Ek tercihlerle ilgili sorum var.

ycbulut

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar.

Ben bu sene tercih döneminde tercih yaptım fakat yerleşemedim. Ek tercih yapmak istiyorum ancak daha önce hiç ek tercih yapmadım. Ek tercih nasıl yapılır? Normal tercih gibi yine puanıma göre mi tercih yapacağım? ÖSYM boş kontenjan falan mı açıklayacak? Kısacası ek tercih hakkında bilmem gereken her şeyi bilmek istiyorum eğer bilgisi olan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok sevinirim. Ek tercihlerin tarihlerini falan kısacası beni bir aydınlatın lütfen.

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Güncelde değişen birşey var mı bilmiyorum ama yine de bildiğim kadarını paylaşayım. Ösym kayıt dönemi sonrasında boş kontenjanlar için yeniden tercih kılavuzu yayınlayacak ve sonrasında puanınıza göre tercih yapacaksınız. Aynı şekilde normal tercih yapar gibi tercihlerinizi internet ortamından yapabilirsiniz. Puanınızı aşan bölümleri yazamıyorsunuz eğer bir değişiklik yoksa. Ösym yi takip ederseniz tarihleri de kayıt dönemi sonrasında belirtirler.

isco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
10 tl ek tercih için ücret yatırılıyo vakıf bank sanırım onun trihlerinide kaçırma

ycbulut

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Güncelde değişen birşey var mı bilmiyorum ama yine de bildiğim kadarını paylaşayım. Ösym kayıt dönemi sonrasında boş kontenjanlar için yeniden tercih kılavuzu yayınlayacak ve sonrasında puanınıza göre tercih yapacaksınız. Aynı şekilde normal tercih yapar gibi tercihlerinizi internet ortamından yapabilirsiniz. Puanınızı aşan bölümleri yazamıyorsunuz eğer bir değişiklik yoksa. Ösym yi takip ederseniz tarihleri de kayıt dönemi sonrasında belirtirler.

Anladım hocam, çok teşekkür ederim. Eyvallah, sağolasın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

10 tl ek tercih için ücret yatırılıyo vakıf bank sanırım onun trihlerinide kaçırma

Birisi de bana PTT'den yatırılıyor demişti ama hangisi doğru hocam? Kafam karıştı valla. 10 TL ya da 15 TL demişti.

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Birçok banka var bu ödemeleri yapabileceğin. Vakıfbank halkbank ziraat gibi

ycbulut

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Birçok banka var bu ödemeleri yapabileceğin. Vakıfbank halkbank ziraat gibi

Bu ödemenin yapılacağı belli tarih aralıkları var mı hocam? Mesela 10-15 Ağustos arası yatırmak zorundasınız gibi. Diyelim bu ücreti Vakıfbanktan yatırmak gerekiyor, şubeden mi yoksa atmden mi yatıracağım dostum?

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bu ödemenin yapılacağı belli tarih aralıkları var mı hocam? Mesela 10-15 Ağustos arası yatırmak zorundasınız gibi. Diyelim bu ücreti Vakıfbanktan yatırmak gerekiyor, şubeden mi yoksa atmden mi yatıracağım dostum?

Tam tarih kılavuzda belirtilir yinede belli tarihler arasında yatırılması gerekli. Atm den de yatırabilirsin.

ycbulut

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Tam tarih kılavuzda belirtilir yinede belli tarihler arasında yatırılması gerekli. Atm den de yatırabilirsin.

Kılavuz ne zaman yayınlanır hocam tahminen yoksa kılavuz yayınlandı mı? O tarihler arasında atmden yatırırım o zaman, şubeyle uğraşamam.

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir bilgim yok o kadarını takip etmiyorum maalesef. Ösym nin sitesinden bir kontrol ediverin.