Osmanlı Türkçesi zorunlu ders oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Hayatının neresinde kullanıyorsun peki ? Anlatta faydalarını bilelim ?????
O flüt ne kadar işine yaricak. Ona üflüyon ya. Tamamdir alim oldun.

Burada müzik dersleriyle ecdadimizin dilini karsilastiranlar var deme öyle..

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
O flüt ne kadar işine yaricak. Ona üflüyon ya. Tamamdir alim oldun.

Burada müzik dersleriyle ecdadimizin dilini karsilastiranlar var deme öyle..
Zaten o gücüme gidiyor dostum... Din derslerini istemeyen , Osmanlı Türkçesini istemeyenleri gördükçe gerçekten üzülüyorum...
Benim kardeşim orta 3 de okuyor ve notları hep 100 - 95 genelde. Sırf müzik , beden , teknoloji ve resim dersi 85 civarı geldikleri için ortalaması düşüyor boşuna. Şimdi benim kardeşim ilerde bilgisayar mühendisi olmak istiyor. Çocuk buluş vb birşeylerle uğraşırken teknoloji dersinde kullanılan kartonlar ne işe yarıyacak ? Yada çalışırken aynı anda bi tarafına fülüdü sokup çalabilecekmi ? Yada çalışırken bedende yaptığımız ( Top oynayabilecekmi ) yada boya fırçasıylamı bilgisayarla uğraşcak ? Acaba ?? :)

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Zaten o gücüme gidiyor dostum... Din derslerini istemeyen , Osmanlı Türkçesini istemeyenleri gördükçe gerçekten üzülüyorum...
Benim kardeşim orta 3 de okuyor ve notları hep 100 - 95 genelde. Sırf müzik , beden , teknoloji ve resim dersi 85 civarı geldikleri için ortalaması düşüyor boşuna. Şimdi benim kardeşim ilerde bilgisayar mühendisi olmak istiyor. Çocuk buluş vb birşeylerle uğraşırken teknoloji dersinde kullanılan kartonlar ne işe yarıyacak ? Yada çalışırken aynı anda bi tarafına fülüdü sokup çalabilecekmi ? Yada çalışırken bedende yaptığımız ( Top oynayabilecekmi ) yada boya fırçasıylamı bilgisayarla uğraşcak ? Acaba ?? :)

Hayata yarasa kadar kör bakan insanlar var kardesim. Nasıl bir karar olursa olsun. Kusur aramak işleri olmus. Halbuki kusur arayanlar kusurlarinda bogulmus durumda.
Bu Osmanlica karari sosyal medya devleti dedigimiz yer tarafindan evrilip cevirilcek. Butun kusurlar aranicak devlete laflar sayilcak ve kendilerinin hakli olduklarini iddia edip yine kendilerini avutcaklar.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Osmanlıcaya karşı olanların alayının Nickinin gavurca olmasıda bir ayrı tesadüf:dirol:

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Kullanılmayan bir dil dediğin arap alfabesiyle Türkçe öğrenmek demektir. Ayrıca müslüman olanlar için kastediyorum ( Sizi bilemem ) bu sayede Kur'an-ı Kerim rahatlıkla okunabilecek.
Ayrıca müzik , teknoloji , resim vb gibi saçma sapan dersler olacağına bu tarz dersler olup , din derslerinin artması bizim için çok daha faydalı olacaktır. Şimdi dersiniz müzik , resim , teknoloji önemli diye neresi önemli ? Ben muhasebe okuyorum şuanda ünide, ortaokulda gördüğüm ne resim , ne müzik nede teknoloji dersi şuanda işime yarıyor. Boşu boşuna resim dosyası , kalem , boya , karton vb dünyanın parasını verdik bu saçma sapan şeylere. Eğer birisi şarkıcı , ressam olacaksa üniversitede ya konservatuar'a gider yada güzel sanatlara gider :)

