HTC One Kullanıcıları Kulübü

vfor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim merak ettiğim bir durum var herhangi bir problemden dolayı cihaz kutusuyla değişim yapılınca teknik servisi yeni cihazı açıp kontrol ediotemi gönderiyor yoksa kutuyu açmadan kapalı bir şekildemi gonderiyor

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Benim merak ettiğim bir durum var herhangi bir problemden dolayı cihaz kutusuyla değişim yapılınca teknik servisi yeni cihazı açıp kontrol ediotemi gönderiyor yoksa kutuyu açmadan kapalı bir şekildemi gonderiyor

Kapalı kutu yollanır hocam cihaz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba Arkadaşlar,
İstanbul Bilişimde şuan satılan ingilizce HTC One ları türkçe menüye çevirmemiz mümkün mü acaba? Google Play de bir uygulama olduğunu duymuştum. "morelocale" Satış elemanına bu uygulama ile menü türkçe olur mu dediğimde hayır olmaz onu kabul etmiyor dedi.Böyle birşey mümkün müdür acaba? şimdiden teşekkürler.

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bildigiiz üzere htc ona da televizyonları rahatlıkla kontrol ediyoruz aynı şekilde klima larıda kontrol edebilrimiyiz çünkü klamaların kumandası da zanedersem aynı sistemde çalışıyor bu konuda bilgisi olan varmı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkadaşlar htc one da nfc nasıl kullanılır nfc üzerinden müzk nasıl gönderilir anlata bilrmisiniz ben htc kullanıcısı olarak yeni yim bilinmeyen özellkleri varsa söyler misiniz birde veya çok begendiginiz uygulamalar

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
arkadaşlar bildigiiz üzere htc ona da televizyonları rahatlıkla kontrol ediyoruz aynı şekilde klima larıda kontrol edebilrimiyiz çünkü klamaların kumandası da zanedersem aynı sistemde çalışıyor bu konuda bilgisi olan varmı

arkadaşlar htc one da nfc nasıl kullanılır nfc üzerinden müzk nasıl gönderilir anlata bilrmisiniz ben htc kullanıcısı olarak yeni yim bilinmeyen özellkleri varsa söyler misiniz birde veya çok begendiginiz uygulamalar

Klima kumandası olarak kullanılabileceğini zannetmiyorum, en azından üzerinde gelen program buna uygun değil. Belki ileride biri bir program yazarsa kullanabiliriz.

NFC'yi açmak için Ayarlar> ... Daha> NFC'nin yanındaki kutucuk işaretli olmalı. İki telefonu NFC'leri açık vaziyette NFC noktalarından temas ettirirseniz dosyayı nakledebilirsiniz. Nitekim Bluetooth'dan tek farkı isim aramadan direk bağlanması, NFC de dosya gönderirken sanırım Bluetooth üzerinden atıyor çünkü Bluetooth'u aktifleştiriyor.

Merhaba Arkadaşlar,
İstanbul Bilişimde şuan satılan ingilizce HTC One ları türkçe menüye çevirmemiz mümkün mü acaba? Google Play de bir uygulama olduğunu duymuştum. "morelocale" Satış elemanına bu uygulama ile menü türkçe olur mu dediğimde hayır olmaz onu kabul etmiyor dedi.Böyle birşey mümkün müdür acaba? şimdiden teşekkürler.

İçinde dil seçeneği vardır diye tahmin ediyorum. Çünkü JB'e geçiş yapıldığından beri Android multilanguage.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
PhoneDog.com'da "Sizce 2014 kimin yılı olacak?" diye anket düzenleniyor. HTC %31.2'yle tepede şu anda.

Oy kullanmak isterseniz: ANKET

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Htc yanlısı mı site? Htc resmi koymuş anketin başına. Bu arada Sony %3'le sondan 2. Olmuş, garip.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Htc yanlısı mı site? Htc resmi koymuş anketin başına. Bu arada Sony %3'le sondan 2. Olmuş, garip.

HTC Resmi koymasının sebepleri şunlar olabilir diye düşünüyorum:
-Halihazırda sadece HTC'nin yeni telefonuna ait verilerin doğru veya yanlış sızmış olması.
-PhoneDog.com haftalık anketinin kullanıcılar tarafından oylanan kısmında çıktığından beri hala HTC One'ın zirvede olması.
-HTC'nin bu yılda beklenen ilgiyi görememiş olması.

