Bilgisayarımda Oldukça Enteresan Programlar Buldum Ne Yapmalıyım?

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
merhaba arkadaşlar antivirüs programımla hangi programlar bilgisayarımı yavaşlatıyor inceleme yapıyordum programların arasında; "disk diagnostic" diye bir program keşfettim

bu programın işlevi bana bir hayli enteresan geldi; "müşteri deneyimi program`ına katıldıktan sonra disk ve sistem bilgilerini Microsoft'a bildirir"

böyle hiçbir şekilde böyle bir organizasyona katılmadım

bu programı sileyim mi? silersem olumsuz bir şey olur mu?

birde bu programı nereden silebilirim? çünkü başlat menüsünden arattım bulamadı

ayrıca eklediğim görüntüde dil temizleme aracı ve yerel uygulama etkinlik günlüğü gibi 2 enteresan program daha mevcut olduğunu göreceksiniz. acaba bu programlar ne iş yapar? kaldırayım mı? kaldırmamın herhangi bir sakıncası var mıdır?

ayrıca bu programlar unsteller program listesinde gözükmemekte

2.

entreasan bir şey daha buldum "ip adresi çakışma" diye bir şey bu nedir kaldırayım mı? birde diğer enteresan nokta bunlardan 2 tane var (eklediğim görüntüde gördüğünüz 1 tanesini az önce ben kapattım, yoksa ikiside açıktı)

mustafa4401

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence program ekle kaldirda gormedigin seyleri silme bu konuda cidden tecrube kazandim formata kadar yolu var 😂😂😂

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bence program ekle kaldirda gormedigin seyleri silme bu konuda cidden tecrube kazandim formata kadar yolu var 
cevapınız için çok teşekkür ederim
Öncelikle bilgisayarınızdaki çin kökenli tüm programları kaldırmanız tavsiye edilir.Birçok firmanın ÜCRETSİZ ''virus removal toll'' programı var onlardan biri veya birkaçıyla tarama yapabilirsiniz örnek emsisoft emergency kit Emsisoft Free Emergency Kit: Portable malware scanner | Free removal of Viruses, Bots, Spyware, Keyloggers and Trojans

cevapınız için çok teşekkür ederim

emre.bozdags

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Bende Aynı Sorunu Telefonumda Yaşamıştım Root Attıktan Sonra Gereksiz şeyleri siliyim derken cihaza zarar vermiştim hiç bulaşma derim Bill Gates Amca Koyduysa bi bildiği vardır [emoji3]

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,910
Sil hepsini. Bakalım ne olacak ? Denemeden bir şey öğrenemeyiz.

ahmetcihan49

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format atabilirsin ve ya hepsini kaldır ve Ccleaner yükle sonra temizleme yap ve kayıt defterini temizle ama Cleaner la regedite girme

dogantopkaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Program değil bunlar log gibi birşey zararsız merak etme. Silinmez zaten

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
konu baya ilgi çekici geldi galiba:D 12 bin hit almış:D

pinkmask77

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence program ekle kaldirda gormedigin seyleri silme bu konuda cidden tecrube kazandim formata kadar yolu var 

+1 sonradan acı çekmek istemeyenler bu tavsiyeye mutlaka uymalı , bir anda beklemediğiniz sonuçlarla karşılaşabilirsiniz

melihguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Format tabiki en köklü çözüm ama eğer atmak istemiyorsan combofix + malwarebytes anti mallware + Hitman ile tarattirmani öneririm

crazymurat34

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Windows 10 yap ve yazılımları günceller. Malwarebytes ve lisanslı kaspersky yükle düzelir.

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bir kere 360 Total Security kullanman enterasan, sonra da bilgisayarımda enteresan programlar buldum diyorsun.. Bunca yıldır bilgisayar kullanıyorum ne bir virüs bulaştırdım ne de saçma sapan programlar buldum bilgisayarımda.. Özetle tecrübesiz kullanıcılarsınız.

Reaksiyon puanı
16,128
o 360'ın kendisi virüs ki sen o 10nu sil linux mint kur rahat et.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Silersen birşey olmaz bilgisayar sonuçta ne olacak.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bir kere 360 Total Security kullanman enterasan, sonra da bilgisayarımda enteresan programlar buldum diyorsun.. Bunca yıldır bilgisayar kullanıyorum ne bir virüs bulaştırdım ne de saçma sapan programlar buldum bilgisayarımda.. Özetle tecrübesiz kullanıcılarsınız.
Hicbir kimse bilgisayara zirveden baslamaz herkez zamanla eger siz simdiye hic virus bulastirmadiysaniz hangi dosya viruslu hangisi deyil nasil oğrendiniz yada hic virus programlarinin algilamadigi yeni viruslerle karailasmadinizmi eger cevabiniz hayir sa sizin bilgisayar tecrubeniz yok demektir eger cevahiniz yok karsilastimda soylede biylede gibiyse burda bizimi kandiriyorsunuz.

umut erdem

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hicbir kimse bilgisayara zirveden baslamaz herkez zamanla eger siz simdiye hic virus bulastirmadiysaniz hangi dosya viruslu hangisi deyil nasil oğrendiniz yada hic virus programlarinin algilamadigi yeni viruslerle karailasmadinizmi eger cevabiniz hayir sa sizin bilgisayar tecrubeniz yok demektir eger cevahiniz yok karsilastimda soylede biylede gibiyse burda bizimi kandiriyorsunuz.
Benim bilgisayar viruslu bem doğdugumdan beri oyle virus geziyo

vedat196601

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gereksiz muhabbete dönmüş. Virüs olmayan yada hiç bulaşmayan bir bilgisayar kullanılmayan bir bilgisayardır. Kullanılıyorsa bir şekilde bir virüs bulaşacaktır. İyi huylu tümör gibi. Duruyordur bilgisayarda ama zararsızdır. 😈
Konu nerelere gitti.

umut erdem

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Gereksiz muhabbete dönmüş. Virüs olmayan yada hiç bulaşmayan bir bilgisayar kullanılmayan bir bilgisayardır. Kullanılıyorsa bir şekilde bir virüs bulaşacaktır. İyi huylu tümör gibi. Duruyordur bilgisayarda ama zararsızdır. 😈
Konu nerelere gitti.
Viruse alistik 2 bilgisayarda viruslu [emoji4]