Ssamsung S7 Mi Iphone 6S Plus Mı ?

Samsung S7 mi iPhone 6S Plus mı ?

• iPhone 6S Plus

Kullanılan: 7 41.2%
  • Samsung Galaxy S7

Kullanılan: 10 58.8%

• Kullanılan toplam oy
    17

Emre Hakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yaklaşik 2 hafta sonra telefon alacağim ve i̇ki̇ telefon arasinda kaldim. iphone 6s plus ve samsung galaxy s7. si̇zce hangisini almaliyim? beni̇m gönlüm samsungtan yana.
performans bakimindan (ram,cpu,ekran çözünürlüğü vb) 1 adim daha önde duruyor. telefonun tasarimi bakimindan i̇se iphone 6s plus daha iyi. fakat aldiğim duyumlara göre samsung'un i̇şleti̇m sisteminde belirli bir sureden sonra ciddi anlamda yavaşlama ve donmalar meydana gelmekteymi̇ş. bu konu hakkinda yorumlariniz nelerdir? samsung ve iphone'nin eksi̇si̇ ve artisi nelerdi̇r ? yardim...

Son düzenleyen moderatör:

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Performans bakimkndan iki telefonda seni mutlu edecektir. Ancak s7 yeni bir telefon performansi cok daha iyi olacaktir.
Samsung s7 artilari
Kamerasi daha iyi ekran daha kaliteli donanimsal ozellikleri daha iyi hizli sarj vb
Arayuzu degistirebilirsin tema destegi var.
Su gecirmezlik micro sd de bir arti.. ve touchwiz daha islevsel.
Iphone artilari
Ios isletim sistemi.
Uygulama kalitesi
Guncelleme de surekli destek.
Basit ve kolay kullanim

Ikisininde kendine gore artilari var karar senin

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Merhaba,

Oncelikle sunu belirteyim iki cihaz da siI her konuda fazlasiyla memnun edecektir. Kategorilere gore bakalim;

Islemci: ikiainin de islemcisi piyasanin en iyilerinden o nedenle ikiside cok guclu. Fark etmez yani.

Ram : bu konuda ikisinin isletim sistemi ayni olmadigi icin ram degerlerinin denk olmamasi sizi yanliltmasin. Iki modelde kendi sistemlerine gore en iyi ram miktarina esitler suan.

Ekran: ip6s+ 1080p oldukca guzel bie ekrana sahip. Ssung s7 2k amoled ekrana sahip. Ppi degeri olarak cozunurlukluk olarak daha iyi. Ayrica seven icin renkler daha canli. Ekran konusunda ssung s7 daha basarili.

Batarya : ip6s+ oldukca iyi batarya suresi veriyor. Hani baya iyi. Ssung s7 gelince gorce batarya suresini.

Guncelleme destegi: ssung s7 2 yil guncelleme alir. 2 yildan sonra guncellemeleri gecikmeli alir. Iphone 6s+ 3 yil gunu gunune guncelleme alir. Daha da fazlasini alir. Yani ip6s+ daha iyi bu konuda.

Genel sistem stabilitesi: iki cihazda bu konuda sizi uzmez ama uzun vadede ip6s+ stabilitesini daha iyi korur.

Bence burda cihazlar basa bas gibi. Surdan ayirt edebilirsiniz. Hangi sistemi seviyorsaniz ona yonelin. Bide fiyata bakin. Ssung s7, ip6s+ a gore 500 750 farkla daha uygun fiyata gelirse fazla para vermeye gerek yok ssung s7 alin. Yakinfiyatlara gelirse o zaman sisteme gore bir tercih yaparsiniz.

Emre Hakan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Oncelikle sunu belirteyim iki cihaz da siI her konuda fazlasiyla memnun edecektir. Kategorilere gore bakalim;

Islemci: ikiainin de islemcisi piyasanin en iyilerinden o nedenle ikiside cok guclu. Fark etmez yani.

Ram : bu konuda ikisinin isletim sistemi ayni olmadigi icin ram degerlerinin denk olmamasi sizi yanliltmasin. Iki modelde kendi sistemlerine gore en iyi ram miktarina esitler suan.

Ekran: ip6s+ 1080p oldukca guzel bie ekrana sahip. Ssung s7 2k amoled ekrana sahip. Ppi degeri olarak cozunurlukluk olarak daha iyi. Ayrica seven icin renkler daha canli. Ekran konusunda ssung s7 daha basarili.

Batarya : ip6s+ oldukca iyi batarya suresi veriyor. Hani baya iyi. Ssung s7 gelince gorce batarya suresini.

