Twitter Kapatılmıştır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rockco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Millet sosyal ağlardaki paylaşımlar ile yaşıyo. Resim , video vb. Twitterda takılamıyacak olanlar ne yapıcak acaba. Yedikleri yemekleri , ayakkabılarını cekip begeni alamiyicak , kapanmasin ki twitter. Her zaman boş adamsınız karşı çıkanlar , tekrar söylüyorum. Ilerleyemeyeceksiniz.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Karşılaşılabilir.Bunu yapan birkaç saat sonra mezardaysa :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Af buyur takip edemedim.Soruları yazarsan cevap ne haddime,sadece yorum yazabilirim :)

Mobilden girdiğim için yazamam şuan kusura bakma 2 3 tık geriden okuya bilirsin cevabını yorumlayarakta yapabilirsin tabi cevap daha kesin güvenemiyorsan yorumlaman yeterli :)

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hrant dink davası için herşey netti ama katili alıp beslediler 7 yıldır ne açığı kapatamadılar!5 yıl gözaltı mı olur!gerçi site kapatmaktan işlerini yapamıyorlar ki garibanlar yapıncada sürgün ediliyorlar

Söz konusu mahkemelerin şu andakiyle aynı olduğunu zannediyorsanız,sizi benden alıntı yapmamaya davet ediyorum.

TosunPasaa

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Söz konusu mahkemelerin şu andakiyle aynı olduğunu zannediyorsanız,sizi benden alıntı yapmamaya davet ediyorum.

Hangi olaylara hangi mahkemelerin baktığından haberdar değiller gerçekten çok komik bi durum. Bu da özgürlüğe mi giriyor yoksa anti diktatörlüğe mi ?

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Reklamı izlemeden yorum yapmış herhalde.Twitter,face gençlerinden ne bekliyoruz ?

Mobilden girdiğim için yazamam şuan kusura bakma 2 3 tık geriden okuya bilirsin cevabını yorumlayarakta yapabilirsin tabi cevap daha kesin güvenemiyorsan yorumlaman yeterli :)

Soruyu önümde görmeyince cevap veremiyorum :(

Sansar667

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
526
Durum böyle olunca tabiki internet özgürlügünde son sıralarda oluruz.Bir başbakanın lafıyla koskoca siteye erişim engelleniyor.Daha ötesi var mı? Kimsede bu mesajımı alıntılayıp tartışma yaratmasın...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Andimizin kalkmasini sorun olarak görmüyorum. Hicbir cocuk (özellikle) hicbir Kürt, Türk'üm diye slogan atmak zorunda degil.

Bizde gevur memleketinde yasiyoruz. Bize okulda zorla almaniz, isvicreliyiz diye slogan attiran olmadi.

Atatürk'ün resimlerine gelince. Hangi Parti zamaninda paralarin üzerinden Atatürk'ü kaldirmisti? O kisi kimdi? Kendileri cok iyi bilirler.

Ayriyeten o video'daki Atatürk'ün genclige hitabesi mi yoksa Istiklal Marsi mi? Cevap belli.

Ülke bunlara emanetse bizim isimiz yas.

Hocam zaten bunlar boş laf, kuru kalabalık ajansı mensupları. Tutarlı ne bir sözleri var, ne de icraatleri..

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Şimdi de giriyorsunuz. Ne değişti?
Ne mi değişti?Yasa değişti.Günlerce tartıştık.İnternete sansür yasası için.Ne dendi artık siteler engellenmeyecek sakıncalı içerik engellenecek.1 ay geçmedi daha.Gerçi o yasa da değişir.Yasa dediğin nedir ki?

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu ülkedeki tüm sorunların kaynağı azinliklardir

TosunPasaa

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Andimizin kalkmasini sorun olarak görmüyorum. Hicbir cocuk (özellikle) hicbir Kürt, Türk'üm diye slogan atmak zorunda degil.

Bizde gevur memleketinde yasiyoruz. Bize okulda zorla almaniz, isvicreliyiz diye slogan attiran olmadi.

Atatürk'ün resimlerine gelince. Hangi Parti zamaninda paralarin üzerinden Atatürk'ü kaldirmisti? O kisi kimdi? Kendileri cok iyi bilirler.

Ayriyeten o video'daki Atatürk'ün genclige hitabesi mi yoksa Istiklal Marsi mi? Cevap belli.

