İnternet 15.99 YTLye düşünce

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
14 Temmuz 2008 09:40
TTNet, 4 GB kotalı, 1 megabit hızındaki internet aboneliğinin fiyatını 29 YTL’den 15.99 YTL’ye düşürdü. 4 milyon 700 bin mevcut abone çileden çıktı.

Hürriyet yazarı Erkan ÇELEBİ'nin aktardıkları...

TTNet, 4 GB kotalı, 1 megabit hızındaki internet aboneliğinin fiyatını 29 YTL’den 15.99 YTL’ye düşürdü. Ancak, yapılan bu indirimden sadece yeni üyelerin yararlandırılması, 4 milyon 700 bin mevcut aboneyi çileden çıkarttı. Türkiye çapında sayıları 77’ye ulaşan internet servis sağlayıcı kuruluşlardan bazıları da bunu fırsat bilerek, kızgın TTNet abonelerini kapmak için cazip kampanyaları anında uygulamaya koydu.

İNTERNETE 8 kat daha hızlı bağlanılmayı sağlayan VDSL2 uygulamasını başlatan Türk Telekom, 10 temmuz tarihinden itibaren de TTNet abonelerine yönelik olarak "İnternete hoş geldin" sloganıyla yeni bir kampanya başlattı. TTNet, bu kampanya çerçevesinde, 4 GB kotalı, 1 megabit hızındaki internet aboneliğinin fiyatını 29 YTL’den 15.99 YTL’ye düşürdü. Ancak, yapılan bu indirimden sadece yeni üyelerin yararlandırılması, sayıları 4 milyon 700 bine ulaşan TTNet abonelerini çileden çıkardı. Buna da, yeni abonelerin aylık 15.99 YTL karşılığında internete bağlanırken, mevcut abonelerin 29 YTL’den bağlanmak zorunda kalması yol açtı.

TTNet abonelerinin tepkisini çeken bu uygulama, 48’i İstanbul’da olmak üzere sayıları 77’yi bulan internet servis sağlayıcı kuruluşları da harekete geçirdi. Bazı internet servis sağlayıcı kuruluşlar, Türk Telokom’a kızan TTNet abonelerini kapmak için peş peşe cazip kampanyalar uygulamaya koydu. 29 YTL’lik 1024 kpbs balantı hızındaki 4 GB kotalı abonelik bedellerini 18.99 YTL’ye kadar çekerek, TTNet’ten kaçan aboneleri yakalama yolunu seçti.

Yeni abone

1 Temmuz’dan itibaren internette "jet hızıyla sörf dönemi"ni başlatan Telekom’un VDSL2 hizmeti sayesinde bağlantı hızı 8 kat daha hızlı oluyor. 100 bin abonenin yararlanabileceği bu hizmet, 700 megabite büyüklüğündeki bir VCD filminin, 4 dakikada bilgisayara indirilmesine imkan tanıyor. Ancak, aylık abonelik ücretinin 98 YTL ile 128 YTL arasında değişmesi, bu uygulamanın interneti şu anda sadece bilgilenme, araştırma, alışveriş ve bankacılık işlemlerinde kullananlar için cazip olmaktan çıkarıyor.

Arkadaşımız Meltem Kara’nın yaptığı araştırmaya göre Türk Telekom, TTnet’e yeni aboneler kazandırmak için "İnternete Hoş Geldin" kampanyasını devreye soktu. Bu kampanya kapsamında ADSL’e 24 ay abone olanlara, 4 GB kotalı 1 megabit hızındaki bağlantının aylık ücretini 29 YTL’den 15,99 YTL’ye indirdi. 39 YTL olan 6 GB kotalı 1 megabitlik bağlantıyı 20.99’YTL’ye, 49 YTL olan limizsiz bağlantıyı da 27.99 YTL’ye çekti. 4 megabitlik limitsiz bağlantının ücreti de 89 YTL’den 47.99 YTL’ye düştü.

