LG G4 Kullananlar Kulübü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kamilsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar iki gün önce 6.0 a yükselttim telefonu(. Ancak büyük sıkıntılar var. Wifi bağlantısı çok yavaşladı. Hatta modemi değiştirdim ttnet kampanyasından, gene de fayda etmedi. Ayrıca şarj süresi yarı yarıya düştü diyebilirim. Yatana kadar şarj etmediğim telefonu öğlenden sonra şarja takmak sonunda kalıyorum. Ayrıca denemek için akşamdan tasarruf moduna alıp full şarj ile bıraktığım telefon, sabah %75 şarj seviyesine düşmüş oluyor. Önceden en fazla %5-6 düşerdi. Ne önerirsiniz arkadaşlar?
Ek olarak ; güç tasarruf moduna alınca bildirim çubuğu turuncu oluyor ya bence hoş değil. Önceki 5.1 de sadece %5in altına düşünce turuncu oluyordu. Şimdi tasarruf moduna alır almaz turuncuya dönüyor. Onun çözümü var mı bilmiyorum

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Arkadaşlar Dün LG G4 aldım ve 900 mblık güncelleme geldi Android yükseltme yazıyo yükselt diyorum ancak sunucuya bağlanılamadı diyor acaba bi sıkıntımı var ve bu güncelleme 6.0 mı :)

kamilsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Dün LG G4 aldım ve 900 mblık güncelleme geldi Android yükseltme yazıyo yükselt diyorum ancak sunucuya bağlanılamadı diyor acaba bi sıkıntımı var ve bu güncelleme 6.0 mı :)
Ben indirdim. Yalnız bilgisayara bağlayarak indirdim. Telefondan 6.0 güncellemesi gözükmüyor. Muhtelemen o başka birşey olabilir. Ama ben pişman oldum. Başkasının benim yaşadığım sorunları yaşadığını duymadım ama benimki Wifi den internete girmiyor desem yeridir. Şarjı da gitmez oldu. Şimdi düzeltmenin yollarını arıyorum

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Ben indirdim. Yalnız bilgisayara bağlayarak indirdim. Telefondan 6.0 güncellemesi gözükmüyor. Muhtelemen o başka birşey olabilir. Ama ben pişman oldum. Başkasının benim yaşadığım sorunları yaşadığını duymadım ama benimki Wifi den internete girmiyor desem yeridir. Şarjı da gitmez oldu. Şimdi düzeltmenin yollarını arıyorum

Bende pc de gördüm şimdi 6.0 var yükleyelimmi diye soruyor kararsız kaldım napsam diye acaba büyük bi problem olurmu cihaz daha yeni

kamilsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence biraz telefonun tadını çıkar. Acele etme. Bir hafta falan bu şekilde kullan. Ben şahsım adına 6.0 yüklediğime pişmanım. Ama bu sadece benim sorunum olabilir. Başka arkadaşların da yorumlarını alıp öyle bir karar ver derim. Bu arada şarj konusunda sıkıntı yaşamamak için ekran ışığını tam açıp otomatik moda alıp güç tasarruf moduna alırsan(otomatik senkronizasyonu kapatma) o zaman süper gidiyor şarjı. Tabi şu anda benimki 6.0 dan sonra gitmez oldu o ayrı bir mesele

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
Bence biraz telefonun tadını çıkar. Acele etme. Bir hafta falan bu şekilde kullan. Ben şahsım adına 6.0 yüklediğime pişmanım. Ama bu sadece benim sorunum olabilir. Başka arkadaşların da yorumlarını alıp öyle bir karar ver derim. Bu arada şarj konusunda sıkıntı yaşamamak için ekran ışığını tam açıp otomatik moda alıp güç tasarruf moduna alırsan(otomatik senkronizasyonu kapatma) o zaman süper gidiyor şarjı. Tabi şu anda benimki 6.0 dan sonra gitmez oldu o ayrı bir mesele

