arkadaşlar bide şu yönden bakacak olursak olaya bunlar siyaset gündemini değiştirmek için ortaya atılan şeyler sanki osmanlı türkçesi okutmak bu zamana kadar niye kimsenin aklına gelmedi
Zorunlu olması mantıksız, seçmeli olabilir. Yapılan en sağlam yorum; https://eksisozluk.com/entry/47458014
Görende anadilimiz değişiyor sanıcak. Ek olarak bir dil öğretilcek olması neden bu kadar rahatsız ediyor anlamadım. Ölüm fermanı yayınlanmış gibi bir haliniz var. Eğer bu gündem de kalıyorsa yine zıt kafalı kisiler sayesinde. Herseye mazeret bol anasını satıyım. Ne olsa yaranamıyor bu millet. Her seyden sikayetci. Hicbirseyi sevmiyor. Hersey berbat. Ama baktığimizda bunlarin hepsinin bir eli yagda bir eli balda. Onca hizmetten yararlanip hala dırdır edenlere susma izni veriyorum.
Saygilar..
Karşı çıkılan nokta zorunlu olması.
Hangi ders keyfi ki. "Zorunlu" kelimesini büyüterek nereye varmayı düsünuyorsunuz. Bakın buraya yaziyorum. Bu Osmanlı Türkcesi derside din dersi gibi olucak bence. Girmek istemiyorsan yazicaksin dilekce girmiceksin. Diyelimki zorunlu. Max 2 saat olur. Ögrenci kalemi eline alıp arap harflerini yazdiğinda ne olucak. Zararli olan ne olucak merak ediyorum. Ecdadinin kulturunu öğrenmek bu kadarmi rahatsiz edici. Yeni seyler öğrenmek bu kadarmi itici. Savunucak bisey bulamayinca sacma nedenleri buyutmek isiniz oldu artik. Dogal goruyorum.Karşı çıkılan nokta zorunlu olması.
Ortada müzik gibi saçma bir dersin yerine bunu koysalar çook iyi olur... Bence bu dersler gerekli hatta Türk Tarihi diye derslerde çıkarılmalı.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Seçmeli olunca biz seçebiliyor muyuz da?
Bizim saygimiz var. Siz saygi gosterin. Daha sistemin nasil olucagi mechulken bu kadar önyargili davranmaniz sacma degilmi. Dilekce ile girmeyebilirsin. Belki olur ama bu kadar önyargili olmayin.Ben öğrenmek istemiyorum.Benim din dersine saygı gösterdiğim gibi sizde buna gösterin.
Emin ol, müzik dersi Osmanlıca Türkçe'sinden daha önemli.
Hayır! Sadece not ortalamamı düşürüyor lanet ders! Melodika ya da flüt bana ne fayda gösterecek? Osmanlıca dersinde hiç olmazsa bir dil daha öğrenmiş oluruz...
Bir çalgı bilmenin , müzik kültürünü ve tarihini öğrenmenin fayda göstermediğini düşünüyorsan... Neyse kullanılmayan bir dili öğrenmek daha iyi.
Fizikteki,Matematikteki cogu konuyu sinavdan baska biryerde gormicez ama öğreniyoruz. Fazladan bilgi öldürmez. Bosuna cebellenmeyin. Yok buna gecerli mazeret![]()
zorunlu olmasıyla mantıksız olması arasındaki bağlantı nasıl kurdun anlaşmış değilim. ayrıca en sağlam yorumu bir link vererek paylaşmışsın. Soruyorum size by10ur
Atatürk neden arap harflerinden latin harflerine geçti? billdiğim kadarı herkes arap harflerini bilirken ne zorunlukluluk oldu da latini öğrendik?
Kullanılmayan bir dil dediğin arap alfabesiyle Türkçe öğrenmek demektir. Ayrıca müslüman olanlar için kastediyorum ( Sizi bilemem ) bu sayede Kur'an-ı Kerim rahatlıkla okunabilecek.Bir çalgı bilmenin , müzik kültürünü ve tarihini öğrenmenin fayda göstermediğini düşünüyorsan... Neyse kullanılmayan bir dili öğrenmek daha iyi.
müzik , teknoloji , resim saçma dersler değil ki onlar olmazsa olmaz.Kullanılmayan bir dil dediğin arap alfabesiyle Türkçe öğrenmek demektir. Ayrıca müslüman olanlar için kastediyorum ( Sizi bilemem ) bu sayede Kur'an-ı Kerim rahatlıkla okunabilecek.
Ayrıca müzik , teknoloji , resim vb gibi saçma sapan dersler olacağına bu tarz dersler olup , din derslerinin artması bizim için çok daha faydalı olacaktır. Şimdi dersiniz müzik , resim , teknoloji önemli diye neresi önemli ? Ben muhasebe okuyorum şuanda ünide, ortaokulda gördüğüm ne resim , ne müzik nede teknoloji dersi şuanda işime yarıyor. Boşu boşuna resim dosyası , kalem , boya , karton vb dünyanın parasını verdik bu saçma sapan şeylere. Eğer birisi şarkıcı , ressam olacaksa üniversitede ya konservatuar'a gider yada güzel sanatlara gider![]()
Hayatının neresinde kullanıyorsun peki ? Anlatta faydalarını bilelim ?????şimdiden bundan hoşlanmayan 3 kişi gördüm bile...
müzik , teknoloji , resim saçma dersler değil ki onlar olmazsa olmaz.