İthal Telefonlara Ek Vergi Geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fatsaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her şey çok güzel çoook vergiler felan süper , tüketmeye dayalı ekonomik büyümemiz felan , askeri ücret , enflasyon , işsizlik oranı felan her şeyyy mükkemmel . Hayat at gözlükleriyle güzel :D

Sen buyuk ihtimal 18-19 yasindasin sen eskileri bilmiyorsun tabi arastir annene babana sor bakalim hee bu arada askeri ucret konusunda katiliyorum buyuklerine saygili olmanida tavsiye ediyorum

fatsaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lafın gelişi söyledim. Ben de biliyorum samsung telefonlarının ne kadar kötü olduğunu.
Ayrıca bu vergi olayı sadece telefona değil.Diğer aletleri de düşünmelisin.

Kardeşim adamlar iyi yapmıyor ben niye o aleti tercih edeyim Allah aşkına ya.Ayda bir arızalanacak Allah bilir.
İthal telefona verdiğimiz vergiden daha çok telefonun arızası için vereceğiz belki de.

Hocam 1.5 ay once aldim vestel venus 5.5 x cok guzel telefon suana kadar hicbir sorun cikmadi zaten kendi arayuzunu kullaniyor (arayuzunu begenmedim ) ama yavas yavas gelisecektir yabancilar bizim birsey uretmememizi istiyorlar bizim buyumememizi eger biz daha da buyursek onlari devirebilecegimizi biliyorlar

fatsaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekonomi iyiye gidiyor her aileye 3 anahtar veriliyor yazlık ev,kışlık ev ve araba her apartmanın altında otoparkı var trafik sorunu da çözüldü otobüsler,dolmuşlar kaldırıldı herkes çok mutlu asgari ücret 10.000.00TL. oldu milletvekilleri de aynı maaşı alıyor sosyal uçurum kalktı...
uyanıyorsun gene köpek yatağa işemiş...

Hocam hangi ulkede boyleki calisip kazananlarin zaten boyle bir imkani oluyor okey ? Bu arada askeri maas en az 1.300-1.500 tl arasi olmasi lazim bunun icin eylemde duzenleyebiliriz ama yakmadan kirmadan , isyerlerine zarar vermeden , polislerle catismadan , insanlari korkutmayacak bir eylem olursa ne mutlu

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Bir kaç düzeltme yapayım :

Askeri ücret değil, asgari (en düşük) ücret.

İphone da çin'de üretiliyor, ama Amerikan malı olarak pazarlanıyor. (Globalleşme dedikle bu oluyor)

Samsung kullanıyorum, nesini beğenmiyorsunuz? (Param ona yetmişti)

Geçmiş ile bugün kıyaslanırsa, Geçmişte Milyarlar kazanıyordum, Bu günlerde Bin Lira civarında kazanıyorum. Geçmişte, her sene 50% zam alıyordum, Enflasyon 100% oluyordu. Bugünlerde 3% - 5% zam alıyorum, Enflasyon'da 10% altında kalıyor. Eskiden Şirket araba tahsis ederse kullanıyordum, şmdi ken arabam var.

Eskiden İnternet kafe'de win 98/ win 2000 kullanıyor ve de mail okuyabilmek için yarım saat bağlantı sağlanmasını bekliyordum. Şimdi evimde kendi bilgisayarım var. Eskiden bir dayanıklı ürün satın alacağım zaman, fiyatını Dolar üzerinden hesaplıyorduk, Şimdi her yerde Türk lirası geçiyor.

En önemlisi, eskiden bizim başbakanımız gidip, Amerika başkan'nının önünde esas duruşta beklerdi (Fotografı bile yayınlanmıştı), şimdi bizi ziyarete geliyorlar.

Güçlü bir Ülke olamk ile aciz bir Ülke olmak arasındaki fark, bunların hepsini yaratan.

