Custom Romlu Lg G2 Root Kaldırma

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba sırf bu konuyu açmak için foruma üye oldum :)
Lg g2 telefonum var ve cloudyg2 rom kullanıyorum fakat bu lollipop güncellemesinin yakın zamanda geleceğini duyunca stock roma dönüp root kaldırıp güncelleme alabilir hale gelmek istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim :) :)

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türkiye ye Lolipop gelmesini bekleme. Orjinal İspanya stock lolipop romunu kur.
Orjinal Lolipop stock rom download

buradan istediğiniz kdz dosyasınız seciniz : http://lg-phone-firmware.com/firmware-Lg+G2-Tutti-36.html

LG Flash Tool 2014 : www.mediafire.com/download/fwrcd3pdj0svjtb/LG+Flash+Tool+2014.zip
ayrac.jpg

İşlem Yönergeleri :

1. Yukardaki dosyaları indirin ve LG Flash Tool'u rardan çıkararak exe'sini çalıştırın.

2. USB kablosunu bilgisayara bağlayın ancak diğer ucunu henüz telefona takmayın.

3. Telefonu kapatın.

4. Ses yükseltme tuşuna basılı tutarak USB kablosunun diğer ucunu telefona takın ve download modu gelene kadar elinizi ses yükseltme tuşundan çekmeyin.

5. Download moduna geçtiğinizde LG Flash Tool üzerindeki "Select KDZ file" alanının sağında bulunan seçim ikonuna tıklayın.
ayrac.jpg

a1l1so.jpg

6. İndirmiş olduğunuz KDZ dosyasını seçip Aç butonuna tıklayın.

[TABLE="class: cms_table_ncode_imageresizer_warning"]
[TR]
[TD="class: cms_table_td1"]
wol_error.gif
[/TD]
[TD="class: cms_table_td2"]Resimi büyütmek için buraya tıklayın[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TABLE="class: ncode_imageresizer_warning, width: 640"]
[TR]
[TD="class: td1, width: 20"]
wol_error.gif
[/TD]
[TD="class: td2"]Resimi büyütmek için buraya tıklayın[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
2en9i7s.jpg

7. Buradan "Normal Flash" seçeneğine tıklayarak devam edin.

vq1bop.jpg

8. Yedeklerini önceden aldıysan CSE Flash seçerek temiz kurulum yap.Gelen pencereden direk "START" butonuna tıklayın.

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
317bdxg.jpg

9. Burada hiç birşeyi değiştirmeden ekranda gördüğünüz şekilde olacak şekilde "OK" butonuna tıklayın.

2ymg0tv.jpg

10. Herhangi bir hata gelirse "OK" diyerek devam edin ve telefonunuzun ekranından yükleme durumuınu takip edin. Yükleme tamamlanınca telefon otomatikmen kapanıp açılacaktır. Yükleme tamamlanana kadar USB kablosunu çekmeyin.

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
2dquirn.jpg

Yükleme tamamlanıp telefon kapanıp açıldıktan sonra ilk açılış biraz uzun sürebilir sabırla bekleyiniz.

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye ye Lolipop gelmesini bekleme. Orjinal İspanya stock lolipop romunu kur.
Orjinal Lolipop stock rom download

buradan istediğiniz kdz dosyasınız seciniz : http://lg-phone-firmware.com/firmware-Lg+G2-Tutti-36.html

LG Flash Tool 2014 : www.mediafire.com/download/fwrcd3pdj0svjtb/LG+Flash+Tool+2014.zip
ayrac.jpg

İşlem Yönergeleri :

1. Yukardaki dosyaları indirin ve LG Flash Tool'u rardan çıkararak exe'sini çalıştırın.

2. USB kablosunu bilgisayara bağlayın ancak diğer ucunu henüz telefona takmayın.

3. Telefonu kapatın.

4. Ses yükseltme tuşuna basılı tutarak USB kablosunun diğer ucunu telefona takın ve download modu gelene kadar elinizi ses yükseltme tuşundan çekmeyin.

5. Download moduna geçtiğinizde LG Flash Tool üzerindeki "Select KDZ file" alanının sağında bulunan seçim ikonuna tıklayın.
ayrac.jpg

a1l1so.jpg

6. İndirmiş olduğunuz KDZ dosyasını seçip Aç butonuna tıklayın.