Yazdıklarına sonun kadar katılıyorum. Sözde milliyetçilik, vatanseverlik olmaz. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Devlet malına zarar veren değil. Yoksa ben mi yanlış biliyorum. Eline Türk bayrağı alıp Ziraat Bankası'nın camlarını kırmak değil. Ayrıca Vatan sevgisi imandandır. [ H.S ]

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ne mi değişti?Yasa değişti.Günlerce tartıştık.İnternete sansür yasası için.Ne dendi artık siteler engellenmeyecek sakıncalı içerik engellenecek.1 ay geçmedi daha.Gerçi o yasa da değişir.Yasa dediğin nedir ki?
Arkadaş senin yorumlarını okuyunca kendimden geçiyorum.twitter isimli siteden içeriklerin silinmesi istendi,silmediler,kontrol altına alınmasını istediler,umurlarında olmadı.Bu sebepten site kapandı,içerik düzenlense kapanmayacaktı.Demek ki neymiş,yasa çiğnenmemiş :)

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15

"türkiye türklerindir" diye yazan gazete var bu ülkede. ırkıyla insan niye övünür ki ? doğmadan önce sınava girip mi kazandılar ? "bir ırkın diğerine üstünlüğü yoktur." bakınız veda hutbesi.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İnsanların kullandıkları kelimelerin anlamlarını bilmemeleri ne kadar acizane öyle değil mi :)

http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.532b8cbbf29ac4.55963365 yazarsan iki kelimeyi de arasında o kadar da fark olmadığını görürsün açıklık getireyim cevap soruyu soran kişi bekler yorum cevaba yönelik olur cevap daha geniş tanımlı bir kelime yorum kişiselleştirilebilir yani cevap yorumuda kapsar sadece kullanan kişi cevap beklerken soruyu alan kişi cevap verir ya da yorumlar bu arada acizane ye de bak bi nerede kullanılıyormuş doğru mu kullanmışsın sonrada aciz kelimesinin anlamına bak en son bana ders ver hadi iyi geceler uykum geldi :)

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Reklamı izlemeden yorum yapmış herhalde.Twitter,face gençlerinden ne bekliyoruz ?

Soruyu önümde görmeyince cevap veremiyorum :(

Tamam bu cevap benim için yeterliydi teşekkürler.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=276082]Swat_TR[/MENTION]

Bu kafayla daha cok yol alirlar merak etme. Ilerde ben ne yaptim diye cok aglayacaklar, ama is isten gecmis olacak.

Ondan sonra gelsin Müslüm babadan "olmadi yar" (son pismanlik neye yarar) sarkisi.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
ırkıyla insan niye övünür ki ? doğmadan önce sınava girip mi kazandılar ? "bir ırkın diğerine üstünlüğü yoktur." bakınız veda hutbesi.

Benim icin önce müslümanlik ön planda gelir.

Ve mesajina ek olarak;

"Arabin Arap olmayana, Arap olmayanin da Arap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin
da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir"

Bunu basarabilirsek daha güclü olacagiz Allah'in izniyle.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Benim icin önce müslümanlik ön planda gelir.

Ve mesajina ek olarak;

"Arabin Arap olmayana, Arap olmayanin da Arap üzerine üstünlügü olmadigi gibi; kirmizi tenlinin siyah üzerine, siyahin
da kirmizi tenli üzerinde bir üstünlügü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadir"

Bunu basarabilirsek daha güclü olacagiz Allah'in izniyle.
kesinlikle izle sonuna kadar

https://www.youtube.com/watch?v=Pf8F4yHbFAc

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Duymucan görücen zaten :) gerekcemi belirttim başta cevabın da yeterli bence

