LG G2 Kullanıcıları Kulübü

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sağdan soldan? xdadan bahsediyoruz burası sağ solmu oluyor Tuna abi açıklarmısın?

Az yaparsan elimize ne geçiyor bana bunu açıklayabilirmisin lütfen?

Senin dediğin yönetimi yapıp rom kuruyoruz dimi? benim dediğimide yapıp rom kuruyoruz ve ilk defa full wipe işlemini böyle yapmayı senden duyuyorum abi.

Temiz bir kurulum için internal s. hariç herşeyi seçip telefonu temizleyip rom atmak en sağlıklısı.

Stock roma geri dönerken yhgy yapıyoruz yada stock romu el ile flashlıyoruz, sonuç olarak azını seçmek bize birşey kazandırmıyor.
tamam sen öyle yap. yıllardır yaptığım işi de bana öğretme.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Wipe; silmek temizlemek olarak geçiyor, yani hard reset diyebiliriz.

Full wipe demek herşeyi kökünden temizlemek demek adı üstünde FULL wipe.

Telefonun Internal s. sanırım telefonun hafızası oluyor ve advanced wipeden onu seçersek telefona attığımız rom vs kalmıyor.

Sağlıklı bir yükleme yapmak için sistemdi dataydı vs herşeyi silip telefonu boş hale getirip romu kurmak en sağlıklı yöntemdir.

Her yerde full wipe böyle geçmekte ve ben bunu doğuru buluyorum açıkcası.

Senin çektiğin videoya göre atıyorum ROM'u zaten. Sorun çıkmıyor.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
tamam sen öyle yap. yıllardır yaptığım işi de bana öğretme.

Ben kimseye birşey öğretmeye çalışmıyorum sadece doğuruları söylüyorum.

Burda bir full wipe işlemi için bir birimizin kalbini boş yere kırıyoruz Tuna abi.

Benim anlatmak istediğim olay şu; Full wipe yaparken '' her yerde
Full Wipe (Wipe Date/Factory Rest, Wipe Cache,
System​
, Data) '' diye geçiyor bunu yaparsak telefonumuzu temizliyoruz ve temiz bir kurulum yapıyoruz.

Eğer senin dediğin seçenekleri seçersek bunların bize bir + sı getirisi varmı ben bunu öğrenmek istiyorum?

Eğer senin dediklerini seçersek bize şu gibi bir + sı - si oluyor de bende bundan sonra o yöntemi kullanıyım.

Amacımız zaten rom atmak, eskisinden birşey kalmaması için telefonu tamamen boşaltmak '' hafızası hariç '' en mantıklı bir yöntem ve her yerde böyle yazıyor herkesmi yanılıyor anlamadım.

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Daha yeni telefonu tamamen silmişsin zaten. Neden tekrar tamamen silmeye meraklısınız. Brotherin dediği telefonu sıfırlamaya yetiyor zaten. Gereksiz bi tartışma olmuş.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Daha yeni telefonu tamamen silmişsin zaten. Neden tekrar tamamen silmeye meraklısınız. Brotherin dediği telefonu sıfırlamaya yetiyor zaten. Gereksiz bi tartışma olmuş.

Benim anlatmak istediğim şeyi galiba kimse anlamak istemiyor.

Bakın biri demişki full wipe nasıl yapabiliriz? Tuna abide şöyle bir cevap vermiş: '' twrp'de full wipe için yapman gereken şey sadece şu kadar:

Wipe'a girip önce "Swipe to factory Reset" yapıyorsun. sonra Advanced Wipe'a girip sadece dalvik cache ve cache'i seçiyorsun.''

Full wipe işlemi böyle yapılmaz! full wipe işleminde i.s haricinde diğer tüm seçenekleri seçip alttaki mavi şeyi kaydırırız bu kadar basit.