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
2en9i7s.jpg

7. Buradan "Normal Flash" seçeneğine tıklayarak devam edin.

vq1bop.jpg

8. Yedeklerini önceden aldıysan CSE Flash seçerek temiz kurulum yap.Gelen pencereden direk "START" butonuna tıklayın.

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
317bdxg.jpg

9. Burada hiç birşeyi değiştirmeden ekranda gördüğünüz şekilde olacak şekilde "OK" butonuna tıklayın.

2ymg0tv.jpg

10. Herhangi bir hata gelirse "OK" diyerek devam edin ve telefonunuzun ekranından yükleme durumuınu takip edin. Yükleme tamamlanınca telefon otomatikmen kapanıp açılacaktır. Yükleme tamamlanana kadar USB kablosunu çekmeyin.

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[TR]
wol_error.gif
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
2dquirn.jpg

Yükleme tamamlanıp telefon kapanıp açıldıktan sonra ilk açılış biraz uzun sürebilir sabırla bekleyiniz.
Çok teşekkür ederim peki stabil midir ? türkçesi var mi ? Yardımcı oldugun için sagol

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Orjinal rom bu.Stabil. ilk açılışta türkçeyi seçiyorsun. Rootsuz orjinal stock rom kuruluyor. Root yapmak istersen;

G2 Lolipop 5.0.2 ROOT Download
LG Driver Download
G2 Lolipop 5.0.2 UNROOT Download

1. Driverları Pc ye kurun. telefonda geliştirici modunda USB hata ayıklamayı açın.
2. Root dosyasını klasöre açın.
3. Telefonu PC ye bağlayıp Klasörün içindeki LG Root Script.bat dosyasına çift tıklayıp bekleyin.
4.Telefon kendi kendine yeniden başlıyor sonra download moda geçiyor. script kopyalaması bitince telefonun pc bağlantısını kesip telefonu kapatıp yeniden başlatın. Telefon root olduysa SuperSU programının çalıştıgını görürsünüz.
5.Marketten herhangi bir Root checker programı ile kontrol edebilirsiniz.
6.Unroot yapmak isterseniz ilgili apk yı telefona kurup programda UNROOT yazısına tıklayıp süperSu programında programa izin verin. ilkinde olmazsa aynı şekilde tekrar deneyin telefon otomatik olarak yeniden başlayınca root kalkmış olacak.

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yarın yapacağım son bir sorum var ota'dan güncelleme yapabilecek miyim

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bu en güncel versiyon. orjinal stock rom olduğu için OTA dan güncelleme de sorun çıkacağını sanmıyorum. Telefonununa ait orjinal kitkat rom u kurup OTA ya güncelleme gelince lolipop a geçmek istersen aynı yöntemle orjinal kitkat romu kurabilirsin. Bunun içinde IMEI numarana kayıtlı olan orjinal stock rom u indirip o romu flash laman gerekiyor. Ama dikkat et kesinlikle CSE Flash ı seçerek temiz kurulum yap.

Bu linkin sonuna IMEI numaranı yazıp enterlayınca telefonuna ait güncel rom un indirme linkini bulup rom u indirebilirsin.

http://csmg.lgmobile.com:9002/csmg/b2c/client/auth_model_check2.jsp?esn= Buraya IMEI numaranı yaz.

yada şu siteyi kullan.
http://lg-firmware-rom.com/ açılan sayfada imei numaranı yazıp download a tıklayınca otomatik olarak indirme linki çıkıyor.

imei öğrenmek için çevirici de *#06# tuşla.

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yarın yapacağım son bir sorum var ota'dan güncelleme yapabilecek miyim

Kusura bakma forumu yeni yeni öğreniyorum yanlışlıkla birkaç kere aynı mesajı attım teşekkür ederim

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
önemli değil mümkün olduğu kadar açıklayıcı anlatmaya çalıştım sorun yaşarsan yardımcı olurum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ek bir bilgi veriyim G2'den root kaldırmak için stock romu tekrar yüklemeniz gerekiyor, unroot işlemleri fayda etmiyor.

Benim zamanımda böyleydi. Unroot dosyası vermiş arkadaş onu uyguladıktan sonra download moda girince kırmızı ile ROOTED yazıyorsa telefonun hala rootludur.

Unroot yazması lazım yada unrooted'di galiba.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Root yapıp stock rom atmadan unroot dosyalarıyla vs kaldırmaya çalışsanızda kalkmaz diye biliyorum ve ota üzerinden güncelleme alamazsınız, farklı ülkelerin romunu kullanırsanız yine gücelleme alamazsınız telefon rootsuz olsa bile.

Telefonu aldığınızda içinde hangi ülkenin romu varsa o romu kullanıcaksınız yada ımeı numaranızı girip lg'nin bir programı vardı ordan indirebilirsiniz oto indirip kuruyor.

LG Support Tool'du.