Onun dışında Amerika merkezli bi site sanırım bir firma yanlısı olsalar öncelikli olarak Apple veya Motorola'yı tercih ederler. :) Zira ben izlediğim videolarında da herhangi bir firmayı öne çıkaran bir durumla karşılaşmadım. Aaron Baker candır. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Htc fanları hadi yine iyisiniz. Htc yeni yılda çok çılgın cihazlar çıkarmayı düşünüyormuş. Askere gidecek olmasam belki G3'ten önce bi Htc alabilirdim. =)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Htc fanları hadi yine iyisiniz. Htc yeni yılda çok çılgın cihazlar çıkarmayı düşünüyormuş. Askere gidecek olmasam belki G3'ten önce bi Htc alabilirdim. =)

Bir firmanın çok iyi cihazlar çıkaracak olması, sadece o firmanın sevenlerini değil tüm teknoloji severleri ilgilendirir. Tabi kimi teknoloji severler bundan memnuniyet duyar, kimileri de -Nedendir hiç anlamam- kıskanır ve çamur atmaya çalışır. Sanki şirketleri var anlamak mümkün değil bu fanboyları :) Bu arada şimdiden hayırlı teskereler :)

Güncel yazılımla batarya performansı (Bugüne aittir.)

1528728_10202903283808229_929909265_n.jpg

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Tasarımı bana hitap etseydi htc alırdım. Ancak elimde metal hissetmeyi sevmiyorum. Herkesin kişisel zevkleri farklıdır. Ben de plastik ya da cam kasa seviyorum. Mesela G2'nin üstünde Sony de yazsa, Htc de yazsa farketmez. G2 benim cihazım. Tüm zevklerimi G2'de buldum ben. Markası hiç farketmez.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Tasarımı bana hitap etseydi htc alırdım. Ancak elimde metal hissetmeyi sevmiyorum. Herkesin kişisel zevkleri farklıdır. Ben de plastik ya da cam kasa seviyorum. Mesela G2'nin üstünde Sony de yazsa, Htc de yazsa farketmez. G2 benim cihazım. Tüm zevklerimi G2'de buldum ben. Markası hiç farketmez.

Hocam cam kasa çok şık duruyor, hatta şöyle kısaca bir olay anlatayım; Kasım ayının sonunda telefon değiştirmeye karar verdim, 2012'de. LG Optimus G'yi bekliyorum, G2'nin öncüsüdür bildiğin gibi. Nitekim gelmek bilmedi cihaz. :D Sonra Xperia Z tanıtıldı, dedim ki "Aman Allah'ım bu ne şık bir cihaz, benim olmalı." HTC Butterfly'dan S4 Pro ve Full HD ilişkisini biliyordum, yeterli geleceğine inandım, onu beklemeye başladım. Sonra HTC tanıtıldı, ben yine aynı şeyi söyledim ve One'ı beklemeye başladım. One aldığıma pişman mıyım? Değilim. XZ alsaydım pişman olur muydum, belki başlangıçta olurdum ama sonradan güncellemeler gelince şikayetlerim kesilirdi sanırım. One almasaydım da G2 alsaydım bekleyip, yine çok bi şey değişmezdi sanırım. Kaliteli cihaz ne olursa olsun kalitelidir çünkü. Alüminyum kullanmanın bir zorluğu var, çok fazla gözetmek zorunda hissediyorsun kendini, çok sağlam, harbiden duvara atsan duvarı indirir hissi veriyor ele, elinde para eder bir şey tuttuğunu hissediyorsun ama sanki üfleyince çizilecekmiş gibi koruma ihtiyacı hissediyorsun. Bir de elden kayıyor.