Yüklemiycem ya iptal ettim 5.1 gayet akıcı çalışıyo 1-2 haftaya yükseltirim.... 6.0 dan da 5.1 e dönülmüyo sanırım

nextman

Profesör
Reaksiyon puanı
567
Yeni mi Gördüm bana mı yeni geldi anlamadım ama güncellemeyi yükledim ayde hayırlısı bakalım :) Ekli dosyayı görüntüle 15256

asset.php

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Bende pc de gördüm şimdi 6.0 var yükleyelimmi diye soruyor kararsız kaldım napsam diye acaba büyük bi problem olurmu cihaz daha yeni

Marshmallow Program Sürümü v20c ise yükle sıkıntı yok ama v20a ise yükleme şarj dayanmıyor.Ancak v20c olma olasılığı %90.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yüklemiycem ya iptal ettim 5.1 gayet akıcı çalışıyo 1-2 haftaya yükseltirim.... 6.0 dan da 5.1 e dönülmüyo sanırım

Dönülmüyor, dönmeye çalışanların cihazları da bozuluyor.Dikkat edin.

kdb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Gelen güncelleme v20a. Şikayetlerden dolayı yüklemedim ben. Bakalım v20c ne zaman gelecek.

Pixpi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Aslında LG UP ile mümkün. Gerekli adımları bu sayfada paylaşmışlar. LGUP - NEW!!! - INSTALL KDZ - MM or LP - FAC… | LG G4

Riske atmaya gerek yok bence.Bootloader felan sıkıntı, zaten H815tr için linux'le bootloader kilidi kalkıyor ki linux başlı başına bir sıkıntı. 😉

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gelen güncelleme v20a. Şikayetlerden dolayı yüklemedim ben. Bakalım v20c ne zaman gelecek.

Batarya süresi dışında hiç bir sıkıntısı yok v20a'nın.Bu arada cihaz h815tr'mi kardeşim?

Pixpi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Riske atmaya gerek yok bence.Bootloader felan sıkıntı, zaten H815tr için linux'le bootloader kilidi kalkıyor ki linux başlı başına bir sıkıntı. 😉
Şahsen 6.0 güncellemesi OTA yoluyla bana gelmediği için bu tarz bi yola başvurmam gerekti. Lg Bridge den de göremiyordum. Bu yöntem için bootloader kilidinin açık olmasına ihtiyaç yok, root gereksinimi yok.

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Şahsen 6.0 güncellemesi OTA yoluyla bana gelmediği için bu tarz bi yola başvurmam gerekti. Lg Bridge den de göremiyordum. Bu yöntem için bootloader kilidinin açık olmasına ihtiyaç yok, root gereksinimi yok.

Bridge'den nasıl göremedin ki?

Pixpi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bridge'den nasıl göremedin ki?
MM güncellemesini ilk çıktığı zamandan beri bekliyordum. G4'ten önce Nexus kullanıcısıydım alışığım bu tarz işlemlere. Dolayısıyla ilk çıktığı zaman hemen denemek istedim. Büyük ihtimalle Bridge e henüz eklenmemişti. Sanırım v20a sürümü bridge de hiç bi zaman olmadı kncok code eksikliğinden ötürü. Ama emin değilim sadece bi tahmin

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
MM güncellemesini ilk çıktığı zamandan beri bekliyordum. G4'ten önce Nexus kullanıcısıydım alışığım bu tarz işlemlere. Dolayısıyla ilk çıktığı zaman hemen denemek istedim. Büyük ihtimalle Bridge e henüz eklenmemişti. Sanırım v20a sürümü bridge de hiç bi zaman olmadı kncok code eksikliğinden ötürü. Ama emin değilim sadece bi tahmin

Knock code kullanmıyorum ama knock code nasıl yoktu onu anlayamadım.Menüde mi yoktu yoksa kaldırınca deaktif o tarzda mı şekilde mi yoktu?
Bende vardı diye hatırlıyorum.

Pixpi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Knock code kullanmıyorum ama knock code nasıl yoktu onu anlayamadım.Menüde mi yoktu yoksa kaldırınca deaktif o tarzda mı şekilde mi yoktu?
Bende vardı diye hatırlıyorum.
Kilit ayarlarında yoktu tamamen. Sebebini bilmiyorum.

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Kilit ayarlarında yoktu tamamen. Sebebini bilmiyorum.