IMEI yazan yere telefon ımeısini girin oto indirip kurar.

lg-mobile-support-tool_cihaz-bilgisi_396x280.png

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ek bir bilgi veriyim G2'den root kaldırmak için stock romu tekrar yüklemeniz gerekiyor, unroot işlemleri fayda etmiyor.

Benim zamanımda böyleydi. Unroot dosyası vermiş arkadaş onu uyguladıktan sonra download moda girince kırmızı ile ROOTED yazıyorsa telefonun hala rootludur.

Unroot yazması lazım yada unrooted'di galiba.

Root yapıp stock rom atmadan unroot dosyalarıyla vs kaldırmaya çalışsanızda kalkmaz diye biliyorum ve ota üzerinden güncelleme alamazsınız, farklı ülkelerin romunu kullanırsanız yine gücelleme alamazsınız telefon rootsuz olsa bile.

Telefonu aldığınızda içinde hangi ülkenin romu varsa o romu kullanıcaksınız yada ımeı numaranızı girip lg'nin bir programı vardı ordan indirebilirsiniz oto indirip kuruyor.

LG Support Tool'du.

IMEI yazan yere telefon ımeısini girin oto indirip kurar.

lg-mobile-support-tool_cihaz-bilgisi_396x280.png
Sagolun peki sizce g3 romundan bu lollipop stock roma geçmeli miyim bu aralar baya sorun çıkarmaya başladı

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
benim kurduğum bu stock lolipop rom da Unroot işe yarıyor. kontrolünüde yazdığın gibi download mode da yaptım.

LG Support Tool ile online olarak orjinal romu indiriyor kuruyor benim anlattığım yöntem indirilmiş stock rom dosyasını offline olarak telefona yüklemek.

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu arada normal flash ile cse flashın farkı nedir ? ve 32 gb ve 16gb farkı var mıdır ilk verdiğiniz ispanya linkinde ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Sagolun peki sizce g3 romundan bu lollipop stock roma geçmeli miyim bu aralar baya sorun çıkarmaya başladı

LG'nin G2 için üretmiş olduğu Stock lollipop romu ile xda'dan adını bile hatırlamadığım geliştiricilerin g3den portladığı romu bir tutmanız yanlış zaten :) elbette stock romu kurucaksınız.

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yavaş şarj problemi diye bir şey okudum forumda ondan biraz tereddüt etmiştim :D Teşekkürler

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bi sorun oldu aynen şunlar yazıyor:
Upgrade stopped due to an error.
To try upgrade againfloow the steps below.
1.disconnet the phone from PC and remowe the battery from phone.
2.Insert the battery back and reconnect the phone to PC
3.Turn on the phone.
4.Press the retry button below to start the upgrade.

Telefon pc ye bağlı download modda %0 da bu erkan karşımda ne yapacağımı bilemedim. Acil yardım
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION]

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bi sorun oldu aynen şunlar yazıyor:
Upgrade stopped due to an error.
To try upgrade againfloow the steps below.
1.disconnet the phone from PC and remowe the battery from phone.
2.Insert the battery back and reconnect the phone to PC
3.Turn on the phone.
4.Press the retry button below to start the upgrade.

Telefon pc ye bağlı download modda %0 da bu erkan karşımda ne yapacağımı bilemedim. Acil yardım
@Vikings

Özel mesaj ile zaten belirtmiştim önceden, ben rom atarken bu tarz hatalar almadım.

1. Telefonu bilgisayardan bağlantısını kes ve bataryayı çıkart diyor '' g2nin çıkmıyor ''
2. Bataryayı tekrardan geriye tak ve bilgisayara bağla diyor '' g2nin çıkmadığı için sen telefonu kapatıp açıcaksın ''
3. Telefonu aç diyor.
4. pc'de ki support tool hata verdikten sonra retry botunu çıkmışsa ona tıklayacaksın ve kurma işlemi devam edicek diyor.

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Özel mesaj ile zaten belirtmiştim önceden, ben rom atarken bu tarz hatalar almadım.

Bu yazıyı mesajdan önce söyledim ama yukarıdaki arkadaşın yaptığım gibi acaba şarjım 85 de o yüzden mi birden orijinal kablom bozuldu sony xperia kablosu ile deniyorum ondan olabilir mi?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bu yazıyı mesajdan önce söyledim ama yukarıdaki arkadaşın yaptığım gibi acaba şarjım 85 de o yüzden mi birden orijinal kablom bozuldu sony xperia kablosu ile deniyorum ondan olabilir mi?