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Bakın biri demişki full wipe nasıl yapabiliriz? Tuna abide şöyle bir cevap vermiş: '' twrp'de full wipe için yapman gereken şey sadece şu kadar:

Wipe'a girip önce "Swipe to factory Reset" yapıyorsun. sonra Advanced Wipe'a girip sadece dalvik cache ve cache'i seçiyorsun.''

Full wipe işlemi böyle yapılmaz! full wipe işleminde i.s haricinde diğer tüm seçenekleri seçip alttaki mavi şeyi kaydırırız bu kadar basit.
Tuna abi o kişiye göre bi açıklama yaptı. Rom atan herkes bu şekilde yapsın demedi ki. Ben öyle anladım en azından.

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Ula iphone kullanicisi lg anlatirmi be, ben hic jailbreak yapimini anlattim mi ?, biliuosan biliyosundur ama millet bizzat uygulamis kisilerden tavsiye alirsa islemler o kadar kolay gelir.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Ben kimseye birşey öğretmeye çalışmıyorum sadece doğuruları söylüyorum.

Burda bir full wipe işlemi için bir birimizin kalbini boş yere kırıyoruz Tuna abi.

Benim anlatmak istediğim olay şu; Full wipe yaparken '' her yerde
Full Wipe (Wipe Date/Factory Rest, Wipe Cache,
System​
, Data) '' diye geçiyor bunu yaparsak telefonumuzu temizliyoruz ve temiz bir kurulum yapıyoruz.

Eğer senin dediğin seçenekleri seçersek bunların bize bir + sı getirisi varmı ben bunu öğrenmek istiyorum?

Eğer senin dediklerini seçersek bize şu gibi bir + sı - si oluyor de bende bundan sonra o yöntemi kullanıyım.

Amacımız zaten rom atmak, eskisinden birşey kalmaması için telefonu tamamen boşaltmak '' hafızası hariç '' en mantıklı bir yöntem ve her yerde böyle yazıyor herkesmi yanılıyor anlamadım.
Tuna abiyi bi dinlesen anlican adamin ne dedigini 2 tane xda konusu okumakla olmuyo bu isler;)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ula iphone kullanicisi lg anlatirmi be, ben hic jailbreak yapimini anlattim mi ?, biliuosan biliyosundur ama millet bizzat uygulamis kisilerden tavsiye alirsa islemler o kadar kolay gelir.

LG G2 halen benim elimde en son Optimus G3 V1.1 yükledim, aylarca bu iş içerisindeyim bana bilgisizmi demek istiyorsunuz acaba? ben boşu boşunamı LG bölümünde yetkiliyim acaba? Kişisel telefonumun İphone olması neyi değiştiriyor bana açıklarmısınız lütfen? ben halen LG G2 üzerinde romlar denemekteyim yeni yeni şeyler denemekteyim, kişisel telefonumun iphone olması LG G2yi kullanmıyor veya o telefonla artık bağlantımı kestim anlamına gelmiyor.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tuna abiyi bi dinlesen anlican adamin ne dedigini 2 tane xda konusu okumakla olmuyo bu isler;)

Daha fazla bu konu hakkında konusmayalım arkadaşlar rıca ediyorum. Tamam siz haklısınız herkes yanlış full wipe işlemi 2 seçenekten oluşmakta evet.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
LG G2 halen benim elimde en son Optimus G3 V1.1 yükledim, aylarca bu iş içerisindeyim bana bilgisizmi demek istiyorsunuz acaba? ben boşu boşunamı LG bölümünde yetkiliyim acaba? Kişisel telefonumun İphone olması neyi değiştiriyor bana açıklarmısınız lütfen? ben halen LG G2 üzerinde romlar denemekteyim yeni yeni şeyler denemekteyim, kişisel telefonumun iphone olması LG G2yi kullanmıyor veya o telefonla artık bağlantımı kestim anlamına gelmiyor.
Neyse mod bey,kendi bolumunuzde kendiniz tartisma cikarmayiniz,isteyen istedigi gibi yapsin wipe islemini

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Ama gecenlerde g2 yi yerin dibine vurdun onu hic soylemiyosun :), bu arada suan yetkili degil sadece adaysin buyzden sakin ol ;) estağfirullah bilgisiz degil sadece dogaclama biseyler degilde sadece belirli kombinasyonlar kullanmak uzerine tasarlanmis bir program gibi davranmayi birakmani tavsiye ediyorum :) [MENTION=374275]Bloother[/MENTION] uzun zamandir bu islerde ve senden daha iyi bildigini dusunuyorum .

