İşletim sistemi cd den başlamıyor....???

MrMusty

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır hallettim , sorunu öğrenmek isteyenler mesajları incelesin

* bu sorun bitti ama baska sorunlarım devam edecek bu konu altında :D

Son düzenleme:

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
winrar iso dosyalarını açtığı için .iso lu dosyaları winrar lı şekilde görürsün. sen klasör seçeneklerinden dosya uzantılaını gösteri i aktif et ve .iso olan dosyayı yaz. yada internetten indirdiysen indirdiğin şeyi direk yaz, içinden çıkarıp yazıyosan sorun çıkabilir

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
eğer tübitak ın sitesinden direk indirdiysen evet ne indirdiysen onu yaz

o_asy

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Nero'da kalıbı diske yazdır seceneğini kullanman yeterli.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
aa tabi umarım sen xp nin kendisiyle yazmıyosundur. nero ashampoo burnxp gibi herhangi bir cd yazma programına girip kalıbı diske yaz dan o indirdiğini göster

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Aşağıdaki resimdeki gibi yazdırman gerekiyor:

lDword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dosyanın .rar olduğundan emin misiniz? Dosyanın .rar değil .iso olması lazım yoksa bootlable özelliği olmaz.Winrar'ı açıp ana pencereden Seçenekler > Ayarlar > Bütünleşme sekmesine gelin."Winrar'ı İlişkilendir" bölümündeki .iso seçeneğindeki işareti kaldırın.Daha sonra .iso dosyasına sağ tıklayıp özelliklere gelin.Birlikte Aç: seçeneğini "Nero Burning ROM" olarak değiştirin.Bundan sonra .iso dosyalarına çift tıkladığınızda direk yazdırma penceresi çıkar.Eğer dosyayla ilgili bir hata pencereciği gibi bir şey çıkarsa Ör: "Üzgünüm,bu geçerli bir Nero disk kalıp dosyası değil!" gibi muhtelelen indirdiğiniz dosya hatalıdır.

Burada dikkat edilmesi gereken noktalar ise indirilen .iso gibi kalıp dosyaların Flashget gibi dosyaları indirirken bölen programlarla değil;internet tarayıcıyla indirmek gerekir.Yoksa bölünme yüzünden bütünlük bozulduğu için dosyalar çalışmaz.Ayrıca indirilen kalıp dosyalarının da 40X gibi uçuk bir hızda değil; CD veya DVD'nin müsade ettiği en düşük hızda yazılması gerekir.

Son düzenleme:

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım resmini verdiğin dosya zaten ISO formatında. Yukarda vermiş olduğum ekran görüntüsündeki gibi nero'ya o dosyayı gösterip yaz diyeceksin. Bu kadar.

batigol-7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dosyanın .rar olduğundan emin misiniz? Dosyanın .rar değil .iso olması lazım yoksa bootlable özelliği olmaz.Winrar'ı açıp ana pencereden Seçenekler > Ayarlar > Bütünleşme sekmesine gelin."Winrar'ı İlişkilendir" bölümündeki .iso seçeneğindeki işareti kaldırın.Daha sonra .iso dosyasına sağ tıklayıp özelliklere gelin.Birlikte Aç: seçeneğini "Nero Burning ROM" olarak değiştirin.Bundan sonra .iso dosyalarına çift tıkladığınızda direk yazdırma penceresi çıkar.Eğer dosyayla ilgili bir hata pencereciği gibi bir şey çıkarsa Ör: "Üzgünüm,bu geçerli bir Nero disk kalıp dosyası değil!" gibi muhtelelen indirdiğiniz dosya hatalıdır.

Burada dikkat edilmesi gereken noktalar ise indirilen .iso gibi kalıp dosyaların Flashget gibi dosyaları indirirken bölen programlarla değil;internet tarayıcıyla indirmek gerekir.Yoksa bölünme yüzünden bütünlük bozulduğu için dosyalar çalışmaz.Ayrıca indirilen kalıp dosyalarının da 40X gibi uçuk bir hızda değil; CD veya DVD'nin müsade ettiği en düşük hızda yazılması gerekir.

@ IDword ; DL manager programları dosya bütünlüğüne zarar vermez dosya tamamlandığı zaman md5 yada diğer hash kodları ile karşılaştırıp anlaşılması çok kolaydır,

@ MrMusty ; arkadaşın indirdiği dosya hepimizin indirdiği pardus 2008 in .iso dosyasıdır ama winrarın iso dosyalarının kontrolünü ele geçirmesi ile arkadaş dosyayı rarlı zannedip çıkartmış sonra cd ye yazmış o yüzden .iso dosyasının bootable önyükleme kaydı cd ye aktarılamamış, sorun budur. neronun .iso dosyasını yazabilmesi için winrarile olan ilişkisini kesme mecburiyeti yok , .iso dosyalarını magic iso yada poweriso gibi programlar ile ilişkilendirmek daha kullanışlı olur.

