Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü ailesine bende adım atmak üzereyim yalnız telefonu nereden alacağıma karar veremedim.. Herhangi bir teknoloji mağazasından mı yoksa samsung yetkili mağazasından mı almalıyım? Eksileri veya artıları sizce neler olabilir?
Birde renk konusunda ikilemde kaldım..
Beyaz mı yoksa siyah mı diye tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama sizce hangi rengi tercih edersiniz?..(Şahsen beyaz almayı düşünüyorum ama bazı arkadaşlarım beyaz kız rengi siyah al siyah daha iyi duruyor gibi cümlelerle kafamı karıştıyor birde sizlerin düşüncesini almak istedim.)

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Arkadaşlar Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü ailesine bende adım atmak üzereyim yalnız telefonu nereden alacağıma karar veremedim.. Herhangi bir teknoloji mağazasından mı yoksa samsung yetkili mağazasından mı almalıyım? Eksileri veya artıları sizce neler olabilir?
Beyaz mı yoksa siyah mı diye tabi zevkler ve renkler tartışılmaz ama sizce hangi rengi tercih edersiniz?..(Şahsen beyaz almayı düşünüyorum ama bazı arkadaşlarım beyaz kız rengi siyah al siyah daha iyi duruyor gibi cümlelerle kafamı karıştıyor birde sizlerin düşüncesini almak istedim.)

Nerden aldığın konusu hiç fark etmez, renk konusunda siyah alabilirsin. Daha önce beyas S4 kullandım bir daha da kullanmam...

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
bence beyaz note 4 e yakışmamış siyah ve bakır rengi var onlara bak ....

Reaksiyon puanı
10,315
ben bir samsung kullanıcısı değilim ancak yeni samsung exynos işlemcisi bence snapdragon 805 e göre çok daha iyi. bir kere 20nm üretim teknolojisiyle üretilmiş ki hem daha az ısınıp daha uzun pil ömrü sunacaktır hem de 64bit destekli bir işlemci ve android L ile daha da performanslı olacaktır. ABD de snapdragon çıkma sebebi tamamen LTE lisans anlaşmazlıkları yoksa bizi 2. dünya ülkesi gördüklerinden değil. snapdragon bir tek avantaj sunuyor o da CM gibi custom rom geliştiricileri işlemcinin kaynak kodlarına daha rahat ulaştıkları için daha çabuk custom rom çıkarabiliyorlar.

[MENTION=122937]What The Hell[/MENTION], oku kardeşcağız...
Başka söze hacet yok.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Sonunda G2'den Note 4'e yumuşak bir geçiş yaptım. İlk olarak gözüme çarpan şey tam performans çalıştığında ekranda ciddi ısınmalar oluyor. Bu serin havalarda bu şekilde ise yaza ne yapacağız bilmiyorum. Batarya henüz alışmadığı için yorum yapmak istemiyorum ama standart bence. Ne iyi ne kötü ve sormak istediğim bir şey var. İlk defa samsung kullanıyorum da Note 4 ün teması nereden değişiyor acaba :P

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bence beyaz note 4 e yakışmamış siyah ve bakır rengi var onlara bak ....
Rengi bence zevk meselesi, siyah da bana göre çok basit geliyor ve arka deri görünümlü yer çok dandik gözüküyor ( dediğim gibi zevk :P )

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Sonunda G2'den Note 4'e yumuşak bir geçiş yaptım. İlk olarak gözüme çarpan şey tam performans çalıştığında ekranda ciddi ısınmalar oluyor. Bu serin havalarda bu şekilde ise yaza ne yapacağız bilmiyorum. Batarya henüz alışmadığı için yorum yapmak istemiyorum ama standart bence. Ne iyi ne kötü ve sormak istediğim bir şey var. İlk defa samsung kullanıyorum da Note 4 ün teması nereden değişiyor acaba :P

kardeş ısınma sorunu varsa güncellemeyle halederler bir ara s4 dede vardı el kavuruyordu şuan bi sıkıntı yok gelen güncellemelerle halloluyor...

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45

kardeş ısınma sorunu varsa güncellemeyle halederler bir ara s4 dede vardı el kavuruyordu şuan bi sıkıntı yok gelen güncellemelerle halloluyor...
Hallolsa bile yuzde yuz hallolmaz diye dusunuyorum cunku diger donanimlar pek isinmiyor. Sadece ekran isiniyor arka tarafta hicbir sey yok.

ugurbaseymez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim cihazımda normal kullanımda yani oyun oynamak dışında hicbir ısınma yok, oyun oynadığımda işlemcinin olduğu taraf biraz ısınıyor o da aşırı değil.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Benim cihazımda normal kullanımda yani oyun oynamak dışında hicbir ısınma yok, oyun oynadığımda işlemcinin olduğu taraf biraz ısınıyor o da aşırı değil.