He şöyle bir durum var, benim telefon iki kere düştü, iki kenarı ezik. Normal bakan biri anlayamıyor da ben bildiğim için görüyorum. İlk düştüğünde daha kötüydü zımparayla düzelttim ben :D Bu da başka bir cihazda olabilecek bir şey değil. Hatta evde denemeyin, tehlikeli :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Öyle tabi. Xperia Z çıktığında ben de aşık olmuştum. Sonra ekranındaki boşluğu, kameradaki yetersizliği ve kasasının darbelere çok da dayanıklı olmadığını, hoparlörünün yetersiz olduğunu görünce dedim bu telefon bu fiyatı haketmiyor. Şimdi bunlar telefon seçmek için çok da belirleyici kriterler değil ancak burada Sony'den bahsediyoruz. Kamera'nın, ekran'ın, ses'in üstadı böyle bir cihaz çıkarmamalıydı. Ben Sony'den daha iyisini beklediğim için xperia Z tercih etmedim. Ama o xperia Z, Samsung üretseydi belki alırdım. Derdimki adamlar sonunda kendini geliştirmiş. Çünkü xZ samsungların yine hepsinden iyidir. Bilmem anlatabiliyor muyum?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
G2 yi kullanan arkadaşlar metal hissetmeyi sevmiyorlar çünkü terlik lastiğine alışmış elleri :))
Htc ile Lg kıyaslanamaz bile akıllı telefonlarda :))
Birisi gerçekten kaliteli cihazlar üretiyor diğeri ise samsung çakması :)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
G2 yi kullanan arkadaşlar metal hissetmeyi sevmiyorlar çünkü terlik lastiğine alışmış elleri :))
Htc ile Lg kıyaslanamaz bile akıllı telefonlarda :))
Birisi gerçekten kaliteli cihazlar üretiyor diğeri ise samsung çakması :)
Yahu şu telefonu yere yere bitiremediniz LG bir telefon yaptı olay oldu yav=)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hakkaten olay oldu ya 2 milyon :)
Neden şu konuda lg düşmanlığını yaptığınızı sorabilir miyim? burası yeri değil adam hikayesini anlatmış siz laf atıyorsunuz LG ile olan kişisel sorunlarınızı bu konularda değil de Telefon Tavsiyesi yerinde açılan konulara yansıtsanız daha iyi olur çünkü burası gerçekten yeri değil hatta htc kısmında LG vs Xperia muhabbetide en ilginç yanı olayın

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Fikrinizi sorduğumu hatırlamıyorum yanlış mıyım :) ?

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Öyle tabi. Xperia Z çıktığında ben de aşık olmuştum. Sonra ekranındaki boşluğu, kameradaki yetersizliği ve kasasının darbelere çok da dayanıklı olmadığını, hoparlörünün yetersiz olduğunu görünce dedim bu telefon bu fiyatı haketmiyor. Şimdi bunlar telefon seçmek için çok da belirleyici kriterler değil ancak burada Sony'den bahsediyoruz. Kamera'nın, ekran'ın, ses'in üstadı böyle bir cihaz çıkarmamalıydı. Ben Sony'den daha iyisini beklediğim için xperia Z tercih etmedim. Ama o xperia Z, Samsung üretseydi belki alırdım. Derdimki adamlar sonunda kendini geliştirmiş. Çünkü xZ samsungların yine hepsinden iyidir. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Ben Samsung ne üretse almam sanırım. Bi kere düşünsene hocam "Bu dünyanın en iyi telefon markası" diyen adamlarla aynı marka telefon kullanıyorsun. :D Xperia Z'nin kamerası yine iyi durumda hocam nedenini anlayamadım bu işin, Samsung da Sony de yazılımı stabil hale getirmeden sunuyor, sonra yamaya yamaya düzeltmeye çalışıyor. Ben One'la 1 tane 4.2 bir tane de 4.3 güncellemesi aldım, hiçbir problem yaşatmadı. Sony'nin akıllı telefon pazarında hep geride kaldığını düşünüyorum ama anlamını bilemediğim bir Sony aşkı Türk insanlarını esir almış, Z1'le anca piyasayı yakaladılar, onun da kamerası bence fiyasko. Beklentilere göre tabi.

En temizi iOS'a geçmek galiba, ne onun ekranıydı ne bunun donanımıydı, kafan rahat. :D

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Ben Samsung ne üretse almam sanırım. Bi kere düşünsene hocam "Bu dünyanın en iyi telefon markası" diyen adamlarla aynı marka telefon kullanıyorsun. :D Xperia Z'nin kamerası yine iyi durumda hocam nedenini anlayamadım bu işin, Samsung da Sony de yazılımı stabil hale getirmeden sunuyor, sonra yamaya yamaya düzeltmeye çalışıyor. Ben One'la 1 tane 4.2 bir tane de 4.3 güncellemesi aldım, hiçbir problem yaşatmadı. Sony'nin akıllı telefon pazarında hep geride kaldığını düşünüyorum ama anlamını bilemediğim bir Sony aşkı Türk insanlarını esir almış, Z1'le anca piyasayı yakaladılar, onun da kamerası bence fiyasko. Beklentilere göre tabi.

En temizi iOS'a geçmek galiba, ne onun ekranıydı ne bunun donanımıydı, kafan rahat. :D
One larında hala birçoğunda pembe-mor kamera sorunu var
Ayrıca bu kamera sorunu için HTC nin güncelleme gönderdiğini fakat değişiklik olmadığınıda hatırlıyorum .
Bu arada tabiri caizse '' mercimek kadar lensli objektifli '' cihazlardan
Aynasızlar veya DSRL ler kadar performans beklemek ne kadar doğru ?
Tartışılır. Bence Androidin en iyi kameralarından birine sahip.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
One larında hala birçoğunda pembe-mor kamera sorunu var
Ayrıca bu kamera sorunu için HTC nin güncelleme gönderdiğini fakat değişiklik olmadığınıda hatırlıyorum .
Bu arada tabiri caizse '' mercimek kadar lensli objektifli '' cihazlardan
Aynasızlar veya DSRL ler kadar performans beklemek ne kadar doğru ?
Tartışılır. Bence Androidin en iyi kameralarından birine sahip.