Tartışmanın amacı üstünlük kurmak,kendini ön plana çıkarmak vs. olunca bunu elde eden veya elde ettiğini zanneden insan laf sokup tartışmadan çekilir.Tartışmanın amacı ise farklı fikirleri aynı ortamda görebilmektir.Mesajlarında noktalama işareti yok,cümleler karışık.Tek anladığım soru zamanlamanın manidar olmasın,buna cevabımı verdim zaten.Başka soru varsa sorabilirsiniz.Ben üstat bir insan veya süper bilgi biri değilim.Cevap vermeyeceğim,yorum yapacağım demem bu yüzdendir.Tekrar söylüyorum,tartışmalarda üslubum sert olabilir,bu gene de benim üstünlük kurma amacı taşıdığımı göstermez.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Arkadaş senin yorumlarını okuyunca kendimden geçiyorum.twitter isimli siteden içeriklerin silinmesi istendi,silmediler,kontrol altına alınmasını istediler,umurlarında olmadı.Bu sebepten site kapandı,içerik düzenlense kapanmayacaktı.Demek ki neymiş,yasa çiğnenmemiş :)
Hangi içeriklerin silinmesini istendiğini nelerin kontrol alınmaya çalışıldığı insanlar artık çok iyi biliyor.Kişilerin keyfine göre yasa çıkıyor.Mahkeme kararları hiçe sayılıyor, savcılar tehdit ediliyor hala yasa çiğnenmiş çiğnenmemiş onu düşünün.Ayrıca siteye uygulanamayan yaptırımın hıncı niye insanlardan çıkıyor.Siteye erişimin engellenmesinin twitterin umrunda olacağınıda hiç sanmıyorum.Bizim adımız çıkıyor twitterin değil.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Türkiye'yi hiç bir şekil de dikkate almayan bu meret site adam olacak. Türkiye dünya da en çok twitter kullanan ülkelerden biri. Devlet siteye erişimi tamamen kapatırsa twitter diğer ülkere nasıl vergi ödeyip istemediği içeri kaldırıyorsa bize de aynı şekil de vergi ödeyip Devletin istemediği içeriği barındıramayacak.. İlk açıklama geldi..

ABD merkezli sosyal paylaşım sitesi Twitter, Türkiye'deki erişim yasağı ile ilgili olarak, "Konuyla ilgili gelen haberler inceleniyor" açıklamasını yaptı.

Twitter-Turkiye-Istatistikleri.jpg

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Bu twitter denen meret site neye yarar? Milleti isyana teşvik etmekten başka, Bütün gezi olayları bu site üzerinden planlandı. Onu geçtim bu site Türkiye Cumhuriyeti Devletini hiç bir şekil de tanımıyor, vergisini ödemiyor. Bir çok ülkeye vergi veren, Onların istemediği hiç bir içeriği sitesinde barındırmayan bu site Ülkemize gelince çifte standart uyguluyor. Bu ülke de öyle başına buyruk bir site olamaz, Bunu muz cuhmuriyetleri bile kabul etmiyor. Ülkemizde çok kullanıcısı var, Devlet bir kapatsın vergisini de verir, istemediği hiç bir içeriği de barındırmaz..

Sansüre tamamen karşı olmakla birlikte basbeLası rumuzlu arkadaşın dediklerine de katılıyorum. Örneğin youtube : Pek çok konuda hakaret içeren pek çok videoyu kaldırtamadığımız youtube geçenlerde İngiltere' ye videolara erişim yetkisi verdi. Bahane ne : Ulusal güvenlik. Hadi aynı şeyi biz isteyelim bakalım ne olacak ? Tabi twitter'daki olay ses kayıtları vs 'den patlak verdi ama twitter'daki güruhun epey bir kısmı ise olaın siyasi boyutunda. Ancak akla tabi ki şu soru geliyor : Orda o kayıtlar var ve kaldırılmıyor diye benim ne suçum var neden engelleniyorum ? İkinci soru twitter neden kaldırmıyor ? Neden kaldırtamıyorsun ? Çünkü adamlar senin kanunlarına tabi değil ?

Ama son olarak sansürle bir yere varılmaz diyelim.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Hangi içeriklerin silinmesini istendiğini nelerin kontrol alınmaya çalışıldığı insanlar artık çok iyi biliyor.Kişilerin keyfine göre yasa çıkıyor.Mahkeme kararları hiçe sayılıyor, savcılar tehdit ediliyor hala yasa çiğnenmiş çiğnenmemiş onu düşünün.Ayrıca siteye uygulanamayan yaptırımın hıncı niye insanlardan çıkıyor.Siteye erişimin engellenmesinin twitterin umrunda olacağınıda hiç sanmıyorum.Bizim adımız çıkıyor twitterin değil.

Senden her alıntıladığım mesajda bu kadar sinirleneceksen bir daha alıntılamam.Çünkü burada sana zarar vermiş oluyorum.İlk olarak insana saygının olmadığı bir durum var ortada.İkinci olarak bir devlet büyüğüne saygısızlık var.Demokrasinin olduğunu savunduğunuz ülkelerden bir tanesinde devlet büyüğüne "hırsız,soyguncu" denilip de cezasız kaldığını gösterebilirseniz,diyeceğim ki ben haksızmışım hata ettim.Burada fikir ayrılığından ziyade bir ülkeyi temsil eden insanlara açıkça üstüne basa basa söylüyorum açıkça hakaret var.

