Asus Laptop İlginç Bir Hata

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Herkese iyi günler, elimde asus k550ln bir laptop var. Bana bilgisayara format atmam için verildi. Formattan önce bilgisayarı açtığımda asus yazısından sonra windows başlamıyor ekran siyah kalıyordu. Bununla hiç uğraşmadım direk temiz bir format attım. Formattan sonra driverlerı yüklemeye kalkıştım, ekran kartı driverinin kurulumunu yaptığı esnada bilgisayar dondu ve power tuşundan kapatmak zorunda kaldım. Tekrar başlattığımda ise asus yazısının arkasından windows yine başlamıyordu, sürekli siyah bir ekran ile karşılaşıyorum. Sizce sorun ve çözüm ne olabilir , ekran kartının arızalı olma ihtimali ne ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ekran kartı sürücüsünü hangi yolla yüklediniz ?

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Format attıktan sonra windows açıldı. Nvidianın sitesinden ekran kartının en son sürücüsünü indirip yükledim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Şimdi asusun kendi sitesindeki driveri indirip onu deneyeceğim.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ekran kartı sürücüsünü hangi yolla yüklediniz ?
En son ekran kartı sürücüsünü kurmaya çalıştığım zaman bilgisayar donuyor ve tekrar başlattığımda windows açılmıyor fakat başka bir sürücüyü rahatlıkla kurabiliyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
En son ekran kartı sürücüsünü kurmaya çalıştığım zaman bilgisayar donuyor ve tekrar başlattığımda windows açılmıyor fakat başka bir sürücüyü rahatlıkla kurabiliyorum.

Bu genelde AMD kartlarında olur. NVIDIA'lar da bu sorunun olma ihtimali çok düşük. Arkadaş cihazı aldığı yere geri göndersin veya Windows 8.1 ile deneyin belki düzelebilir

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Bu genelde AMD kartlarında olur. NVIDIA'lar da bu sorunun olma ihtimali çok düşük. Arkadaş cihazı aldığı yere geri göndersin veya Windows 8.1 ile deneyin belki düzelebilir
8.1 kurulu zaten. Acaba setup dosyası harici harddiskte olduğu için olabilir mi ? Bilgisayara atıp öyle kurmayı denemeli miyim ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ve aygıt yöneticisinde birkaç tane bilinmeyen aygıt var sürücüleri otomatik olarak bulamadı onları nereden bulabilirim ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
8.1 kurulu zaten. Acaba setup dosyası harici harddiskte olduğu için olabilir mi ? Bilgisayara atıp öyle kurmayı denemeli miyim ?

Onunla alakası yok. Bence Windows 7 kurmayı deneyin sürücüleri Asus'un sitesinden kurun düzelebilir