Ancak, tüm ADSL tarife paketleri için geçerli olan bu kampanyadan sadece yeni abone olacak bireysel ADSL müşterilerinin yararlanmasına izin verildi. 9 Temmuz 2008 tarihinden itibaren ADSL hattını iptal ettirip, yeni uygulamadan yararlanmak isteyenler ise kampanya dışı bırakıldı. Bu da anında tepkilere yol açtı.

Ekonomik değil

Kampanyadan mevcut aboneleri yararlandırmanın ekonomik açıdan mümkün olmadığını savunan TTNet yetkilileri, 9 Temmuz tarihinden itibaren ADSL ve geniş bant internet kullanımının yurt çapında teşvik edilmesi ve pazarın büyütülmesi amacıyla yeni müşterilere yönelik, toptan seviyede uygulanmak üzere Servis Sağlayıcılara ADSL Toptan Promosyonu’nun başlatıldığını belirtiyor. TTNet’ten yapılan açıklamada; "TTNet, toptan seviyede uygulanan bu promosyonu, yeni abonelerine yansıtabilmek amacıyla, ’İnternete Hoş Geldin’ kampanyasını düzenledi. Türk Telekom’un toptan seviyedeki promosyonunun sadece yeni müşterileri kapsaması nedeniyle, eski abonelere de aynı koşullarda kampanya uygulanması ekonomik olarak mümkün bulunmuyor. Mevcut abonelerin büyük çoğunluğu da TTNet’in daha önce sunmuş olduğu benzer kampanyalardaki avantajlardan faydalanarak TTNet ailesine katılmışlardı" denildi.

İndirim hakkı

TTNet’in düzenlediği kampanyadan yararlanamayan abonelerin başka servis sağlayıcılara gitmemesi için de bir kampanyası bulunuyor. TTnet’in, mevcut müşterilerine yönelik Turbo İndirim sloganıyla uygulamaya koyduğu kampanyadan, 24 ay aboneliği taahhüt edenler yararlanabilecek. Bu abonelerin internet bağlantı ücretlerinden 12 ay süreyle yüzde 12 indirim yapılacak.

TTNet’in indirimli tarifeleri (YTL)

Tarife Paketi - Mevcut Tarife - Modemsiz - Kablolu Modem - Kablosuz Modem

1 Megabit 4 GB - 29 - 15.99 - 16.99 (3 ay) - 16.99 (2 ay)

1 Megabit 6 GB - 39 - 20.99 - 21.99 (3 ay) - 21.99 (2 ay)

2 Megabit 6 GB - 49 - 27.99 - 28.99 (3 ay) - 28.99 (2 ay)

1 Megabit Limitsiz - 49 - 27.99 - 28.99 (3 ay) - 28.99 (2 ay)

2 Megabit Limitsiz - 69 - 36.99 - 37.99 (3 ay) - 37.99 (2 ay)

4 Megabit Limitsiz - 89 - 47.99 - 48.99 (3 ay) - 48.99 (2 ay)

Kaynak

İnternet 15.99 YTL’ye düşünce... haberi BiLiMNET haberleri haberiHaber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Haksızlık var, düzeltilmesi lazım.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Haksızlık var, düzeltilmesi lazım.

Haklıszın Ben 6 yılık adsl Kullanıcısı Olarak en büyük haksızlık bize yapılıyor ve eski kullanıcılara bunlara bi dur diye bilcek kimse yokmu?

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yazıdada hatalar var mesela bağlantı yazılacak yerde "balantı" megabyte yazılacağına "megabite (buna çok güldüm :))" yazılmış .

Genel olarak TTnet yine bayağı hayır duası alacak eski kullanıcılardan. eski kullanıcılar kötü pis , yeni kullanıcılar süper olmaz ki böyle. Firmalar eski kullanıcılarına cazip avantajlar sunarlar bunlar ne yapıyor.

