LG G2 & İphone 5c Arkadaşlar bir yardımcı olursanız

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bu 2 telefon arasında kaldım. 5c'ye biraz daha sıcak bakıyorum ios olması ve donma kasma problemleri yaşanmaması sebebiyle. Üstelik güncelleme desteği de cabası ve müşteri memnuniyeti çok üst düzeyde.

Sizler ne dersiniz?

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Tabiki 5c deriz her bakımdan,ekranı küçük demezsen alabilirsin.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
ekran boyutu sıkıntı olmayacaksa 5C tabiki :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bende iphone 5c diyorum.

G2 ve 5s kullanıcısı olarak hem İphone hemde G2 hakkında tecrubelerim var, güncelleme, malzeme kalitesi, ses, kamera, performans'da beni pek mutlu etmedi diyebilirim.

Custom rom kurarak bu sorunların biraz önüne geçebiliyorum.

Herkes 5c demiş çünkü ios'u ve İphoneyi kullanan bileceği bir şey, burda iphone önerenler size fanboy olarak gözükebilir veya diğer üyelerimize emin olun bizim burda ki amacımız doğuru yönlendirmektir zaten 5c G2'den çok kötü bir telefon olsaydı ve size önerseydik bundan bir kazancımız olmazdı :)

5c bir çok konuda üstün sadece G2 şarj ve ekran boyutu ve çözünürlük ( ppi ) olarak daha önde olan bir cihaz.

G2 alınırmı? elbette alınır fiyatına göre en iyi cihazlardan birisi ben bayılıyorum hem iphoneye hemde g2'ye ama eksikleri ve kusurları olan cihaz.

Hangi telefonun kusurları eksikleri yok ki? 5c pil ve ekran konusunda g2 ile yarışamaz ama g2'de bazı şeylerde 5c ile yarışamaz ( stabilite, uzun ömürlülük, güncelleme desteği, kamera, performans, ses, malzeme kalitesi vb ).

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tabiki 5c deriz her bakımdan,ekranı küçük demezsen alabilirsin.

ekran boyutu sıkıntı olmayacaksa 5C tabiki :)

Bende iphone 5c diyorum.

G2 ve 5s kullanıcısı olarak hem İphone hemde G2 hakkında tecrubelerim var, güncelleme, malzeme kalitesi, ses, kamera, performans'da beni pek mutlu etmedi diyebilirim.

Custom rom kurarak bu sorunların biraz önüne geçebiliyorum.

Herkes 5c demiş çünkü ios'u ve İphoneyi kullanan bileceği bir şey, burda iphone önerenler size fanboy olarak gözükebilir veya diğer üyelerimize emin olun bizim burda ki amacımız doğuru yönlendirmektir zaten 5c G2'den çok kötü bir telefon olsaydı ve size önerseydik bundan bir kazancımız olmazdı :)

5c bir çok konuda üstün sadece G2 şarj ve ekran boyutu ve çözünürlük ( ppi ) olarak daha önde olan bir cihaz.

G2 alınırmı? elbette alınır fiyatına göre en iyi cihazlardan birisi ben bayılıyorum hem iphoneye hemde g2'ye ama eksikleri ve kusurları olan cihaz.

Hangi telefonun kusurları eksikleri yok ki? 5c pil ve ekran konusunda g2 ile yarışamaz ama g2'de bazı şeylerde 5c ile yarışamaz ( stabilite, uzun ömürlülük, güncelleme desteği, kamera, performans, ses, malzeme kalitesi vb ).

Hepinize verdiğiniz cevaplardan ötürü çok teşekkür ederim. Bana kimse fanboy gibi gelmedi öyle de düşünmedim zaten. G2 dediğiniz gibi ekran ve şarj yönünde üstün ama aslında o kadar önemli değil. Benim için en önemli olan tek el ile telefonu kullanabilmek. Telefon kullanırken eziyet çekip, kendini kasarak ekranın en uç köşesine dokunmaya çalışırken şekilden şekile girmek pek benim işim değil. Öyle bir durumda kaldım, G3'ü inceliyordum sol elimde mont, kask vardı tek sağ elimle kullanmaya çalıştım ama olucak gibi değil.

Tekrardan cevaplar için teşekkür ederim. Benim için en büyük ekran 4.5" olmalı daha fazlası zarar, işimi zorlaştırıyor. :)

Bu arada yine bir konuda sizin düşünce ve fikirlerinizi almak isterim. Şimdi İp5'te alabilirim aslında ama İp5C ip5S ile birlikte tanıtıldığı için daha güncel bir telefon diye düşünüyorum ve İp5 metal kasa olduğu için bende çok titiz ve pimpirikli bir insanım iphone'un kronik sorunu olan boya atması, soyulması gibi durumlara tahammül edemem herhalde. Yani insanın ister istemez siniri bozulur. Telefon konusunda tamam 5c'de karar kıldık ama sizce güncelleme konusunda da 5c'nin bir önceliği olur mu?

wnsjeep

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5C kullanan arkadaşım var yaklaşık 10 Ay falan oldu kullanmaya başlayalı, herhangi bir boya atması yaşanmadı kendisi zaten temiz kullanıyor telefonu.

Güncelleme konusunda da bir önceliği olur mu derken neden bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım.

iOS 8 güncellemesi yakında gelecektir diye tahmin ediyorum beta sürümlerini incelediniz mi bilmiyorum.

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
5C kullanan arkadaşım var yaklaşık 10 Ay falan oldu kullanmaya başlayalı, herhangi bir boya atması yaşanmadı kendisi zaten temiz kullanıyor telefonu.

Güncelleme konusunda da bir önceliği olur mu derken neden bahsettiğinizi tam olarak anlayamadım.

iOS 8 güncellemesi yakında gelecektir diye tahmin ediyorum beta sürümlerini incelediniz mi bilmiyorum.

Şunu demek istedim aslında. İphone 5c, İphone 5'ten 1 sene sonra çıktı. Yani daha güncel ve yeni bir telefon olduğu kanısını yaratıyor. 1 sene geç çıktığı için güncelleme konusunda İp5'e göre 1 sene daha fazla güncelleme alma gibi bir durumu olur mu acaba?

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Şunu demek istedim aslında. İphone 5c, İphone 5'ten 1 sene sonra çıktı. Yani daha güncel ve yeni bir telefon olduğu kanısını yaratıyor. 1 sene geç çıktığı için güncelleme konusunda İp5'e göre 1 sene daha fazla güncelleme alma gibi bir durumu olur mu acaba?
Iphone 5 ile ayni sure guncelleme alacaktır diye tahmin ediyorum.
Bu arada ben g2 tercih ederdim android L g3 arayuzu alacak zaten bir de batarya ömrü mevzusu varki g2 şampiyon bu konuda.

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
LG G2 fazla kasma veya donma olmaz güçlü bir telefon ama küçük ekran ve batarya süresi sıkıntı olmaz ise kesinlikle İphone 5C.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9

Öyle bi durum olmaz. 5 ile 5c aynı donanıma sahipler malzeme kaliteleri farklı sadece o kadar. İkiside 2017'e kadar rahat güncelleme desteği alır.