Onlarla alakası yok bu hatayı alan bin ton kişi vardı eğer tahmin ettiğim hata ise, yüklemeye başladıktan %1 2 olduktan sonra veriyor hatayı dimi? eğer öyleyse tahmin ettiğim hata.

Teamviewer yükle sonra telefonu download moda alıp pcye bağla, ıd şifre yolla bağlanıp yüklemeye çalışıyım olmazsa başk bişi denemeye çalışırız.

Bana sanırım bu sorun bir kere olmuştu o zamanda format atıyordum sonra bir daha karşılaşmadım.

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Onlarla alakası yok bu hatayı alan bin ton kişi vardı eğer tahmin ettiğim hata ise, yüklemeye başladıktan %1 2 olduktan sonra veriyor hatayı dimi? eğer öyleyse tahmin ettiğim hata.

Teamviewer yükle sonra telefonu download moda alıp pcye bağla, ıd şifre yolla bağlanıp yüklemeye çalışıyım olmazsa başk bişi denemeye çalışırız.

Bana sanırım bu sorun bir kere olmuştu o zamanda format atıyordum sonra bir daha karşılaşmadım.

abi özelden yazdım şuan çok başka bi sorun var twrp menüden çıkmıyor

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=373018]hsnklc[/MENTION] Dostum TWRP'den nasıl çıkmıyor? reboot system now dedikten sonra telefon kendini balatıp tekrar twrp recovery'e mi atıyor? öyleyse içinde yazılım yok demektir silmişsin yazılımı yani rom yok rom atman lazım.

Bak şimdi twrp recovery'e gir sağ en altta ki seçeneğe gir ve bana orda yazan seçeneklerin hepsini buraya yaz.

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
reboot menü ye girdim sağ alttaki

System Power Off
Recovery Bootloader yazıyor
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION]

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
reboot menü ye girdim sağ alttaki

System Power Off
Recovery Bootloader yazıyor
@Vikings

System Power Off de

Sonra aşağıdan o wipe yaparken bişi kaydırıyoruz ya mavi renk o çıkarsa onu kaydır telefon kendini kapatıcak sen arkada ki güç tuşuna basmadığın sürece açılmayacak yani lg logosunda takılı kalmyacak yada twrp menüsüne girmeyecek devamlı.

Böylece rahatça Download moda alıcaz ve stock romu atmaya çalışıcaz.

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
System Power Off de

Sonra aşağıdan o wipe yaparken bişi kaydırıyoruz ya mavi renk o çıkarsa onu kaydır telefon kendini kapatıcak sen arkada ki güç tuşuna basmadığın sürece açılmayacak yani lg logosunda takılı kalmyacak yada twrp menüsüne girmeyecek devamlı.

Böylece rahatça Download moda alıcaz ve stock romu atmaya çalışıcaz.

tamam abi yaptım şidmi özelden yolluyorum sana kullanıcı adını

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abi özel mesaj da attım telefona girebiliyorum fakat aynı hatayı bende de veriyor ne yapmam gerek ? teamviewer var bilgisayarda yardımcı olursan sevinirim
@Vikings

tanerim

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Telefonu kapatın ses açma düğmesine basılı tutarken usb kablosunu bilgisayara takın telefon download moda girecek.

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu kapatın ses açma düğmesine basılı tutarken usb kablosunu bilgisayara takın telefon download moda girecek.
Tamam onu yapıyorum fakat işlem başladığında %1 %2 gibi yukarıda belirttiğim hatayi veriyor yine

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
abi özel mesaj da attım telefona girebiliyorum fakat aynı hatayı bende de veriyor ne yapmam gerek ? teamviewer var bilgisayarda yardımcı olursan sevinirim
@Vikings

Şunları yapınca olmuyorsa yapıcak bişi yok, lg'nin sitesinden usb driver'ı indirmeyi unutmayın telefonu modeli falan seçin yazılım güncelleştirme kısmından ilk usb driver şeyini yükle deyin sonra şurda anlattıklarımı yapın olmuyorsa başka pc bulup deneyin genelde pclerde ki virüs programları güvenlik duvarı falan engelliyor.

GEREKLİ DOSYA VE PROGRAMLAR:

FLASHTOOL(LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix): Üstüme Tıkla

LGMOBİLEAX DOSYASI: Üstüme Tıkla

LG MOBİLE SUPPORT TOOL: Üstüme Tıkla

LG PC SUİTE: Üstüme Tıkla

Kurulum:

- Öncelikle LG PC Suite, LG Mobile Support Tool yazılımlarını bilgisayarınıza kurun.

