İphone 5S mi İphone 6 Mı?

Sapphire00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
başlıktada belirtmiş olduğum gibi İphone 5S veya İphone 6 arasında gidip geliyorum. Bana en seçici düşüncelerinizi sebebiyle birlikte açıklarsanız.
Yada 2 modelide es geçip Haziranda çıkacak olan Asus Zenfone 2 modelinimi alayım.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Zenfone 2'yi salla o iphoneların fiyat olarak rakibi değil, yanlış hatırlamıyorsam 999tl'lik cihaz 4GB Ramli olandan bahsediyorsunuz.

5s ile 6 arasında nasıl kalabildiniz anlamadım? 6 daha yeni bir telefon daha iyi elbette 6 almanızı önericek herkes 5s neden alırsınız ki? :D

Not: Asus Zenfone 2'mi 5s mi diye konu açmışsınız. Her telefon için konu açmıyoruz, tek bir konu altından yorum olarak devam ediyoruz lütfen dikkat edelim!

Sapphire00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zenfone 2'yi salla o iphoneların fiyat olarak rakibi değil, yanlış hatırlamıyorsam 999tl'lik cihaz 4GB Ramli olandan bahsediyorsunuz.

5s ile 6 arasında nasıl kalabildiniz anlamadım? 6 daha yeni bir telefon daha iyi elbette 6 almanızı önericek herkes 5s neden alırsınız ki? :D

Not: Asus Zenfone 2'mi 5s mi diye konu açmışsınız. Her telefon için konu açmıyoruz, tek bir konu altından yorum olarak devam ediyoruz lütfen dikkat edelim!

Yorum için teşekkürler. Bu başlık altından devam edeceğim o halde. :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
6 al çünkü iphonelara 4 sene sonra Güncelleme gelmez pişman olma

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
6 al çünkü iphonelara 4 sene sonra Güncelleme gelmez pişman olma

4 Sene az süremi? 5 yıl kullanım ömrü veriliyor iphonelar için. 4s bile hala çatır çatır çalışıyor 4cü yılı diye biliyorum 5ci yılına gidiyor... O donanımla 4 yıl idare etmiş telefon ile 5s aynı değil daha fazla idare eder 5s. Tabii ki 6 alsın orası ayrı.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
İphone sorunsuz üç yıl gider anca.. İphone 4 çıkalı 4 yıl oldu etrafına bak bakalim kaç kişide 4 var ve Kaçı memnun?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
İphone sorunsuz üç yıl gider anca.. İphone 4 çıkalı 4 yıl oldu etrafına bak bakalim kaç kişide 4 var ve Kaçı memnun?

İphone kullandınızmı? kullandıktan sonra kesin yorumlar yapın. İphone 4 ile 5s'i kıyaslamayacak kadar telefonlar hakkınızda bilginiz olduğunu düşünüyorum.

Bu arada iphone 4 çıkalı 5 yıl oldu, iphone 4s 4 yıl oldu. Hala 4 kullanlarıda 4s kullananlarıda görüyorum.

Hadi bunları geçtim iphone 4 hala kullanılıyor, 4s'de öyle. Bana 4 ve 5 yıl önce çıkan ve hala çatır çatır çalışıp kullanılan android telefon söylermisiniz? :mrgreen:

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ben olsam beklerdim. son cikacak olan 6s ve ya 7 adi ne olur bilmem ama o telefon ilk defa 2 gb ram ve bir cok yenilik ile gelecek. Ve iyi bi cocuk olursaniz belki 2000+ bi bataryada gorebilirsiniz.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kendim 4 yıllık android kullanıyorum her şeyi çatır çatır yapamasam da işimi görüyor. Ayrıca arkadaş iphone sormuş ben 3 yıl rahat götürür dedim bunu bir android cihaz için demem diyemem. Ben sadece kullananları görüyor musun diye sordum burada iğneleme veya başka bir anlam yok. Etrafında hatrı sayılır 4 4s kullanan bulursan 5s al bulamazsan da 6 al. Ayırca iki iphone arasında kalınabiliyorsa bütçe sorunu vardır. 6 almak mantıklı imkan varsa tabi ki ...

