LG G2 Hareketli Görüntü Sorunu

bodylove_58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar özellikle bebeğimin fotolarını çekerken en ufak hareketinde hemen görüntü bulanıklaşmaktadır. spor modu deniyorum ama nafile. çözümü yoksa telefonu değiştirmek istiyorum. acil yardım.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

diğer telefonlarda sarsıntı önleme vardı bunda galiba ois kameradan dolayı yok böyle bi ayar doğrumu?

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
arkadaşlar özellikle bebeğimin fotolarını çekerken en ufak hareketinde hemen görüntü bulanıklaşmaktadır. spor modu deniyorum ama nafile. çözümü yoksa telefonu değiştirmek istiyorum. acil yardım.

diğer telefonlarda sarsıntı önleme vardı bunda galiba ois kameradan dolayı yok böyle bi ayar doğrumu?

Ayarlar<Telefon Hakkinda<Yazım Bilgileri - Bu yolu izleyin. Android sürümünüzün kaç olduğunu bizimle paylaşın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Kamera ayarlarınızı yaptınız mı? 13MP ayarını seçtiniz mi? Otomatik odak aktif mi? OIS zaten otomatik sarsıntı önler. Ancak aşırı sarsıntı ve hareketi önleyemez tabi. Kamera ayarlarınızı gözden geçirin. Mod olarak "çek ve netleştir" modunu kullanın.

bodylove_58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayarlar<Telefon Hakkinda<Yazım Bilgileri - Bu yolu izleyin. Android sürümünüzün kaç olduğunu bizimle paylaşın.
4.4.2 20c taiwan rom

Kamera ayarlarınızı yaptınız mı? 13MP ayarını seçtiniz mi? Otomatik odak aktif mi? OIS zaten otomatik sarsıntı önler. Ancak aşırı sarsıntı ve hareketi önleyemez tabi. Kamera ayarlarınızı gözden geçirin. Mod olarak "çek ve netleştir" modunu kullanın.
hocam bütün ayarları denedim ama nafile. durağan fotolar çok iyi fakat hareketli berbat.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
4.4.2 20c taiwan rom

hocam bütün ayarları denedim ama nafile. durağan fotolar çok iyi fakat hareketli berbat.

Her şeyinizi yedekleyip hard reset atın. Ya da hiç dokunmayın, pc suite ile yükseltme hatalarını geri yükle diyin.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Boşuna yollamışsın G2'nin kamera yazılımı öyle sıkıntılı,tek çare kamera modu flashlamak.

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Lg g2 nin gece çekimleri çok kötü.Sebebide karanlıkta pozlama değerini aşırı şekilde arttırması yüzündendir.Buda özellikle hareketli objelerin çekimini imkansız hale getiriyor.Gece çekimlerinde kardeşimin Samsung Galaxy s3 ü bile Lg g2 den çok daha iyi hareketli görüntü yakalıyor.Bunun önüne bir nebze kamera ayarlarından parlaklık ayarını düşürerek geçebilirsiniz.Tabi gene ağır kalıyor kamera ama normal durumdan daha iyi oluyor gene.Ben birde pozlamayı o kadar abartı attırmasını gereksiz buluyorum.Ne gerek varki o kadar arttırınca zaten çektiğin birşeye benzemiyor.bari aşırı arttırmada Flashla daha hızlı resimler yakalasın.Gece flashı bile kamera ağır çalışıyor diye çok uzun süre yanık kalıyor ve odaklanmayı bekliyor.Birde eğer hareket halinde bir obje yakalamayı düşünüyorsanız ve bölgede ışık iyi değilse seri çekim modunu kullanabilirsiniz.Seri çekim modunda pozlamayı normal mod kadar arttırmıyor fakat ordada flaş kullanamıyorsunuz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
xdadebb attın ya video kamera için 4k,slow motion falan var,onun fotoğraf çekmek için olanı ya gece fps düşüp kamera kasıyo ya onu engellemek için falan.

Anladım da o zaten hem video hem kamerayı modluyor. Farkettiysen kamera modlarına sihirli odak eklendi.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Şimdi baktım da öyleymiş,video kameraya süper etki etmişte fotoğraf çekimi aynı bence yine de güzel modmuş.

