4.4.2'den 4.3'e geri dönüş

deli-prof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar LG G2 4.4.2 sürüme geçtikten sonra pil performansı %50 düştü desem yeridir. Eskiden sabah %100 pil dolu iken akşam eve döndüğümde en fazla %40'lara inmiş olurdu. Şimdi gün bitmeden pil bitiyor. 4.3'e geri dönmek istiyorum. Bunun yolu nedir?

Not: Berkin karşımda oturuyor ama adamın bu soruya ayıracak vakti yok :)

Şimdiden teşekkürler.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Abi 4.4.2'de gördüğüm kadarıyla gps çalışmıyor. Lokasyon hizmetlerini kapatıp deneyebilir misin? Sürüm düşürmek normal yollarla mümkün değil, üstüne imei'inin silinmesi gibi riskler taşıyor diye biliyorum.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Hayır canım IMEI falan silinmiyor sürüm düşürüldüğünde. Bu arada 4.3'e düşüremezsiniz öyle bir android sürümü yok Stock LG romlarında.

Ben 4.4 ten 4.2ye şu yöntem ile dönüş yapmıştım zamanında:

ÖNEMLİ UYARILAR:
1. Bütün seri numaraları aşağıdaki yöntemle farklı ülkeler için dağıtılan romları cihazlarına kurabilirler.
2. Bu işlem sonucunda, daha önce hiç root yapmamış olsanız bile DOWNLOAD MOD'da ROOTED yazacaktır.
3. Cihazınız rootlu ise ve Recovery yüklü ise öncelikle Recovery mod'a girip full wipe yapmalısınız.
Not: Eğer ki Cihazı Türkiye'den alıp farklı ülkenin romlarını atarsanız ROOTED yazar download modda. Eğer aldığınız ülkenin romunu kurarsanız UNROOT yani rootsuz gözükür.

Türkiye 16 GB 20C 4.2.2: http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW560985432109876543213/D80210C_00.kdz
Türkiye 32 GB 20C 4.2.2: http://csmgdl.lgmobile.com/dn/downloader.dev?fileKey=FW528885432109876543213/D80210C_00.kdz

GEREKLİ DOSYA VE PROGRAMLAR:

FLASHTOOL(LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix): http://www.mediafire.com/download/ji...OfflineFix.zip

LGMOBİLEAX DOSYASI: http://www.mediafire.com/download/6h...LGMOBILEAX.zip

LG MOBİLE SUPPORT TOOL: https://www.mediafire.com/?bbbiitbc2ywqejm

LG PC SUİTE: http://tool.xcdn.gdms.lge.com/dn/dow...=PW01720120110

Gerekli yazılımların tamamını bilgisayarınıza indirin.

Kurulum:

- Öncelikle LG PC Suite, LG Mobile Support Tool yazılımlarını bilgisayarınıza kurun.

- Telefonu kapatın ses arttırma tuşuna basılı tutarak usb kablosunu pc'ye takın. Telefonda "Download Mode" yazısı çıkana kadar elinisi ses arttırma tuşundan çekmeyin, telefonu download moda bu şekilde almış oluyoruz.

- (Klasör seçeneklerinden Gizli Dosyaları Göster seçeneğini aktif ettikten sonra) C:\ProgramData\LGMOBILEAX klasörüne gidiyoruz. Bu klasörün içeriğini tamamen silip yukarıdaki linkten indirdiğimiz LGMOBİLEAX dosyasını klasöre çıkartıp içindekileri içini boşalttığımızC:\ProgramData\LGMOBILEAX klasörüne yapıştırıyoruz.

- windows/system32/drivers/etc dizinindeki Host dosyasını Not Defteri ile açıp, 127.0.0.1 csmg.lgmobile.com satırını ekleyip kaydediyoruz. (Eğer üzerine yazmanıza izin vermez ve kaydetmezse, Host dosyasını masaüstüne kopyalayın. Değişiklikleri orada yapıp kaydedin ve eski yerine yapıştırıp eskisiyle değiştirin).

- Yukarıda indirdiğimiz LG_KDZ_FW-Update_OfflineFix dosyasını klasöre çıkarıyoruz. Automatic Offline Procedure.vbs dosyasını çalıştırıyoruz, tüm açılan pencerelere olumlu cevap veriyoruz. R&D Test Tool açılıyor.

- Sol üstteki select type perde menüsünden 3GQCT'yi seçin.

- Sağ üstteki PhoneMode perde menüsünden DIAG'yi seçin.