TTnet'e söylemek isteyip söyleyemediğim çok şey var (forum kuralları) SDN bir desarj bölümü açsakta içimizdekini döksek diyorum :)

Bu kampanya kaldırılır bence. Aynı hizmet biri 30 diğeri 16 veriyor böyle iş mi olur ? Adamlar bizim 1mbit sınırsıza verdiğimiz 50 ytl'den azını yeni kullanıcılara 4mbit olarak veriyor ne biçim iştir bu ?

Alternatifleri çıkmadan olmaz bu iş bizde evde kendi kendimize kesilen internete küfür ederiz. Paramızla rezil oluruz

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Yazıdada hatalar var mesela bağlantı yazılacak yerde "balantı" megabyte yazılacağına "megabite (buna çok güldüm :))" yazılmış .

Genel olarak TTnet yine bayağı hayır duası alacak eski kullanıcılardan. eski kullanıcılar kötü pis , yeni kullanıcılar süper olmaz ki böyle. Firmalar eski kullanıcılarına cazip avantajlar sunarlar bunlar ne yapıyor.

TTnet'e söylemek isteyip söyleyemediğim çok şey var (forum kuralları) SDN bir desarj bölümü açsakta içimizdekini döksek diyorum :)

Bu kampanya kaldırılır bence. Aynı hizmet biri 30 diğeri 16 veriyor böyle iş mi olur ? Adamlar bizim 1mbit sınırsıza verdiğimiz 50 ytl'den azını yeni kullanıcılara 4mbit olarak veriyor ne biçim iştir bu ?

Alternatifleri çıkmadan olmaz bu iş bizde evde kendi kendimize kesilen internete küfür ederiz. Paramızla rezil oluruz

Mynete biseyler oluyor su yazının sonuna bak:)

dalgalarına dalan emekli astsubay boğularak hayatını kaybatti.

Norrick

Asistan
Reaksiyon puanı
1
TTnet Aboneliği paramızla rezil olmaktan başka birşey değil. Abone toplayabilmek için bu tip aciz yollara başvurarak o kadar kişiye haksızlık yapıyorlar.. (Aslında daha çok şey sölemek isterimde kurallar engel teşkil ediyor :))

Tellcom'u bir araştırın isterseniz. Bir süredir kampanyalı fiyatları var..

Tellcom : QUiKNET

Ben geçmeyi düşünüyorum açıkcası..

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
TTnet Aboneliği paramızla rezil olmaktan başka birşey değil. Abone toplayabilmek için bu tip aciz yollara başvurarak o kadar kişiye haksızlık yapıyorlar.. (Aslında daha çok şey sölemek isterimde kurallar engel teşkil ediyor :))

Tellcom'u bir araştırın isterseniz. Bir süredir kampanyalı fiyatları var..

Tellcom : QUiKNET

Ben geçmeyi düşünüyorum açıkcası..

Bende düşünüyorum ama sonradan pişman olmak istemiyorum.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yapılan resmen hak yemektir.

2,5 senelik internet kullanıcısıyım evde 4gb Limitli.Küfür etsem yeridir.

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
şu wimax memleket bi gelse heryerden kablosuz bağlansak sonra sen seyret paçaları tutşuyo mu tutuşmuyo mu.
buldular teknoloji fakiri memleketi suyunu çıkarıyolar.çıkarsınlar bakalım nereye kadar.lebet bi yiğit çıkar bileklerini bükecek.ama o yiğitte bizi harcarsa o zaman yandık:)

AyazWeb

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu ttneti anlamak çok zor ya onlar çok akıllı ya biz çok enayiyiz.. ?

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Aslında bu işin bitmesi bir celselik davaya bakar geçen senede superonline mahkemeye verdi TTneti ttnet kampanyayı durdurmak zorunda kalmıştı.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
yakında pürüz çıkmazsa internetten/cepten öiv kalkacak doğrudan tüm fiyatlar %15 düşecek.