Guncelleme destegi: ssung s7 2 yil guncelleme alir. 2 yildan sonra guncellemeleri gecikmeli alir. Iphone 6s+ 3 yil gunu gunune guncelleme alir. Daha da fazlasini alir. Yani ip6s+ daha iyi bu konuda.

Genel sistem stabilitesi: iki cihazda bu konuda sizi uzmez ama uzun vadede ip6s+ stabilitesini daha iyi korur.

Bence burda cihazlar basa bas gibi. Surdan ayirt edebilirsiniz. Hangi sistemi seviyorsaniz ona yonelin. Bide fiyata bakin. Ssung s7, ip6s+ a gore 500 750 farkla daha uygun fiyata gelirse fazla para vermeye gerek yok ssung s7 alin. Yakinfiyatlara gelirse o zaman sisteme gore bir tercih yaparsiniz.
stabilite derken anlamadim ?

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Su android kasiyor olayi varya onu demek istemis:) arayuzde ki hafif kasma olayindan bahsediyor fakat s7 s6 note 5 note 4 bu telefonlar lg 4 lg5
Htc one m9 m8 m7
Sony xperia z5 z5 premium z4 z3 bu telefonlar artik bu stabilite olayinin bittigini kanitlayan telefonlardir

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Stabilite den kastettigim su;

Bir telefonu aldiginiz gunku performans aldiktan 2 yilin sonunda 3. yila girdiginizde sizi uzmuyorsa o cihazin stabilitesi az miktarda bozulmustur. Yani rahatsiz edicek seviyelere ulasmamistir. Buda olumlu bir durumdur. Ama cihazi aldiniz 3. Yilda web sayfalarinda internet baglantiniz iyi oldugu halde kasmalar yapiyorsa o cihaz kotudur.

Bu stabilite bozujluklarinin basini eskiden samsung cekiyordu. Ozellikle samsung note 3 ve alti, samsung s4 ve alti modellerde bu sorun cok rahatsiz etti milleti. Hatta bu sorun insanlari androidden soguttu ios a kacmaya basladi kullanicilar. Ama samsung da akillandi artik. Samsung note 4 note 5 s6 edge s6 egde plus modelleri masallah stabilitede iyi simdi. O nedenle bunlari goz onunde bulundurun. Diger markalarda ise sony xperia z bile suan hala stabil calisiyor. Sony zaten android in en stabil markalarindan. Xperia z serisi yani. Lg g4 desen ida sony gibi sade bir arayuz ile oldukca korudu stabikitesini. Lg g3 2k ekrsn yuzunden biraz baltaladi. Bunun gibi ornekler iste. Suan iphine 5s in bile daha yeni yeni stqbilitesinin bozuldugunu.goz onune aldiginizda 6s+ daha 3 yil dolu doli akar gider. Bunlari suan bir android kullanicisi olarak belirtiyorum. Objektifiz, hangisi teknik olarak iyi ise onu oldugu gibi belirtiyoruz. Aklinizda suphe uyanmasin

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Stabilite den kastettigim su;

Bir telefonu aldiginiz gunku performans aldiktan 2 yilin sonunda 3. yila girdiginizde sizi uzmuyorsa o cihazin stabilitesi az miktarda bozulmustur. Yani rahatsiz edicek seviyelere ulasmamistir. Buda olumlu bir durumdur. Ama cihazi aldiniz 3. Yilda web sayfalarinda internet baglantiniz iyi oldugu halde kasmalar yapiyorsa o cihaz kotudur.

Bu stabilite bozujluklarinin basini eskiden samsung cekiyordu. Ozellikle samsung note 3 ve alti, samsung s4 ve alti modellerde bu sorun cok rahatsiz etti milleti. Hatta bu sorun insanlari androidden soguttu ios a kacmaya basladi kullanicilar. Ama samsung da akillandi artik. Samsung note 4 note 5 s6 edge s6 egde plus modelleri masallah stabilitede iyi simdi. O nedenle bunlari goz onunde bulundurun. Diger markalarda ise sony xperia z bile suan hala stabil calisiyor. Sony zaten android in en stabil markalarindan. Xperia z serisi yani. Lg g4 desen ida sony gibi sade bir arayuz ile oldukca korudu stabikitesini. Lg g3 2k ekrsn yuzunden biraz baltaladi. Bunun gibi ornekler iste. Suan iphine 5s in bile daha yeni yeni stqbilitesinin bozuldugunu.goz onune aldiginizda 6s+ daha 3 yil dolu doli akar gider. Bunlari suan bir android kullanicisi olarak belirtiyorum. Objektifiz, hangisi teknik olarak iyi ise onu oldugu gibi belirtiyoruz. Aklinizda suphe uyanmasin
Benim ornek verdigim yukardaki cihazlar bu senin dediklerine giriyor zaten:)

