Acer Aspire 5720g ekran kartı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bbs6161
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bbs6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar acer aspire 5720g notebookum var ekran kartını değiştirmek istiyorum ve mxm 2 slotum var ati 4650 almayı düşündüm fakat burda http://www.mxm-upgrade.com/Table.html 5720g 7720g ile eşdeğer 7720gde 4650 çalışmıyor diyor bir bilgisi olan varmı ayrıca ddr 2 yerine ddr 3 ekran kartı taksak bir sıkıntı çıkartırmı chipset pm 965

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ddr2 ekran kartınız varsa yine ddr2 bir ekran kartıyla değiştirebilirsiniz. ddr2 ve ddr3 slotlar bir birinden farklıdır. başka bir ddr2 ekran kartı takmanız sıkıntı değil. önemli olan taktığınız ekran kartı şemasının anakart ve soğutucu üzerine tam oturmasıdır. genelde %80 uyumludur zaten. deneme yanılma yapmak şart. örnek verecek olursak dell marka bir notebook üzerindeki harici ddr2 bir ekran kartı diğer makinelere genelde uymaz. nedendir bilmem dell harici ekran kartları genelde sadece kendine has oluyor. ama acer bir notebooktan çıkan harici ddr2 ekran kartı asus'un çoğu ddr2 ekran kartlı cihazlarıyla uyumludur. bu yolda devam edecek olursak deneme yanılma yapmaktan başka careniz yok. çünkü şöylede bi durum var,ddr2 bir ekran kartı sizin slotunuza uyum sağlasa bile cihazı açtığınızda görüntü alamayabilirsiniz.

iyi forumlar.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
ddr2 ekran kartınız varsa yine ddr2 bir ekran kartıyla değiştirebilirsiniz. ddr2 ve ddr3 slotlar bir birinden farklıdır. başka bir ddr2 ekran kartı takmanız sıkıntı değil. önemli olan taktığınız ekran kartı şemasının anakart ve soğutucu üzerine tam oturmasıdır. genelde %80 uyumludur zaten. deneme yanılma yapmak şart. örnek verecek olursak dell marka bir notebook üzerindeki harici ddr2 bir ekran kartı diğer makinelere genelde uymaz. nedendir bilmem dell harici ekran kartları genelde sadece kendine has oluyor. ama acer bir notebooktan çıkan harici ddr2 ekran kartı asus'un çoğu ddr2 ekran kartlı cihazlarıyla uyumludur. bu yolda devam edecek olursak deneme yanılma yapmaktan başka careniz yok. çünkü şöylede bi durum var,ddr2 bir ekran kartı sizin slotunuza uyum sağlasa bile cihazı açtığınızda görüntü alamayabilirsiniz.

iyi forumlar.

Yanlış bilgi vermişsiniz. Ekran kartlarındaki DDR bir bellek türüdür, Bunun ram gibi DDR2 DRR3 slot farklılığı yoktur.

@bbs6161 GDDR5 de takabilirsiniz MXM 2.0 slotlu olması yeterli.

Laptoplar da ekran kartı değişimini bu konu da detaylı şekil de anlatmıştım.

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/338938-laptop-ekran-karti-degistirme.html

bbs6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cevabınız için teşekkürler bir sorum daha var sizce 4650 9650 gt 9600 gt ekran kartları arasından hangisini tavsiye edersiniz lol oyniyacağım konusu açılmışken 1gb ddr 2 mi yoksa 512mb ddr 3 mü arada çok fazla performans farkı varmıdır

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Cevabınız için teşekkürler bir sorum daha var sizce 4650 9650 gt 9600 gt ekran kartları arasından hangisini tavsiye edersiniz lol oyniyacağım konusu açılmışken 1gb ddr 2 mi yoksa 512mb ddr 3 mü arada çok fazla performans farkı varmıdır

9600M GT DDR2 1 GB MXM 2.0 slotlu alın. Bu kartın DDR3 modelinde VRAM daha düşük.

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Yanlış bilgi vermişsiniz. Ekran kartlarındaki DDR bir bellek türüdür, Bunun ram gibi DDR2 DRR3 slot farklılığı yoktur.

@bbs6161 GDDR5 de takabilirsiniz MXM 2.0 slotlu olması yeterli.

Laptoplar da ekran kartı değişimini bu konu da detaylı şekil de anlatmıştım.

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/338938-laptop-ekran-karti-degistirme.html

Bence pek yanlış değil verdiğim bilgi. senin için fotoğrafını çektim bi bak istersen :)

aoW3BB.jpg

bbs6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam t 8300 işlemci Mobility Radeon HD 5650 darboğaz yaparmı

bbs6161

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
9600M GT DDR2 1 GB MXM 2.0 slotlu alın. Bu kartın DDR3 modelinde VRAM daha düşük.

Hocam toshiba marka notebook dan çıkma bir kartı nasıl çalıştıracam mxm 2 mekanik olarak uyuyor fakat ekran kartı ekrana görüntü vermiyorum biosu modlamam lazım dedi birisi nasıl yapıcam bios sürümüm en son 1.45 intel pm 965 anakartım var ne yapmalıyım bi yardım ederseniz çok makbule geçer

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Hocam sizinki bir nevi doğru genel olarak öyle fakat bazı istisnalar olabiliyor ddr 3 gddr 3 mxm 2 ekran kartlarıda var piyasade

Reaksiyon puanı
16,128
sonunda keşke yeni notebook alsaydım demek te var.