Şu zamanda iphone 5s alınır mı ???

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Merhaba arkadaşlar ,

LG G2 kullanıcısıyım ve androidle aram pek iyi değil açıkçası . İOS'un kolaylığını 4s ile deneyim edindim fakat şarj konusunda yaşadığım sıkıntılardan dolayı satıp lg g2 aldım . Şimdi tekrardan İOS'a dönmek istiyorum fakat biraz kararsızlığım var . İphone 6 ya o kadar para vermek istemiyorum ve 5s düşünüyorum . Kararsızlığım ise bu telefonu aldığımda sıkıntı yaşamadan 2-3 sene kullanabilir miyim ? Kullanımım ise twitter , whatsapp ve internet ağırlıklı olacak . Bu telefonla dediğim yıllar süresince idare edebilir miyim ? sık telefon değiştirmek istemiyorum .

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar ...

Devrimsagkol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Iphone 6 kullanmak istemiyorsan 5s iyi bir tercih fakat uzun süre gidip gitmemesi sana bağlı yani Buff gibi koruyucu alıp sağlam kılıf kullanırsan telefonun uzun süre gider bir de yüklediğin uygulamalara dikkat edersen iyi bir sonuç elde edeceğini düşünüyorum

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Yani Apple genelde 3 yıl güncelleme verdiği için. 5S belki yetmeyebilir. Ama belli olmaz.

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
yani telefon çıkalı 2 sene oldu ve 2 aya kadar da 6s gelecek böylece bir adım daha geriye gidecek telefon . iki veya üç seneye 5s de şu anki 4 ün durumuna düşecek . güncelleme yapmadan da telefonla ne kadar idare edilebilir o da ayrı bi sorun tabi

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Iphone 6 kullanmak istemiyorsan 5s iyi bir tercih fakat uzun süre gidip gitmemesi sana bağlı yani Buff gibi koruyucu alıp sağlam kılıf kullanırsan telefonun uzun süre gider bir de yüklediğin uygulamalara dikkat edersen iyi bir sonuç elde edeceğini düşünüyorum
ios ta yüklediğin uygulamalra dikkat etmene gerek yok. En fazla boşuna yer kaplarlar :D

Mahmutpaşa

Asistan
Reaksiyon puanı
101
Sarjı da bitse bile yarım saaatte yüzde 60-70 lere geliyor
zenfone kullandım bir ara kardeşimin dolması 3.5 saat falan sürüyordu hayata küstüm

- - - Mesaj Güncellendi - - -

i phone boyutları büyütmeseydi daha iyiydi ama bence 5s tasarım olarak en iyi iphone diyebilirim

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
şarj konusu kafama takılıyo zaten. şu anda g2 ile bir günü çok rahat çıkarıyorum ama android canımı sıkıyo. 5s alsam bide powerbank alsam diyorum gün içinde bir şarj sıkıntısı olursa en azından piriz aramam diyorum. ios 9 ile de gayet stabil olacak gibi telefon. ilerleyen güncellemelerde sıkıntı olabilir acaba ios 9 ile ne kadar idare edebilirim ?

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba arkadaşlar ,

LG G2 kullanıcısıyım ve androidle aram pek iyi değil açıkçası . İOS'un kolaylığını 4s ile deneyim edindim fakat şarj konusunda yaşadığım sıkıntılardan dolayı satıp lg g2 aldım . Şimdi tekrardan İOS'a dönmek istiyorum fakat biraz kararsızlığım var . İphone 6 ya o kadar para vermek istemiyorum ve 5s düşünüyorum . Kararsızlığım ise bu telefonu aldığımda sıkıntı yaşamadan 2-3 sene kullanabilir miyim ? Kullanımım ise twitter , whatsapp ve internet ağırlıklı olacak . Bu telefonla dediğim yıllar süresince idare edebilir miyim ? sık telefon değiştirmek istemiyorum .

alınır hem de tadından yenmez. ama ekran sana küçük gelebilir g2 den sonra

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
alınır hem de tadından yenmez. ama ekran sana küçük gelebilir g2 den sonra

ekran konusunu aşabilirim herhalde evet g2 den sonra biraz sıkıntı olacaktır ama alışırım bi süre sonra sanırım.. peki kaç yıl kullanabileceğim konusunda ne dersin o kadar para verip de bir sene sonra telefonu değiştirmek de zor geliyo adama

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben iphone 5 i ilk çıktığında aldım geçen aya kadar kullandım tel bir kere arıza çıkarmadı. Sadece bataryası öldü oda zaten bütün iphonelarda olan bi sorun şu ana kadarda bütün güncellemeleri aldı alacakta ( ios 9 u 4s bile alıcak ) 5si 1 aydır kullanıyorum kamerası uygulamaları muhteşem . Eğer alıcaksan gönül rahatliğiyla git al en az seni +3 sene götürür.

alemko06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Paran varsa 6s almayı bekle yoksa 5s al geç kral telefon şahsen, tek sorunu şarjının az gitmesi benim gibi sende powerbank ile bu sorunu çözebilirsin.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar ,

5s iyi tercih ama son 1 yılı var güncelleme kesilcek sonra zamanla yavaşlıyıp takılma yapacak ama 1 sene rahat kullanırsın bence bana sorarsan iphone 6 ya bak....