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Neyse mod bey,kendi bolumunuzde kendiniz tartisma cikarmayiniz,isteyen istedigi gibi yapsin wipe islemini

Bakın ben modaratör adayıyım ve bilgi isteyen arkadaşlara yardım etmek benim görevim. Her yerde full wipe işlemi i.s haricinde diğer tüm seçenekleri seçerek yapılır ve bu halen böyledir değişmemiştir. Ben burda tartışmıyorum, yanlış olan birşeyide savunmuyorum sadece heryerde geçerli olan herkesin kullandığı bir yönetimi anlatıyorum.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bakın ben modaratör adayıyım ve bilgi isteyen arkadaşlara yardım etmek benim görevim. Her yerde full wipe işlemi i.s haricinde diğer tüm seçenekleri seçerek yapılır ve bu halen böyledir değişmemiştir. Ben burda tartışmıyorum, yanlış olan birşeyide savunmuyorum sadece heryerde geçerli olan herkesin kullandığı bir yönetimi anlatıyorum.
Tamam viko et yardimini bir sey demiyoruz isteyen senin dedigini yapsin isteyen [MENTION=374275]Bloother[/MENTION]'in dedigini sahsen bloother'in dedigini yapacagim nedeni de inanilmaz basit sen islemleri ezbere yapiyosun sikinti burada,mantigini da anlamak istemiyosun bu kadar basit.Tuna abi anlatti zaten kac kere neden bunun yapilacagini.

mamiko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne oldu ya [MENTION=374275]Bloother[/MENTION] kimden az biliyomuş :-D [MENTION=382605]OxyGEN[/MENTION] [MENTION=388749]ata1996[/MENTION] tuna birinden az biliyorsa o biri ancak ben olabilirim :-D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ama gecenlerde g2 yi yerin dibine vurdun onu hic soylemiyosun :), bu arada suan yetkili degil sadece adaysin buyzden sakin ol ;) estağfirullah bilgisiz degil sadece dogaclama biseyler degilde sadece belirli kombinasyonlar kullanmak uzerine tasarlanmis bir program gibi davranmayi birakmani tavsiye ediyorum :) @Bloother uzun zamandir bu islerde ve senden daha iyi bildigini dusunuyorum .

G2'yi yerden yere vurmuyorum sadece - lerinden bahsediyorum. Gece video çekerken kasma yapıyor, devamlı ışıkların değiştiği ortamlarda gece video çekimi yaparken fps düşüyor tekrar düzeliyor, ısınma sorunu var, stock romunda stabilite sorunları var. Bunları çoğu kişi yaşıyor ve bende yaşamaktayım. Bu telefonu kullanıyorum diye kötü yanlarını söyleyip bilgilendirmek yanlışmıdır?

Ben yetkiliyim derken yetkimin bu bölümde olduğunu söyledim, yani şu anda lg bölümünde yetkim var fakat modaratör adayım buda doğurudur.