- Sağ üstteki Select kdz file dan indirdiğiniz .kdz uzantılı romu seçin.

- Sağ alttaki "Normal web upgrade test" butonuna tıklayın.

- Açılan pencereden upgrade start'a tıklayın. Bir pencere açılacak ve kırmızı bir şerit dolacak.
Sonra "Select Country & Language" ekranı gelecektir. Direkt start upgrade 'e tıklayıp bekleyin.

Telefon açılınca biraz bekleyin. LG Mobile Support Tool, işlemin tamamlandığını size bildirecektir.

Bu işlemler sürüm düşürürken de aynı şekilde uygulanabilir. Sadece farklı olarak düşüreceğiniz sürümün .kdz dosyasını indirmeniz gerekmektedir.

Eğer sürüm düşürdüyseniz (yani 4.4.2'den 4.2.2'ye geri döndüyseniz) telefon LG boot ekranında takılı kalacaktır. Bunun çözümü Hard Reset'tir.

Hard Reset Nasıl Atılır?

-Telefonu kapatın.
-Güç + Ses kısma tuşuna aynı anda basılı tutun ve LG logosunu gördüğünüz anda 2 tuşu birden bırakın ve 1 saniye bile geçmeden tekrar basın. Beyaz bir ekran çıkacak (ingilizce yazar).
-Devam etmek için hep Güç tuşuna basın. (2 ya da 3 kez basmanız gerekecek. Farklı olarak Almanya V20B romunda Hard reset atarken Ses tuşlarıyla aşağı yukarı seçimi değiştirerek "YES"e getirip ondan sonra Güç tuşuna basıyoruz)
-Daha sonra android simgesi gelecek ve telefon sıfırlanarak açılacak.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Burda anlattıklarımı eksiksiz yaparsanız 4.2'ye geri dönmüş olursunuz. Garantiniz gitmez IMEI numaranız silinmez. 4.2 döndükten sonra telefon açılıcaktır açıldıktan sonra ayar yapmadan kapatın ve hard reset atın.

deli-prof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkürler. İnanılmaz hızlı cevap aldım.

Sürüm düşürdüğümde her boot işleminde hard reset gerekiyor mu? Yoksa sadece bir kereye mahsus olarak mı bu sorun yaşanıyor. Ve son olarak eğer oldu da 4.2.2 ile sorun yaşarsam tekrar 4.4.2'ye dönmek mümkün oluyor mu?

Teşekkürler.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Rıca ederim zaten günümün yarısı LG forumunda geçiyor işimiz :)

Hayır bu işlem sadece 1 kereye mahsustur. 4.2.2 ye döndükten sonra 1 kez hard reset atmanız yeterlidir.

Tabikide 4.2.2'den 4.4.2 ye geçiş yapabiliyorsunuz. Zaten telefonunuz Türkiyeden alınmış ise size verdiğim romu yükledikten sonra ve wifiyi aktifleştirdikten sonra direk yukarıda bir güncelleme olduğunu söyleyecektir. 500 KÜSÜR MB olması lazım yüklerseniz Kit Kat'a geçiş yaparsınız. :)

+ Olarak 4.2.2 ye dönüş yaptıktan sonra LG Pc Suite ile güncellemeleri kontrol et dediğinizde yeni sürüm olduğunu söyleyecektir. İndir dediğinizde veya Yükle 1.6 GB civarı bir rom indiricektir ve kendisi otomatik indirme işlemi yapıcaktır.

deli-prof

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer LG 4.4.2'deki pil sorununu çözmez ise yükseltmenin hiç bir anlamı yok. Ben 4.4.2'nin hayatıma kattığı güzel bir yanını göremedim maalesef. Hatta tam aksine dezavantajları oldu bir sürü.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Eğer LG 4.4.2'deki pil sorununu çözmez ise yükseltmenin hiç bir anlamı yok. Ben 4.4.2'nin hayatıma kattığı güzel bir yanını göremedim maalesef. Hatta tam aksine dezavantajları oldu bir sürü.

Hmm anlıyorum. Ben Almanyanın kit katını kurmuştum, Türkiyenin kit katına göre cok daha hızlı stabil ve sarz sorunu Türkiye romuna göre biraz daha iyileştirilmiş. Eğer Sürüm düşürmeyi yapmamışsanız Almanya romu verebilirim kit katlı?

