Laptop 3 Saniye İçinde Kapanıyor

LogicErrorTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba,
Laptopum fazlaca ısınmaya başlamıştı bende laptopu söküp temizledim ve macun çektim. Daha öncesinde 4-5 kere daha bu işlemi yapmıştım ve hiçbir sıkıntı olmamıştı.
Ama bu sefer power tuşuna bastığımda power ışığı yanıyor, fan çalışıyor ekran hiç gelmeden 3-4 saniye içinde laptop kapanıyor. Kablolarda mı sıkıntı diye söküp tekrar topladım ama bi değişiklik olmadı sorunun nedeni hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,940
Olasılık, sökme takma esnasında statik elektrik yükü aktarılmış olabilir. Öyle olmuşmu? zarar vermişmi ? orasını bilemeyiz. Ram'leri değiştir dene, farklı bir sabit disk ile dene, İşlemciyi değiştirip dene diyeceğim, masrafı artırmış olurum. Servise götür, onlar denesin.

LogicErrorTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Olasılık, sökme takma esnasında statik elektrik yükü aktarılmış olabilir. Öyle olmuşmu? zarar vermişmi ? orasını bilemeyiz. Ram'leri değiştir dene, farklı bir sabit disk ile dene, İşlemciyi değiştirip dene diyeceğim, masrafı artırmış olurum. Servise götür, onlar denesin.

Hocam sorunu çözdüm fanı sökerken işlemci kontrol vidası var yani tam adını bilmiyorum ama işlevinin bu olduğunu düşünüyorum sadece 180 derece dönüyor vida, onu kitlemeti unutmuşum, bir kez daha söktüğümde farkettim.
Fakat şuan yeni bir sorunum var sanırım, bilgisayar açılırken fan bir kez dönüyor yaklaşık 15 dakikadır açık olmasına rağmen fan dönmüyor.

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,940
Bir kaç güç gerektiren işlem yap. meselâ Video izle veya bir oyun başlat.

LogicErrorTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir kaç güç gerektiren işlem yap. meselâ Video izle veya bir oyun başlat.

Hocam ilk başta denemiştim ama baya ısınmasına rağmen çalışmamıştı, bilgisayarı tekrar başlattığımda o sorunda çözüldü.

Bu arada dün bu mesajı yazdım sanıyordum telefondaydım ama paylaşamadığımı yeni farkettim :)

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,940
Geçmiş olsun.