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ben olsam beklerdim. son cikacak olan 6s ve ya 7 adi ne olur bilmem ama o telefon ilk defa 2 gb ram ve bir cok yenilik ile gelecek. Ve iyi bi cocuk olursaniz belki 2000+ bi bataryada gorebilirsiniz.

Iyi bir batarya filan diyorsun da ekim gibi çıkacak o telefon.
Fiyatı da kesinlikle 3.000+ olur ki ilk partlar sorunlu bile çıkabilir.
Medya marketlerinde iphone cihazlar stoklarda bulunmuyor, iphone 6'da bunu gördük. 1 2 ay da böyle beklense aralik sonu gibk oluyor e 1 ayda partlarda hata çıkarsa diye 2.partiyi beklesek 2016 ocak gibi oluyor ki telefona ihtiyacı olan birisi için çok uzun süre

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iPhone mu çöp... alan pişman olup kafasını duvarlara vurur...

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
İphone kullandınızmı? kullandıktan sonra kesin yorumlar yapın. İphone 4 ile 5s'i kıyaslamayacak kadar telefonlar hakkınızda bilginiz olduğunu düşünüyorum.

Bu arada iphone 4 çıkalı 5 yıl oldu, iphone 4s 4 yıl oldu. Hala 4 kullanlarıda 4s kullananlarıda görüyorum.

Hadi bunları geçtim iphone 4 hala kullanılıyor, 4s'de öyle. Bana 4 ve 5 yıl önce çıkan ve hala çatır çatır çalışıp kullanılan android telefon söylermisiniz? :mrgreen:
[MENTION=93844]Mg.[/MENTION] adlı arkadaş haklı ! İphone 4 kullananlar artık 5s veya 6 ya geçiyor. 4s kullanlar da aynı şekilde !! İos 7 yaramadı o cihazlara ....

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Iyi bir batarya filan diyorsun da ekim gibi çıkacak o telefon.
Fiyatı da kesinlikle 3.000+ olur ki ilk partlar sorunlu bile çıkabilir.
Medya marketlerinde iphone cihazlar stoklarda bulunmuyor, iphone 6'da bunu gördük. 1 2 ay da böyle beklense aralik sonu gibk oluyor e 1 ayda partlarda hata çıkarsa diye 2.partiyi beklesek 2016 ocak gibi oluyor ki telefona ihtiyacı olan birisi için çok uzun süre
adam ihtiyacim var acil falan dememis ki :D bende bekleyebilirse boyle bi alternatifi oldugundan bahsettim

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
@Mg. adlı arkadaş haklı ! İphone 4 kullananlar artık 5s veya 6 ya geçiyor. 4s kullanlar da aynı şekilde !! İos 7 yaramadı o cihazlara ....

Haklı falan değil. 4-5 Yıl önce üretilmiş bir telefon 4 yıl dayanıyorsa, 5s yada 6 hemen hemen yeni telefonlar. Bu cihazlarda 3 yıl sonra cozutucak diye bir şey yok.

Kaç yıl önce üretilmiş telefonlar bu kadar dayanmışken aynısını yenilerinden beklemek çok yanlış.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben iphone 4 zamanında çıkan bir Android kullanıyorum ve sıkıntı yaşamıyorum pek. Hem etrafına bak dedim üç yıl götürür dedim. Bunu Android için demem. Niye bu kadar iphone savundun anlamış değilim. Bu iphone güncelleme alması da ayrı bir dert.. Dört yıllık cihaz güncelleme alıyor ama nasıl alıyor? Apple cihazları kaliteli bulmuşken kullanıcısınin bu zihniyeti hiç hoşuma gitmiyor. İphone kullanmayı da düşünmüyorum ben sadece olan yorumları söyledim.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Haklı falan değil. 4-5 Yıl önce üretilmiş bir telefon 4 yıl dayanıyorsa, 5s yada 6 hemen hemen yeni telefonlar. Bu cihazlarda 3 yıl sonra cozutucak diye bir şey yok.

