Telefon Alacağım Lütfen Yardım

Eren Bkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi yeni telefon almayı planlıyorum 1 hafta içerisinde. Aklımda 3 model var LG G3, Huawei Ascend Mate 7, HTC One E8 bu üç telefon hakkında yorumları okudum her yerde fakat birisi G3 diyorsa diğeri Mate 7 diğeri ise E8 diyor anlayacağınız çok arada kaldım. Elimdeki telefon gittim gittim diyor artık. Öyle cayır cayır oyun oynayan birisi değilim. Kamerası iyi olsun. teklemesin, kasmasın yeter. En az 2.5 yıl filan kullanırım. Siz bu üç telefondan hangisini önerirsiniz. Son olarak internetten sipariş vermeyi düşünüyorum. İnternetten gelen telefonların garantisi nasıl olur, bir problem çıkarır mı ? Güvencesi nasıldır ( KVK gibi ) yani servise götürdüğümde herhangi bir problem çıkar mı netten alınan telefonlar da ? Şimdiden teşekkür ederim.

arruabarrena

Asistan
Reaksiyon puanı
13
G3 alma derim neden dersen eger:2,3 ay sonra kasmaya başlıyor Lg hızlı güncelleme vericem diye telefonu batırdı.
Htc One E8 =1499 tl'yi hakeden bi telefon degil,çerçeveler senin için dert değilse (Zenfone 5 çerçevelerden bıktım) alabilirsin. Güncelleme geldi mi bilmiyorum ama geliceği söylendi.
Huawei Ascend Mate 7 =benim favorim bu cihaz neden dersen büyük ekran sevdiğim için ekran 6 inç,batarya şuan türkiye'deki en yüksek batarya,4100 maH,kamerası iyi seni yarı yolda bırakmaz 1500 gibi fiyatı var. Tek kötü yani biraz sar değeri yüksek.
Secim senin Sony Xperia Z2 düşünebilirsin oda en fazla 1600 tl
[MENTION=456720]Eren Bkn[/MENTION] sizin telefon neydi hocam?

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
G3 alma derim neden dersen eger:2,3 ay sonra kasmaya başlıyor Lg hızlı güncelleme vericem diye telefonu batırdı.
Htc One E8 =1499 tl'yi hakeden bi telefon degil,çerçeveler senin için dert değilse (Zenfone 5 çerçevelerden bıktım) alabilirsin. Güncelleme geldi mi bilmiyorum ama geliceği söylendi.
Huawei Ascend Mate 7 =benim favorim bu cihaz neden dersen büyük ekran sevdiğim için ekran 6 inç,batarya şuan türkiye'deki en yüksek batarya,4100 maH,kamerası iyi seni yarı yolda bırakmaz 1500 gibi fiyatı var. Tek kötü yani biraz sar değeri yüksek.
Secim senin Sony Xperia Z2 düşünebilirsin oda en fazla 1600 tl
@Eren Bkn sizin telefon neydi hocam?

M8 hakkında ne diyorsunuz peki.

Hocam telefonları inceledim az çok fikrim var hani bence şuan alınabilcek telefonlar bütçe sınırın yoksa iphone 6 veya m9 derim.Bende şuan m8 var hala donma yok stabil telefon öneririm.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bu vesileyle mate 7 yi yeniden bi araştırdım, inceledim. Büyük bi telefon, pili 4100 mah boyuna ve ekranına göre normal hatta iyi sayılır. Çerçeveleri kalın aslında ama beyaz modelinde akıllılık edip güzel tasarım yapmışlar çerçeve inceymiş gibi görünüyor şık bi telefon. Ekran büyük bangır bangır film dizi izler oyun oynarsın. Parmak izi vs var güzel telefon kısacası. Büyük telefon kullanabilirim dersen alabilirsin. Ama yok daha oturaklı ortalama boylarda bi telefon dersen e8 öneririm ben. Seni uzun yıllar götürür. Android kısmında stabilite konusunda htc bence tartışılmaz lider. Yazılımı da güzel. Şahsen ben olsam e8 alırdım. Ancak alacak olan kişi sensin ve ikisni de eline alıp dene. Senin açından düşünürsek ben %60 mate 7 %40 e8 öneriyorum :D

Eren Bkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yorum için teşekkür ederim öncelikle. Mate 7 yi uzunca bir süre inceledim. Elime aldım baktım telefon gerçekten güzel batarya zaten tartışılmaz bile. Sadece kafamı karıştıran Türkiye de o kadarda yaygın olmayan ( Bu konuda emin değilim araştırmadım ) ve garanti konusunda Huawei sıkıntı çıkarabilir diyen kişileri göz önüne aldığımda ithalatçı firma garantisi Mate 7 de bir problem olur mu ? Beni en çok düşündüren soru bu açıkçası.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Yorum için teşekkür ederim öncelikle. Mate 7 yi uzunca bir süre inceledim. Elime aldım baktım telefon gerçekten güzel batarya zaten tartışılmaz bile. Sadece kafamı karıştıran Türkiye de o kadarda yaygın olmayan ( Bu konuda emin değilim araştırmadım ) ve garanti konusunda Huawei sıkıntı çıkarabilir diyen kişileri göz önüne aldığımda ithalatçı firma garantisi Mate 7 de bir problem olur mu ? Beni en çok düşündüren soru bu açıkçası.
o konu sıkıntılı. huawei yedek parça pek bulunmuyor üstüne mate 7 nin ekranına bir şey olursa çok uğaşırsın