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Benzin de öyle . Kendimizi kandırıyoruz aslında. Bu gün birşeye %5 indirim gelse çıkıp oynayacağız . Lanet olsun bizi bu durumlara sürükleyenlere

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Benzin de öyle . Kendimizi kandırıyoruz aslında. Bu gün birşeye %5 indirim gelse çıkıp oynayacağız . Lanet olsun bizi bu durumlara sürükleyenlere

ozaman tüm opec e üye olan ülkeleri ve diğer petrol üreticilerini ,ayrıca daha derinden petrol çıkarmak için tam performans çalışmayan bilim adamlarını ,şimdiye kadar uygadığımız yanlış petrol politikamızı ,
başka enerji kaynaklarının kullanımını ağırdan alarak alternatif enerji kaynaklarına geçmemizi engelleyen büyük para babalarını ve onların gizli ellerini , boşu boşuna ve keyfi olarak galon galon harcanan gerekmediği halde yakılan kalorifer vb ısınma sistemi kullananları, savaşlardan dolayı milyarlarca dolarlık petrolü yakanları vs.vs.vs. yi kastediyosan sana katılıyorum.
örnekleri artırmak mümkün.ama bence yeterli gibi geldi.acaba abarttım mı??

Excarter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resmen sömürü tüketici haklarina şikayet etmek lazim iyice sömurdüler birsene imza attik çikamiyoruzda hayret bişi....

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
İnternet Teknolojilerine taşınmıştır.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Opec zaten pahalılansın diye bakıyor çünkü geliri artacak, biz benzini pahalıya almışız çok mu onlar için.

olympuskiller

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7
abone olurken 2 yıllık sözleşme imzala kullandıkça böyle yeni tarifeler getir olan bize olsun inanın arkadaşlar sinirden ekrandan içeri dalacağım artık ,biri beni durdursun ,kan emici ....ler

bjk_fatih

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yazık wallaha eski kullanıcıları hic düşünmüyorlar

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Yönetim Lütfen Bazı Yerlerde Küfür Serbest Olsun.

Biraz İçimizi Dökelimm ;)

aligoren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
12 yildir internet kullanicisiyim 5 yildirda adsl kullaniyom iste peki ben bunlara bu kadar para yedirdim yeni gelenler insanda ben ****** mıyıd onların bana karşı üstünlügü ney bence ttnet bu fiyat tarifesiyle yine pahalı yapıyor ama ona ucuz bana pahalıysa en büyük haksızlık bana yapıldı o zaman süperonline kullancam kapattırcam kardeşim.

Salihyet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu yapılan uygulamanın bize yani eskilere hitap etmesi gerekmezmiydi ? bu ttnetin yaptığı en büyük yanlıştı şu ana kadar.. yazık çok yazık :S sağlam bi tepki verilmesi şart..

ultumdur

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bazen tam diyorumki telekom da birşeyler değişiyor değişti (örneğin herkese %12 indirim gibi) sonra böle abuk subuk manyakça saçma sapan salakça delice amaçsız acımasız berbat bir olay / kampanya mutlaka oluyor ya

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Sadece kendi cebini düşünen ttnet işte. Eskilere kazık yenilere yazık diyorlar başka birşey yok. Bizim gibi eski kullanıcılar ortada kalıyor herzamanki gibi

umerto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rezillik diz boyu resmen adam kazıklıyorlar!!

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
12 yildir internet kullanicisiyim 5 yildirda adsl kullaniyom iste peki ben bunlara bu kadar para yedirdim yeni gelenler insanda ben ****** mıyıd onların bana karşı üstünlügü ney bence ttnet bu fiyat tarifesiyle yine pahalı yapıyor ama ona ucuz bana pahalıysa en büyük haksızlık bana yapıldı o zaman süperonline kullancam kapattırcam kardeşim.

Aynı Bende SeniN gibiyim Telekomu Email bombardumanına tuıtalım belki biseyler olur bune kardeşim!!