Ben zaten CyanogenMod 11 kullanmaktayım inanın şarzı bitiremiyorum. Telefondan hız stabilite akıyor. Bildiğimiz nexus 5 gibi daha teklediğini hatırlamıyorum cihazın şu anlık. LGde tonla özellik var yok efendim kumandası yok efendim bir sürü program getirmişler hepsi telefonda yer kaplıyor hızına yansıyor. CM11de böyle sorunlar yok deli gibi şarzı var hem stabilitesi inanılmaz.

Facebook'u mu Twitter'ı mı ve Facebook'da ki sayfamı takip ediyorum, Müzik dinliyorum Whatshap telegram tarzı mesajlaşma programları kullanıyorum ve internette geziniyorum. Şimdiye kadar G2de kumanda özelliğini yada getirilen tonlarca uygulamanın hiç birini kullanmamıştım. Şimdiye kadar CM11 romuna geçmediğim için pişmanım. İnanın aşırı stabil kasmıyor ya. İşte G2'nin donanıma yakışıcak bir rom bulabildim sonunda:)

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Pil sorunu bende yaşanmadı?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Pil sorunu bende yaşanmadı?

Zaten Vip üyesin ondandır :P Yazılımla kaynaklı olduğu için bişi diyemem. Tanıdığım bir abide senin gibi telefonunda sorun yok kit kata geçti ama bende şakır şakır gidiyor. Tamemen yazılımsal.

hasansengun

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam hiç bulaşma orjin rom kullanmak istiyorsan. Eminim LG gibi bir firma böyle bırakmaz muhakkak düzeltir yeni bir güncelleme gelecektir.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Hocam hiç bulaşma orjin rom kullanmak istiyorsan. Eminim LG gibi bir firma böyle bırakmaz muhakkak düzeltir yeni bir güncelleme gelecektir.

o kesin zaten. Her yerden telefon açıyor insanlar ticket atıyorlar destekten şikayet ediyorlar mutlaka şarz sorununu düzelteceklerdir.

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
o kesin zaten. Her yerden telefon açıyor insanlar ticket atıyorlar destekten şikayet ediyorlar mutlaka şarz sorununu düzelteceklerdir.

Bende de şarj sorunu yok. Bazen bluetooth aciliuo snra uygulamalar tümü den girip durdurmaya zorla diyorum snra baya gidiyor. Sanırım 147 saat yapmıştım

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bende de şarj sorunu yok. Bazen bluetooth aciliuo snra uygulamalar tümü den girip durdurmaya zorla diyorum snra baya gidiyor. Sanırım 147 saat yapmıştım

Kuzenime kalmaya gittiğimde telefonu evde unutmuştum 3 gün boyunca kalmıştı köşede geldiğimde % 10 falan şarz gitmişti nerdeyse :)

bu arada 147 saat ekran kapalıyken yapabilirsin belki deha fazla. Ekranın parlaklığını en sona düşür tüm çalışanları kapat wifi falan filan uçak moduna al ekran hiç kapanmasın sadece en düşükte kalsın yine yapamazsın. 20 saat dayanırmı bilmem.

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Kuzenime kalmaya gittiğimde telefonu evde unutmuştum 3 gün boyunca kalmıştı köşede geldiğimde % 10 falan şarz gitmişti nerdeyse :)

Ahaha :D telefon hic kullanılmayınca labaratuvar ortamında 900 saat vermiş düşün artik gerisini :D

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20

bu arada 147 saat ekran kapalıyken yapabilirsin belki deha fazla. Ekranın parlaklığını en sona düşür tüm çalışanları kapat wifi falan filan uçak moduna al ekran hiç kapanmasın sadece en düşükte kalsın yine yapamazsın. 20 saat dayanırmı bilmem.

Yok yok oluyo :) abartılı kullanmadim yani klasik, mesajlastim tapatalkta iki uç msj yazdım snra kapattim ders çalıştım fln yani çok yoğun kullanmadım ve bizim evde 3g calismio oyuzdende hep GSM modunda duruyordu bu yüzden baya uzun gitti :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Benim anlatımları kullanırken alıntıdır yaz bari [MENTION=380082]Vikings[/MENTION] :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
:D benim hafizam iyi değil :D geliştirmeye çalışıyorum :D bilgisayarı bıraktığım için büyük bi gelişme gösterdim :D meğer internet bağımlısıymışım :D

