WD Elements 2TB 2,5" Harici HDD Performans

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Bilgisayar_2581714.jpg

Merhaba arkadaşlar.Bugün WD Elements 2 TB 2,5" harici HDD aldım.Ürün kaliteli ve güzel.Ufacık gömlek cebine rahatlıkla sığar.Yukardaki resimde 1TB olan model.Benim aldığım 2TB yaklaşık 4-5 mm daha kalın ama taşınabilirliğinden taviz verilmemiş.Gelelim performansına.

USB 2 bağlantısıyla 21 mb/s veri aktarım hızı yapıyor.Bu bana oldukça az geldi.Bu ürünü kullanan diğer insanların aktarım hızlarını araştırdım.70-80 mb/s diyenler var.USB 3 olsa 90-100 mb/s civarı bi okuma/yazma gerçekleştiriyorda USB 2 de yarı yarıya düşüyor hemen hemen.Ama bende bu 4 te 1 oranında hatta daha az.21 mb/s çok yavaş.Acaba neden olabilir bu sorun.Şimdi diğer harici HDD den birbirlerine veri aktarımı yapıyorum şuanda 14-15 mb/s hızla aktarım yapıyor.Çok enteresan birşey.

enable

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Meraba kardeşim, bende geçen hafta aynı ürünün 1tb olan modelini aldım vatandan. Aktarım hızı olarak dediğin gibi USB 2 de 25 mb/s yi gördüm en fazla.
Kağıt üzerinde zaten USB 2 aktarım hızı 480 mbit/s buda yaklaşık 60 mb/s eder ancak bu değerlere ulaşmak gerçekte mümkün değildir. Ama ürünü daha USB 3 de denemedim ne kadar alır verir bilmiyorum.

Sonuç olarak bu bir sorun değildir, inş ilerleyen zamanlarda bu mübarek hızlara ulaşıcaz. :)