WD Elements 1TB 2,5" Harici Bağlantı Problemi !!!

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Meraba arkadaşlar, hariciyi alalı daha 3 hafta oldu. Sorun şu ki Harici diski bağlıyorum windows aygıt bağlandı sesini alıyorum, ancak harici bilgisayarımda görünmüyor. Sağ alt bildirim çubuğuna WD Elements adı çıkıyor, aygıt yöneticisinde Bilinmeyen başlatılamamış disk olarak görünüyor. Bir türlü halledemedim başka pc ye de bağladım ancak sorun halen devam etmekte.

Işığı yandığı için ve Pc gördüğü için acaba sorun kabloda olabilir mi diyorum, siz böyle bir problemle karşılaştınız mı yada ne olabilir problem. !

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Başka kablo, başka PC dene... Olmadı mı, aldığın yere götür bir de onlar baksınlar, muhtemelen HD bozuk gibi geliyor bana...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Meraba arkadaşlar, hariciyi alalı daha 3 hafta oldu. Sorun şu ki Harici diski bağlıyorum windows aygıt bağlandı sesini alıyorum, ancak harici bilgisayarımda görünmüyor. Sağ alt bildirim çubuğuna WD Elements adı çıkıyor, aygıt yöneticisinde Bilinmeyen başlatılamamış disk olarak görünüyor. Bir türlü halledemedim başka pc ye de bağladım ancak sorun halen devam etmekte.

Işığı yandığı için ve Pc gördüğü için acaba sorun kabloda olabilir mi diyorum, siz böyle bir problemle karşılaştınız mı yada ne olabilir problem. !

Sorunu çözbildiniz mi aynı sorun benim WD de var..

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sorunu çözbildiniz mi aynı sorun benim WD de var..

Çözdün dostum sorun donanımsal, yani artık o diski unut. Garantiye götür ki ben ole yaptım. Donanımsal hatalarda Türkiye'de çözülemiyor. Doğal olarak yeni disk veriyorlar. ;) Vatandan almıştım ben 2 haftaya yenisini gönderdiler.

Sıkıntı şu ki içerisinde ki bilgilerin inş. fazla büyük önemi yoktur. :)

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar merhaba öncelikle. Konu eski ama yazayim dedim çünkü bu sorunu acil çözmem gerek.
Wd Elmnts. 1 tb var bende ama disk oyle bisiye dönüştüki dosya atma hızı 1 kb gosteriyor ve cok küçük bir dosyayi bile 5 saatte atiyor. Fotograflarimi falan kurtarmak icin pc tami tamina 3 hafta çalıştı. Artik sogutmak için buz falan koydum. Durum boyle bunu nasim düzeltebilirim. Bu arada diski bicimlendirdim 2 defa ama duzelmedi. Acaba ayirma boyutu falan yaziyor bicimlendirirken onla mi alakali ?

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Arkadaslar merhaba öncelikle. Konu eski ama yazayim dedim çünkü bu sorunu acil çözmem gerek.
Wd Elmnts. 1 tb var bende ama disk oyle bisiye dönüştüki dosya atma hızı 1 kb gosteriyor ve cok küçük bir dosyayi bile 5 saatte atiyor. Fotograflarimi falan kurtarmak icin pc tami tamina 3 hafta çalıştı. Artik sogutmak için buz falan koydum. Durum boyle bunu nasim düzeltebilirim. Bu arada diski bicimlendirdim 2 defa ama duzelmedi. Acaba ayirma boyutu falan yaziyor bicimlendirirken onla mi alakali ?
Doğru USB portuna takıyor musun? Direk bilgisayara mı bağlıyorsun, arada hub filan var mı? Bunlarda sorun yok ise, hard diskin kutusunu parçalayıp, diski SATA olarak bilgisayara tak, orada performansına bir bak. Orada da sorunlu ise geçmiş olsun. Bu arada HD'nin garantisi dolmamışsa parçalama içindekileri sil, faturası ile garantiye gönder.

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Usb portunda falan sıkıntı yok direkt garantiye vericem artik sinir bozucu hale geldi

Tuny*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende Wd'nin 2 TB'Lik my passaport ultrasını alcaktım halbuki neden sogutuyorsunuzki :crying:

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
8404ea25d9c41141dc8638b5d03abb1d.jpg

1c19d4c234b486571ae6cb5fbb059fdf.jpg

Arkadaşlar hdd yi vermistim uzun uğraşlar sonucu cihazı değiştirdiler. Yeni hdd verdiler umarım sorun yaşamam. Hdd alacak arkadaslar wd almayın.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
8404ea25d9c41141dc8638b5d03abb1d.jpg

1c19d4c234b486571ae6cb5fbb059fdf.jpg

Arkadaşlar hdd yi vermistim uzun uğraşlar sonucu cihazı değiştirdiler. Yeni hdd verdiler umarım sorun yaşamam. Hdd alacak arkadaslar wd almayın.

Mekanik diskler çok hassas cihazlar marka ayrımı yapmak iyi olmaz. Günümüzde kalite ve performansta öncü olan 2 disk var Seagate ve WD. Performans isteyenler daha çok WD disklerine yönelmeliler. Ama gerçek kalite ve sağlamlık isteyenler Seagate'nin ürünlerinden şaşmasın. Geçmiş olsun bu arada böyle olaylar her disk markalarında sıklıkla oluyor umarım bir daha sorun yaşamazsınız tekrar geçmiş olsun.

monstearsoul

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mekanik diskler çok hassas cihazlar marka ayrımı yapmak iyi olmaz. Günümüzde kalite ve performansta öncü olan 2 disk var Seagate ve WD. Performans isteyenler daha çok WD disklerine yönelmeliler. Ama gerçek kalite ve sağlamlık isteyenler Seagate'nin ürünlerinden şaşmasın. Geçmiş olsun bu arada böyle olaylar her disk markalarında sıklıkla oluyor umarım bir daha sorun yaşamazsınız tekrar geçmiş olsun.
Marka süperdirde bana denk gelince sogudum birden. Bütün dosyalarım yok oluyordu az daha. Eski sistem dvd ye yazıyorum artık fotoğrafları ve hepsini bastırmaya çalışıyorum. Güvenemiyorum artık hdd ye.