Hdd hız sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bitn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sabit diskimi daha bugün kargodan aldım.üzerinde 6 gb/s gibi inanmadığım bir değer yazıyordu.ve pcime takıp ilk denememde daha da bir hayal kırıklığına uğradım.şöyle ki 150 mb/s gibi bir değerle kopyalamaya başladı 30 s sonra 70 mb/s ye düştü 2 dk sonra 30 mb/s ye düştü 1 dk sonrada 80 kb/s gibi saçma bir değere düştü.10 dk sonra iptal ettim ve yeni bir kopyalama işlemi başladı ve ardından pc dondu.yeniden başlattım ve bu sefer pc açılmadı bende sata kablosunun çıkarığ tekrar taktım bu sefer çalıştı ama yine hız düşük.neden acaba ?

Beholder

Doçent
Reaksiyon puanı
30
sabit diskimi daha bugün kargodan aldım.üzerinde 6 gb/s gibi inanmadığım bir değer yazıyordu.ve pcime takıp ilk denememde daha da bir hayal kırıklığına uğradım.şöyle ki 150 mb/s gibi bir değerle kopyalamaya başladı 30 s sonra 70 mb/s ye düştü 2 dk sonra 30 mb/s ye düştü 1 dk sonrada 80 kb/s gibi saçma bir değere düştü.10 dk sonra iptal ettim ve yeni bir kopyalama işlemi başladı ve ardından pc dondu.yeniden başlattım ve bu sefer pc açılmadı bende sata kablosunun çıkarığ tekrar taktım bu sefer çalıştı ama yine hız düşük.neden acaba ?
Servise Göster Sistemin Rami Ekran kartı İşlemci ne

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Servise Göster Sistemin Rami Ekran kartı İşlemci ne
intel hd graphics 4000
intel i5-4440
kingston 4 gb ram

bu arada harddiskin kullanım kılavuzunda uyumlu işletim sistemlerinde windows 8 yok ve ben windows 8 kullanıyorum bu yüzden olabilir mi?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Test o şekil de yapılmaz. Kopyadığınız veri başta büyük rakamlar ile başlar sonra giderek düşer. Anakartınız sata 3 var mı?

Testi bu programlar ile yapacaksınız. Hız testine bakalım normal çıkarsa diğer testleri yapmazsınız, anormal çıkarsa diğer testleri de yaparsınız böylece sorun olup olmadığını anlarız.

http://www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe

http://jaist.dl.sourceforge.jp/crystaldiskinfo/61343/CrystalDiskInfo6_1_14-en.exe
satayı anakartın üzerinde bağladığım yerde sata 3 yazıyor heralde vardır

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
verdiğim programları bilgisayarınıza indirip kurun, ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın sistem kendine geldiğinde hiçbir şey açmadan testleri yapın.

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
verdiğim programları bilgisayarınıza indirip kurun, ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın sistem kendine geldiğinde hiçbir şey açmadan testleri yapın.
ss mi atıyım yoksa sadece değerleri mi yazıyım ?

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
A2ak6X.png

NVP1gP.png
vz9pnR.png
P39rBv.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada e sürücüsü 480 gb , f sürücüsü 440 gb ve buraya bakınca sıkıntı yok gibi duruyor ama iş uygulamaya gelince öyle olmuyor

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Okuma yazma hızları gayet iyi, Bir sorun görünmüyor. Sistem çok açık kaldığında ya da yük binince değerler düşer.

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Okuma yazma hızları gayet iyi, Bir sorun görünmüyor. Sistem çok açık kaldığında ya da yük binince değerler düşer.
bakalım artık.bu arada üzerinde 6gb/s yazıyor o ne alaka ? bu birazda 24 mbit internetin 8 mbit olması gibi birşey

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
bakalım artık.bu arada üzerinde 6gb/s yazıyor o ne alaka ? bu birazda 24 mbit internetin 8 mbit olması gibi birşey

:) O HDD'nin hızı değil, aktarım hızı yani sata 3.0 bir anakart üzerinde saniye de 600 mb veri aktarımı yapabiliyor. 1 yıl sonra o testi yaptığınızda çok daha düşük puanlar ile karşılacaksınız. Hardiskiniz de hiçbir sorun yok. Hayırlı olsun.

Bitn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
:) O HDD'nin hızı değil, aktarım hızı yani sata 3.0 bir anakart üzerinde saniye de 600 mb veri aktarımı yapabiliyor. 1 yıl sonra o testi yaptığınızda çok daha düşük puanlar ile karşılacaksınız. Hardiskiniz de hiçbir sorun yok. Hayırlı olsun.
600 mb/s yi geçtim 200 görsemde olur doğrusu benim ssd de bile en fazla 250 mb/s gördüm şu ana kadar.yinede sağolun

Beholder

Doçent
Reaksiyon puanı
30
intel hd graphics 4000
intel i5-4440
kingston 4 gb ram

bu arada harddiskin kullanım kılavuzunda uyumlu işletim sistemlerinde windows 8 yok ve ben windows 8 kullanıyorum bu yüzden olabilir mi?
Bencede windows 8 eğer uyumlu değilse windows 7 yükle ama işlemci ekran kartı Ram iyi

Bir şey daha yeni olabilir ama Bad sector taraması yapmanı tavsiye ederim.Bide sonucun Resmini at