LG G3 alacağım korkuyorum!

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar LG G3 teknik özellikler açısından mükemmel gözüküyor fakat iki tane sorundan korkuyorum:
1- Isınma
2- Kapanma

1-)Isınmanın aşırı derecede olacağını düşünmüyorum zaten 15-20 dakika oyun oynarım aralıksız (nadiren 20 dakika genelde 10-15) bazı arkadaşlar elim yanıyor diye abartıyor, ben bu kadar ısındığını düşünmüyorum telefonun.(Yüksek grafikli oyun oynarım.)
Ben telefonun oyun videolarını araştırdım.Gayet akıcı oynuyor, aşırı ısınma olmuyor.Zaten ısınma her elektronik cihazda oluyor çok normal.

2-)Kapanma sorunu Android 5.0 ile düzeldi sanırım kullanıcılar varsa yorumlarını yazabilir.Geceleri telefonu kapatırım.Gündüzleri açarım.

2 Hafta içerisinde alacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Diğer özellikleri (kamera vs.) çok güzel gözüküyor donanımsal olarak iyi bir telefon. Fiyatı da düştü zaten. 3GB RAM'li modelini alacağım.

Yorumlarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Isınıyor evet. Ama el yakacak kadar değil.
Kapanma sorunu aylar önce çözüldü.Hatta 5.0'dan önce.
Ben g3 kullanıyorum . Yazılım ve donanım olarak hiç sıkıntım yok fakat kasada çatlak oluşuyor.
%99 beyaz modelde oluyor.Alacaksan siyah al.

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Isınıyor evet. Ama el yakacak kadar değil.
Kapanma sorunu aylar önce çözüldü.Hatta 5.0'dan önce.
Ben g3 kullanıyorum . Yazılım ve donanım olarak hiç sıkıntım yok fakat kasada çatlak oluşuyor.
%99 beyaz modelde oluyor.Alacaksan siyah al.
Kapanma sorununa çok sevindim, ısınma sorununun az olacağını tahmin etmiştim.Ben gold almayı düşünüyorum zaten.Peki telefon sizce alınır mı? Android L gelecek diyorlar.Telefon lollipopta hızlı mı? Gerçekten Android L gelecek mi?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Kapanma sorununa çok sevindim, ısınma sorununun az olacağını tahmin etmiştim.Ben gold almayı düşünüyorum zaten.Peki telefon sizce alınır mı? Android L gelecek diyorlar.Telefon lollipopta hızlı mı? Gerçekten Android L gelecek mi?

Android L? :) Lollipop işte dediğin. G3'e geleli baya oldu. Hız konusunda sıkıntısı yok.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761

Şunu belirteyim yüksek grafikli oyunlarda biraz daha fazla ısınıyor.
Bir de şu an hangi telefonu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama G3'ün şarj problemi varmış gibi gelebilir size.
2K ekran var ve şarj biraz hızlı tükeniyor.Tabi kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor.
Benim 1 günü rahat geçiriyor.

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
[MENTION=406881]Theozer1[/MENTION] Ben Evkurdan kazıklanarak da olsa aldım G3'ü. Alalı 2-3 gün oldu. Batarya konusuna kafa takma. Telefonun ekranı 2k olduğundan şarjı 1 gün rahat götürüyor. Isınma sorunu da fazla değil. Evet ısınıyor ama öyle üstüne yumurta kırıp yiyecek kadar değil. Pişman olmazsın alırsan.

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Fiyat performans acısından şu an icin en iyi telefon G3. Yalniz begenmedigim noktasi ve benim icin cidden önemli bi nokta sırf bu yüzden G3'ü almadım. Arayüz. Menü acışlarinda kasmalar her daim var. Giris ekraninda kasmalar var. Arayüzü TouchWiz'den farksiz hatta daha kötü. Arayüzü stabil degil ve önemli bi sorun. Onun dısında güzel telefon.

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Theozer1 Ben Evkurdan kazıklanarak da olsa aldım G3'ü. Alalı 2-3 gün oldu. Batarya konusuna kafa takma. Telefonun ekranı 2k olduğundan şarjı 1 gün rahat götürüyor. Isınma sorunu da fazla değil. Evet ısınıyor ama öyle üstüne yumurta kırıp yiyecek kadar değil. Pişman olmazsın alırsan.
Hocam internette gezerim oyun oynarım whatsappa girerim çok bir şey yapmam Quad HD ekranı varmış 2K ısınınca telefon çekirdeklerden bazılarını kapatıyormuş zaten.Ben ekran parlaklığını %50'de tutacağım için şarj ve ısınmayı olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Fiyat performans acısından şu an icin en iyi telefon G3. Yalniz begenmedigim noktasi ve benim icin cidden önemli bi nokta sırf bu yüzden G3'ü almadım. Arayüz. Menü acışlarinda kasmalar her daim var. Giris ekraninda kasmalar var. Arayüzü TouchWiz'den farksiz hatta daha kötü. Arayüzü stabil degil ve önemli bi sorun. Onun dısında güzel telefon.
Ben arayüz kasmalarına pek takmam yani ilgilenmem zaten lollipopta kasma azaldı diyorlar arayüz değişmiş sanırım kasmalar da giderilmiş.