Full wipe işlemi nasıl yapılmıştır diye sorulmuş ve bende herkesin kullandığı bir yöntemi yardım isteyen arkadaşa söyledim. Bu doğuru bir yöntemdir ve herkes böyle kullanmalıdır bence.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] beni alıntıladıklarında sen cevap verme yeter. tartışma bitmiştir.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] la viko oku su tuna abinin yorumlarini bastan,ezbere is yapma calis biraz:P isinma sorunu ne bu arada Z2 mi aldin yoksa?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Tamam viko et yardimini bir sey demiyoruz isteyen senin dedigini yapsin isteyen @Bloother'in dedigini sahsen bloother'in dedigini yapacagim nedeni de inanilmaz basit sen islemleri ezbere yapiyosun sikinti burada,mantigini da anlamak istemiyosun bu kadar basit.Tuna abi anlatti zaten kac kere neden bunun yapilacagini.

Peki isteyen istediği yöntemi kullanabilir herkes özgür kimseye lafım yok ben sadece full wipe işleminin nasıl yapıldığını soran arkadaşa her yerde geçerli olan herkesin kullandığı yöntemi söyledim ve bunda yanlış birşey yok. Tuna abi ise benim üyeleri yanlış bilgilendirdiğimi kenara çekilmem gerektiğini söyledi sanki yanlış birşey yapıyormuşum gibi. Her neyse arkadaşlar daha fazla wipe yüzünden tartışmayı uzatmaya gerek yok, isteyen dilediğini yapabilir iyi akşamlar arkadaşlar.

mamiko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
G2'yi yerden yere vurmuyorum sadece - lerinden bahsediyorum. Gece video çekerken kasma yapıyor, devamlı ışıkların değiştiği ortamlarda gece video çekimi yaparken fps düşüyor tekrar düzeliyor, ısınma sorunu var, stock romunda stabilite sorunları var. Bunları çoğu kişi yaşıyor ve bende yaşamaktayım. Bu telefonu kullanıyorum diye kötü yanlarını söyleyip bilgilendirmek yanlışmıdır?

Ben yetkiliyim derken yetkimin bu bölümde olduğunu söyledim, yani şu anda lg bölümünde yetkim var fakat modaratör adayım buda doğurudur.

Full wipe işlemi nasıl yapılmıştır diye sorulmuş ve bende herkesin kullandığı bir yöntemi yardım isteyen arkadaşa söyledim. Bu doğuru bir yöntemdir ve herkes böyle kullanmalıdır bence.
Yav viking tamam sen g2yi du gibi içtin ama 5s kullanıyosun tamam sen bir numarasn şampiyonsun ne oldu yani. Sidik yarştrma ya tamam sen mod olacan sen herkezin yardmına koşuyosunda tunanın bu forumdaki yeri başkadr bu sen degil senden eskiler bilir bence bu konuyu boş yere uzatma tamam twrp senin olsun cwm tunanın :-)

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Şu uyduruk Wipe için tartışma yapmaya gerek yok. Herkes bildiğini yapsın. Sonuçta kimsede sorun çıkmıyor. Sorunu olan varsa da Full Wipe yapsın. Tartışma gereksiz.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Şu uyduruk Wipe için tartışma yapmaya gerek yok. Herkes bildiğini yapsın. Sonuçta kimsede sorun çıkmıyor. Sorunu olan varsa da Full Wipe yapsın. Tartışma gereksiz.
Ya olum sen de bi dur,full wipe ne bugun ogrendin,bu klubun sahibi Tuna abi desek yeridir adam mantigini da anlatmis viko hala her yerde gecerli islem diyosun,buz de gecersiz demedik ki.

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Ya olum sen de bi dur,full wipe ne bugun ogrendin,bu klubun sahibi Tuna abi desek yeridir adam mantigini da anlatmis viko hala her yerde gecerli islem diyosun,buz de gecersiz demedik ki.