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
6s çıkacak 3 vakte kadar bence onu bekle

ukger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar iphone 5s-samsung galaxy s6- sony xperia z3,z3+ - lg g4 bu telefonlar arasında kaldım. hız ve performanstan sonra baktığım ikinci şey kameradır. Kamera gerçekten önemli bir konu. Ekranın kalitesi de benim için önemlidir. Ayrıca takılma-sorun çıkma gibi konuların mümkün olduğunca en az seviyede olmasını isterim. Bu telefonlar arasından bana seçmemde yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bu telefonu yaklaşık olarak 4 sene kullanacağım. Şimdiden teşekkürler.

Not: Bu hafta sonuna kadar alacağım

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Arkadaşlar iphone 5s-samsung galaxy s6- sony xperia z3,z3+ - lg g4 bu telefonlar arasında kaldım. hız ve performanstan sonra baktığım ikinci şey kameradır. Kamera gerçekten önemli bir konu. Ekranın kalitesi de benim için önemlidir. Ayrıca takılma-sorun çıkma gibi konuların mümkün olduğunca en az seviyede olmasını isterim. Bu telefonlar arasından bana seçmemde yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca bu telefonu yaklaşık olarak 4 sene kullanacağım. Şimdiden teşekkürler.

Not: Bu hafta sonuna kadar alacağım
Kesinlikle G4 yada Z3(+) , S6 yi dememe nedenlerim say say bitmez simdi yazarsam uzun olur.

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Merhaba arkadaşlar ,

Ios daha stabil filan ama bence degmez 1. Si ekran kucuk 2. Batarya daha az gidecek 3. G2 5.1.1 ya da M ile G4 arayuzu alacakken bence degmez . iphone 5s alirsanda guzel + lar var elbet daha kaliteli (malzeme olarak premium) , parmak izi okuyucusu , daha seri (G2 de yavas bir tel degil hele 5.0.2 de memory leak vs. var emin ol 5.1.1 ile daha iyi olacak bunu hesaba kattiysan degistirebilirsin ama bence cok sacma. 2 side rakip telefonlar 2 sinindr birbirine gore + lari var ve ustune para vermek .

ysn1221

Asistan
Reaksiyon puanı
0
5s alırsan bi süre kullanırsınız fakat guncelleme destegi bitince sorun çıkabilir android de sony z3 z3+ oneririm bi bak istersen

TechnoYoung

Profesör
Reaksiyon puanı
358
Biraz daha detaya inersen sevinirim mesela z3 ve g4 den hangisini önerirsin appleı hiç önermez misin??
Kamera onemliyse birak 5s i 6 bile geri bu telefonlardan (S6 , Z3+ , G4) , ben G4 alirdim fakat Z3+ daha kaliteli kasaya suya dayanikli ve batarya daha iyi gidiyor , G4 ise daha az isiniyor. Not: Z3+ ı kullanmadigim icin net bir bilgi veremem ama kesinlikle bu surecte G4 ve Z3+ arasnda kalinir ayrica samsung olarak Note 4 te olabilir. Bildigim ve kullandigim kadariyla G4 kamerasi bunlarin hepsinden bir tık daha iyi (cok az fark ile) . Siz kamera haric kriter diyin ben cevapliyim. Cunku bu 3 unden hangisini alirsaniz alin sizi memnun eder ayrica teknoloji magazalarinda 3 unude deneyebilirsiniz.

ukger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gerçekten teşekkür ederim zaten 5s ile z3 arasında kalmıştım sanırım z3 alacağım

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Bence 5s hala alınabilir düzeyde bir cihazdır. Ekim 2011'de çıkan 4s iOS 9 güncellemesi alıyorsa 2013 yılında çıkan 5s 2-3 sene daha güncelliğini koruyacaktır. Müşteri memnuniyeti,güncelleme desteği senin için önemliyse ve senede bir telefon değiştiren biri değilsen iPhone daha iyi bir tercih olacaktır bana göre.

