S5 mini lollipop güncelleme?

sam mobile

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba forum, Öncelikle kurban bayramınız kutlu olsun. Soruma başlıyorum, Dün yayınlanan s5 mini için lollipop güncellemesini yapmak istiyorum, Ama benim model numaram sm-g800hq, Ama lollipop sm-g800r4'e ikiside s5 mini, Yayınlanmış ve amerika için yayınlanmış, Ben bunu telefonuma odin ile yükleyebilir miyim? Model numarası farklı yada ülke türkiye olmadığı için sorun çıkarma, Sorun çıkarsa nasıl düzeltebilirim. Saçma bir soru sormuş olabilir ama 2015'in başından beri lollipop güncellemesini bekliyorum. Neredeyse 10 ay oldu bu konularda acemiyim. Cevaplayan herkese teşekkür ederim. Tekrar kurban bayramınız kutlu olsun.

sam mobile

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevapladığınız için, Teşekkür ederim :)

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Emin değilim ama sorun çıkmayacaktır büyük ihtimalle. Gsmarena sitesinden s5 mini nin varyantlarina bak işte fark falan yoksa odinden kur gitsin amerikayi

umuturunc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle sorun çıkar veya çıkmaz diyemem. Çünkü kendi telefonuma(9190) başka bir telefonun(9195) romunu kurmuştum. İnternet hariç sorun yaşamadım. Çünkü cihazların donanımları hemen hemen aynı.
Karar senin ama bence başka cihazın romunu kurma. Hiç riske girme

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
S5 mininin iki tane farklı işlemcili versiyonu var.

Türkiye deki S400 bir de nerede bilmiyorum Exynos lu versiyonu var.

Buna dikkat et yeter.

sam mobile

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplarınız için teşekkür ederim. S5 mini'ye daha önce root atabilmek için sm-g800h romunu yüklemiştim, Çünkü hq sadece türkiye'ye özel bir model ve o modele root yok, Romu yükledikten sonra her şey çalıştı, Bunu da denemek istiyorum da sorun olursa telefon açılmazsa ne yaparım bilemiyorum? Ne yapmam gerektiğini yazabilir misiniz lütfen.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Cevaplarınız için teşekkür ederim. S5 mini'ye daha önce root atabilmek için sm-g800h romunu yüklemiştim, Çünkü hq sadece türkiye'ye özel bir model ve o modele root yok, Romu yükledikten sonra her şey çalıştı, Bunu da denemek istiyorum da sorun olursa telefon açılmazsa ne yaparım bilemiyorum, Ne yapmam gerektiğini yazabilir misiniz?
Soft brick olabilir ki en iyi ihtimal bu.

Telefonu pcye baglayip ya Q ya da sadece Hli bir ROM flashlayacaksiniz.

Hard brickse de JTAG için para baymaniz gerekecek ki o da olabilir yani kesin olur diyemem.

Siz iyisi mi şu dediğiniz modeli arastirin. Nedir özellikleri nelerdir diye.

Eğer işlemci ayni donanimda bir fark yoksa büyük bir sorun olacağını sanmam. Ama bana Amerika sürümünde büyük ihtimal bir fark olur gibime geliyor.

sam mobile

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Soft brick olabilir ki en iyi ihtimal bu.

Telefonu pcye baglayip ya Q ya da sadece Hli bir ROM flashlayacaksiniz.

Hard brickse de JTAG için para baymaniz gerekecek ki o da olabilir yani kesin olur diyemem.

Siz iyisi mi şu dediğiniz modeli arastirin. Nedir özellikleri nelerdir diye.

Eğer işlemci ayni donanimda bir fark yoksa büyük bir sorun olacağını sanmam. Ama bana Amerika sürümünde büyük ihtimal bir fark olur gibime geliyor.
Modelleri araştırdım bu sitede sm-g800r4 var Samsung Galaxy S5 mini SM-G800R4 özellikleri ve fiyatı - Phonegg Türkiye burada da sm-g800hq'ye baktım Samsung Sm-g800hq S5 Mini Cep Telefonu 325 - n11.com bütün özellikleri uyuyor sizce ne yapmalıyım?

byAndroid

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Bişey olmaz ya olursa H li rom atarsın odinden düzelir

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba forum, Öncelikle kurban bayramınız kutlu olsun. Soruma başlıyorum, Dün yayınlanan s5 mini için lollipop güncellemesini yapmak istiyorum, Ama benim model numaram sm-g800hq, Ama lollipop sm-g800r4'e ikiside s5 mini, Yayınlanmış ve amerika için yayınlanmış, Ben bunu telefonuma odin ile yükleyebilir miyim? Model numarası farklı yada ülke türkiye olmadığı için sorun çıkarma, Sorun çıkarsa nasıl düzeltebilirim. Saçma bir soru sormuş olabilir ama 2015'in başından beri lollipop güncellemesini bekliyorum. Neredeyse 10 ay oldu bu konularda acemiyim. Cevaplayan herkese teşekkür ederim. Tekrar kurban bayramınız kutlu olsun.
eğer 2 s5 minide aynı işlemci vs kullanıyorsa sammobile dan indir odinden çak gitsin ama farklı cihazlarsa yapma brick edersin telefonundan olma bu arada sizinde kurban bayramınız kutlu olsun... :)

sam mobile

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevaplarınız için teşekkür ederim, Yapmamaya karar verdim hard brick işi beni korkutuyor, Soft brick olsa düzeltebilirim. Zaten gelmeyecek değil ki yakında sadece, Zaten samsung 2015'in başından beri 10 aydır yakında diyordu şimdi de diğer modelleri için yakında diyor emin o kadar da uzun sürmez.