli cep telefonu aldım. İphone 6S pLUS.

Android yazılımdaki ACR görüşme kayıt programı gibi tüm kayıtları otomatik olarak yapan bir program App Store da var mı?

Çok aradım ama bulamadım.Yardımcı olursanız sevinirim
İyi çalışmalar..

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Ama normal laptop, normal masaüstü bilgisayarlara kuran arkadaşlar var? Örneğin Acer, Apple'in ürettiği bir cihaz değil? Yada HP
Apple o işletim sistemini MacBook diye adlandırdığı ve kendi ürettiği cihazlara veriyor. HP ya da Acer ya da Toshiba herhangi bir diğer üretici apple izin vermediği şekilde yükleyemez. İnternette bunu Hakkı'nda cok fazla şey var ama olanlar bile cok üst düzey bilgi isteyen işlemlere sahip. Kısacası yükleyemezsiniz.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
@darkgamer_gs peki Mac-OS kurma şansım var mı?
Uyumlu bir PC'ye kurma şansın var ama gerçekten çok zahmetli bir iş. Ayrıca hiçbir zaman gerçek bir Mac'te ki kullanım kolaylığını ve akıcılığını yaşatmaz. Windowstan daha kötü olur. Çünkü Apple donanımı ve yazılımı bir bütün olarak tasarlıyor.

KenanDeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim sorum olcaktı ıphone 6 plas 64gb var İOS.9.2.1 kulanıyorum ekran donuyo basmıyo kasmalarım oluyo ve bu sıklaşmaya başladı bursada oturuyorum media mark dan aldım sizce napabilirim bu sorun için?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Benim sorum olcaktı ıphone 6 plas 64gb var İOS.9.2.1 kulanıyorum ekran donuyo basmıyo kasmalarım oluyo ve bu sıklaşmaya başladı bursada oturuyorum media mark dan aldım sizce napabilirim bu sorun için?
itunesdan yedekleyip temiz bir geri yükleme yapın

darkgamer_gs

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Arkadasın dediği gibi de Dfu moda alıp cihazı sıfırlayın ama yine geçmezse servise vermek en mantıklısı olur ama sunu da belirteyim 9.2.1 problemli bir surum olduğu icin 9.3 sürümünün çıkmasını bekleyin haftaya çıkacak diye söyleniyor. Yine geçmezse sıfırlayın. Son seçenek olarak servis olsun.

KenanDeniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadasın dediği gibi de Dfu moda alıp cihazı sıfırlayın ama yine geçmezse servise vermek en mantıklısı olur ama sunu da belirteyim 9.2.1 problemli bir surum olduğu icin 9.3 sürümünün çıkmasını bekleyin haftaya çıkacak diye söyleniyor. Yine geçmezse sıfırlayın. Son seçenek olarak servis olsun.

media mark versem olur dimi sorun çıkmaz