çözüm diğer arkadaşlarında gösterdiği gibi nerodan kalıbı diske yazdır ile indirdiğin dosyayı cd ye yazmak yazarken kullanabileceğin en düşük hızı kullanmak en güvenli yoldur lDword seninde dediğin gibi.

bunnar tüm işletim sistemlerinin .iso uzantılı dosyalarının cd ye yazdırılmasında ortak kullanılan yöntemdir pardus , xp ya da vista da farklı işlemler uygulanmaz.

not: pardus kurmaya niyetin varsa önce pardusun sitesini sonra forumu araştırmanı öneriyorum , kullanımı kurulumu çok kolay fakat windowsu kullandığın bölüm yada partition değil tamamamen farklı bir diske kurmanı tavsiye ederim.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hah işte budur. batigol-7 son noktayı koymuş, sorunun tamamen çözümü budur. Daha fazla birşey soylemeyin, adamın kafasını karıştırmayın. Burdakileri okuyup verdiğim resimdeki şeklinde yaparsan Pardus'u kurabileceksin.

MrMusty

Asistan
Reaksiyon puanı
0

sonunda yaptım cok tesekkurler dıger arkadaslara cok tesekkur ediyorum ama senin yontemin daha kolaymış:)

dipnot: pardus u kurdum 1-2 kurcaladım hemen sildim hiçbişi yapamadım winrar felan kurmaya calıstım olmadı ilk bakısım kotu soyle genel bı arastırma yapıp ole pardus a gececegim

Son düzenleme:

MrMusty

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buyrun Senin için video hazırladım izlemek için buraya tıkla

bu arada allah razı olsun benim için video hazırlamıssında .iso halıne getirmissin 1 gün once izleseydim bısı anlamazdım cunku bende rarlı haldeydı sonra arkadas ayarlardan .iso kaldır sonra nero ıle ac demeseydı yapamazdım

cok saol:D

MrMusty

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Pardus sorunu çözüldü her şey için herkese tesekkurler :p

sıradaki sorum şu ;

*elimde cd den aktardıgım, klasorun içinde xp pro dosyaları var bunu direk cd ye yazdıgımda da cd den başlamıyor bunun için ne yapmalıyım ?...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
dosyaların eksik olabilir, gizli dosyalar veya sistem dosyalarını atlamış olabilirsin klasöre alırken.

MrMusty

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dosyaların eksik olabilir, gizli dosyalar veya sistem dosyalarını atlamış olabilirsin klasöre alırken.

:confused: gizli dosyaları acıp da baktım aynısı ama bunları cd ye yazdırdıgımda boot olmuyor nedense ne yapmalıyım ?...pardus bitti bu var şimdi malesef daha dogrusu bu hep vardı :mad:

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar başlangıcında çalışma özelliği olan (boot/önyükleme) Cd'lerin içeriğini, Windows yada o tür bir ortamda manuel olarak kopyala/yapıştır şeklinde alırsak, CD'nin boot özelliğini yitirmiş oluruz. Çünkü CD'nin boot özelliği gizli olup Sadece 3. parti yazılımlarla eklenip/çıkartılabilir. Madem dosyaları aldın o zaman bo dosyalara şimdi boot/önyükleme özelliği kazandırıp CD'ye aktaracağız:

http://www.yer6.org/files/nLite-1.4.5.installer.exe adresinden nLite programını indirip kurun ve programı çalıştırın.
(nLite'ın çalışması için .NET 2.0 gerekli: Download details: .NET 2.0 SP1 (x86))

Program açıldıktan sonra Deam'a basın ve yeni pencerede Gözat'a tıklayıp Daha önce "Windows dosyalarını kopyaladım" dediğiniz klasörü gösterin.

Devam'a basıp sadece Açılabilir ISO seçeneğini tıklayın ve Devam'a basın.

ISO etiketi kısmına bir isim yazın (WindowsXP, BenimXP vb.) ISO oluştur'a tıklayın ve açılan pencerede ISO dosyanızı nereye kaydetmen istiyorsanız orayı gösterin. Ve ISO'nun oluşturulmasını bekleyin. İşlem bittikten sonra Devam deyin ve programı kapatın.

Şimdi sıra geldi ISO dosyamızı yazdırmaya. Nero ya da türevi bir CD yazdırma programını açın, Kalıp, Tasarı, Kopya kısmından resimdeki gibi Disk kalıbı veya Kayıtlı Tasarı'ya tıklayıp az önce oluşturmuş oldugumuz ISO dosyasını gösterin ve Yazdırın.

Artık Bilgisayarımızı bu CD'miz ile başlatabiliriz.

Not:
nLite programı kullanımı hakkında ayrıntılı anlatım için:
http://forum.shiftdelete.net/isletim-sistemleri/43684-katilimsiz-windows-xp-cdsi-yapmak.html
Adresinden yararlanabilirsiniz.