Şunu belirteyim yüksek grafikli oyunlarda biraz daha fazla ısınıyor.
Bir de şu an hangi telefonu kullanıyorsunuz bilmiyorum ama G3'ün şarj problemi varmış gibi gelebilir size.
2K ekran var ve şarj biraz hızlı tükeniyor.Tabi kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor.
Benim 1 günü rahat geçiriyor.
Benim külüstür Samsung galaxy gio (gt-s5660) adlı bir telefonum var.1400 mah bataryası var sanırım.Hiç batarya değiştirmedim 2 yıldır.2d oyunlar oynuyorum aa filan.Whatsapp internet derken 1 gün tam gidiyor şarjı.Alışırım diye düşünüyorum.İlk defa üst düzey bir telefona geçeceğim.Şu an iPad'le hallediyorum işleri filan ama dışarıda külüstür telefona maruz kalıyorum.iOS'ten sıkıldım açıkçası bu yüzden üst düzey android telefona geçeceğim.Şarj ve ısınma konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.Yorumunuz için teşekkürler.İçimi rahatlattınız (sorunlar konusunda) ve beni bilgilendirdiniz.

Android L? :) Lollipop işte dediğin. G3'e geleli baya oldu. Hız konusunda sıkıntısı yok.
Herkes lollipopta cihaz çok hızlandı filan diyordu.Sizin sayenizde doğrulamış oldum.Peki ben 2-3 hafta sonra alınca lollipop yüklü mü gelecek cihaz? (32 GB/3GB RAM'li versiyonunu alacağım.)

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
[MENTION=402831]GencMz[/MENTION] Cidden bazıları kasıyormuş menülerdr. Ben iki farklı G3 kullandım. Ikisi de yağ gibi kayıyordu. Şu an hiçbir sıkıntı yok.
5.0'a güncelleyince kasıyor. Onun çözümü de hard reset atmak. Problem kalmıyor.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Vazgeç derim hazır korkarken. Kasa çatlağı ile bir ömür geçirmek iyi değil. Ben kullanıyorum, sıkıldım telefondan.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Benim 2 ayı geçti çizik dahi yok. Hatta 3 kere yere düştü ikisi halıya biri mermere. Sağlam telefon, tabi şanssızsanız çatlama sorunu oluyor bazı telefonlarda. :)

Temperli cam jelatin ve ince silikon kılıf kullanıyorum.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
[MENTION=78560]Kör Cerrah[/MENTION] Şahsen tek sevmediğim ve nefret ettiğim kısım o çatlak. Telefona zararı yok ama göze hiç hoş gelmiyor.

Bir de titanda pek rastlanmıyor çatlağa. Ne varsa beyazın kasasında var.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Güzel duruyor diye, beyaz aldık birde. Saçmalık !

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bende titan var, [MENTION=126564]mstfanar[/MENTION] gibi cam jelatin ve silikon kılıfla kullanıyorum. O dediğiniz çatlak bende yok. Sanırım beyaz rengin kronik sorunu o.

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vazgeç derim hazır korkarken. Kasa çatlağı ile bir ömür geçirmek iyi değil. Ben kullanıyorum, sıkıldım telefondan.
Tek sorunumuz kasa çatlağı olsun :D

Bence titan daha güzel :)
Hocam titan gri sanırım alırsam titan veya gold alırım o zaman.Çatlakla uğraşmayayım.

Bende titan var, @mstfanar gibi cam jelatin ve silikon kılıfla kullanıyorum. O dediğiniz çatlak bende yok. Sanırım beyaz rengin kronik sorunu o.
Hocam titan renk alacağım o zaman. Zaten kılıf ve jelatinle kullanacağım.
Edit: Performans olarak telefon nasıl?
Not: Biraz sakarım. iPad var köşeleri içe göçük düşürmekten :(

Benim 2 ayı geçti çizik dahi yok. Hatta 3 kere yere düştü ikisi halıya biri mermere. Sağlam telefon, tabi şanssızsanız çatlama sorunu oluyor bazı telefonlarda. :)

Temperli cam jelatin ve ince silikon kılıf kullanıyorum.
Temperli kılıf tam olarak ne oluyor?