Kur'an -ı Kerim çok okumak istiyorsanız Türkçesi var okuyabilirsiniz. Zaten laik bir devlette din dersinde sadece İslam öğretilmesi trajikomik. Bir kere hiç Tiyatro'ya gitmeyi , resim sergisine gitmeyi ya da bir fuara gitmeyi denediniz mi ? Zaten gitmeyi denemeyin çünkü bunlar gereksiz şeyler.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Kur'an -ı Kerim çok okumak istiyorsanız Türkçesi var okuyabilirsiniz. Zaten laik bir devlette din dersinde sadece İslam öğretilmesi trajikomik. Bir kere hiç Tiyatro'ya gitmeyi , resim sergisine gitmeyi ya da bir fuara gitmeyi denediniz mi ? Zaten gitmeyi denemeyin çünkü bunlar gereksiz şeyler.
Okadar boş konuştunki dostum . Biz tiyatronun , resim sergisinin , fuarın kötü olduğunumu söyledik ? ( Ayrıca bu tarz yerlere zamanında çok gittim ) + ( Türk sanat müziklerine çok gittim ve Piyano konserlerine çok gittim ) bu tarz şeyler gayet iyi ve hoş şeyler. Ama okulda öğretilen dersler böyle dersler değil. Saçma sapan kartonla abuk subuk kesip biçmek nedir ? Fülüt çalmak nedir ? Biraz mantığın varsa nekadar gereksiz olduklarını anlayabilirsin. :)

Kur'an-ı Kerim'e gelince birşeyin Orjinali varken neden ben çakmasını okuyayimki? Ayrıca Türkçe çevirisi nekadar doğru ? Belki ufak tefek değişiklik yaptılar ? Olaylara at gözüyle bakmayı lütfen bırakın artık.....

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Fikir ve düşünce sistemimiz tam zıt. O yuzden bisey demicem ama eklemek istedigim bisey var.
Bu ülkenin %98 i müslüman ve laiklik hicbir zaman dinin önüne gecemez. Kagıt üstunde laik olabiliriz ama müslümanligin gerektirdigi seyleri yapicaz ve yapmaya devam edicez. Kuran okumak normal kitab okumaya benzemez. Kendi diliyle okumak gerekir. Kuran okuyan kisi ben Allah ile konustum diye yemin etse yalan soylemis olmaz. Türkce okumakla olmuyor yani.

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Herkes son gaz ileri biz son gaz geri helal bizden adam olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Herkes son gaz ileri biz son gaz geri helal bizden adam olur.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Japon dilini örnek alsak hiç problem olamaycak dilde bu günkü yozlaşmada olmayacaktı .Japonca da 4 yazı biçimi vardır ;kanji,hiragana katakana ve romanji devamın okuduğum siteden daha fazla (ç)alıntı olmasın diye yazının devamını şurdan okuyun. Zamanın osmalıca külliyen kaldırmak yerine hem osmanlıcayı hemde latin alfabesini beraber okullarda okutulsa idi japonlar gibi hem medeniyetin modernitenin yada bilim dilinin gerisinde kalmayıp hemde kendi özkültürünü tarihin tozlu sayfalarında yanlız başına bırakılmayacaktı ama işte yok osmanlıca zordu güneş dil teorisi gibi uyduruk teorilerle dünya dil akademilerine ağzına karikatürlerine komedi malzemesi olmak gibi bir durum da da kalınmadı değil.Dil konusunda bir asra yakındır yüzsüzlükler yalanlar ve günden güne yozlaşan ve melezleşen bir dile sahibiz şu anki hamle farlı bir şekilde yapılsa belki alkışlanacak ama şu şartlarda yapılınca iki yüzlülük gibi geliyor insanlara bana sorarsanız bekleyip görmek .Örnek okullarda ingilizce dilini bilmeyen ama öğrencilere ingilizce öğretmeye çalışan ama öğretemeyen öğremeneler örneği var karşımızda.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Forumdaki gündem bile bir anda değişiverdi ki Türkiye'nin gündemi değişmesin.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Okadar boş konuştunki dostum . Biz tiyatronun , resim sergisinin , fuarın kötü olduğunumu söyledik ? ( Ayrıca bu tarz yerlere zamanında çok gittim ) + ( Türk sanat müziklerine çok gittim ve Piyano konserlerine çok gittim ) bu tarz şeyler gayet iyi ve hoş şeyler. Ama okulda öğretilen dersler böyle dersler değil. Saçma sapan kartonla abuk subuk kesip biçmek nedir ? Fülüt çalmak nedir ? Biraz mantığın varsa nekadar gereksiz olduklarını anlayabilirsin. :)