Son düzenleme:

lDword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sorunun da sebebini biliyorum kanımca.Normal Kopyalama işlemiyle Xp CD sindeki başlatma dosyası kopyalanmaz.Bu yüzden de XP Cd si başlangıçta çalışmaz.Yani bootlable olmaz.Zamanında bu bilgiyi bilmediğimdenn az cd im boşa gitmemişti.Bu sorunun çözümü için ayrıca küçük bir dosyacığa ihtiyacın var.Şimdi BU Linke tıklayıp o dosyayı indir.Şimdi Nero Burnin ROM'u aç.Ve menüden CD-ROM (önyüklemeli) yi seç.Daha sonra aşağıda verdiğim şekilde ayarları uygula.

20080716142807bj5.jpg

Dikkat etmen gereken noktalar ;

1.Menüden CD-ROM (önyüklemeli) yi seçmen gerekir.
2.Kalıp Dosyası bölümünde benim verdiğim dosyayı seçmen gerekir.Normal şartlarda "Gözat" diyince görmez ama Dosya Türü nü "Tüm Dosyalar" olarak seçersen gösterebilir ve dosyayı seçebilirsin.
3.Uzman Ayarlarını etkinleştirmek gerekir.Burada değiştireceğiniz bölümler
a) Taklit Etme Kipi : Taklit Kapalı
b)Yüklenen Sektör sayısını ise 4 olarak yazman gerekir.

Bundan sonra yeni tuşuna basıp o XP CD sindeki dosyaları neroya kopyalayıp en düşük hızda yazımla işlem biter.Kolay gelsin ;)

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bios pilini cıkar ters tak 10 dakika bekle bu arada pc enerjisini kes ana kart üzerindeki enerji kablolarınıda cıkar 10 dakıka bekle sonra once pili tekrar duzgun bir sekilde tak ayarlara gir cd den baslatı sec dene eger olmazsa cd surucunu degıştir kolay gelsın

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bios pilini cıkar ters tak 10 dakika bekle bu arada pc enerjisini kes ana kart üzerindeki enerji kablolarınıda cıkar 10 dakıka bekle sonra once pili tekrar duzgun bir sekilde tak ayarlara gir cd den baslatı sec dene eger olmazsa cd surucunu degıştir kolay gelsın

@ mayten; anlattığın olay anakart kendini korumaya aldığında ya da bios şifresi unutulduğunda yapılır. Bu olayla alakası yok.

@ IDword; senin yöntem daha basit olmuş. Bu yöntemi uygulayın arkadaşlar.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Pardus sorunu çözüldü her şey için herkese tesekkurler :p

sıradaki sorum şu ;

*elimde cd den aktardıgım, klasorun içinde xp pro dosyaları var bunu direk cd ye yazdıgımda da cd den başlamıyor bunun için ne yapmalıyım ?...

herhangi bir cd nin boot edilmesi (başlaması) için autron dosyası gerekir ama o , o cd ye aittir yoksa bir dosyayı direk yazdırıp başlatamazsın

sen bu yazıdan bişey anlamasın heralde çünkü tam açıklayamadım :)

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eğer elinde bir xp cd si varsa bunu nero dan direk cd'den cd'ye yazdık eğer pack 3 yaparak atacaksan zaten indiğin yerde açıklaması vardır

MrMusty

Asistan
Reaksiyon puanı
0
herhangi bir cd nin boot edilmesi (başlaması) için autron dosyası gerekir ama o , o cd ye aittir yoksa bir dosyayı direk yazdırıp başlatamazsın

sen bu yazıdan bişey anlamasın heralde çünkü tam açıklayamadım :)

yok cnm pc hakkında incini cıncını ogrendım ama elım kolumu baglayan olay bu yoksa merak etme anladım dedıgını;)

bide nero8 le anlatmıssınız olayları nero8 var da sevmedım ben nero7 üzerinden yapmaya calısıyorum

Son düzenleme:

lDword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ıdword senin dedigin olayı sole yapsam nasıl olur o boot.img dosyasını xp dosyalarının arasına atıp calıstırım :D denemedim ama olur mu ?

Yok olmaz :D.Nero 8'den anlamam bana Nero 7 olsun diyorsan Nero 7 'de ekran görüntüsü böyle.Hizmette sınır yok bizde :p

20080716220213et9.jpg

Yok resimlede olmadı diyorsan Videolu anlatım da hazırlayabilirim.

Son düzenleme:

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Google'da iso yazmak , iso yazdırmak vb. şeyler yazsan resimli anlatımlar mevcut zaten. Ayrıca arka arkaya mesaj gönderme flood oluyor. Flood'da üyelirin en büyük günahlarından biri :)

Ayrıca first drive'ın cd-rom olduğuna emin ol

MrMusty

Asistan
Reaksiyon puanı
0

bendeki nero bu ama 7 mi degil mi emin degilim salladım sayılır :D flood için bida olmaz....

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Nero biraz eski gibi ama nero işte bütün özellikleri aynı. Yukarıdaki sekmelerde kopyala ve yedekle var orada kalıbı diske yazdır var onunla iso'yu yazdırabilirsin.

iso'yu görmüyorsa altta tüm dosyalar de öyle seç