LG G2'ye Sonunda Veda Ediyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lapacla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lapacla

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Zamanının en iyi Android telefonlarından biri olan LG G2'yi 2014 Kasım'ından beri kullanıyorum. Telefonumu ithalatçı garantili olarak 1050 TL'ye aldığım gün dün gibi aklımda. İthalatçı garantili olarak aldığım için pişman olmadım. Hem o dönem piyasaya göre çok ucuza gelmişti hem de 2 yıllık garanti süresi boyunca da arıza vermedi.
Telefonun tasarımı o dönemi hatırlarsanız gayet yenilikçi bir tasarımdı. Güç ve ses düğmelerinin arkasında olması diğer üreticilere de ilham kaynağı olmuştu. Arkasının plastik olmasını bir kenara koyarsak kendi dönemi için güzel bir tasarıma sahipti. Bu tasarım, elde tutuş hissinin güzel ve kolay olmasını, elden kaymamasını, ayrıca telefonun özellikle yere düşmelerde sağlam olmasını sağlıyordu.
Performans olarak da ilk aldığım zamanlar gayet iyiydi. Ancak son zamanlarda çok büyük performans kayıpları yaşıyorum doğal olarak. Bir uygulamayı açarken çoğu zaman uzun süre bekliyorum. Yine uygulamayı kapatınca çoğu zaman telefonun kendine gelmesi 6-7 saniyeleri buluyor. Bu sırada sadece duvar kağıdını görebiliyorum. Hele Facebook, Snapchat gibi bellekte çok yer kaplayan uygulamaları açmak, açılınca uygulamalarda gezinmek işkenceye dönüşebiliyor. Telefonda çok fazla oyun oynamıyorum o yüzden oyun performansı konusunda bir şey söyleyemeyeceğim.
Kameranın eskiye göre kalitesinin düştüğünü söyleyebilirim, hem kameranın açılma süresi olsun hem odaklama süresi olsun hem de çektiği fotoğrafların kalitesi olsun bariz bir düşüş var. Özellikle ön kamera hesap makinesinden farksız gibi geliyor şu anda.
Telefonun bazı özellikleri tamamen bazıları da kısmi olarak gitti. Örneğin wi-fi özelliği çoğu zaman açılmıyor. Açılsa, ağa bağlansa bile 5 dakika içinde kendiliğinden kapanıyor. Navigasyon da kafayı yemiş durumda. Arabayla giderken Google Haritalar'da anlık olarak değil de 30 saniyede bir bulunduğum yeri sabit olarak olarak gösteriyor bana emektar telefonum.
Telefonda beni şaşırtan şey batarya oldu. İlk aldığımda da batarya performansı gayet iyidi. Hala iyi, beni sabahtan akşama kadar idare ediyor.
Bu arada ekran 2 defa değişti yere düşüp kırılmalardan dolayı. En son yaklaşık 1 ay önce değiştirmiştim ama şimdi yine yere düştü ve ekran yine çatladı. Ama bu sefer ekranı değiştirmeyi düşünmüyorum. Hoparlörün de patladığını ses kalitesinin çok düşük olduğunu eklemeliyim.
Şimdi yeni bir telefon alma arefesindeyim. Ama kararsızlık yakamı bırakmıyor. Sony XZ1, Oneplus 5, LG G6, Xiaomi Mi 6 seçenekler arasında. Büyük ihtimalle tercihim Oneplus'tan yana olacak. İnşallah yeni alacağım telefon G2'm kadar beni uzun süre sorunsuz bir şekilde idare eder.
Şimdiden hoşçakal G2. Seni unutmayacağım.