Kur'an-ı Kerim'e gelince birşeyin Orjinali varken neden ben çakmasını okuyayimki? Ayrıca Türkçe çevirisi nekadar doğru ? Belki ufak tefek değişiklik yaptılar ? Olaylara at gözüyle bakmayı lütfen bırakın artık.....

Bir insanın düşüncesine boş demeniz seviyenizin ne kadar olduğunu gösteriyor. Kültür derslerine ise hala flüt çalmak diyorsunuz. Kur'an-ı Kerim'in Türkçe çevirisinde ufak tefek değişiklik olduğunu savunuyorsunuz, Kur'an-ı Kerim'in değiştirilip değiştirilmediğini kanıtlayabilir misiniz ?

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bir insanın düşüncesine boş demeniz seviyenizin ne kadar olduğunu gösteriyor. Kültür derslerine ise hala flüt çalmak diyorsunuz. Kur'an-ı Kerim'in Türkçe çevirisinde ufak tefek değişiklik olduğunu savunuyorsunuz, Kur'an-ı Kerim'in değiştirilip değiştirilmediğini kanıtlayabilir misiniz ?

Hutbelerde Allah katında tek din İslam dır ayetini çıkaran diyanet pek ala Kur'anı Kerim in Türkçesini değiştirebilir.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Fikir ve düşünce sistemimiz tam zıt. O yuzden bisey demicem ama eklemek istedigim bisey var.
Bu ülkenin %98 i müslüman ve laiklik hicbir zaman dinin önüne gecemez. Kagıt üstunde laik olabiliriz ama müslümanligin gerektirdigi seyleri yapicaz ve yapmaya devam edicez. Kuran okumak normal kitab okumaya benzemez. Kendi diliyle okumak gerekir. Kuran okuyan kisi ben Allah ile konustum diye yemin etse yalan soylemis olmaz. Türkce okumakla olmuyor yani.

Laiklik dinin önüne geçemez çünkü laiklik devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans olmamasıdır. Din ise bireyin yaşam tarzını belirleyen bir şeydir, devletin yönetim şeklini değil.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Biz derslerden bahsederken sen eğer konuyu değiştirip alakasız şeyler söylersen bu boş laf anlamına gelir. Ayrıca kimin seviyesinin nasıl olduğu ortada sen orda kafanı yorma. Sen eğer fülüt çalmayı , cin ali çizmeyi , kartonu saçma sapan kesip biçmeyi ''KÜLTÜR '' dersleri olarak görüyorsan, sende sorun var demektir. Yada kültürün ne olduğu bilmiyorsun anlamına gelir.
Kur'an-ı Kerim'in Türkçesinde ufak tefek değişiklik olduğunu savunmadım. Olabilir dedim yani olasılık varsaydım. Önce ne yazdığımı oku ve anla yani okumayı ve anlamayı öğren. Yukarıda ne demişim ? ( Belki ufak tefek değişiklik yaptılar ) demişim. Sen eğer bu cümleden Kur'anın Türkçesinde değişiklik olduğunu çıkarıyorsan , senin ilk önce Osmanlıca değil Türkçeyi öğrenmen gerekiyor. Neyse lafı daha fazla uzatmıcam zaten bakıyorum yaşın 17 biraz daha büyüdüğünde belki birşeyler öğrenirsin ne diyim :)

Reaksiyon puanı
16,128
Kuran Türkiye'ye gelseydi türkçe olurdu türkçe mealini okumakla orjinalini okumak arasında fark yok Kuaran'ı tahrip edenin yatacak yeri yoktur bir şekilde cezasını çeker osmanlı türkçesi ders olmasında ben sakınca görmüyorum din dersinin zorunlu olmasında da sakınca görmüyorum .