Ben çok zorladığımda arka tarafta hiç ısınma olmuyor. Sadece ekranın üst tarafı aşırı ısınıyor. Alt tarafı üst taraftan daha az ısınıyor. Tema değişmiyor yanılmıyorsam ayarlar menüsünde bulamadım.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
B971AD

Skor iyi gibi görünüyor buzdolabı falan yok yani olsa 50k vurur herhalde :)

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION], biliyo musun abicim, ben hala alabilmiş değilim. çünkü samsung avm'ler haricinde hala piyasaya vermedi telefonu. bizim zavallı telefoncu arkadaş da her gün, "ha geldi hocam, ha bugün, ha yarın" derken bir türlü getiremedi. ve beklemeye devam ediyoruz. samsung bu sefer sahiden kalleşlik yaptı.

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
Süper :)

Kamera ayarlarinda modlar var ordan bak orda yoksa modlarij orda en sonda indir ve indir o modu

Modlarda dram modu yok indir kisminda da cikmiyor. Galiba yok bunda :(

[MENTION=348146]kadirirdem[/MENTION], biliyo musun abicim, ben hala alabilmiş değilim. çünkü samsung avm'ler haricinde hala piyasaya vermedi telefonu. bizim zavallı telefoncu arkadaş da her gün, "ha geldi hocam, ha bugün, ha yarın" derken bir türlü getiremedi. ve beklemeye devam ediyoruz. samsung bu sefer sahiden kalleşlik yaptı.

Ben turkcell den aldim. Telefon var piyasada ama on siparislere sakliyorlar cok siki takip etmen lazim. Ankara da turkcellerin tamaminda 1 tane vardi onu da ben aldim. Bu arada genpa cihaza sart kosmus. Cepkask olacak diyor oda 250 tl tek cekim veya nakit aliyorlar alacaklarin bilgisine.

Reaksiyon puanı
10,315
Bu arada genpa cihaza sart kosmus. Cepkask olacak diyor oda 250 tl tek cekim veya nakit aliyorlar alacaklarin bilgisine.

cepkask ne ola ki? o da nereden çıktı yav?
öyle anlaşılıyor ki bu cihazı iyicene "bulunmaz hint kumaşı" yerine koydular.
satmışım genpasının da, notunun da geçmişini...
almiim!
onlar gelip bana yalvarsın. :)

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
cepkask ne ola ki? o da nereden çıktı yav?
öyle anlaşılıyor ki bu cihazı iyicene "bulunmaz hint kumaşı" yerine koydular.
satmışım genpasının da, notunun da geçmişini...
almiim!
onlar gelip bana yalvarsın. :)

CepKask bi nevi araba kaskosunun telefon versiyonu. Telefon düşerse kırılırsa, gasp edilirse, çalınırsa v.s. kullanıcı hatalarından ve doğal afetlerden dolayı cihazın başına gelebilecek her şey için garanti veriyor. 0 ile değişimi de buna dahil ve 10 sene boyunca her sene yenileyebiliyorsun. Her sene ücretsiz batarya değişim hakkın var gibi gibi ama her sene 200-250 lira ödemen gerekli :D

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
@kadirirdem, biliyo musun abicim, ben hala alabilmiş değilim. çünkü samsung avm'ler haricinde hala piyasaya vermedi telefonu. bizim zavallı telefoncu arkadaş da her gün, "ha geldi hocam, ha bugün, ha yarın" derken bir türlü getiremedi. ve beklemeye devam ediyoruz. samsung bu sefer sahiden kalleşlik yaptı.
kardeş haklısın aslında samsunga da kızmamak lazım bence.. geçen sene note 3 de bu sorun olmamıştı çünkü malzemeleri pilastikti bu yüzden üretimi kolaydı ama bu sene yan çerçeveler metale geçti hem bu etkiliyor stogu hemde samsung yeni metale geçti fabriklara metal az üretebiliyor bununda etkisi var yani ama bizim burda ankarada artık her yerde var... avm lerde ben hep gördüm inceledim...ayrıca samsung bayilerinden almanı tavsiye ederim düsbritör garantili ve bazen biraz daha ucuza geliyor samsung yoksa neden piyasaya birden vermesin sonuça para kazanıyor... :) az daha beklicen artık :)

Modlarda dram modu yok indir kisminda da cikmiyor. Galiba yok bunda :(
kardeş bence bi yotube dan galaxy note 4 kamera diye arattır ordan bak bi izle mutlaka vardır s4 de olupta note 4 kaldırırmı firma :) bi araştır bu arada telefon nasıl gidiyor memnunmusun? ekran nasıl ısınma varmı pil nasıl gidio... :)

mrtadtp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 Haftadır kullanıyorum. Her türlü de zorladım. Kuruşu kuruşuna pişman değilim paranın gençler :)

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
kardeş bence bi yotube dan galaxy note 4 kamera diye arattır ordan bak bi izle mutlaka vardır s4 de olupta note 4 kaldırırmı firma :) bi araştır bu arada telefon nasıl gidiyor memnunmusun? ekran nasıl ısınma varmı pil nasıl gidio... :)