Kaç yıl önce üretilmiş telefonlar bu kadar dayanmışken aynısını yenilerinden beklemek çok yanlış.
Bozulur demedim ki ben . Desteğini çekiyor , desteğini çekince telefon otomatikman çöp oluyor.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben de üç yıl sonra çöp olur demedim zaten. Arkadaş koyunun da koyusu bir taraftar. Benim de Şahsi fikrim güncelleme sonrası telefonu kullanılmaz hale sokup yeni telefon aldırmak. Ama bunu iphone cephesinden kimse kabul etmez kaldı ki üç yıl rahat çalışır gibi olumlu bir cümleyi yanlış anlayanlar oldukları sürece hiç.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
ben 6 yeni çıkmışken 5s almıştım, çok ta memnunum
daha önce android kullandım pek memnun kalmadım
bu biraz kişinin tercihleri ile alakalı kimisi android ile mutlu oluyor kimisi iOS ile.

telefondan çok memnunum ama ekranı küçülene kadar yeni bir iphone almayı düşünmüyorum

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
başlıktada belirtmiş olduğum gibi İphone 5S veya İphone 6 arasında gidip geliyorum. Bana en seçici düşüncelerinizi sebebiyle birlikte açıklarsanız.
Yada 2 modelide es geçip Haziranda çıkacak olan Asus Zenfone 2 modelinimi alayım.
Apple kısmında yeni jenerasyon her zamna iyidir bütçenizi zorlamayacaksa ip6 eğer sizi darda bırakacaksa ip5s

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İphone 6 tabiki yeni bir cihaz ama iphone alacaklara ben hep S serilerini tavsiye ederim. Çünkü daha kusursuz cihazlar oluyorlar. 5S donanım olarak yabana atılmayacak kadar iyi bir cihaz, üzerindeki A7 işlemci mükemmel iş çıkarıyor ve snapdragon 801-805 ayarı bir işlemci. Bana kalırsa ya 5s al yada 6s i bekle derim

karabatak34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4s çıktı. 1yıl sonra ip 5 çıktı. 2yıl sonra ip5s çıktı. 3yıl sonra ip6 çıktı. yaniiphone 4s çıkalı üçbuçuk yıl olmuş. benim annemde var nette fillan gezinmek bildiğin işkence ip6 çıkmadan önce telefon idare ediyordu ama ip 6 çıkınca ne olduysa tele nasıl bi güncelleme verdilerde oldu sana samsung s3 gibi. iphonenin ömrü 3yıldır. ister güncelleme versin ister vermesin çöp olur. kasar sarjı gitmez. adamlar hala çalışıyor ip 4 var diyor şaka gibi adam bi alo diyor bi mesaj atıyor kasmıyor telefon diyor. annemin nette yaptığıda belli gazeye sayfalarına bakmak 2-3sayfa açınca 4sayfayı bekleki açasın. onun için kesinlikle ip 6 al. 3yıl kullan rahatça.

Sapphire00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bütçe problemim yok karar aşamasına devam. :) ancak İphone 6S çıkacağı belirtilmiş herhangi bir kaynak varmı?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bozulur demedim ki ben . Desteğini çekiyor , desteğini çekince telefon otomatikman çöp oluyor.

Orası öyle fakat şöyle düşünmek gerekiyor, şimdi kalkıpta 5 yıl önce ki android cihaza lollipop verirsen kaldıramaz. Donanımı yeterli bir telefona verildiğinde performans artışı yaşanır.

Bende bunu anlatmaya çalışıyorum, 4 ün güncelleme desteği çekildi çünkü ölüyor yavaş yavaş telefon kaç yıl oldu. 4s'in güncelleme desteği artık kaldıramayacak duruma geldiğinde kesilecek.

Fakat 4 yada 4s ile 5s bir olmadığı için, 5s 4 ve 4s kadar çabuk pes etmeyecek demek istiyorum ben.

Rahat 4 yıl güncelleme alır 5s. İnsan 4 yıl içinde bırakta değiştirsin yani o kadar da tutumlu olmayalım bir zahmet :mrgreen: Zaten kutu içinden çıkan kitapçıklarda ömrünün 5 yıl olduğunu söylüyor, yani güncelleme ömrünün. 5 Yıl boyunca seni idare edicek güncelleme bitincede gidebildiğin kadar gider demek istiyor.