Ülkeyi temsil eden insana hakaret ne demektir ? Ülkeye hakaret demektir,çünkü adı üstünde temsil ediyor öyle değil mi güzel kardeşim ? Değilse değil de.Sonrasında şöyle bir laf var "Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur." Bu lafı filmlerde,dizilerde çok görünce zannetmeyin ki öylesine bir laftır bu.Bu adaletin temelidir.Bunu hukuk okuyan arkadaşlara da sorabiliriz dilerseniz.Öncelikle maddi kanıtın olmadığı bir durumda bu tür terbiyesizlikler,göz ardı edilemez.Sanırım burada anlaşabileceğiz.

Diğer bir husus,yasayla alakalı cümleniz.Kişilerin keyfine göre yasa çıkmıyor.Çıkamaz da zaten.Halkın istediği yönde ilerliyor yasalar,demokrasi nedir ? halk seçer kişi temsil eder.Seçilen kişiler yasa çıkartırken açık ara üstün oluyorsa bu halkın desteğiyledir.Halk memnun olmazsa,seçilen kişiler değişir.Oysa senelerdir değişmiyor.Bu da halkın yanında azınlığın zırvalarının bir öneminin olmadığını gösteriyor.Ben yasa çiğnenmiş mi çiğnenmemiş mi onu düşünmüyorum,sadece size yasadışı bir şey yapılmadığını açıklıyorum.

Siteye yaptırımlar uygulanamaz.Bu da diğer bir mesele.Yaptırımlar uygulanabilseydi,şu an zaten uygulanmıştı.Ama uygulanamadı,demek ki bu sitenin üzerinde Türkiye'nin bir nüfuzu yok.Nüfuzu bırak,isteklerin bile önemi yok.Kaale bile almadılar.Senin ülkeni iplemeyen bir siteye canhıraşla girme isteğini anlayamıyorum ben.Ters geliyor bana.

Siteye erişimin engellenmesi twitterin umurunda olmayacak mı ??? Ne zaman tarihten ders almayı öğreneceğiz ? Youtube umursamadı mı yani benzer durumda ? Sizin bakış açınız sanırım şu"Dünya devi bir site Türkler girmezse ne kaybeder".
Vizyon kaybeder.Şu anda yabancı basınlar Türkiye'yi suçluyorlar,özellikle AB ve ABD taraftarları basınlar.Biz Türkiye olarak kimseyi takacak değiliz.Bir ülke tek başına ayakta duramaz mavallarına da hiç gerek yok.Zaten şu anda tek başımızayız,ben hiçbir ülkeden bir hayır göremiyorum.Siz görebiliyor musunuz ? Demek ki herkes kendi işine bakacak.Bir takım düzenbazların bu ülkede oyun oynamasına izin vermeyecek.Bu kadar basit.Adımız çıkıyormuş :D Bu yorumun da tarihi unuttuğunu gösteriyor.Ermeni soykırımını yapmadık,adımız ne diye çıktı"yaptık diye".Tekrar söylüyorum,demek ki neymiş,kimsenin bizi iplemediği gibi bizde kimseyi iplemeyeceğiz:)

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Sansüre tamamen karşı olmakla birlikte basbeLası rumuzlu arkadaşın dediklerine de katılıyorum. Örneğin youtube : Pek çok konuda hakaret içeren pek çok videoyu kaldırtamadığımız youtube geçenlerde İngiltere' ye videolara erişim yetkisi verdi. Bahane ne : Ulusal güvenlik. Hadi aynı şeyi biz isteyelim bakalım ne olacak ? Tabi twitter'daki olay ses kayıtları vs 'den patlak verdi ama twitter'daki güruhun epey bir kısmı ise olaın siyasi boyutunda. Ancak akla tabi ki şu soru geliyor : Orda o kayıtlar var ve kaldırılmıyor diye benim ne suçum var neden engelleniyorum ? İkinci soru twitter neden kaldırmıyor ? Neden kaldırtamıyorsun ? Çünkü adamlar senin kanunlarına tabi değil ?

Ama son olarak sansürle bir yere varılmaz diyelim.