Z1 bazı şartlar altında One'ın bile gerisinde kalıyor. Ben One'ın kamerasının mükemmel olduğuna inanmıyorum, nitekim bazı ortam şartları altında hala rakipsiz, umuyorum bu yılki cihazı daha da iyi olacaktır. Z1'e gelince, Z1 Android ekosisteminin değil, akıllı telefon pazarının en iyi kamerasına sahip olmak adına yola çıktı, nitekim Lumia 1020 ezip geçiyor, Android dersek de Galaxy S4 Zoom ezip geçiyor, her ne kadar ben onu telefondan saymasam da telefon olarak kabul görmüş cihaz. Ha bana deseniz ki bu üçünden birini seç, mecbur bunlardan birini alacaksın Z1 alırım ama kamerasından değil, telefona en çok benzeyeni olduğu için :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Z1 bazı şartlar altında One'ın bile gerisinde kalıyor. Ben One'ın kamerasının mükemmel olduğuna inanmıyorum, nitekim bazı ortam şartları altında hala rakipsiz, umuyorum bu yılki cihazı daha da iyi olacaktır. Z1'e gelince, Z1 Android ekosisteminin değil, akıllı telefon pazarının en iyi kamerasına sahip olmak adına yola çıktı, nitekim Lumia 1020 ezip geçiyor, Android dersek de Galaxy S4 Zoom ezip geçiyor, her ne kadar ben onu telefondan saymasam da telefon olarak kabul görmüş cihaz. Ha bana deseniz ki bu üçünden birini seç, mecbur bunlardan birini alacaksın Z1 alırım ama kamerasından değil, telefona en çok benzeyeni olduğu için :)
One ın ses kalitesine bayılıyorum bende , blinkfeed vs :)
Fakat kameranın çözünürlüğü pek beğenmedim inş bir sonraki modelde artırırlar

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

iOS beni sınırlamasa zaten android'e geçmezdim. 3GS ilk çıktığında aldım 1.5 sene falan kullandım. Jb yaptım, her türlü tweak kurdum, telefona katmadığım özellik kalmadı ama yok bi yerden sonra tıkanıyor. Androidin tadını alınca daha da ios'a dönmedim dönmem.
Ama iPhone'ların kamerasına hastayım. Adamlar nasıl yapıyorsa megapixel'i son damlasına kadar veriyorlar o mercimek kadar lensle. Hatta daha üstünde çekiyor sanki. 3'ü 5 gibi, 5'i 8 gibi, 8'i 13mp gibi çekiyor. Lens üreticisi Sony bile bu kaliteyi yakalayamadı. Ancak özellik yok işte. Bomboş kamera arayüzü. Sadece çekiyorsun.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hah, işte sonunda iPhone kameralarıyla ilgili güzel bir yorum geldi. :)

1. Apple kaliteli lens "elementleri" kullanıyor. Sony esasen esaslı bir lens üreticisi değil, ama çalıştığı marka aşikar, keza Nokia'nın da öyle ki, Nokia zaten alıp yürüyor. Ama Apple'ın lens elementleri farkını bir HTC, Samsung, LG, motorla vb ile karşılaştırınca anlıyorsunuz.
2. Ekranları hep çok iyidi. HTC One X'le beraber şahane ekranlar, iPhone'lardan iyi ekranlar sunmaya başladı ve bakın ki HTC'lerin fotoğraf kalitesi ondan sonra tutuldu. :) Evet kamera da iyileşti ama, ne kadar insanlar PCden de baksalar, telefon ekranındaki kaliteyle tav oluyorlar.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Hah, işte sonunda iPhone kameralarıyla ilgili güzel bir yorum geldi. :)

1. Apple kaliteli lens "elementleri" kullanıyor. Sony esasen esaslı bir lens üreticisi değil, ama çalıştığı marka aşikar, keza Nokia'nın da öyle ki, Nokia zaten alıp yürüyor. Ama Apple'ın lens elementleri farkını bir HTC, Samsung, LG, motorla vb ile karşılaştırınca anlıyorsunuz.
2. Ekranları hep çok iyidi. HTC One X'le beraber şahane ekranlar, iPhone'lardan iyi ekranlar sunmaya başladı ve bakın ki HTC'lerin fotoğraf kalitesi ondan sonra tutuldu. :) Evet kamera da iyileşti ama, ne kadar insanlar PCden de baksalar, telefon ekranındaki kaliteyle tav oluyorlar.

