Nasıl bir işten başlamalıyım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Can-K.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Öncelikle merhaba.

Visual C++ indirerek bir kaç çalışmaya başladım , ve kendime katkı olması için bir yazılım çıkartılabilir diye düşündüm.Ancak ne yapmak istediğimi biliyorum ama yapamayacağım için başka şeyler arıyorum.Neler yapabilirim ? C++ azizlikleri neler bu durumda ? Ayıptır söylemesi yani biraz grup gibi olsun istiyorum.

Neler yapılabilir bu yolda ? ( İşletim sistemi yazmayı gerçekten çok isterim ama mümkün olabileceğini sanmıyorum ki değilde... )

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
C++ biliyormusun? Bilmiyorsan da sorun değil, öğrenirsin. Oyun geliştirmeyi deneyebilirsin. Mesela küçük kızların sevdiği türden bir oyun, bir Barbie giyindirme oyunu olabilir.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Python öğrenirken ilk kendimi tanıttığım basit bir rehber türünde program yapmıştım. :)

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
UnrealEnginede orta denecek seviyede bir oyun yapmıştım , çok öncedendi , hatta biraz daha iyi hatırlasam kitabınıda yazabilirim , ama sonra bir şeyler girdi araya , UE sayesinde C++ ezberlemiştim . Ama ezber unutuluyor , daha sonra C++ yazılım olarak araştırdım , while,cout vs..Yavaş yavaş öğreniyorum.

Ancak , artık gerçekten bir şeyler geliştirme ihtiyacı duyuyorum.Belki Linux kernellerini kullanarak , 5 senede belki bir sistem geliştiririm , ama bana yardımcı olacak arkadaşlarımı ikna etmem lazım bazı konularda.Hatta terminal sistemi gibi birşey yapabilirim belki .
@Mustafa.Demiral bana bu dile tekrar adım atmamda yardımcı olmuştu , yine ona soralım : C++ basit bir DOS geliştirmek mümkünmüdür ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Neden yazamayasın. C++ ile istediğin türde yazılım geliştirebilirsin. Bu senin dili ne kadar iyi bildiğine ve mantığını nasıl kavradığına bağlı. Dos'un çalışma mantığından yürüyerek kendinde birşeyler yapabilirsin. Ama öncelikle İşletim sistemi vb dışında basit programlar yazmanı öneririm. Mesela Öğrencilerin karne notu ortalamasını hesaplamaya yarayan bir program geliştirebilirsin. Veya başka türlü basit yazılımlar. Veya kmurat'ın dediği gibi basit oyunlar geliştirebilirsin.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
İşte tamda o , bunların ikisinide yeterince yaptım ki tutalım matematik testinden , tatil günü gece oturup sabaha kadar değişik programlar yazdım daha öncede oyunlar yapmıştım.

Peki şimdi linux kernellerini indirdim , üzerinerine çok güzel bir dos sistemi yazdım basit C++ ile , beni zorlamaz değilmi , tamamen sudo gibi düşünelim ,

Mesela kullanıcılar not tutacaklar , not sistemi gibi.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
İşte tamda o , bunların ikisinide yeterince yaptım ki tutalım matematik testinden , tatil günü gece oturup sabaha kadar değişik programlar yazdım daha öncede oyunlar yapmıştım.

Peki şimdi linux kernellerini indirdim , üzerinerine çok güzel bir dos sistemi yazdım basit C++ ile , beni zorlamaz değilmi , tamamen sudo gibi düşünelim ,

Ne diyeyim kendinde güveniyorsan yolun açık olsun. Şimdi basit gün geçtikce geliştirir güzel şeyler yaparsın. :)

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Yani şöyle düşünüyorum :

Kullanıcı notunu girecek istediği zaman öğrenecek ya da , basit komutlar verecek bu komutları ayarlamakta mümkünmüdür ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Yani şöyle düşünüyorum :

Kullanıcı notunu girecek istediği zaman öğrenecek ya da , basit komutlar verecek bu komutları ayarlamakta mümkünmüdür ?

Tabii'ki mümkündür. Kernel altında büyük bir işletim sistemi bile yazabiliyorsun. Senin düşündüklerin mümkün tabi.

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Çok iyiymiş ozaman , sadece masaüstünü ayarlayana kadar çok zorlanacağımı düşünüyorum en azından basit bir sistem olur .

Bu arada , Cosmos çekirdeği iyimidir [MENTION=425956]Mustafa.Demiral[/MENTION] programıda varmış sonrasını ben hallederim onda.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Çok iyiymiş ozaman , sadece masaüstünü ayarlayana kadar çok zorlanacağımı düşünüyorum en azından basit bir sistem olur .

Bu arada , Cosmos çekirdeği iyimidir @Mustafa.Demiral programıda varmış sonrasını ben hallederim onda.

Cosmos yerine Linux kullan. :) Cosmos'a göre çok daha gelişmişdir. :)

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Tavsiyenize uyacağım :) Gelişmeleri atarım.Sanırım başka birşey denerim

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Evet daha sonra daha geniş bir ekiple bu işe girişebilirim.Kararımı aldım yani.Konu silinsin lütfen [MENTION=380082]Vikings[/MENTION]

Can-K.

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Flood için özür dilerim [MENTION=312196]edox[/MENTION] [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] konu silinebilirmi :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,010
Konular silinecek olsaydı, Forumda boş bir sayfa kalırdı.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Nedir bu konu silme ve kilitlenme sevgisi? forum kurallarına karşı bir durum olmadığı sürece konular silinmez ve kapatılmaz.