- Telefonu kapatın ses arttırma tuşuna basılı tutarak usb kablosunu pc'ye takın. Telefonda "Download Mode" yazısı çıkana kadar elinisi ses arttırma tuşundan çekmeyin, telefonu download moda bu şekilde almış oluyoruz.

C:\ProgramData\LGMOBILEAX klasörüne gidiyoruz. Bu klasörün içeriğini tamamen silip yukarıdaki linkten indirdiğimizLGMOBİLEAX dosyasını klasöre çıkartıp içindekileri içini boşalttığımızC:\ProgramData\LGMOBILEAX klasörüne yapıştırıyoruz.

- windows/system32/drivers/etc dizinindeki Host dosyasını Not Defteri ile açıp, 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com satırını ekleyip kaydediyoruz. (Eğer üzerine yazmanıza izin vermez ve kaydetmezse, Host dosyasını masaüstüne kopyalayın. Değişiklikleri orada yapıp kaydedin ve eski yerine yapıştırıp eskisiyle değiştirin).

- Yukarıda indirdiğimiz LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix dosyasını klasöre çıkarıyoruz. Automatic Offline Procedure.vbs dosyasını çalıştırıyoruz, tüm açılan pencerelere olumlu cevap veriyoruz. R&D Test Tool açılıyor.

- Sol üstteki select type perde menüsünden 3GQCT'yi seçin.

- Sağ üstteki PhoneMode perde menüsünden DIAG'yi seçin.

- Sağ üstteki Select kdz file dan indirdiğiniz .kdz uzantılı romu seçin.

- Sağ alttaki "Normal web upgrade test" butonuna tıklayın.

- Açılan pencereden upgrade start'a tıklayın. Bir pencere açılacak ve kırmızı bir şerit dolacak.
Sonra "Select Country & Language" ekranı gelecektir. Direkt start upgrade 'e tıklayıp bekleyin.

Telefon açılınca biraz bekleyin. LG Mobile Support Tool, işlemin tamamlandığını size bildirecektir.

Not: LG Mobile Support Tool programı %80'e geldiğinde telefonunuz açılıcaktır. LG Mobile Support Tool %100 olup Exit yazısı veya Çıkış seçeneği gelene kadar telefonun pc ile bağlantısını kesmeyin.

Telefonunuz açıldığında büyük ihtimalle bir kaç program durduruldu hataları falan alıcaksınız. O yüzden Stock Rom'u yükledikten sonra ve telefon açılıp LG Mobile Support Tool'da sonuna kadar dolup kapatma seçeneği çıkınca telefonu kapatıp hard reset atın.

Hard reset nasıl atılır?:

Öncellikle 2 türlü tuş kombinasyonu vardır 2 sinden birisi %100 olacaktır.

1. ci yöntem:
Telefonu kapatın.
Ses kısma ve Güç tuşuna aynı anda basılı tutun.
Karşınıza LG Logosu gelince elinizi tuşlardan çekip Ses kısma ve Ses açma tuşuna aynı anda basılı tutun.
Karşınıza Factory Reset ekranı gelicek.

Arkadaki ses tuşlarını yön tuşu olarak kullanıp karşınıza gelen soruda Yes no seçenekleri çıkıcaktır. Ses kısma tuşu ile Yes'in üstüne inip Güç tuşu ile onaylayın.
Tekrar bir soru daha gelicek aynı şekilde Ses kısma tuşu ile Yes'in üstüne gelip güç tuşuna basıyorsunuz. Android robotu çıkyor aşağıda bişi yükleniyor ve telefonunuza hard reset atılma işlemi başlıyor. Telefonunuz açıldığında hard reset atılmıştır sorunlar ortadan kalkmıştır.

2. ci yöntem:
Telefonu kapatın.
Ses kısma ve Güç tuşuna aynı anda basılı tutun.
Karşınıza LG Logosu gelince elinizi tuşlardan çekip Ses kısma ve Güç tuşuna tekrardan basın.
Factory Reset ekranı gelicek.

2 kez arkadaki güç tuşuna basın ve hard reset işlemi tamamlanmış olucaktır. Eğer karşınıza yes no seçeneği gelmişse arkadaki ses tuşları ile yes in üstüne gelip güç tuşu ile onaylayın. 2 tane soru gelicektir ikisinede yes diyin.

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu çok uğraşlıymış neyse bir de driver indirip güvenlik duvarını kaldırıp denyeyim olmazsa beklerim artık turkiyeye gelmesini teşekkür ederim :) [MENTION=380082]Vikings[/MENTION]

alperenbugra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu uzun yolu da denedim yine olumsuz :( aynı hatayı tekrar veriyor [MENTION=380082]Vikings[/MENTION]