Bir de şöyle birşey var, Birden fazla mahkeme tedbiren kapatma cezası vermiş, Bunların hepsi kişisel başvurulardır. O site de kimin şahsına hakaret küfür, olursa gider mahkemeye şikayette bulunur. Yetkililer defalarca twitter yönetimine uyarılarda bulunmuşlar ancak site hiç bir şekil de mahkemeyi, Türkiye dikkate almamış. Mahkeme içeriği kaldıramayınca mecbur siteye erişimi engelliyor.

chp'nin genel müdürü kılıçdaroğlu. 2009 yılında facabook da hakkında çıkan iddialar neticesinde facabook hakkında kapatılma davası açmıştı facabookun kapatılması için bu davayı 2012 yılına kadar götürmüştü. O dönemde avukatı içeriğin silinmesini istemişti eğer içerik silinmiyorsa tamamen erişime engellensin demişti. twitter eğer Türkiyeyi dikkate alıp içeriği uygun olmayan şeyleri silerse zaten sorun kalmayacak ama adamların ülkemizi taktığı yok.

29cq329.jpg

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Senden her alıntıladığım mesajda bu kadar sinirleneceksen bir daha alıntılamam.Çünkü burada sana zarar vermiş oluyorum.İlk olarak insana saygının olmadığı bir durum var ortada.İkinci olarak bir devlet büyüğüne saygısızlık var.Demokrasinin olduğunu savunduğunuz ülkelerden bir tanesinde devlet büyüğüne "hırsız,soyguncu" denilip de cezasız kaldığını gösterebilirseniz,diyeceğim ki ben haksızmışım hata ettim.Burada fikir ayrılığından ziyade bir ülkeyi temsil eden insanlara açıkça üstüne basa basa söylüyorum açıkça hakaret var.

Ülkeyi temsil eden insana hakaret ne demektir ? Ülkeye hakaret demektir,çünkü adı üstünde temsil ediyor öyle değil mi güzel kardeşim ? Değilse değil de.Sonrasında şöyle bir laf var "Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur." Bu lafı filmlerde,dizilerde çok görünce zannetmeyin ki öylesine bir laftır bu.Bu adaletin temelidir.Bunu hukuk okuyan arkadaşlara da sorabiliriz dilerseniz.Öncelikle maddi kanıtın olmadığı bir durumda bu tür terbiyesizlikler,göz ardı edilemez.Sanırım burada anlaşabileceğiz.

Diğer bir husus,yasayla alakalı cümleniz.Kişilerin keyfine göre yasa çıkmıyor.Çıkamaz da zaten.Halkın istediği yönde ilerliyor yasalar,demokrasi nedir ? halk seçer kişi temsil eder.Seçilen kişiler yasa çıkartırken açık ara üstün oluyorsa bu halkın desteğiyledir.Halk memnun olmazsa,seçilen kişiler değişir.Oysa senelerdir değişmiyor.Bu da halkın yanında azınlığın zırvalarının bir öneminin olmadığını gösteriyor.Ben yasa çiğnenmiş mi çiğnenmemiş mi onu düşünmüyorum,sadece size yasadışı bir şey yapılmadığını açıklıyorum.

Siteye yaptırımlar uygulanamaz.Bu da diğer bir mesele.Yaptırımlar uygulanabilseydi,şu an zaten uygulanmıştı.Ama uygulanamadı,demek ki bu sitenin üzerinde Türkiye'nin bir nüfuzu yok.Nüfuzu bırak,isteklerin bile önemi yok.Kaale bile almadılar.Senin ülkeni iplemeyen bir siteye canhıraşla girme isteğini anlayamıyorum ben.Ters geliyor bana.