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Bence 5s hala alınabilir düzeyde bir cihazdır. Ekim 2011'de çıkan 4s iOS 9 güncellemesi alıyorsa 2013 yılında çıkan 5s 2-3 sene daha güncelliğini koruyacaktır. Müşteri memnuniyeti,güncelleme desteği senin için önemliyse ve senede bir telefon değiştiren biri değilsen iPhone daha iyi bir tercih olacaktır bana göre.

5s konusunda aklıma takılan batarya süresi ve ekran..G2'den sonra küçük geleceği aşikar fakat bi şekilde idare edilir sanki fakat batarya süresi konusunda kararsızım...bu konuyu da powerbank ile idare ederim diye düşünüyorum..hatta ios 9 ile gelecek olan güç tasarruf modu da işimi kolaylaştırabilir...zaten oyun oynamıyorum telefonla kullanım alanlarım sosyal ağlar,haberler ve belli başlı uygulamalar...böyle olunca da pek bi sıkıntı yaşamam herhalde

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
5s konusunda aklıma takılan batarya süresi ve ekran..G2'den sonra küçük geleceği aşikar fakat bi şekilde idare edilir sanki fakat batarya süresi konusunda kararsızım...bu konuyu da powerbank ile idare ederim diye düşünüyorum..hatta ios 9 ile gelecek olan güç tasarruf modu da işimi kolaylaştırabilir...zaten oyun oynamıyorum telefonla kullanım alanlarım sosyal ağlar,haberler ve belli başlı uygulamalar...böyle olunca da pek bi sıkıntı yaşamam herhalde

Evet büyük ekranlı bir telefondan geçiş yaptığınız için ilk başlarda belki biraz garip gelebilir. Ama kısa sürede alışacağınızı tahmin ediyorum. Şarj konusuna gelince telefonla oyun oynamıyorsanız ve kullanmadığınız zaman hücresel veriyi kapatırsanız günü rahatlıkla çıkarırsınız. Sonuçta hangi akıllı telefon olursa olsun günün sonunda şarja takmıyor muyuz?

baby_face _

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yani Apple genelde 3 yıl güncelleme verdiği için. 5S belki yetmeyebilir. Ama belli olmaz.
2011 yılında İPad 2 aldım, İphone 6 da şuan iOS kaç var bilmiyorum ama daha geçen 8.4 geldi. Dördüncü senesi dolmak üzere ve hala güncelleme desteği alıyor.

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Evet büyük ekranlı bir telefondan geçiş yaptığınız için ilk başlarda belki biraz garip gelebilir. Ama kısa sürede alışacağınızı tahmin ediyorum. Şarj konusuna gelince telefonla oyun oynamıyorsanız ve kullanmadığınız zaman hücresel veriyi kapatırsanız günü rahatlıkla çıkarırsınız. Sonuçta hangi akıllı telefon olursa olsun günün sonunda şarja takmıyor muyuz?

günü çıkardıktan sonra sıkıntı yok telefonlar bizi prize mahkum ettiği için gün sonunda şarja takmaya alışır olduk zaten...ios un kullanım kolaylığı en büyük tercih sebebim...4s'te sıkıntı yaşamasaydım şu zamanlar onu da kullanırdım zaten ama onun bataryasında ayrı bi sıkıntı vardı sanırım...artık 5s ile 2-3 sene idare edebileceğimi düşünüyorum bakalım

fehmiakca18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence al kardeşim. adam 6ya para vermek istemiyorum diyor siz 6s bekle diyorsunuz. ios 9 sürümü 4s e bile geliyor bir sene sonra güncelleme almaz diyorlar. neden yanlış yönlendiriyorsunuz insanları.

lwntgngr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
LG G2 kullanıyorsanız bir kere 5S'in 4 inch ekranı çok küçük gelecektir size. Şarj konusunda da sıkıntılar yaşamanız olası. 5S 2-3 sene sorunsuz götürür, güncelleme de alır. Ama seneye mesela yeni tasarımlı iPhone 7 gelecek, Samsung ve LG'nin de sağlam rakip cihazları gelecek. Bunların yanında küçükcük ekranı ve eskimiş tasarımıyla oyuncak gibi kalacak 5S. Her ne kadar işinizi görse bile eskimişlik hissinden değiştirmek isteyeceksiniz.

orhanpolat

Asistan
Reaksiyon puanı
19
aklıma takılan bir soru daha var arkadaşlar...her ne kadar androidi pek sevmesem de z3 compact aklımı çeliyor biraz...sony'nin arayüzünün daha akıcı daha stabil olduğunu okudum lg'ye göre ama siz ne dersiniz ? kullanıp da deneyimlerini paylaşan olursa sevinirim...bu arada yardımlarınız için tekrardan teşekkürler arkadaşlar çoğu şey şekillendi kafamda ;)