Performans olarak nasıl hocam?

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Meridian dedi ki:
@GencMz Cidden bazıları kasıyormuş menülerdr. Ben iki farklı G3 kullandım. Ikisi de yağ gibi kayıyordu. Şu an hiçbir sıkıntı yok.

5.0'a güncelleyince kasıyor. Onun çözümü de hard reset atmak. Problem kalmıyor.

Arkadasımın G3'ün de arayüz kasmalari var bi abinin G3'ünde de klavye kasmalari var. Bi harfe basiyodum yarim saat bekliyodum. Her G3 farkli şartlarda üretilmiş sanki.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Arkadasımın G3'ün de arayüz kasmalari var bi abinin G3'ünde de klavye kasmalari var. Bi harfe basiyodum yarim saat bekliyodum. Her G3 farkli şartlarda üretilmiş sanki.

Klavye kasmaları olduğunu da okudum.Şikayet eden bayaa insan vardı.
Şükür hiçbirine denk gelmedim.

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Lollipop'la birlikte arayüz kasmalari giderilmedi. Belki şansına saglam G3 gelirde oda düsük ihtimal. Benim icin arayüz cidden önemli oldugu icin ki herkes icin olmali bence çünkü bi ton para döküceksin cihaza ve bir bakmissin telefon kasiyor bide Lg'nin en üst seviye telefonu. Bence iyi düsün o kadar para verdikten sonra telefonunun kasmasini istemezsin. Sony veya HTC'ye yönelmeni tavsiye ediyorum.

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lollipop'la birlikte arayüz kasmalari giderilmedi. Belki şansına saglam G3 gelirde oda düsük ihtimal. Benim icin arayüz cidden önemli oldugu icin ki herkes icin olmali bence çünkü bi ton para döküceksin cihaza ve bir bakmissin telefon kasiyor bide Lg'nin en üst seviye telefonu. Bence iyi düsün o kadar para verdikten sonra telefonunun kasmasini istemezsin. Sony veya HTC'ye yönelmeni tavsiye ediyorum.
Htc de 1600₺ ye hangi modeli önerirsiniz

Klavye kasmaları olduğunu da okudum.Şikayet eden bayaa insan vardı.
Şükür hiçbirine denk gelmedim.
Hocam ben kararsız kaldım.Şimdi HTC One E8 mi alayım? G3'mü?

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun oynarken sorun çıkarırmı?(Yüksek grafikli oyunlar.)
Kasma donma olur mu?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Oyun oynarken sorun çıkarırmı?(Yüksek grafikli oyunlar.)
Kasma donma olur mu?
Donma kasma olacağını sanmıyorum G3'de.

Bir de arayüz ile ilgili sorunun olursa direkt Nova'ya geçer ikon paketini yükler güzelce geçinip gidersin burada sorun yok. Zaten çoğu G3 kullanıcısı arayüzün ne kadar sıkıcı olduğunu bildiğinden Nova launcher'e ikon paketleri yüklemekle meşgul.

Oyun konusunda G3'ün zorlanacağı da yoktur bence.

Ama sen bu kadar yüreksizken bilemiyorum yani G3 tatmin etmezse seni üzülürsün falan o da kötü.

Eğer böyle bir düşünceye kapılmışsan Z2 ya da one e8 düşünmeye başla ama G3 kötü bir cihaz değil bunu bil.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Cuma günleri yapılan canlı yayınlarda da sürekli z2 mi g3 mü diyorlar. Cevapları her zaman G3 oldu. :) Hatta hala fiyat performans ürünü olarak değerlendirildiğinden bu sene çıkan telefonlara 2500+ para vermek yerine G3 iyi seçenek oluyor.

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Donma kasma olacağını sanmıyorum G3'de.

Bir de arayüz ile ilgili sorunun olursa direkt Nova'ya geçer ikon paketini yükler güzelce geçinip gidersin burada sorun yok. Zaten çoğu G3 kullanıcısı arayüzün ne kadar sıkıcı olduğunu bildiğinden Nova launcher'e ikon paketleri yüklemekle meşgul.

Oyun konusunda G3'ün zorlanacağı da yoktur bence.

Ama sen bu kadar yüreksizken bilemiyorum yani G3 tatmin etmezse seni üzülürsün falan o da kötü.