Htc, kamera konusunda samsungtan iyi yine. Gerçi samsung en kötü kameraya sahip. 8mp'li Htc desire hd bile S4'ten çok daha iyi çekiyor. Samsung en kötüyken Sony,lg,nokia,htc sıralamasında zorlanıyorum. Çünkü bi cihazda iyiyken diğerinde kötüler. Ancak Apple her cihazında en iyisi. Gel gör ki sistemini sevmiyorum.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Htc, kamera konusunda samsungtan iyi yine. Gerçi samsung en kötü kameraya sahip. 8mp'li Htc desire hd bile S4'ten çok daha iyi çekiyor. Samsung en kötüyken Sony,lg,nokia,htc sıralamasında zorlanıyorum. Çünkü bi cihazda iyiyken diğerinde kötüler. Ancak Apple her cihazında en iyisi. Gel gör ki sistemini sevmiyorum.

Apple'de her cihaz diye bir şey yok zaten, bir tane iPhone var, yenileniyor o kadar. :)
Nokia olsun, HTC, Sony olsun, aynı anda bir kaç telefona sahipler. Bu da iyi, daha az iyi, kötü falan diye sıralamaya sebep olabiliyor.
Desire serisi zaten herşeyiyle çok başarı. HTC'nin ABD'de pazar liderl olmasını sağlayan dönemin aleti. Gel gör ki pazarlama falan filan işinde çok berbatlar, kısa sürdü. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Her cihaz dediğim yani her iphone cihazında sunduğu kamera hakkını veriyor demek istedim. Ancak diğerlerinde mesela desire hd'de 8mp çok iyiyken htc One'da 4 UP ona göre daha kötü. Mesela xperia S'in 12mp'ini xperia Z'nin 13mp'ine tercih ederim yine. Samsung zaten hepsinde kötü. Lg optimus serisinde G, G pro, G2 cihazların 3'ü de 13mp ama G2 içlerinde en iyisi mesela. Bunun gibi.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
One ın ses kalitesine bayılıyorum bende , blinkfeed vs :)
Fakat kameranın çözünürlüğü pek beğenmedim inş bir sonraki modelde artırırlar

6 ve ya 8 mpx bir UltraPixel kamera diyorlar, bir de aynı 4 Mpx kamera diyorlar ama bekleyip göreceğiz, benim de ümidim arttırmaları yönünde.

iOS beni sınırlamasa zaten android'e geçmezdim. 3GS ilk çıktığında aldım 1.5 sene falan kullandım. Jb yaptım, her türlü tweak kurdum, telefona katmadığım özellik kalmadı ama yok bi yerden sonra tıkanıyor. Androidin tadını alınca daha da ios'a dönmedim dönmem.
Ama iPhone'ların kamerasına hastayım. Adamlar nasıl yapıyorsa megapixel'i son damlasına kadar veriyorlar o mercimek kadar lensle. Hatta daha üstünde çekiyor sanki. 3'ü 5 gibi, 5'i 8 gibi, 8'i 13mp gibi çekiyor. Lens üreticisi Sony bile bu kaliteyi yakalayamadı. Ancak özellik yok işte. Bomboş kamera arayüzü. Sadece çekiyorsun.

3 yıldır Android kullanıcısıyım, günde 3-5 farklı ROM kurduğum oldu, Android'de yazılımla oynama işlerinin sınırı yok ama hiçbiri üzerindeki kadar stabil olmuyor, telefonun orijinalliğini bir kere bozdun mu ne yaparsan yap bir daha o stabiliteyi de yakalayamıyorsun. Çok sıkıntı çektim özellikle önceki 2 cihazım kan kusturdu bana. Alt ve orta seviye cihazlardı belki onun da etkisi vardı ama ROM atmak ya da üzerinde oynamak bi yerden sonra sıkıyor. Benim gibi bir arkadaşım daha var. O da One X+ kullanıyor şu anda. İkimizde de ne root yetkisi ne de başka bir şey. O yüzden mesela ben şimdi alıp iPhone 5S kullansam hiç sıkılmam gibi geliyor. Öyle aldığım gibi cihaz kullanmaya hasret kalmışım resmen. :) Gerçi bu aralar rahat duramıyorum, 4.4 hemen gelse de bari ROM yüklemeden çözsek işi. :)