Çakma Akbank

selimreis

Öğrenci
Katılım
21 Temmuz 2008
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Başlıktan Akbank biraz kıllanabilir ama yazımın Akbank' ın kendisiyle hiç bir alakası yok. Şöyle anlatayım. Az önce hotmail hesabıma 'Simdi islem sizden, chip-para bizden!' konulu bir mail geldi Akbank' tan. Akbank kullanıcı değilim ve merak ettim acaba Akbank bana ne göndermiş diye. Windows Live Mail programım zaten mailin Spam olduğunu belirtti hemen bana ben daha da bir heyecanlandım. Ve bana bilgi@hizmet.akbank.com adresinden aşağıdaki mail geldi.



Mailin Spam olarak algılanmasından ve Online işlem yapın denmesinden direk kavradım olayı zaten. Birde dedikleri linkte acaba ne vardır diye merak ettim. O, daha da kötü. Onun ekran görüntüsüde aşağıda.



Yazılar okunmuyor, ne yediğin belirsiz bir adresten işlem yapılması isteniyor ve daha neler neler. Aman arkadaşlar dikkatli olalım diye açtım böyle bir konu. Yanlışlamayla 10 YTL lik bir işlem yapma hevesiyle siteye Kart numaranızı ve şifrenizi verirsiniz sonra da milyarlarınızın peşinden koşturursunuz. Aman Dikkat!
 

ati1905

Asistan
Katılım
25 Mayıs 2008
Mesajlar
115
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bilgilendirme için teşekkürler henüz yaşım tutmuyo kart almaya kafam rahat :D
 

TuningMert

Dekan
Katılım
4 Ocak 2007
Mesajlar
5,660
Reaksiyon puanı
84
Puanları
0
Bunlara phishing (yemleme) yöntemi deniyor.Dikkatli olmak lazım.Çoğu kişinin canı yanıyor.
 

MrMusty

Asistan
Katılım
1 Temmuz 2008
Mesajlar
110
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ilk mesajın hayırlı olsun hoş geldin , uyarı için saol zaten bariz ortada spam oldugu
 
Üst