Siteye erişimin engellenmesi twitterin umurunda olmayacak mı ??? Ne zaman tarihten ders almayı öğreneceğiz ? Youtube umursamadı mı yani benzer durumda ? Sizin bakış açınız sanırım şu"Dünya devi bir site Türkler girmezse ne kaybeder".
Vizyon kaybeder.Şu anda yabancı basınlar Türkiye'yi suçluyorlar,özellikle AB ve ABD taraftarları basınlar.Biz Türkiye olarak kimseyi takacak değiliz.Bir ülke tek başına ayakta duramaz mavallarına da hiç gerek yok.Zaten şu anda tek başımızayız,ben hiçbir ülkeden bir hayır göremiyorum.Siz görebiliyor musunuz ? Demek ki herkes kendi işine bakacak.Bir takım düzenbazların bu ülkede oyun oynamasına izin vermeyecek.Bu kadar basit.Adımız çıkıyormuş :D Bu yorumun da tarihi unuttuğunu gösteriyor.Ermeni soykırımını yapmadık,adımız ne diye çıktı"yaptık diye".Tekrar söylüyorum,demek ki neymiş,kimsenin bizi iplemediği gibi bizde kimseyi iplemeyeceğiz:)
En başta şunu belirteyim benim mesajlarımdan istediğin gibi alıntı yapabilirsin.Hiç bir şekilde sinirlenmem.Üslubumdan dolayı sinirlendiğimi düşünmüş olabilirsin ancak sırf karşılıklı fikir beyan ediyoruz diye sinirlenecek biri değilim.Yorumları okuyup kendinden geçen biri de değilim:).Benim gibi düşünmüyorsun diye bana zarar verme gibi bir durumun zaten olamaz.

Sorduğun sorudan doğru anladıysam devlet büyüklerine hakaret suçundan bahsediyorsun.E
ğer bu suç ise ki suçtur sadece devlet büyüklerine değil, herkese hakaret etmek suçtur.Zira sırf devlet büyüğü diye insani olarak bizden değerli sayılmaz.Ama nedense devlet büyükleri hakkında vatandaşa hakaret etti diye soruşturma açıldığını ben görmedim.Ayrıca hakaretle eleştirinin sınırlarını iyi çizmek gerekir.Senin hakaret olarak gördüğün bir cümle, esasında eleştiri de olabilir.

Suçu kanıtlanana kadar herkes masumdur.Bu söz bana şafak vakti evden alınıp yıllarca hakkında dava açılmasını hapiste bekleyen insanları hatırlatıyor.Gene kaçma şüphesi adı altında insanları hapiste bekletildiği günleri hatırlatıyor.Suçu veya suçsuzluğu ispatlanana kadar 10 yıl(5 oldu sanırım) yatmasında bir sakınca olmadığını hatırlatıyor.Temizlenen bağırsakları hatırlatıyor.

Yasaların nasıl çıktığını teorik olarak anlatmaya çalışmışsın.Ancak teori ve uygulama her zaman farklıdır.Gündemdeki malum olaylar olmasaydı internet yasası falan çıkacak mıydı?Hayır.Kişilerin trafik bilgileri bir günde mi kıymete bindi?TİB'e engelleme yetkisi can sıkıntısına mı verildi?Azınlığın zırvaları sözü çok yakışmış.Senin fikrinde olmayan, karşıt düşünen insanlara ne kadar saygı gösterdiğini çok açık belli etmişsin.Çok doğru bir düşünce yapısı içindesin.Aferin

Burada benim ülkemi ipleyen iplemeyen diye ayıracak isek sen komple internetin fişini çekiver.Youtube demişsin çok mu ipledi?İki veya üç yıl youtube engelli kaldı.En son sitenin engellenmesine sebep olan videoların telif hakkı alındıda videolar silindikten sonra sitenin engeli kalktı.Youtube engeli 2007 de başladı.Yaşını doğru yazdıysan 12'li yaşlarda idin bir araştır bakalım ne kadar iplenmişiz.Ülkeni iplemeyen sitelere girmiyorsan youtube, google, google translate, maps, chrome vs... bunların hiç birini kullanma madem bende sana haklısın diyeyim.Evet uygulanan erişim engeli twitterin umurunda olmayacak.Çünkü insanlar gene kullanacak.İnsanlar ben giriyorum sizde girin diyecek.Ama sadece adı engelli olacak.

Yazdıklarınız içinde tek başımıza olduğumuza katılabilirim.Komşularımızla ve diğer ülkelerle durumumuz ortada.Dış basının ülkemiz hakkında hoş olmayan haberler yapmasından ben rahatsızım.Neden böyle şeylerle gündeme geliyoruz ki?Burada meseleyi sen sadece bir site kapandı oh iyi oldu diye görmeye devam et.Bende boşa kürek çekmeyeyim.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Haklısın kardeşim.Bana iyi bir ders verdin.Kusura bakma,bu da son terbiyesizliğim olsun."Cahille tartışmayacaksın".

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Karşısındaki gibi düşünmeyene cahildir, zırvalıyordur yaftası yapıştırmak ve ayni görüşte değil diye karşındaki cahil kılıfına sokmak moda oldu son yıllarda.Sanada çok yakışmış.Aferin.