Kesinlikle pc ve telefon, hafıza düşmanı. Benim çok kuvvetli ezber gücüm vardı. Şimdi unutkanlık bile var, bırak ezberi. Ben ortaokulda falan 1 sayfa yazıyı 10 dakikada noktalama işaretlerine kadar ezberlerdim. 10larca telefon numarası tutardım aklımda, evdeki telefon rehberinin bir kopyası aklımdaydı. Ne zaman şu bilgisayarlar, telefonlar hayatımıza girdi, beynimiz tembelleşti. Şimdi toplasan 10 numara anca ezbere biliyorum, onların da hepsi aileden. :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Benim anlatımları kullanırken alıntıdır yaz bari @Vikings :D

söyleMEME gerek bile yok zaten :) unuttum bro ne kızıyosun yazarız bundan sonra :P

Kesinlikle pc ve telefon, hafıza düşmanı. Benim çok kuvvetli ezber gücüm vardı. Şimdi unutkanlık bile var, bırak ezberi. Ben ortaokulda falan 1 sayfa yazıyı 10 dakikada noktalama işaretlerine kadar ezberlerdim. 10larca telefon numarası tutardım aklımda, evdeki telefon rehberinin bir kopyası aklımdaydı. Ne zaman şu bilgisayarlar, telefonlar hayatımıza girdi, beynimiz tembelleşti. Şimdi toplasan 10 numara anca ezbere biliyorum, onların da hepsi aileden. :D

Ben tam tersiyim :) Aklımda şu anda kaç şifre var haberin varmı ?

Ahahaha hani senin askerlik isi noldu :P

Asker kaçağı o evinden aldırtıcam zaten. Volkanı bekliyorum işi varmış :P

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
söyleMEME gerek bile yok zaten :) unuttum bro ne kızıyosun yazarız bundan sonra :P

Ben tam tersiyim :) Aklımda şu anda kaç şifre var haberin varmı ?

Asker kaçağı o evinden aldırtıcam zaten. Volkanı bekliyorum işi varmış :P

Benim çoğu şifrem aynı. 3-4 çeşit şifrem var. Her yere onları yazıyorum. :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Benim çoğu şifrem aynı. 3-4 çeşit şifrem var. Her yere onları yazıyorum. :D

İşte bende o yok ne yazıkki :) Zamanında bi tane vardı onun üstüne farklı rakamlar veya harfler koyarak devam ederdimde sonra şifrenin başı açığa çıkınca bıraktım. Şimdi her yerde farklı şifre uyduruyorum :D

sen hani avatarı değiştiricektin ? Telegram dan demiştim değiştir abi şunu ben görmekten sıkıldım ya :D foruma başladığından beri bu avatar :P

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237

hafıza dedinizde :) http://www.mserdark.com/beyin-sahiden-bedava-mi/

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20

Bende artik bilgisayardan uzak duruyorum :D hafızamın büyük çoğunluğunu kazandım o kadarı bana yeter :D

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
İşte bende o yok ne yazıkki :) Zamanında bi tane vardı onun üstüne farklı rakamlar veya harfler koyarak devam ederdimde sonra şifrenin başı açığa çıkınca bıraktım. Şimdi her yerde farklı şifre uyduruyorum :D

sen hani avatarı değiştiricektin ? Telegram dan demiştim değiştir abi şunu ben görmekten sıkıldım ya :D foruma başladığından beri bu avatar :P

Gencler hemen gugıl pılaydan password box indiriyoruz snra hesap aciyoruz ve sifrelerimizi otomatik kaydediyor ve lazim olduğunda kendisi giriyor :D iyi kullanımlar :D android ve PC google chrome versiyonu da olduğundan pcdeki kaydettiginiz şifreleri ayni hesap ile girdiğinizde telefonunuzda da kullanabiliyorsunuz :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Gencler hemen gugıl pılaydan password box indiriyoruz snra hesap aciyoruz ve sifrelerimizi otomatik kaydediyor ve lazim olduğunda kendisi giriyor :D iyi kullanımlar :D android ve PC google chrome versiyonu da olduğundan pcdeki kaydettiginiz şifreleri ayni hesap ile girdiğinizde telefonunuzda da kullanabiliyorsunuz :D

Chrome msluman bi kre tm mı?

Saol saol deneyecem şimdi şu gugıl pılay sıtordan passaport baksı :D:D Böyle geceye kadar saçmalayabilirim :)

OxyGEN

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Chrome msluman bi kre tm mı?

Saol saol deneyecem şimdi şu gugıl pılay sıtordan passaport baksı :D:D Böyle geceye kadar saçmalayabilirim :)

Ahaha :D sacmala :D hatta gel LG g2 kulübünde sacmala :D chrome türkçede çorum olarak geciyo yani tabiki müslüman :D asdfgh