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Peki s7 edge mi s7 mi
Şimdi konuyu daha açman lazım.Tamam iphone 6s plus ta kaç gb alabilirsin mesela 16 gb ise kesinlikle alınmaz.Öte yandan s7 daha çıkmamış bir telefon s7 ve s7 edge arasında 500 tl fark olur tahminim.S7 3000 tl olursa edge 3500 tl olur o fiyata 16 gb 6s plus denk gelir.He sen para sıkıntım yok basarım alırım diyosan iphone al değeri çok düşmüyor zaten olmazsa s7 ler ucuzlamaya başlıyor zaten ona geçersin.

WhereIsMyMind

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu Samsung'daki sonradan kasma olayını açıklığa kavuşturabilir miyiz arkadaşlar? Ben de iphone kullandım yaklaşık 3 sene.Şuan samsung s7 edge düşünüyorum.Fakat bu sonradan kasma olayı konuları çok fazla var. Benim anlamadıgım sony de lg de android kullanıyor.Hepsinin sonradan kasması beklenirken neden samsungda var bu sorun sadece ?

metalyalist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben olsam s7 edge alırım. tamam android telefonlar iphone kadar stabil olmayabilir ama gerek özelleştirme desteği gerek kamera kalitesi bakımından s7 edge çok daha ağır basar. samsung telefonlarn belli bi süre kullanımdan sonra donması kasması vs. bunlar samsung'un üzerine yapışmış şeyler. 3 yıl s3 kullandım kullanıcı deneyimimi çok fazla etkileyecek majör bi problemle karşılaşmadım. o da s3 yani samsung'un en problemli telefonu. hiç denilenlere kulak asma s7 edge al geç. s7 değilse bile s7 edge'nin kavisli tasarımı da şahsi görüşüm iphone'den daha iyi. tabii güzellik algısı kişiden kişiye göre farklılık gösterebilir.

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Bu Samsung'daki sonradan kasma olayını açıklığa kavuşturabilir miyiz arkadaşlar? Ben de iphone kullandım yaklaşık 3 sene.Şuan samsung s7 edge düşünüyorum.Fakat bu sonradan kasma olayı konuları çok fazla var. Benim anlamadıgım sony de lg de android kullanıyor.Hepsinin sonradan kasması beklenirken neden samsungda var bu sorun sadece ?
Bu sorunun samsung da cok fazla olmasinin sebebi birden fazla var. Touchwiz arayuzu, ram kullaniminin iyi optimize edilmemesi etkenleri basta geliyor. Samsuzng da ayarlar menuzune girdiginiz zaman bile ayarlar menusu basli basina 50-60 mb ram kullaniyor. Bunlar cok fazla degerler. Samsung da bunlar pek ayarlanamadigi icin eskiden cok buyuk sorunlar yaratti.

Fakat samsung o eski hantalligini samsung note 4 den beri bir kenara birakti. O nedenle samsung note 4 ve ustu modellerde bu sorun yok. Her yeni touchwiz de stabilite biraz daha artti. Yeni s7 modelindeki yeni touchwiz ile stabilite daha da artabilir. Beklicez geldiginde gorucez.

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Bu sorunun samsung da cok fazla olmasinin sebebi birden fazla var. Touchwiz arayuzu, ram kullaniminin iyi optimize edilmemesi etkenleri basta geliyor. Samsuzng da ayarlar menuzune girdiginiz zaman bile ayarlar menusu basli basina 50-60 mb ram kullaniyor. Bunlar cok fazla degerler. Samsung da bunlar pek ayarlanamadigi icin eskiden cok buyuk sorunlar yaratti.

Fakat samsung o eski hantalligini samsung note 4 den beri bir kenara birakti. O nedenle samsung note 4 ve ustu modellerde bu sorun yok. Her yeni touchwiz de stabilite biraz daha artti. Yeni s7 modelindeki yeni touchwiz ile stabilite daha da artabilir. Beklicez geldiginde gorucez.
Sana sunu da soyleyeyim bilgin olsun 6.0 samsung cok guzel uyumlamis telefona rom kullanan arkadas rehberi acti 17 mb ram yiyor ben actim 44 mb touchwiz cok daha az ram yiyor artik kisacasi bu hem google hem samsung basarisi

...Görkem...

