2.500 liraya masa üstü bilgisayar

atlantisprensi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Merhaba arkadaşlar. Sizden gerçek anlamda yardım istiyorum. 2.500 liraya kadar çıkabileceğim bir bilgisayar istiyorum. Tam anlamıyla bir oyun canavarı olmasını arzuluyorum. Hatta klavye, fare, ekran bile almayacağım. 2000-2500 lirayı tamamen kasaya gömeceğim. Son derece sessiz bir kasa, hızlı okuma ve yazma kapasitesine sahip hdd, canavar bir ekran kartı, 8 gb ram, birbiriyle çok uyumlu anakart ve işlemci. Güzel bir bilgisayar toplamama yardımcı olur musunuz? Teşekkür ederim şimdiden.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
IwOAQ1d.png

Hafta sonu fiyatlar biraz daha düşer. Bütçeyi arttırıp ssd almanızı tavisye ederim fiyat performans sistemidir. Ekran kartı her oyunu kasmadan ultrada oynatabilir

atlantisprensi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Bu kasa hakkında bilginiz var mı? Gerçekten sessiz mi? Sessiz kasa bulmalı mıyım yoksa artık bütün kasalar sessiz mi? Bilgisayarımı 10 yıl önce almıştım. 10 yıldır özellikleri takip etmiyorum. Ayrıca en uygun fiyat Vatan'da mı? Başka ucuz yerler de oluyor mu?

atlantisprensi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu kasa hakkında bilginiz var mı? Gerçekten sessiz mi? Sessiz kasa bulmalı mıyım yoksa artık bütün kasalar sessiz mi? Bilgisayarımı 10 yıl önce almıştım. 10 yıldır özellikleri takip etmiyorum. Ayrıca en uygun fiyat Vatan'da mı? Başka ucuz yerler de oluyor mu?

Vatan gayet uygundur. Kasanın fanları sessizdir. Stok fan (işlemci fanını) garanti edemem eğer sessiz istiyorsanız ayrıca stok fan önerebilirim. Gtx 970 ekran kartının fanları gayet sessiz çalışır. Genel olarak kasa sessizdir asla rahatsız etmez. Kasanın içindeki powersupplyde sessizdir.

nereloyka13

Asistan
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] işlemci ekran kartına darboğaz yapabilir mi mesela fx6300 ile 280x nasıl olur

atlantisprensi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Amd işlemci için görüşleriniz nelerdir. Amd işlemcileri 1 saat çalıştıktan sonra kasmaya başlıyor ancak bu İntel'de olmuyor deniyor. Ne dersiniz?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Amd işlemci için görüşleriniz nelerdir. Amd işlemcileri 1 saat çalıştıktan sonra kasmaya başlıyor ancak bu İntel'de olmuyor deniyor. Ne dersiniz?

AMD nin işlemcilerine lafım yok intel işlemcide her türlü amd den öncü fakat iş ekran kartına gelince NVIDIA varken AMD almak kullanıcıya genelde büyük pişmanlık yaratıyor

atlantisprensi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
i7, Amd'nin fiyatının iki katı sanırım. O kadar fark vermeye gerek var mı? Her ne kadar işlemci olarak bana Amd seçmişsiniz ancak oyun için Amd mi İntel mi tavsiye edersiniz? Yoksa çok bir fark yok mu aralarında? Yine oyun için Nvidia'yı önerirsiniz?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
i7, Amd'nin fiyatının iki katı sanırım. O kadar fark vermeye gerek var mı? Her ne kadar işlemci olarak bana Amd seçmişsiniz ancak oyun için Amd mi İntel mi tavsiye edersiniz? Yoksa çok bir fark yok mu aralarında? Yine oyun için Nvidia'yı önerirsiniz?

İşlemciye verilecek 500 lira üstü bütçeniz varsa inteli tavsiye ederim. 500 lira ve altı bütçeniz varsa AMD tavsiye ederim. İntelin pentium 20. yıla özel işlemcisi var oc yapmayı biliyorsanız 200 liraya çok makul bir fiyatta şuan

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Oyun için İntel + Nvidia ikilisi her zaman en iyisidir. Gerek ısınma konusunda , gerek performans anlamında , gerek enerji tüketimi. Bütçeniz varsa mutlaka bu ikiliyi alın. Ben i5 4690 kullanıyorum mesela tabiki soğutucuda var yanında yük altında bile 45 Dereceyi geçmiyor.
Eğer az bütçeniz varsa AMD tabiki.

batuhangk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşlemciye verilecek 500 lira üstü bütçeniz varsa inteli tavsiye ederim. 500 lira ve altı bütçeniz varsa AMD tavsiye ederim. İntelin pentium 20. yıla özel işlemcisi var oc yapmayı biliyorsanız 200 liraya çok makul bir fiyatta şuan

20. Yıl oyun bilgisayarında 4.3 ghz yaptığımızda bir i5 4690 yada fx x8 8350 performansı verirmi

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
20. Yıl oyun bilgisayarında 4.3 ghz yaptığımızda bir i5 4690 yada fx x8 8350 performansı verirmi
i5 4690 ın çift çekirdekli olduğunu farzet öyle performans verir.
Yani genede i5 4690 mış falan ona yaklaşamaz çünkü pentium işlemci çift çekirdekli , i5 işlemciler 4 çekirdekli.