Ekranda aşırı performans yüklenmesinde ısınma sorunu devam ediyor fakat genel olarak performanstan memnunum. Stabil olmuş touchwiz ama bunun karşılığında biraz sıcaklık ve note 3 e göre düşen batarya performansı var. 2k ekrana bağlıyorum bunları ama bir yandan da 5.0 lollipop ile düzeleceğine inanıyorum.Sürekli kullanımda 12 saat içerisinde 6,5 saatten aşağı ekran süresi yok bunu da belirtmek isterim. Ama telefon boştayken Android OS ve Sistem fazla şarj yiyor gibime geldi. Dediğim gibi 5.0 da düzeleceğine inanıyorum. Biraz sistem temizlemesi ve uygulama düzeltmeleriyle antutuda 50k yı geçtim. Canavar gibi performansı var. Ses çok tatmin edici yeni özellikler var note 3 e göre. Örneğin msj ve aramalar LG G2 de G3 te olduğu gibi herhangi bir uygulama açıkken pencere şeklinde inebiliyor. Şahsen G2'den geçtiğim için bu beni çok memnun etti. Bir de Knock On gelse tadından yenmez. Yinede eşime miras kalacak bu note 4. Ben g4'ü iple çekiyorum :D

1 Haftadır kullanıyorum. Her türlü de zorladım. Kuruşu kuruşuna pişman değilim paranın gençler :)

Sizde ekranda ısınma problemi oluyor mu?

seyyartayyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
note 4 kullanan arkadaşlar telefon çaldığı zaman karşı taraftan ses gelmeme problemi oluyor mu sizde de

mmrtylmz

Doçent
Reaksiyon puanı
45
note 4 kullanan arkadaşlar telefon çaldığı zaman karşı taraftan ses gelmeme problemi oluyor mu sizde de

Bende bir sıkıntı yok ama karşı taraftan ses gelmeme derken kastettiğin şeyi tam anlayamadım. Telefon çaldı açtın ve karşı tarafın sesi mi gelmiyor ? ( Operatör bazlı bir problem olabilir )

Reaksiyon puanı
10,315
bu konu dh'de 269 sayfa olmuş. her sayfada 60 mesaj olduğunu da ayrıca hatırlatayım. note4 kullanan arkadaşların bu konunun ilk sayfasındaki bilgileri mutlaka okumasını tavsiye ederim. samsung'un kullanıcı kılavuzundan bile yüz kat daha fazla yararlı bilgi var. >>

link yasak mı bilmiyorum, eğer yasaksa özür dilerim, görevli arkadaşlar silebilir.

tuubaris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Telefonu 4 gün önce aldım ve dün zarar görmesin diye mıknatıslı bir kılıf edindim ancak bugün sabah galeriye girdim ve bazı resimlerin bozuk olduğunu gördüm. Kiminde ekranın sağ tarafında 2 parmak eninde yukardan aşağıya kadar gri bir blok var kiminde de turuncuya dönen bir renk bozukluguyla birlikte ekran kayması var yani resim karma karışık görünüyor. Aklıma mıknatıslı kılıfın böyle bir şeye sebep olabileceği geldi. Eğer öyle değilse de neden olmuştur acaba bi bilgisi olan varsa yardım edebilir mi ?

Reaksiyon puanı
10,315
Telefonu 4 gün önce aldım ve dün zarar görmesin diye mıknatıslı bir kılıf edindim ancak bugün sabah galeriye girdim ve bazı resimlerin bozuk olduğunu gördüm. Kiminde ekranın sağ tarafında 2 parmak eninde yukardan aşağıya kadar gri bir blok var kiminde de turuncuya dönen bir renk bozukluguyla birlikte ekran kayması var yani resim karma karışık görünüyor. Aklıma mıknatıslı kılıfın böyle bir şeye sebep olabileceği geldi. Eğer öyle değilse de neden olmuştur acaba bi bilgisi olan varsa yardım edebilir mi ?

galeriye bir zararı olur mu bilmiyorum ama, s pen kaleme zararı olduğunu duydum. sipariş vermişken sırf bu yüzden iptal ettirdim. başka bir kılıf bulmaya çalışacağız artık.

tuubaris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Spen de bi sorun yok, sanırım hafıza kartımı etkiledi ve o yüzden bu sorun oldu. Yeni bir kılıf bulana kadar kılıfsız kullanıcam artık. Teşekkür ederim.

Reaksiyon puanı
10,315
[h=2]
specs-table.png
[/h]
01-color.jpg

02-details.jpg

03-indoor.jpg

04-night.jpg

05-panorama.jpg

06-video.jpg

07-final-score.jpg

bu resimler dünyaca ünlü phone arena'dan alıntıdır. belli başlı amiral gemisi telefonlar üzerinde yaptıkları test sonuçlarını yayınlamışlar. ben test fotoğraf ve videolarını değil de, sonuçlarını ve verdikleri notları yayınladım. konuya katkısı olması ümidiyle...

deadwing

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar note 4 yeni aldım fakat google play store 4.8.20 var eski sürümü bunu nasıl güncelleyebilirim?