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Sen buyuk ihtimal 18-19 yasindasin sen eskileri bilmiyorsun tabi arastir annene babana sor bakalim hee bu arada askeri ucret konusunda katiliyorum buyuklerine saygili olmanida tavsiye ediyorum

Bilip bilmeden konuşmaya lüzum yok. Radyo , tv ve sinema mezunu biri olarak medya , iletişim ve bilişim sektöründe bir çok farklı mekanda bulundum işinin piri hocalardan 12.yy sonrası avrupası ve türkiye cumhuriyeti tarihi konusunda dersler aldım. Hiç merak etmeyin efenim gerekli terbiyeye de hayat görüşüne de mütevakkıfım.

fatsaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilip bilmeden konuşmaya lüzum yok. Radyo , tv ve sinema mezunu biri olarak medya , iletişim ve bilişim sektöründe bir çok farklı mekanda bulundum işinin piri hocalardan 12.yy sonrası avrupası ve türkiye cumhuriyeti tarihi konusunda dersler aldım. Hiç merak etmeyin efenim gerekli terbiyeye de hayat görüşüne de mütevakkıfım.
Kardeşim kaç yaşındasın acaba ? bence bilip bilmeden sen konuşuyorsun eskileri anlatsana biraz ya hani biliyosunya her şeyi anlat da bizde bilelim 2 günde bir herşeye zam geldiğini bilyormuydun eskiden ? 90 lı yıllarda memurların maaşlarının çoğunun ödenemediğini biliyorsundur herhalde eskiden acaba yollar nasıldı bide şimdi nasıl beni siyasete sokmaya çalışma sen zararlı çıkarsın istersen pmden konuşalım senin için daha iyi olur !

TakeRisks

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tüm telefonlara veya elektronik ürünlere zam gelmiyor,anti damping denen bir olay var adam kendi ülkesinde pahalıya sattığı malı bizim ülkemizde daha ucuza satıyorsa işte o zaman ek vergi geliyor(tabii bu fiyatlar vergiler hariç kıyaslanıyor) herkes bilip bilmeden atıp tutmuş,girin teknoseyirin bu haftaki haftalık gündem değerlendirmesini dinleyin neymiş ne değilmiş öğrenin

Reaksiyon puanı
16,128
Hocam hangi ulkede boyleki calisip kazananlarin zaten boyle bir imkani oluyor okey ? Bu arada askeri maas en az 1.300-1.500 tl arasi olmasi lazim bunun icin eylemde duzenleyebiliriz ama yakmadan kirmadan , isyerlerine zarar vermeden , polislerle catismadan , insanlari korkutmayacak bir eylem olursa ne mutlu

espri hiciv o.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Şu eskiyle yeniyi kıyaslayanları gerçekten anlamıyorum. Eskiden araba almak lükstü şimdi asgari ücretli bile zorlarsa alabiliyor. Ne yani asgari ücret arttı da mı böyle oldu? Öyle diyorsanız kafanız iyi derim. 20 sene öncesi ile şimdinin sanayisi bir mi?

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Şu eskiyle yeniyi kıyaslayanları gerçekten anlamıyorum. Eskiden araba almak lükstü şimdi asgari ücretli bile zorlarsa alabiliyor. Ne yani asgari ücret arttı da mı böyle oldu? Öyle diyorsanız kafanız iyi derim. 20 sene öncesi ile şimdinin sanayisi bir mi?

20 sene önce Renault, Tofaş ve Ford vardı. Şimdi yine aynı. O kadar değişen bir şey yok.

Eskiyi yaşayanlar, bu günün şartları ile kıyaslandığında, çok çekmişler. Daha eskilere gidersek, Babam Orman işletmesinde işe başlamış. Bir ay çalışmış, ve bu bir ay boyunca üç beş arkadaş kendi aralarında anlaşmışlar ve Askerlik harçlığı biriktirebilmek için para harcamayacaklarmış. Ve bir ay boyunca sadece kurufasulye yemişler. Ay sonunda herkese maaş'ları dağıtılmış, ama babam ve arkadaşlarının isimleri okunmamış. Gidip sormuşlar, bizim maaşları ne zaman ödüyorsunuz diye. Başlarıdaki üst, elindeki listeye bakmış ve "Siz hergün kantinde kurufasulye yemişsiniz, Kantine daha bir sürü borcunuz var. önce onları ödeyin, maaş'ta alırsınız bir daha ki sefere" demiş. Babam işi brırakmış ve yaya olarak memlekete dönmüş.

Benim en kötü anım: Bir zamanlar bi bayan başbakanımız vardı. Ekonomi uzmanıydı kendisi. bir gece yattık, uyuduk. Sabah uyandığımızda paramız değerinin yarısını yitirdi. bunun adı devaluasyon'muş. bunuda öğrenmiş olduk, ancak cebimizdeki paranın 70% bir ay içinde, kendiliğinden harcandı. 125 lik bir Motosiklet vardı hayalimde ve parasını biriktirebilmeme az kalmıştı. O günlere kadar Java dışında bir Motosikleti görmemiştim. İlk kez değişik bir şey gördüğümde de "aşık" olmuştum. Ehliyet sınavı için de, bir arkadaşın Polis akrabasını ayarlamıştık, gereği kalmadı.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Yok 20 sene önce karneyle ekmek alınıyor yok cart curt ya ben zaman gezgini değilim .Ben 2014 senesinde yaşıyorum bu günün şartları beni ilgilendiriyor dünün sartlari değil dünden bahsedersek ta ilk Insanlara kadar yolu var o zamanlar insanlar et temini için avlanmak zorundaydı üstlerine başlarına giyecek kıyafet yoktuya kadar gider..Geçmişte ki insanlar hakları gaspedildiğ için ses çıkarmayıp sineye çektiyse aynısı bizden de mi bekleniyor nedir sürekli geçmiş örnekleri verilir anlamadım .Geçmiş Tapanizm ini bırakıp artık önümüze baksak arkanıza o kadar çok bakıyoruz önümüzü göremez olduk .Toplu olarak hepimizin ortak gayesi Insanı şartlar içersinde zorunlu ihtiyaçlarınızı başkasına muhtaç olmadan temin etmek değilmi halihazırda asgari ücret denilen ücret tipinin bunları karşılamama si hepimizin ortak sorunu değilmi eee o zaman problemi dile getirenlere neden sürekli geçmiş hikayeleri yada sistem haini damgası yapıştırmak nedir .Ben sesimi çıkarmıyorum çıkaranin kellesini uçururum zihniyeti .

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Kendi geçmişini bilemeyen, geleceğinide göremez. Tüm başarılı şirketlerde, geçmişten günümüze satış, fiyat, talep, v.s. grafikleri hazılanır ve oradan gelecekteki talepler çözülmeye çalışılır. Yanlış bir tahmin, yanlış yatırımlara ve mali zararlara neden olur.

Bizim yakın geçmişimiz de, fazla övünülecek başarı hikâyeleri ile yok. Bu nedemle de herkes Osmalı zamanı başarılarımız ile övünür.

Geçmişten bugüne nasıl geldiğimizi bilmiyorsak, geleceğe nasıl ulaşacağımız konusunda da bir fikrimizde olamaz. Kültürel tecrübelerimiz silinmiş, unutulmuş, aptallaştırılmış bir toplum olarak kalırız ortada.

Okullar da Tarih dersleri, öğrencilere eziyet olsun mu diye okutuluyor ? Bir yazılı tarih var, ve bir den gerçek yaşanan tarih var. Tecrübe ve bilgi birikimi nesil den nesile aktarılamadığı sürece, toplumsal gelişmeler gerçekleşemez. Taş devrinin uzun bir yaşanmış olmasının nedeni de, bilgi birikiminin aktarılamamasından kaynaklanıyor.

Her yeni nesilin kültürü, bir önceki neslin mirası üzerine kurulur.

Aimee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Artık şaşıramıyorum da yakınamıyorum da gerçekten yoruldum!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s6 s6edge 5000 tlde olalacak sıkıntı yok gelecek bizim