Eğer böyle bir düşünceye kapılmışsan Z2 ya da one e8 düşünmeye başla ama G3 kötü bir cihaz değil bunu bil.
Zenfone 2 nasıl? Fonearena videosunu izledim tüm oyunlardan 5 yıldız alıyor ve tamamen kişiselleştirilebilir arayüzü var ama Asus olduğu için markası endişeliyim e8'in ekranı benim için küçük ve z2 aşırı şekilde ısınıyor diyorlar.Zenfone 2'nin güncelleme desteği, RAM ve 64 Bit avantajı var.Kamera hoparlör tatmin edici benim için.
Güvenemiyorum yani :D :D

Cuma günleri yapılan canlı yayınlarda da sürekli z2 mi g3 mü diyorlar. Cevapları her zaman G3 oldu. :) Hatta hala fiyat performans ürünü olarak değerlendirildiğinden bu sene çıkan telefonlara 2500+ para vermek yerine G3 iyi seçenek oluyor.
Hocam açıkça söyleyeyim fonearena testlerini izledim zenfone 2 5 yıldız ama g3 3.5 sanırım yıldız alıyor fakat asusada güvenemiyorum.G3 ısınma bazen ciddi boyutlara ulaşabiliyor ve bazı oyunlar hiç akıcı değil ama şu an kararımı vermedim size soruyorum bana 1600₺ zorlarsak 1700 ₺ f/p telefonu önerirmisiniz? Çünkü alacağım telefonu 3 sene kullanacağım.asusun performansı iyi fakat g3 de güzel telefon sanırım siz g3 kullanıyorsunuz.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Evet g3 kullanıyorum, öneririm de. Fakat Zenfone 2 ben de bi düşünürdüm açıkçası. :) Güzel telefon, tasarım olarak ta zaten g3 gibi sayılır. Bence hangisi hoşunuza gidiyorsa onu seçin.

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet g3 kullanıyorum, öneririm de. Fakat Zenfone 2 ben de bi düşünürdüm açıkçası. :) Güzel telefon, tasarım olarak ta zaten g3 gibi sayılır. Bence hangisi hoşunuza gidiyorsa onu seçin.
Hocam performans olarak asus önde gibi duruyor.GTA: SA kasmadan akıcı bir şekilde oynanıyor.Size sorum asusa güvenilirmi.Yoksa çıkar çıkmaz gidip alacağım :D

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
E8 ve Desire Eye modellerini öneririm. Kendim Desire Eye kullanicisiyim cok cok cok memnunum lollipop güncellemeside geldi kesinlikle stabil kaliteli bi cihaz suya toza dayanikli olmasi artıları arasında. 1 günü cıkaran pil performansi mevcut. Ön kamerasi 13 megapiksel piyasada daha iyisi yok. Arkasida 13 megapiksel gayette yeterli kalitede performansi var. Biraz daha ucuz olsun dersen E8 de cok iyi cihaz. G3 yerine bu iki model alinabilir.

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
E8 ve Desire Eye modellerini öneririm. Kendim Desire Eye kullanicisiyim cok cok cok memnunum lollipop güncellemeside geldi kesinlikle stabil kaliteli bi cihaz suya toza dayanikli olmasi artıları arasında. 1 günü cıkaran pil performansi mevcut. Ön kamerasi 13 megapiksel piyasada daha iyisi yok. Arkasida 13 megapiksel gayette yeterli kalitede performansi var. Biraz daha ucuz olsun dersen E8 de cok iyi cihaz. G3 yerine bu iki model alinabilir.
E8 gerçekten akıcı ve stabil bir telefon (işte HTC farkı) ama benim için ekranı küçük o yüzden zenfone 2 hakkında görüşleriniz neler?(Zenfone 2'nin performansı gerçekten çok iyi.Telefonun performansı note 4'le kıyaslanacak durumda.Hatta belki de aynı performansları.)

kiminnesi

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zenfone 2'yi Note 4'le kıyaslayamayız ama fiyat aralıgına bakarsak alınabilcek en iyi telefonlardan. Ayrıca yeni intel islemcide bi önceki nesilde olan sorunlar giderilmis durumda. G3 almak yerine Zenfone 2'yi almaniz cok daha mantıklı olacaktır bence. Ayrıca Htc Desire 820 ye'de bi göz atmanı tavsiye ederim.

Theozer1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zenfone 2'yi Note 4'le kıyaslayamayız ama fiyat aralıgına bakarsak alınabilcek en iyi telefonlardan. Ayrıca yeni intel islemcide bi önceki nesilde olan sorunlar giderilmis durumda. G3 almak yerine Zenfone 2'yi almaniz cok daha mantıklı olacaktır bence. Ayrıca Htc Desire 820 ye'de bi göz atmanı tavsiye ederim.
Bence de mantıklı bir seçim olacak.Karşılaştırma konusunda ben 2 tane video izledim.Benchmark testlerinde asus her türlü öne geçiyor.Arka arkaya antutu testi yapılıyor ama performansı düşmüyor.
Video linki: https://m.youtube.com/watch?v=rDIlE6oHPUs