Jomolocco
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 5
Allah zihin acikligi versin kardesim. Tek diyebilcegim heyecan yapma
tüh kaçırdım soruyu![]()
baltayı sert taşa vurdum1.) Birbirinden farklı iki pozitif tamsayının çarpımı toplamlarının üç katına eşit olduğuna göre,bu sayıların geometrik ortalaması kaçtır ?
A)3[SUP]1/2[/SUP] B)2.3[SUP]1/2[/SUP] C)3.3[SUP]1/2[/SUP] D)4.3[SUP]1/2[/SUP] E)4
2.) a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılardır.
2ab=a+b=a/2b olduğuna göre a-b kaçtır ?
A)-3/4 B)-3/2 C)0 D)1 E)3/4
abi 1. soru ne kadar kolaymış@NGungor96 bende bol kaynak var.Arkadaşlarımın kullanmadığı kitapları da aldım :mrgreen:
İki soruda da birer ipucu vereyim.İlk soruda denklemi kurduktan sonra küçük sayılarla deneme yapacaksın,diğer türlü tıkanır kalırsın.İkinci soruda a[SUP]2[/SUP]=1 ise
a=-1 veya a=1 olabilir@Jiraiya06 sorular seni bekliyor.Sadece şıkkı söyle cevabı yazma lütfen,gerçi bulamazsın belki,ümit ediyorum
![]()
1.) Birbirinden farklı iki pozitif tamsayının çarpımı toplamlarının üç katına eşit olduğuna göre,bu sayıların geometrik ortalaması kaçtır ?
A)3[SUP]1/2[/SUP] B)2.3[SUP]1/2[/SUP] C)3.3[SUP]1/2[/SUP] D)4.3[SUP]1/2[/SUP] E)4
2.) a ve b sıfırdan farklı gerçel sayılardır.
2ab=a+b=a/2b olduğuna göre a-b kaçtır ?
A)-3/4 B)-3/2 C)0 D)1 E)3/4
Arkadaşlar bir fizik sorusu var,ygs soru bankasında eşit kollu terazi sorusu yapamadım.Buradan sorayım dedim.
Kolları 10 eşit bölmeye ayrılmış eşit kollu tarazinin sol kefesinde X cismi ve 4.bölmesinde m1 kütleli binici,sağ kefesinde Y cismi ve 8.bölmesinde m2 kütleli binici bulunuyor.Terazi bu şekilde dengede ve X cisminin kütlesi Y ninkinden 2 gram fazla olduğuna göre m1/m2 oranı kaç olabilir ?
A)3/2 B)2 C)5/2 D)3 E)7/2
sınavda gözetmeniz, gönül isterdi ki kameraya çekson 48 saat desem ne![]()
aslında beni elimde değil ama moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum zatensınavda gözetmeniz, gönül isterdi ki kameraya çek
bende girdiğim günü hatırlıyorum da, gene yaş 17, nasıl bir heyecan vardı, elimi yüzümü yıkamak için iki kere lavaboya gitmiştim.
heyecan olsun ama, sınavda size zarar vermeyecek kadar. bazen, yüksek alacakken alamıyorsun, hayatta farklı etkenler çıkıyor. alesten 45 dk erken çıkmam gerekti ve ancak 82 alabildim. 45 kalsaydım 90 üzeri rahat olacaktı. ama nasip diyeceksin. kendinizi zihnen hazırlayın şu iki gün. yapacam diye şartlandırın aklınızı. benden bi uçan bi de de kaçan kurtulur diyin![]()
yaparsın inşallah, hedefleri olan birisisin. iyi haberlerini bekliyoruz, ha birde şu 4shared linkiniaslında beni elimde değil ama moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum zaten
elimden geldiğince çalıştım. bi şeyler yapmaya çalıştım. hayırlı olan neyse o olur inşallah.
iyi gelirse çok sevinirmiyim bilmem ama kötü gelirse çok üzülmem. daha LYS var çünkü![]()
inşallah abiyaparsın inşallah, hedefleri olan birisisin. iyi haberlerini bekliyoruz, ha birde şu 4shared linkini![]()
sen nasıl indirdiğini söyle de öyle deneyeyiminşallah abi
abi ben onu upload ettimunuttum kaldı öyle
mega daydı üyeliğim yok. lazımsa nereden bulabilirim tekrar linki![]()
google chrome da zenmate eklentisiyle 4shared sorunsuz açılıyor.sen nasıl indirdiğini söyle de öyle deneyeyim![]()
dediklerin var bende amma , indire tıklayınca tepki yok. okul netinden kaynaklı olabilir. sağlık olsun diyelimgoogle chrome da zenmate eklentisiyle 4shared sorunsuz açılıyor.
ya da firefox içinde bu eklenti ile açılıyorama bu nasıl kullanılır bilmiyorum. chrome kullandığmıdan
hiçbiri olmadı hotspotshild kur abi. bununla da indirebilirsin.
yok abi tekrar upload ediyorum. bu sefer bi aksilik çıkmaz inşallahdediklerin var bende amma , indire tıklayınca tepki yok. okul netinden kaynaklı olabilir. sağlık olsun diyelim![]()
Türkçede az paragraf vardı eskiden daha çoktu diyorlar doğru mugittim girdim ygs ye
düşündüğüm gibi iyi olmadı ama çok kötüde değildi sınavdan çıkınca ağlamadım
zaman planlamam işe yaramadı.
ve çok aksilikler vardı ama olsun
mesela sınava az biraz moralsiz girdim.
ve sıra çok küçüktü sırtım ağrıdı bi rahat edemedim.
bana sınavda su veriyolar dediler. bende su almadım. ve sınavda az daha susuz kalıyodum son anda gittim aldım ama pek içmedim
fenden hiç umudum yoktu yapamam diyodum ama fen yapabildim.
matematik te ise mantık yürütme gereken sorularda tıkandım biraz. bende boş bırakıp üzerinde durmadım. 30 net gelir bence
sosyal yapamadım. en fazla 10 net.
türkçe çok kolaydı bence. 35-36 tane cevapladım. son 4 soruya süre yetmedi
sağlık olsun
ama iyi oldu yakötü değildi
![]()
gittim girdim ygs ye
düşündüğüm gibi iyi olmadı ama çok kötüde değildi sınavdan çıkınca ağlamadım
zaman planlamam işe yaramadı.
ve çok aksilikler vardı ama olsun
mesela sınava az biraz moralsiz girdim.
ve sıra çok küçüktü sırtım ağrıdı bi rahat edemedim.
bana sınavda su veriyolar dediler. bende su almadım. ve sınavda az daha susuz kalıyodum son anda gittim aldım ama pek içmedim
fenden hiç umudum yoktu yapamam diyodum ama fen yapabildim.
matematik te ise mantık yürütme gereken sorularda tıkandım biraz. bende boş bırakıp üzerinde durmadım. 30 net gelir bence
sosyal yapamadım. en fazla 10 net.
türkçe çok kolaydı bence. 35-36 tane cevapladım. son 4 soruya süre yetmedi
sağlık olsun
ama iyi oldu yakötü değildi
![]()
umudumuz LYS olmadıEni gecmişssin maşallahlysye abanmalısın artık
![]()
bilgiye dayalı soru pek yoktu olsaydı ben yapamazdımTürkçede az paragraf vardı eskiden daha çoktu diyorlar doğru mu