Arkadaşım ben Bloother'in yöntemine laf mı attım da bana Bloother'i savunuyorsun? ''Herkes bildiğini yapsın. Sonuçta kimsede sorun çıkmıyor. Sorunu olan varsa da Full Wipe yapsın. Tartışma gereksiz.'' diyorum ama tartışmayı sen alevlendirmeye çalışıyorsun. Ben de Bloother'i bu işlerin ustası olarak görüyorum, sadece sen değilsin. Üstelik Wipe hangi türlü atılıyorsa atılsın sorun çıkmıyor. Ama Full Wipe bana göre daha temiz. Ama ben yine de İnternal'ı işaretlemiyorum. Ben de Vikings'in yöntemini uyguluyorum ve sorun da çıkmıyor. Cache'yi işaretleyende de sorun çıkmıyor. Neyi tartışıyoruz biz o zaman? Boş yere birbirimize mi darılalım? Tamam, daha bugün ROM atmış olarak acemi olduğumu kabul ediyorum ama tartışma gerçekten çok gereksiz.

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Yav viking tamam sen g2yi du gibi içtin ama 5s kullanıyosun tamam sen bir numarasn şampiyonsun ne oldu yani. Sidik yarştrma ya tamam sen mod olacan sen herkezin yardmına koşuyosunda tunanın bu forumdaki yeri başkadr bu sen degil senden eskiler bilir bence bu konuyu boş yere uzatma tamam twrp senin olsun cwm tunanın :-)
PhilZ Touch da Benim :D

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşım ben Bloother'in yöntemine laf mı attım da bana Bloother'i savunuyorsun? ''Herkes bildiğini yapsın. Sonuçta kimsede sorun çıkmıyor. Sorunu olan varsa da Full Wipe yapsın. Tartışma gereksiz.'' diyorum ama tartışmayı sen alevlendirmeye çalışıyorsun. Ben de Bloother'i bu işlerin ustası olarak görüyorum, sadece sen değilsin. Üstelik Wipe hangi türlü atılıyorsa atılsın sorun çıkmıyor. Ama Full Wipe bana göre daha temiz. Ama ben yine de İnternal'ı işaretlemiyorum. Ben de Vikings'in yöntemini uyguluyorum ve sorun da çıkmıyor. Cache'yi işaretleyende de sorun çıkmıyor. Neyi tartışıyoruz biz o zaman? Boş yere birbirimize mi darılalım? Tamam, daha bugün ROM atmış olarak acemi olduğumu kabul ediyorum ama tartışma gerçekten çok gereksiz.

Wipe ne onu bilmiyosun daha full wipe daha temiz diyosun,tuna abi mantigini anlatmis full wipe yaparak gereksiz zahmete giriyorsunuz,her durumda full wipe gerekli degil sadece cahceler ayni gorevi goruyor,sen vikingsin videolarini izle dikkat et sonunda tuvalete gidebilir ama,daha da post mu kasiyosan napiyosan yap,su klupte adam gibi adam kalmadi be,insanin yardim edesi gelmiyor be,vikings ustaniz sahip ciksin size hadi eyvallah.

SahabMert

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yav arkadaşlar 2 saat girmedim foruma kutuplaşmalar başlamış yapmayın Allah aşkına farklı fikirler yorumlar ve yollar olabilir ama böyle yapmaya gerek yok yani neyse bende tepki almadan susayım hayırlı akşamlar ve iftarlar :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Yav arkadaşlar 2 saat girmedim foruma kutuplaşmalar başlamış yapmayın Allah aşkına farklı fikirler yorumlar ve yollar olabilir ama böyle yapmaya gerek yok yani neyse bende tepki almadan susayım hayırlı akşamlar ve iftarlar :)

Çözüm yolunu bulduk '' isteyen istediği yöntemi kullanabilir '' :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
En sonunda bırakıcam kulübü. Bu kadar emek verdik ama anlaşılan hepsi boşa gitmiş.

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vikingsi tanımam etmem bi sıkıntım yok baştan söyliyim. Şuanki tartışma wipe tan ibaret değil, bir birikmişliğin patlak vermesidir. Ayrıca şu moderatör konusu ile ilgili birşey söylicem. Diğer modların yalakalığını yaparak Mod olacaksanız hiç olmayın kardeşim.