Eren Bkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam kafam o kadar karıştı ki anlatamam :D Kimi yerde G3 kimi yerde E8 şimdi de Mate 7 deniyor ne yapacağımı bilemedim. Keşke para olsa da hepsinden alıversek hepimiz :D Araştırmaya devam bakalım elbet bunlardan birisini seçicez.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Evet malesef ki gerçek böyle. Büyük ihtimalle E8 e yöneleceğim ama bakalım. Aslında aklım da Zenfone 2 yi beklemek de vardı ama Zenfone 5 ve 6 da ciddi kronik sorunlar olduğunu duydum. Teknosa da ki bir çalışan 100 üründen 45 i geri dönüş yaptı dedi Bu çok ciddi bir rakam. Bende acaba Zenfone 2 de de bu sorunlar devam eder mi diye beklemekten vazgeçtim.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Hocam kafam o kadar karıştı ki anlatamam :D Kimi yerde G3 kimi yerde E8 şimdi de Mate 7 deniyor ne yapacağımı bilemedim. Keşke para olsa da hepsinden alıversek hepimiz :D Araştırmaya devam bakalım elbet bunlardan birisini seçicez.

Evet malesef ki gerçek böyle. Büyük ihtimalle E8 e yöneleceğim ama bakalım. Aslında aklım da Zenfone 2 yi beklemek de vardı ama Zenfone 5 ve 6 da ciddi kronik sorunlar olduğunu duydum. Teknosa da ki bir çalışan 100 üründen 45 i geri dönüş yaptı dedi Bu çok ciddi bir rakam. Bende acaba Zenfone 2 de de bu sorunlar devam eder mi diye beklemekten vazgeçtim.

Kafanı daha çok karıştırayım mı? :D lg g3 ü boşver bence g2 al. hepsinden daha ucuz hem seni 2.5 yıl götürür bence. pil konusunda da g3 ten daha iyi mis gibi telefon. yok g2 olmaz dersen e8 al. o seni daha da uzun götürür ama fiyat konusunda g2 daha avantajlı. Ayrıca teknoloji şans işi yani sırf bu yüzden beklemeyi bırakmamalısın. Ayrıca 4 gb ram göze çok iyi geliyor biliyorum ama işlemci ram den daha önemli. Bu da bir gerçek

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
G3 önermem şarjım dayanmıyor diye şikayet edersin. Huawei 2K ekranı gereksiz bulan FHD'nin oldukca yeterli oldugunu savunan bunu kanitlamak icin neredeyse tablet boyutunda bir phableti devasa bataryasi olmasina ragmen FHD ekranla desteklemesiyle benim kafamda akıllı kategorisindeki tek firma.

Huawei güncellemeleri genellikle geç ama sıkıntısız sessiz sedasız dağıtılır.

Mate 7'de parmak izi okuyucu var ki bu bile bu artı bence. Işlemcisi oldukça güçlü çoğu ağır yükten kalkar.

Z2'de kronik pembe kamera ve lens kayma sorunu olduğundan tavsiye edemem. Ama Sony güncellemeleri hiç bekletmez. Lollipop bir ilk oldu geciktirmede çünkü tam olarak stabil yapmaya çalıştılar yazılımı.

One e8 fiyatını hak etmiyor. Desire 820 bile daha performanslı çalışır günü kurtarır bence. Yani 64 bit işlemci bile büyük bir artı D820 için.

Bence kesinlikle Mate 7 almalısın.

Eren Bkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kafam iyice aşure oldu :D Bu yorumlardan sonra bakalım ne olacak ama G3 ten vazgeçtim gibi.

Hocam zaten Mate 7 inanılmaz hoşuma giden bir telefon. Ama aklımı karıştıran soruyu belirttim yukarıda. İthalatçı firma garantisi ve Huawei nin parça problemi. Ama şu yorumunuz dan sora aklım gene Mate 7 ye kaydı.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Çok fazla yorum okuma G3 veya E8 den hangisi hoşuna gidiyorsa al.Küçük ekran farketmez diyorsan Z3 Compact da fena cihazdır bunlardan hoşuna gideni al :)

Eren Bkn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doğru hocam yorum okudukça insanın aklı daha da karışıyor. Bakalım önümde daha 1 haftalık süreç var. Mağazalara gidip canlı incelerim en sonunda uygun olanı alırım hayırlısıysa. Yorum için teşekkür ederim.

arruabarrena

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Güncellemeleri hemen aliyim saf android arayüz kullanayim dersen Nexus 5'te listeye girebilir. Batarya 2300 maH ama Qualcomm'un battery grusuyla 1 günü çıkarır.
Ben saf android arayüzü ve güncellemeleri hemen almak istediğim için Gm Discovery 4G alacağım

korkmazcakar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum Samsung Galaxy E7 candır. Kamera on numara, hd ekran ve pil çok uyumlu. Paralel ithalat yada operatörden alıp satılan Samsung Türkiye garantili olanlar 1000 tl. Bir düşün bence.

arruabarrena

Asistan
Reaksiyon puanı
13
[MENTION=446701]Phalearos[/MENTION] E7 ve A7 farklı A serisi var,E serisi var
A serisi
A3
A5
A7
E serisi
E5
E7
A7 E7'den daha pahalı ama özellikleri daha kotu mesela batarya gibi A7 1400 tl,E7 990 tl

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Şaka gibisiniz ya ara model bir telefona 1000 tl verilir mi git G2 al keyfine bak her özelliği A7 ve E7 den üstündür ve hala güncelleme alan bir modeldir.Ayrıca hepsi birbirine benzeyen çin malı görünüşlü bir telefon yerine çok şık tasarımlı daha güçlü bir telefonunuz olmuş olur.