• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Microsoft Gidiyor Pardus Geliyor

Hep aynı terane. Önce son kullanıcının zorluk çekmeyeceği bir işletim sistemi ortaya çıkarmalılar. Linux çoğu zaman en basit bir işlemi bile terminale kod yazmadan yapmayan bir sistem. Windows'u bile kullanamayan insanlar varken Linux'u kim kullanabilecek acaba?

Hep aynı terane. Önce son kullanıcının zorluk çekmeyeceği bir işletim sistemi ortaya çıkarmalılar. Linux çoğu zaman en basit bir işlemi bile terminale kod yazmadan yapmayan bir sistem. Windows'u bile kullanamayan insanlar varken Linux'u kim kullanabilecek acaba?
o eskidendi şimdi deb olanlarda chrome kurmak kolay googledan indir kur.

Keşke tüm kamu bilgisayarlarında olsa ve ona göre yazılım yapılsa inanın 800 m dolar dan kat kat daha fazla para tasarruf edilmiş olur. mesela ben Sağlık Bakanlığında eğitim araştırma hastanesinde çalışıyorum ve daha önce bilgi işleme dedim pardus kurun ve kullanılan programı ona entegre edin dedim ama aldığım cevap kimse kullanamaz ki, oldu. o kadar çok bilgisayar kullanmayı bilmeyen kamu görevlisi var ve sadece programı kullanabiliyorlar o da yani zar zor. bu görevlilere parduslu pc verin zaten açma kapama düğmesine basıp programı kullanacaklar yazık, bugüne kadar verilen paralara yazık.

O kadar basit değil. Sizin hastane yazılımınız, barkod cihazlarınız vs. bunların hepsini Windows tabanlı. Pardus kursanız bile bu yazılımları Pardus üzerinde çalıştıramazsınız. Bu yüzden Windows şu an en iyi seçenek.

Kim demiş Linux'ta barkod okuyucu yok diye
http://zbar.sourceforge.net/

Barkod yazdırma işlemini yapan HBYS modülleri hepsi Windows destekli. Siz istediğiniz kadar alternatif gösterin, hiç biri kurumsal alanda kullanılacak kadar yaygın değil. Bir sorun oluştuğunda Windows kadar kolay destek bulamazsınız. Bende açık kaynak destekliyorum ancak Windows' un günümüz için haklı yanlarını da unutmayalım.

Eleştirenler olarak kaçımız pardus kurmuştu zamanında. Kaçımız desteklemek için yükledi :)
Ben çok az kişi bunu yaptı. Milli yazılım projesini devletten önce bizim destek vermemiz lazım bence

Duyduğumda çok sevinmiştim ama gerçek şu ki; bende o kadar fazla ümitli değilim. Ayrıca Pisi Linux hala devam ediyor hayatına, bu tür projeler önce halk daha sonra idareciler tarafından desteklenmeli..

active x desteği ne olacak peki? bizim kurumda sırf o yüzden ie den başka tarayıcı çalışmıyor. j

İyi de kardeşim daha o devlet dairelerin birçoğunda ki memurlar Windows Kullanamıyor Word olsun diğer programları adamlar tam olarak bilmiyor yalan yok.Ben Stajımı Devlet Dairesinde Tamamladım Görüyordum. Adamlar emekli olacak neredeyse kullanamıyordu Word programını düzgün kaldı ki Pardus Linux iyi de tasarruf da iyi ama işlemlerin hızlı olmasından yana bence Microsoft iyidir.

n5GNYR.jpg

Okullara kurulacak 2. faz etkileşimli tahtalarda sadece Pardus'un olmasına karar verilmişti. Microsoft, önceden tahta başına lisans ücreti olarak 5 dolar mı, 25 dolar mı ne para istiyordu. Bu kararı duyunca bedava verdi lisansları. Belki bu konuda da atılım yapar.

bir linux gönüllüsü olarak ilk duyduğumda çok heyecanlandığım bir projeydi
resmen ziyan ettiker
bu saaten sonra pardus adam olurmu bilemiyorum.

XP destegi bitti ya simdi pardus kullanacaklar o bilgisayarlarda guncelleme parasi harcama yerine.

Kulanacak memurların Windows'a alıştıkları gibi Pardus'ada alışmaları gerekicek :D tabi buda zamanla olcak.

Vatan millet olarak Linuxe destek çıksak zaten şuan bir çogumuzun pc sindede kurumlardada vardı

keşke pardus yaygın olsada windows gibi her evdede kullanılsa...nede olsa kökü bize ait :)

Hangi kökü bize ait kardeş. Çekirdeği kim yazıyor. O muhteşem masaüstlerini bile 3-4 büyük dev finanse edebildiği için devam ediyor. İlk burun kıvıran kamu. Sanki çok büyük iş yapıyorlarmış gibi. Bence debian türevi ile yazılım destekli daha iyi iş çıkartırlar.

iyi olur heralde. ama sorun çıktığında nerden destek alıcak insanlar, tartışılır. Gene büyük bir destek platformu yapılırsa değişir

Bence direkt okullardan başlasınlar microsoft a alışmış belli yaş grubundaki insana 0 dan öğretmek zahmetli ve maliyetli olur. Boşuna ağaç yaşken eğilir dememişler.

beklemenin manası yok arada bir böyle bir efsane çıkıyor

Türkiye gidiyor, Osmanlı geliyor gibi bir şey. Bence efsaneden de öte. Oyun desteklemeyen bir işletim sistemi nasıl olur da Windows 10 ile kapışır?