İthal Telefonlara Ek Vergi Geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Ne zaman ki parçaları ülkemizde üretmeye başlıcaz o zaman yerli üretime geçmiş oluruz.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Vestel alma aldirma derler adama, sen dandik telefonlarını bu millete pahalıdan kakalamaya çalış sonra satmayinca boyle bir sey iste. Alacak olanlar da almaz artik su saatten sonra vestel falan sorsan milliyetçilik derler

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ben samsung,sony,htc,asus vs. telefon şirketleri yerinde olsam Türkiye'ye küçük çapta fabrika kurar (atolye tarzı) burada parçaları birleştirir ismini de Türkçe olarak koyardım..

Sonra Vestel uğraşıp dursun..

muhtemel plan bu olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Günün en çok küfür edilenler listesinin başını VESTEL çekiyor

Bkz.
Samsung= Samsun
Sony = Sonay
HTC = Hatice

hatice'nin reklamına hatice şendil çıkar süper olur...
samsun'un reklamına da samsun spor çıkar harika olur.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Yazık bu Vestel e ya böyle hareketlerle elindeki çöplerini dağıtabileceğini sanıyor :lol:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bu vergiyi getirene sor bakayım cebinde ne marka telefon var

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Yarın öbür gün Vestel çıkar bizim böyle bi talebimiz olmadı der, vergi kalır.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Telefonun yerli malı olanı mı varmış ki ithal telefonlara vergi koyuyor saçmalık.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ona yerli mi? demeden türkiyede üretilen hiçbir elektronik cihazın tüm parçaları yerli değil direnç,kondasatör dışında yerli parçası yok diye onlar ithal oluyor demeniz gerekir ama o iş öyle değil %90 türkiye'de üretiliyor sa türk malı olur her ne ise.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Samanı bile ithal eden bir ülkede yerli teknoloji üretmesini beklemek biraz komedi deiğilmi sizce .Ayrıca yerli üretimin alımını teşvik istiyorsan vergilewri %3 yada %2 civarına çekip ötv ve diğer saçma vergi leri kaldırmak gerekmezmi.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Bu ülkede yerli denen şey hangi sektörde kullanılıyor merak ediyorum, yerli tohum bile kullandırmıyorlar adama, gerçekten amaçları yerli kullanıma teşvik etmekse önce kendilerine baksınlar. Altlarında alman, ellerinde belki amerika, ondan sonra yerli kullanın...
Yok tasarruf yok bilmem ne derler israfın daniskasını yapıp 5 liitrelk araçlara binerler, halka gelince elindeki alım gücünü zorlamak için ellerinden geleni yaparlar.
Merak ediyorum bu millet ne zaman akıllanacak.

Mali400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bi konuşsam a'dan z'ye çok kişiyi elden geçiririm de neyse ancak bu ülkede asla yerli üretim olmaz,yerli dediğiniz firmaların hepsi ithal parçaları montajlayıp türk malı diye satıyor,telefon alma arefemde olmadı bu olaylar şahsen dünyada tek vestel kalsa almam,2 gün sonra unutanlardan da değilimdir,hi hükümet sizede selamlar :clap:

gorkem19o7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdi yılbaşından sonra fiyatlar artacak ve üstüne 2 ay sonra ayrıca bir vergi gelerek te mi artacak yoksa 2 ay sonra mı artacak sade ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Rezillik.Kendi çöplerin satmayınca böyle aşağılık durumlara düştün ha VESTEL.

Gözümde SAMeSUNG kadar değerin kalmadı.

Kazandığın ve şimdi bu ek vergiyle kazanacağın tüm para zıkkım olsun sana.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ama avrupa orta doğu'ya samsung tvleri vestel üretiyor bazı samsung modellerine benzeyen vestel tvler vardı bundan.

zam duble olucak çift gelecek.

alt dudak üst dudaktan öpecekler.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
İsviçre'de ise, bir ailenin ortak geliri baz alındığından, yine isveç'tekine benzer bir kademeli vergi oranı artışı nedeniyle, evli çiftlerin gelir vergileride, bekâr çiftlere oranla daha yüksekmiş.

Burada durum aynen dedigin gibi. Calisan ciftlerden daha fazla vergi aliniyor.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Ne zaman samsung , lg , sony , apple vb. markalar kadar kaliteli iş yaparlar o zaman paramın hepsi helal olur yerli mallara.

Vestel alıp rezil olacağıma 200Tl fazla para verir vezir olurum.Kusura bakmasınlar.

Artık her şeyin %50'si vergi oldu.Nereye kadar artık.Yazık!

fatsaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne zaman samsung , lg , sony , apple vb. markalar kadar kaliteli iş yaparlar o zaman paramın hepsi helal olur yerli mallara.

Vestel alıp rezil olacağıma 200Tl fazla para verir vezir olurum.Kusura bakmasınlar.

Artık her şeyin %50'si vergi oldu.Nereye kadar artık.Yazık!

Samsung ve kalite guldurme beni he bu arada diyorsunuzya yerli mali na vergi az alsalar siz yine 200 fazla verirsiniz yabanciya gider para #Vestelalkulland ır ;)

sercinand

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amerika da herkes birlikte nasıl ülkeyi daha ileriye götürebiliriz, nasıl daha iyi hizmet verebiliriz diye sabah akşam çalışıyor bizimkilerde halkı nasıl denk getiriz diye uğraşıyor. Bide üstüne gerçekleri söyleyenleri ülke dışı ediyor :-D

sercinand

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vestel üretse içim yanmıcak çinde üretip üretip getiriyorlar

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Samsung ve kalite guldurme beni he bu arada diyorsunuzya yerli mali na vergi az alsalar siz yine 200 fazla verirsiniz yabanciya gider para #Vestelalkulland ır ;)

Lafın gelişi söyledim. Ben de biliyorum samsung telefonlarının ne kadar kötü olduğunu.
Ayrıca bu vergi olayı sadece telefona değil.Diğer aletleri de düşünmelisin.

Kardeşim adamlar iyi yapmıyor ben niye o aleti tercih edeyim Allah aşkına ya.Ayda bir arızalanacak Allah bilir.
İthal telefona verdiğimiz vergiden daha çok telefonun arızası için vereceğiz belki de.

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Devlet neyi kotu yapiyor ?

Her şey çok güzel çoook vergiler felan süper , tüketmeye dayalı ekonomik büyümemiz felan , askeri ücret , enflasyon , işsizlik oranı felan her şeyyy mükkemmel . Hayat at gözlükleriyle güzel :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ekonomi iyiye gidiyor her aileye 3 anahtar veriliyor yazlık ev,kışlık ev ve araba her apartmanın altında otoparkı var trafik sorunu da çözüldü otobüsler,dolmuşlar kaldırıldı herkes çok mutlu asgari ücret 10.000.00TL. oldu milletvekilleri de aynı maaşı alıyor sosyal uçurum kalktı...
uyanıyorsun gene köpek yatağa işemiş...

Mr.Awesome

Asistan
Reaksiyon puanı
0
''OoO zam alırım bir dal'' abi yeter ya. Sanki zam gelince senin kokuşmuş sözde yerli malını alacağız değilmi :tt2: