Türkiye'de dinsizler çoğalmalı!..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Tanshaydar; o noktayı yakalaman güzel, Mehmet Akif "ezanlardaki şehadetler dinin temelidir" diyor, ezan dinin temeli demiyor. (Şehadeteyn dediğimiz La ilahe illallah ve Muhammeden Resulullah)

@idealterror, zaten beni rahatsız eden de bu; ezanın "sembolik" olması, sembolikleştirilmesi. Yazımı yazarken özellikle belirttim yukarıda, aslında biz kendi inancımızı kendi düşüncemizi konuşmalıyız kardeş kardeşe; bu kadının ne söylediğine bakmadan; zira neden çok akılsızca yazdığını ayrıntılı bir şekilde ilk mesajımda yazmıştım.

Özgür Hoca

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazara:
Dinsizlik de bir dindir. Ve bu ülkede yeterince var onlardan. Hatta sesleri en çok çıkan grup ta onlar !!!

Ezan hakkında:

Bu konuda Diyanet İşleri D. B.' nin devreye girmesi lazım. Yıllarca çok yüksek sesle ve makamına uygun olmadan okunan ezan din düşmanlarına, islama saldırmak için fırsat sağladı. Diyanetin yapması gerekenler:
1. Camilardeki hoparlörlerin ses seviyesinin makul bir düzeyde ayarlanması
2. Müezzinlerin makam ve şan derslerine tabi tutulmaları ve ezanı en güzel biçimde okumalarının sağlanması; yetkili olmayan kişilerin ezan okumalarına izin verilmemesi

orcagada

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yazıyı daha dikkatli okuyunca esasın başka olduğunu düşünmeye başladım;

Bu Perihan Mağden, hayatında ilk defa mı bir sabah ezanı duymuş? Daha önce bu klasikleşmiş Arap dini dayatmacılığına hiç mi şahit olmamış?

Elbette olmuştur, ama şimdi Kemalizme sövüp sayma vakti geldiğinde, hem bu vakit ibadetini kaçırıp emperyalist patronlara mahçup olmamak, hem de bu sövüp saymaya bir neden, kılıf uydurmak, en azından yazıya bir giriş bölümü yazmak gerekmiştir.

Kemalizmi bir dine benzeterek sözüm ona küçümseyecek ya (aynı dincilerin yaptığı gibi), konuya dincilerden girmekten daha güzel bir başlangıç olur mu? Olmaz.

Sayın Perihan Mağden'in huzurlu kuş uykusundan, emperyalist uşakdaşlarından birinin densizliği ile uyanmasına çok üzüldüm. Geçmiş olsun.

pr6tisy3n

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazarlığına kesinlikle itirazım yok ama resmen prowokasyon yapıyor hanımefendi müslüman sokağında salyangoz satıyor gidip yurt dışında herkes müslüman olmalı diyebiliyormu işte o zaman takdir ederim....

Not: Yazının tamamını renkli yazamıyoruz. Forum kurallarına dikkat edelim lütfen...!

Son düzenleyen moderatör:

kontorcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konunun, Beğenilen Köşe Yazıları kategorisine uygun olmadığını düşünüyorum. Haksızmıyım acaba ? :)
*

Ne güzel beyan etmiş kendisinin dinsiz olup,ezandan rahatsız olduğunu. Sabah ezanıyla insanın huzur bulması gerekirken ezan sesinden rahatsız oluyormuş. Allah'ın izniyle ezan sesleri kıyamete kadar sürecek. Rahatsız oluyorsa ülkeyi terketsin.

katılıyorummmm...