Profesör
Reaksiyon puanı
779
Sana sunu da soyleyeyim bilgin olsun 6.0 samsung cok guzel uyumlamis telefona rom kullanan arkadas rehberi acti 17 mb ram yiyor ben actim 44 mb touchwiz cok daha az ram yiyor artik kisacasi bu hem google hem samsung basarisi
Bilmiyorum ama dikkat ettiysen eski samsunglarda bu durum var dedim. Samsung note 4 ve ustu modellerde bu durum duzeltildi dedim. Hani anlatabildim mi? Samsung kotu demiyom. Tam okumadim sanirim.

Android 6.0 ile de daha da guzellesmesi bekledigimiz gelismeler. Yani zaten tavsiye ediyorsam note 4 kullanmis tecrube etmis biri oldugum icin ;) kotu olsa onermeyiz herhalde. Sende note 5 kullaniyordun sanirim beni anlarsin :)

cengover05

Profesör
Reaksiyon puanı
447
Bilmiyorum ama dikkat ettiysen eski samsunglarda bu durum var dedim. Samsung note 4 ve ustu modellerde bu durum duzeltildi dedim. Hani anlatabildim mi? Samsung kotu demiyom. Tam okumadim sanirim.

Android 6.0 ile de daha da guzellesmesi bekledigimiz gelismeler. Yani zaten tavsiye ediyorsam note 4 kullanmis tecrube etmis biri oldugum icin ;) kotu olsa onermeyiz herhalde.
Hayir ya seni kotulemedim 6.0 hakkinda konu falan olursa bir bilgin daha olsun dedim:) hemen saldiriyor bak:)

Sercan40

Profesör
Reaksiyon puanı
372
Ben iphone 6 kullanıyorum. Apple'ın uygulama, güncelleme, sadelik falan filan bir sürü artısı var tamam kabul ama servis konusu rezalet birşey. Randevu almak o kadar zor ki telefonu aldığına pişman ediyor adamı. Telefonun başına birşey gelse yandın gitti. O kadar para veriyorsun ama servise telefonu veremiyorsun. Telefon alırken bu rezilliği de göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim...

Batu97han

Doçent
Reaksiyon puanı
145
Ben iphone 6 kullanıyorum. Apple'ın uygulama, güncelleme, sadelik falan filan bir sürü artısı var tamam kabul ama servis konusu rezalet birşey. Randevu almak o kadar zor ki telefonu aldığına pişman ediyor adamı. Telefonun başına birşey gelse yandın gitti. O kadar para veriyorsun ama servise telefonu veremiyorsun. Telefon alırken bu rezilliği de göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim...
Kardeş o sistem Apple dan kaynaklanmıyor.Milletimizin içinde uyanık insan dolu telefonunu bozup sıfır alanlar mı dersin,telefon bir kere kasıyor diye gidenler mi dersin,hiç işi olmadığı halde randevu alıp internetten para karşılığı satan ahlaksız insanlar var.Sonuç olarak bu kötü niyetli insanlar yüzünden gerçekten sorunu olan insanlar mağdur oluyor.Kurunun yanında yaşta yanıyor yani.

Realroche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
S7 diyorum artık touchwiz takilmiyor eskisi gibi