Evet aynen fark yok ama sihirli odak baya iyiymiş.
Slow motion mantığını çözemedim. Bu mod yavaş oynatmak için değil sanırım. Bunun başka bir anlamı olmalı. Bu modda daha hızlı odaklıyor ve hızlı hareket eden cisimleri daha net yakalıyor. Hani bir şey hızlı geçerken bulanık geçer ya, bu modda hızlı hareket eden şeyleri daha net görüyorsun.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Evet aynen fark yok ama sihirli odak baya iyiymiş.
Slow motion mantığını çözemedim. Bu mod yavaş oynatmak için değil sanırım. Bunun başka bir anlamı olmalı. Bu modda daha hızlı odaklıyor ve hızlı hareket eden cisimleri daha net yakalıyor. Hani bir şey hızlı geçerken bulanık geçer ya, bu modda hızlı hareket eden şeyleri daha net görüyorsun.
Slow motion çalışmıyor bence,çekerken gözümüze soka soka ağır çekim diyo ama alakası yok:D

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Bence biz o modu çok yanlış anlıyoruz gibime geliyor. Düzgün çalışanlar nasıl çekiyor ki?
Androidde bilmiyorumda iphone 5s'in slow motion gayet iyi çalışıyo,adamın xda sayfasında tanıtımı vardı slow motion için ama izlemedim bir bakıyım belki bir şey çıkar:D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=388749]ata1996[/MENTION] aynen katılıyorum, ayfonda çektim slow motionu gayet güzel çalışıyor, g2ye attığım 4k video şeysini deniyorum gayet güzel 4k video çekiyor ama slow motion dediğim zaman çekmiyor. Ayfonda çektikten sonra videoya tıklıyoruz yukarda ayar şeysi çıkıyor nerde başlayacağını nerde duracağını ayarlıyoruz, sanırım g2 ile çektiğimiz slow motion'u bilgisayar üzerindenmi ayarlıyoruz yoksa bir program yardımımı almamız lazım anlamadım şimdi?

Sen ne diyosun Tuna abi?

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
[MENTION=388749]ata1996[/MENTION] aynen katılıyorum, ayfonda çektim slow motionu gayet güzel çalışıyor, g2ye attığım 4k video şeysini deniyorum gayet güzel 4k video çekiyor ama slow motion dediğim zaman çekmiyor. Ayfonda çektikten sonra videoya tıklıyoruz yukarda ayar şeysi çıkıyor nerde başlayacağını nerde duracağını ayarlıyoruz, sanırım g2 ile çektiğimiz slow motion'u bilgisayar üzerindenmi ayarlıyoruz yoksa bir program yardımımı almamız lazım anlamadım şimdi?

Sen ne diyosun Tuna abi?

Xdabbeb kurunca hem kamera hem de video oynatıcı güncelleniyor. Video oynatıcı üzerinden aktif oluyor ama biraz kurcalamak lazım.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Slow motion olayını çözdüm sonunda. Slow motion ile çekilen videoları, video oynatıcıda çalma hızını 0.2x yaparak çok net bir şekilde ağır çekimde izleyebiliyorsunuz. Ama bir de 30fps normal video çekip aynı şekilde çalma hızını düşürerek izlemeyi deneyin. Aradaki farkı anlarsınız.
Video oynatıcıda çalma hızını ayarlamak için video oynatırken menü tuşuna basıp seçerek ayarlayın.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Slow motion olayını çözdüm sonunda. Slow motion ile çekilen videoları, video oynatıcıda çalma hızını 0.2x yaparak çok net bir şekilde ağır çekimde izleyebiliyorsunuz. Ama bir de 30fps normal video çekip aynı şekilde çalma hızını düşürerek izlemeyi deneyin. Aradaki farkı anlarsınız.
Video oynatıcıda çalma hızını ayarlamak için video oynatırken menü tuşuna basıp seçerek ayarlayın.
Tamamdır bu iyi oldu:D

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Arkadaşlar peki slow-mo çekerken diye iğrenç bir görüntü var? Normal 720p çekerken gayet net fakat Slow mo 720p çekerken kalite rezalet.