5 Yıl içinde biriktir paranı en son çıkanı al demeye çalışıyor :D bence yeterli bir süre :) çoğu insan 3 ay çalışıp direk maaşını veriyor :mrgreen:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

4s çıktı. 1yıl sonra ip 5 çıktı. 2yıl sonra ip5s çıktı. 3yıl sonra ip6 çıktı. yaniiphone 4s çıkalı üçbuçuk yıl olmuş. benim annemde var nette fillan gezinmek bildiğin işkence ip6 çıkmadan önce telefon idare ediyordu ama ip 6 çıkınca ne olduysa tele nasıl bi güncelleme verdilerde oldu sana samsung s3 gibi. iphonenin ömrü 3yıldır. ister güncelleme versin ister vermesin çöp olur. kasar sarjı gitmez. adamlar hala çalışıyor ip 4 var diyor şaka gibi adam bi alo diyor bi mesaj atıyor kasmıyor telefon diyor. annemin nette yaptığıda belli gazeye sayfalarına bakmak 2-3sayfa açınca 4sayfayı bekleki açasın. onun için kesinlikle ip 6 al. 3yıl kullan rahatça.

İphone 6 çıktığında 4s 3.5 yılını doldurmuş demiştin dimi? şu anda 30 nisandayız yani 1 mayıs diyelim biz şuna düz hesap. İphone 6 çıkalı 9 ay olmuş nerdeyse 1 yıla yaklaşıyor bunuda 3.5 yılın üzerine eklediğimizde 4 yıl bilmem kaç ay yapıyor, 3 ay sonra 1 yıl dolduğunda iphone 4s 4.5 buçuk yıllık telefon oluyor.

İphone 4 24 haziran 2010'da çıkmış oda rahat 5 yıl oluyor :)

Bu telefonları artık unutalım, bakalım 5 ve 5s kaç yıl dayanabilicek? eğer 4 ve 4sden daha fazla dayanırsa ki dayanacağını düşünüyorum, demek ki 6 ve 6+, 5 ve 5s 'e göre daha da fazla dayanıcak :mrgreen:

Sapphire00

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu günceldir arkadaşlar yorumlarınızı beklerim.

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tabiki iPhone 6 almalısın. Yanında 1 adette PowerBank taşımanı tavsiye ediyorum.

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Iphone 6 aldım fistik gibi telefon herkese tavsiyem

karabatak34

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4s http://www.cnnturk.com/2011/bilim.t...16/iphone.4s.turkiyede.satisa.cikti/640733.0/
türkiyeye iphone 4s 16aralık2011de giriş yaptı tabi bulabilirsen şuna 2012 de. şuan 2015 in 4ayını doldurduk.anlıcan 3yıl 4ay oldu. ilk iphone 4s yi alanlar. hesaplama sorunun varsa tektek ayları yılları bi say bakalım4 yıl bilmem kaç ay yapıyormuş diyorsun. ben kendim aldığım için biliyorum ne zorluklar çektik zamanında 4s ye ulaşmak için. unutma 30günlük bebek 1yaşında deildir 1aylıkdır :D
ip 4 ün muhabbetini yapmaya gerek yok o telefon şuan sadece alo diyor bi facede takılırsın tabi sarjın yeterse. genelde insanlar buna bakıyor aa bende iphone 3gs var hala kullanıyorum.
benim dedemde nokia 1100 kullanıyor 7senedir.
önemli olan performanslı kullanmak zevk alarak herseyi üst düzey yaparak.
seneye ip 5 e gelecek güncellemeyle oda çöp olcak. çöp dediğim o fiyatını hak etmicek ve ip 5 kullanan üst modellere geçmeye çalışcak tabikide kullananlar olcak ben memnun dicekler mesaj atıyor faceye giriyor tel dicekler=) samsung s2 de herseyi yapıyor şuan ama performansı nasıl dersen :D

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Iphone 6 aldım fistik gibi telefon herkese tavsiyem

hayırlı olsun almısssın sonunda :) darısı basıma :) z4 (avrupa için) tanıtılsın g4 fiyatı beli olsun sonra bende sececem birini veya iphone 6 da olabilir bakalım sonra alacağı sıralar sorarım sana deneyimlerini :)