Kablolu modemime Router bağlama Acil Yardim !!

fear_bjk1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 kablolu air tiesr rt 111 modemim var bir bilgisayar ve 1 tplink tl-wr740 routerim var. Öncelikle telefondan gelen kabloyu modemime bağladim. Modemi de bilgisayara (ethernet ile) bağladım.Modem ayarlarımı yükleyerek bağlandim internete herhangi bir sorunum yok. Amacim elimdeki routere de interneti aktararak wifi kullanmak airties modemde 4 ethernet cikisi var.1. ethernet cikisindan bilgisayara bağladiğim için. 2. ethernet cikisi ile router e geçiş yaptım. router çalışıyor ve wifi yi görüyorum cep telefonumdan problem su ki wifi ayarlarını yapamadigimdan interneti kullanamiyorum. Wifi ayarlarını yapmam için tplink arayüzüne girmem lazim 192.168.0.1 den ama bilgisayar tplink i görmüyor.192.168.2.1 den airties i görüyorum ama tplink i görmüyor
Bu konuda bilgi sahibi olan ve yardım edebilecek var mı ?

Reaksiyon puanı
16,128
tabi web arayüzüne girmek için modemle bağlı olmıcak yoksa modemin web ara yüzüne girer.

fear_bjk1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gort şemada gösterildiği üzere interneti önce modeme modemdem 2 ethernet cikisi ile biri bilgisayara dieri router a bağladım. Router de modem de çalışıyor ve bilgisayarim internete bağlı şuanda wifi yi de görüyorum.Roteri arkadasımdan aldim bu şekilde wifi şifresinin bildiğim için bağlanıyorum ama internet yok router de linkde gözüken 192.168.0.1 sayfasına giremiyorum. Eğer bilgisayarı ilk router a bağlarsam tplink in 192.168.0.1 i girebiliyorm ama bu sefer hem bilgisayar da internet olmuyor hem router de problem şuki internetten indirdiğim tplink tl-wr740n draver da bisi yok yükleyecek . bin dosyasi gibi bisi var hala sorunumun ne oolduğunu anlayamadım. internetten baktiğim kadarıyla tp link routerin de airties modemin de arayüzünde ayarlar yapmak gerekiyor. problemin tplink i bilgisayara tanıtmak olduğu düsüncesindeyim .Baplantılarda bir problemim mi var onuda bilemiyorum .. hala yardıma ihtiyacim var.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gort önerin modeme reset atip sonra 192.168.2.1 den arayüze girip dhcp kapalı olmak sa bunu denedim değişen bişi olmadi :/

fear_bjk1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hala yardima ihtiyacim var konum güncel ..

GORT

Asistan
Reaksiyon puanı
4
router yeni model ara yüzden hızlı kurulum var onunla ayarlaman gerek... kullanım kılavuzu olmadığından veremiyorum...

[video]https://youtu.be/xacYWxX31Vo[/video]

[video]https://youtu.be/OWVPZSQqUZg[/video]
access point mode...

fear_bjk1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
attiginiz videoları inceleyirum bu çözüm ya da çözümsüzlükte tekrar bilgi vericem ilgilendiğin için ayrıca cok tesekkür ederim kardesim saol

2 videoda da routerin arayüzüne girip ayarlar yapiyor ben routerin arayüzüne bağlanamıyorum ki problemim bu :/

acaba kablo bağlantılarım mı yanlıs çözemedim adsl i modeme bağladiktan sonra modemi router a router i mi bilgisayara bağlamalıyım ?

Reaksiyon puanı
16,128
attiginiz videoları inceleyirum bu çözüm ya da çözümsüzlükte tekrar bilgi vericem ilgilendiğin için ayrıca cok tesekkür ederim kardesim saol

2 videoda da routerin arayüzüne girip ayarlar yapiyor ben routerin arayüzüne bağlanamıyorum ki problemim bu :/

acaba kablo bağlantılarım mı yanlıs çözemedim adsl i modeme bağladiktan sonra modemi router a router i mi bilgisayara bağlamalıyım ?
routerın web ara yüzüne girmek için onu tek başına çalıştır yani modemden gelen kabloyu çıkartman gerek.

fear_bjk1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunu çözdüm o kadar basitmişki 2 gündür uğraşıyorum şuanda ağlamak istiyorum ya
Kabloları yanlıs bağlıyormuşum olay bu. adsl hattını modeme bağladıktan sonra modei router e bağlamam gerekiyor router ide bilgisayara ben ise modemi hem router a hem bilgisayara bağlıyordum. galiba doğru bağlantıyı bulunca sıralı bir katarım oldu ve başardım sizlerede çok teşekkür ediyorum sağolun