li10sKing

Profesör
Reaksiyon puanı
7
çocuğum olupta osmanlıca öğreteceğime ingilizce,almanca,fransızca veya ispanyolca öğretirim .. osmanlıca bu saatten sonra ne işimize yarayacak.. tarihi osmanlıca okusak ne olacak... geçmiş geçmişte kalmış önümüze bakmak lazım.. ELİN ADAMLARI bilimle ilimle irfanla uğraşır biz hala gündem değiştirmek kafa bulandırmak için eskileri açar dururuz ve akıllanmayız.. sonra yok kola almayın boykot yok deterjan almayın boykot...

birde şu osmanlı okuyanlar mesleğini ve şuan osmanlıcanın ne işine yaradığını söyleyebilir mi?

Bu dili unutturanlara lanet olsun

lafının nereye gittiğini bilde konuş..

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Iyisi mi biz sağlık lisesinde okuyalım.

Herbiri ayni mı bilmiyorum ama bir arkadaşım resim muzik ve seçmeli derslerin olmadığını söyledi.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Osmanlıcayı çok merak ediyorum.
Bence doğru bir karar olmuş.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ulan ben de Göktürkçe öğrenmek istiyorum onu da koysunlar. Osmanlının Türkçemize verdiği zararları hiç düşünmezsiniz. Varsa yoksa derdiniz cumhuriyetledir. Vay efendim bir gecede cahil kalmış toplumumuz. Sanki %100 okur-yazardık ve dil değiştirdik de herkes cahil kaldı. Dil ile abecenin ne olduğunu bile bilmeyen yorum yapar oldu. Bir de herkesin evi Osmanlıca yazılmış kitap dolu galiba. Bu kadar dert edenler olduğuna göre.

Osmanlıcaya karşı olanların alayının Nickinin gavurca olmasıda bir ayrı tesadüf:dirol:
Osmanlıcayı, dini falan savunanların da "nickinin" (kullanıcı adının) gavurca olması da mı tesadüf? (Hatta iğrenç-rezil bir şarkıcının ismi dahi var arasında. :D )

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Osmanlıcayı, dini falan savunanların da "nickinin" (kullanıcı adının) gavurca olması da mı tesadüf? (Hatta iğrenç-rezil bir şarkıcının ismi dahi var arasında. :D )
1 dakika .? Dinimize önem veriyoruz diye illada Şalvar giyip , ilahimi dinlememiz gerekiyor ?Yada nickimin illa müslümanlıklamı alakalı olması gerekiyor ? Yani nickim böyle diye ben gavurmuyum anlamına geliyor ? Foruma kayıt olurken böyle girivermişim nickimi ne var bunda ? Ben bu kadının şarkılarını beğeniyorum ve tipinide beğeniyorum. Ama yaptığı ahlaksızlıklar beni ilgilendirmez. O ' onun hesabı Allah'a verecek. İşinize gelince modern olun olun diye bağırıyorsunuz , sonra modern olmaya çalışınca böyle müslüman olunmaz damgası vuruyorsunuz... Kendi yaptığınız ahlaksızlıklarada bakmadan bunları söylüyorsunuz ayrıca... ( bu sözlerim sana değil genel anlamda konuştum ) :)

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Osmanlı dan daha önemli olan gerçek TÜRKÇEMİZ var bence bunun eğitim süresi daha uzatılmalı.

Farkında mısınız .!

1997 kuşaklarından sonra ki gençliğimiz türkçemizi ne hale getirdi konuşmalarıyla...

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
- Tüm liselerde zorunlu olması alt komisyonda kabul edilen Osmanlıca Türkçesi dersinde geri adım atıldı. Anadolu imam hatip liselerinde zorunlu, diğer tüm liselerde ise eskiden olduğu gibi seçmeli olması kabul edildi.

Diyerek konuyu noktalıyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...