Bende vardı diye hatırlıyorum.Zira knock code prosedürü değişti diye kullanmıyordum.İşte knock code için 3 farklı noktada mutlaka dokunma olacak falan filan diye bir mevzu vardı.Net değil ama prosedür güncelleme açıklamasında yazıyordu.
En az 6 dokunuş ve 3 farklı yön.v20a sürümündeyken bende varmış doğru hatırlıyormuşum.

kamilsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şimdi baktım benim versiyon v20a EUR. Avrupa versiyonunda henüz v20c versiyonu yayınlanmamış anlaşılan. Şimdi kontrol ettim, en son yazılımı kullanıyorsunuz diyor. Umarım kısa zamanda bana da güncelleme gelir. Çünkü benim sıkıntım şarj süresi bir yana, Wifi çok yavaş çalışıyor. 2G ile internet bile daha iyi şu anda. Çok pişman oldum yüklediğime.

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşlar şimdi baktım benim versiyon v20a EUR. Avrupa versiyonunda henüz v20c versiyonu yayınlanmamış anlaşılan. Şimdi kontrol ettim, en son yazılımı kullanıyorsunuz diyor. Umarım kısa zamanda bana da güncelleme gelir. Çünkü benim sıkıntım şarj süresi bir yana, Wifi çok yavaş çalışıyor. 2G ile internet bile daha iyi şu anda. Çok pişman oldum yüklediğime.

H815TR mi kardeşim cihazın.Ayrıca cihazdan değil Bridge'den bak güncellemeye bir de Usb Sürücü güncelleme geldi onu da yükleyip tekrar kontrol et.
Pardon EUR diye yazmışsın yeni farkettim.Ama dediklerimi yapıp tekraf dene bi.

Pixpi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Telefonu bilgisayara bağlayarak Lg Bridge den kontrol ettiniz mi acaba güncelleme olup olmadığını?

kamilsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
H815TR mi kardeşim cihazın.Ayrıca cihazdan değil Bridge'den bak güncellemeye bir de Usb Sürücü güncelleme geldi onu da yükleyip tekrar kontrol et.
Pardon EUR diye yazmışsın yeni farkettim.Ama dediklerimi yapıp tekraf dene bi.
Hayır. LG-H815. TR si yok. Dediğin gibi usb güncellemesi yapıp öyle denedim ama yine de v20a EUR sürümü için en son sürüm diyor. Benim telefon tr versiyonu değil üstadım. Sanıyorum Avrupa güncellemesi henüz gelmemiş.

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Telefonu bilgisayara bağlayarak Lg Bridge den kontrol ettiniz mi acaba güncelleme olup olmadığını?

Hayır. LG-H815. TR si yok. Dediğin gibi usb güncellemesi yapıp öyle denedim ama yine de v20a EUR sürümü için en son sürüm diyor. Benim telefon tr versiyonu değil üstadım. Sanıyorum Avrupa güncellemesi henüz gelmemiş.

Peki kardeşim, beklemekten başka çare yok senin için ama en azından Bootloader kısmında bizim gibi şanssız değilsin 😄

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39

kamilsen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bootloader kilidini kolayca kaldırıp root edebiliyorsun.Bizim gibi taaa Kore'ye gidip gelme kabilinden uğraşmıyorsun. 😃
Hmm.. Bu iyi haber. En azından güncelleme ile bu sorunlara bir çare bulamazsam. Root mevzusuna girerim. Bu arada LG Türkiye yetkili servisi benim telefona garanti kapsamında bakmaz mı ki acep?

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39

Pixpi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bootloader kilidini kolayca kaldırıp root edebiliyorsun.Bizim gibi taaa Kore'ye gidip gelme kabilinden uğraşmıyorsun. 😃
Bootloader kilidini LG tarafından kaldırabilmek için H815 olması yeterli değil mi. Bildiğim kadarıyla 818 gibi diğer modellerde. 815 ler uluslararası versiyon diye biliyorum.

hakantrkzht

Asistan
Reaksiyon puanı
39
Bootloader kilidini LG tarafından kaldırabilmek için H815 olması yeterli değil mi. Bildiğim kadarıyla 818 gibi diğer modellerde. 815 ler uluslararası versiyon diye biliyorum.

LG Developer'da sadece H815 yazıyor.Diğerlerini bilmiyorum.