Zenfone 2 16GB vs 32 GB

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
16GBlık modelin işlemcisi : 1.8 gHZ fiyat : 1.099TL

32GBlık modelin işlemcisi : 2.3 gHZ fiyat : 1.299TL Fark:200TL

Sizce hangisini almak daha mantıklı, grafik işlemcisi(PowerVR G6430) , rami(4gb) ,yani kısacası tek fark 0.5gHZ işlemci bu fark oyunlarda fark eder mi ? Mesela ben gta sa,combat 5,asphalt 8 vs. İstediğim zaman istediğim oyunu oynamak isterim.Bu noktada sıkıntı yaşar mıyım ? Güncelleme olarak fark olur mu ?Düşünceleriniz neler ?Mali durum el verse elbette gider 32gblık alırım ama 2.el 900-950 tlye bulmak istiyorum.

maxresdefault.jpg

mAkif01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
32 lik olanın şarj adaptörüdefarklı sadece işlemci farkı yok

mAkif01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani çok bişey fark edeceğini sanmıyorum

Dahili hafıza
İşlemci
Adaptör

3 farkı var senbilirsin.
5s verip bunu aldım gayet memnunum

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
ZenFone 2 alma ya. G2'ler daha güzel.
g2 güzelde miladı doldu artık, zorlamanın anlamı yok.Hem 4gb ram mis gibi.Tasarım olarakta ben beğeniyorum.Çok düşündüm zenfone alacağım ama 32 istediğim fiyatta bulamam , o yüzden 16 düşünüyorum.Umarım 32 almadığıma pişman olmam

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Zenfone 2 alacaksanız 32 GB alın aynı G2'de de 16 GB almamanız gerektiği gibi.

Birincisi lollipop ile dahili hafızanın büyüklüğüne duyulan ihtiyaç arttı. Örnek 16 gb eskiden rahatça yeterken şimdi 8 GB dahili depolama varmış gibi hissediyorsunuz. Sebebi uygulamaların lollipop ile boyutunun büyümüş olması.

İkincisi geçici kullanım için alacaksanız 16 GB alabilirsiniz ama uzun süre kullanım için 32 GB şart. Üzer sizi 16. İlk başta tabiki sorun olmaz ama yavaşça kullanım arttıkça 32 GB'ın önemini anlarsınız.

Üçüncüsü zaten Zenfone 2'nin batarya performansı intel işlemci sayesinde G3 ile neredeyse aynı. Sebebi intelin batarya performansının kötü olması.

Zaten batarya süresinin az olacağını gördünüz en azından 32 GB daki adaptöre sahip olmanız lazım. Hızlı şarj özelliği olan adaptör 32 GB'da.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Zenfone 2 alacaksanız 32 GB alın aynı G2'de de 16 GB almamanız gerektiği gibi.

Birincisi lollipop ile dahili hafızanın büyüklüğüne duyulan ihtiyaç arttı. Örnek 16 gb eskiden rahatça yeterken şimdi 8 GB dahili depolama varmış gibi hissediyorsunuz. Sebebi uygulamaların lollipop ile boyutunun büyümüş olması.

İkincisi geçici kullanım için alacaksanız 16 GB alabilirsiniz ama uzun süre kullanım için 32 GB şart. Üzer sizi 16. İlk başta tabiki sorun olmaz ama yavaşça kullanım arttıkça 32 GB'ın önemini anlarsınız.

Üçüncüsü zaten Zenfone 2'nin batarya performansı intel işlemci sayesinde G3 ile neredeyse aynı. Sebebi intelin batarya performansının kötü olması.

Zaten batarya süresinin az olacağını gördünüz en azından 32 GB daki adaptöre sahip olmanız lazım. Hızlı şarj özelliği olan adaptör 32 GB'da.
sd kart kullanacağım olmaz mı ? bütçem 900-950tl 2.el düşünüyoum zaten 32 bulmam imkansız gibi görünüyor.O yüzden 16 dedim pişman olur muyum ki ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
sd kart kullanacağım olmaz mı ? bütçem 900-950tl 2.el düşünüyoum zaten 32 bulmam imkansız gibi görünüyor.O yüzden 16 dedim pişman olur muyum ki ?
Biriktirin biraz daha. Sürekli telefon almıyorsunuz sonuçta.

Sd kart da iyi hoş da 5.0 bile çare olamadı hala tam anlamıyla uygulamalar sd karta taşınamıyor taşınan uygulamaların sayısıda bir elin parmaklarını geçmiyor. Zaten memory swap (dahili hafıza ile hafıza kartını yer değiştirme) haricinde bu soruna bir çözüm yok.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Adaptör farkli
İşlemci yuzde 15 daha hizli
Hafiza 32 gb
Açıkçası bu seni micro sd masrafindan da kurtaracaktir. Eskiden 16 ligi tavsiye ediyordum ama adaptör farkini öğrendiğimden beri 32 tavsiye ediyorum. Aradaki farka değer.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
Eğer sd card kullanınca çok büyük sıkıntı olmuyorsa 16 alayım .Çünkü bütçe yok yani.Yoktan var edemem :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

açık konuşayım 600-650tl nakit var , kurbanda biraz toplasam diye düşünüyorum ailedeiklerde yardım etse anca 900-950 toplarım diye tahmin ediyorum.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
16 gb yeter diye düşünüyorsan al ama dahili hafıza her zaman daha avantajlıdır. Zaten root atmadan uygulamaların TAMAMINI sd karta taşıyamıyorsunuz.

Androidde sd kart ile büyük şeyler başaramıyorsunuz yani [emoji20].

Bir de o hızlı şarj adaptörü cidden günü kurtaran bir özellik. O şarjı hızlıca biten telefonla ancak böyle idare edebilirsiniz.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
16 gb yeter diye düşünüyorsan al ama dahili hafıza her zaman daha avantajlıdır. Zaten root atmadan uygulamaların TAMAMINI sd karta taşıyamıyorsunuz.

Androidde sd kart ile büyük şeyler başaramıyorsunuz yani [emoji20].

Bir de o hızlı şarj adaptörü cidden günü kurtaran bir özellik. O şarjı hızlıca biten telefonla ancak böyle idare edebilirsiniz.
asus o olayı halletmiş diye biliyorum.Uygulamaları sd carda kur diye bir seçenek görmüştüm sanki.Şarjı da idare ederim.En kötü sonradan alırım hızlı şarj aleti olur biter

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hemen yazmış biri şarjı hızlıca bitiyormuş. ezbere konuşup atmayın. yok öyle bir şey. rahat 1 günü çıkarıyor. fazla kullanmazsanız 2 gün bile gider. amma çok atıp tutan var

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
asus o olayı halletmiş diye biliyorum.Uygulamaları sd carda kur diye bir seçenek görmüştüm sanki.Şarjı da idare ederim.En kötü sonradan alırım hızlı şarj aleti olur biter
Hayır zaten Sony ve htc de de hatta lenovo'da da (şu an aklıma gelen bunlar çoğu üretici taşımayı destekliyor) taşıyorsunuz ama bütün uygulamalar taşınamıyor. Taşınanların da %100'ü taşınamıyor. Bir kısmı taşınıyor.

Matthew Bellamy

Profesör
Reaksiyon puanı
263
16gb olsun ne yapalım :) Root edip gereksiz programları silerim.Olduğu kadar rahatlar telefon.Oyunları falanda yükleyebildiğimi sd card yaparım.İdare ederim.