Emrecan000001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her iki telefonuda kullananan biriyim arkadaşlar deneyimlerimi detaylı olarak yazacağım sadece yardımcı olmak için ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanlar olduğunu düşündüğüm için herhangi bi yeri savunmuyorum kullanımlarımı ve başımdan geçenleri detaylı olarak sizlere aktarıyorum öncelikle tüm arkadaş çevrem iphone kullanıyordu ve herkes deli gibi telefonu övüyor aman kamerası mükemmel çok güzel fotoğraf çekiyor bikere ismi yeter kafeye gidince masaya koymalık havası var bikere aayyyy ayfonnn mu allllldıııııın çok güiüüüzeeel diyip fok balığı gibi tiplerle çok karşılaşırsınız falan filan işte hava civa neyse bizde bu teraneye düştük şunu belirteyim ilk kullanımda acayip sıkıntı çekersiniz başlarda bilgisayara bağlarsın kabul etmez uygulama ister uğrasırsın baaya uygulama beceremez iki saat söversin e bi süre sonra onada alışmak zorunda kalırsın ha farklı bilgisayarda giriş yapılmışsada uğraştırıyor girişi bi nevi giremiyorsunuz kullanım acayip sade bi program açıkken diğerini aynı anda kullanma gibi bir lüksünüz yok s7edgede 5 program hatta daha fazlasını rahat kullanım olmasada kasmadan kullanılıyor s7 ye geçtikten sonra iphone6plusun sadece çerçeveden ibaret olduğunu anladm ilk başta s7 elime küçük geldi küçük gelmesinin sebebi çerçeve değil tam ekranıydı kullanma zevkini tadacaksınız s7 ekranın daha büyük olduğunu anlayacaksınız kulaklıkları aynı hiçbir fark yok gece çekilen fotolar aynı iphone öne geçiyor gece ön kamerada s7de gece selfie çekmeyin bile arka kamera gündüz çekimi s7 alıyor her türlü selfiler aynı s7 arada iphone göre sağlam fotolar çekebiliyor ekran parlaklığı ve çözünürlüğü açık ara farkla s7 de ekran gerçekten mükemmel film izlerken video izlerken aşırı fark var ses algılayıcı olarak siri önde s7 sesi kıçından algılıyor oyun oynarken ikisindede donma yok fakat s7nin kıvrımlı ekran olması oyuna ayrı bir zevk veriyor parmak izi okuyucularında bi fark yok s7 edge yağmurlu havada kullanıma engel olmuyor tuşlar götü kaybetmiyor iphonede tam tersi hafıza 32 gb yetiyor artıyor benim iphone 16 gb dı hafıza hemen dolardı okadar fazla da resim video çekmedim halde hafıza resim çekerken durmadan bi yerlere depolama aktarma yapmak zorunda kalıyordum bu sıkıntıda tamamen gitti s7 ile ve istediğim müziği anında indiriyorum iphoneye indiremiyordum bilgisayara takmak veya satın almak gerekiyordu aynı anda youtubeden müzik dinlerken mesajlaşma ve o beğendiğin müziği indrme iphonese imkansızdır s7 de fazlasını yapıyorum şimdi sivri zeka bi arkadaş diyecek wifi var internet çağındayız ben öğrenyim memleketime 3 ayda bir otobüsle mesela gidiyorum yolcuğa çıkmadan iphona yolluk hazırlar gibi müzik sayfayı hazırlıyordum bilgisayarımdan ve hücreselden bi zaman gireym dediğimde aşımdan 300 lira giren faturada cabası s7de tüm zevkim kayıtlı internet olsun olmasın inmiş sonuçta :) dinlerken indirmişim iphonede bu zevki taaaa daaa maaas ssıııı nııııız garanti konusuna gelirsek her halükarda iphone garantide bir numaradır garantin varsa ve cihazn iki üç arıza yaparsa sıfırı elindedir samsungda bilmiyorum su ana kadar arıza olmadı allaha şükür:) :)neyse iphonede satarken zarar etmessiniz alımı satımı ve hastası fazla diyelim satarken cidden fazla zarara uğramadm genelde al sat yapıp bu dönen saçmalıktan para da kazanabilirsiniz ikinci elde iphone yok satar s6 s7 de aynı şeklilde fakat ben s7yi kayıtla birlikte 2200 e yurtdışından aldım satmamak üzere :) 6 ayda piyasada samsung 100 lira iphone fiyatı ise 60 70 velhasıl sonuca gelirsek iphonun hava civa olduğunun farkına vardım bi isimdr bi gösteriştir gidiyor ve afedersiniz ama telefon kullandığını zannediyorlar kullananlar iphone zorunluluktur olan sistemin kölesi gibiydim kısıtlıyor bikere sizi abi gerçekten telefon kullanmak istiyorsanız kalite ve ayrıcalık istiyorsanız s7 edge herşeyiyle kullandığım tüm iphoneleri altına alır satmamak ve gideceği yere kadarda kullanacağım telefon ,telefon gibi telefon ha su geçirmezlik özelliğide mevcut ayrıyeten bahsetmedim banyoya girip rahatça müziğinizi dinleyebilirsiniz sıkıntı olmadı bu güne kadar hava yapmak şekil yapmak ben zenginim gösterişi ypmak telefona övgü almak kısıtlanmak ve kölesi gibi olmak istiyorsanız hay hay iphonenizi gönül rahaylığıyla alabilirsiniz ama cidden telefon almak telefon kullanmak özgür olmak ve ayrılıklı olmak istiyorsanız s7 ve devamı sizindir benim sonucum budur kişisel görüşlerim inşallah sizlere yardımcı olur mutlu günler esen kalım:):):):):)