HTC One Android 4.3 ve Sense 5.5 Güncellemesi İndirilmeye Sunuldu..

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Swiftkey, Sense klavyesi kadar iyi değil hem o da kendi boşluk koyuyor bir de gereğinden fazla düzeltmeye çalışıyordu bi yazıyorum bir'e çeviriyor o yazınca direk O'ya çeviriyor falan sanki hep Allah'ı kastediyorum o yazarken. Belki son güncellemeler düzeltmiştir bilmiyorum. Olan en iyi alternatif Swype'a yöneldim. Zamanında 1 dolar diye almıştım ama çok yavaştı şimdi ise baya hızlanmış. Sense klavyesindeki shortcut sistemi hariç aradığım bir şey olduğunu söyleyemem.

Bedavaya arayanlar Aptoide diye bi aratın Google'dan.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Swiftkey, Sense klavyesi kadar iyi değil hem o da kendi boşluk koyuyor bir de gereğinden fazla düzeltmeye çalışıyordu bi yazıyorum bir'e çeviriyor o yazınca direk O'ya çeviriyor falan sanki hep Allah'ı kastediyorum o yazarken. Belki son güncellemeler düzeltmiştir bilmiyorum. Olan en iyi alternatif Swype'a yöneldim. Zamanında 1 dolar diye almıştım ama çok yavaştı şimdi ise baya hızlanmış. Sense klavyesindeki shortcut sistemi hariç aradığım bir şey olduğunu söyleyemem.

Bedavaya arayanlar Aptoide diye bi aratın Google'dan.

Kendisi boşluk koyuyor ancak ayarlanabiliyor bu olay. Aslında biraz zevk meselesi ama android Piyasasında en çok satan ve en beğenilen klavye swiftkey.

ududa7ag.jpg

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kendisi boşluk koyuyor ancak ayarlanabiliyor bu olay. Aslında biraz zevk meselesi ama android Piyasasında en çok satan ve en beğenilen klavye swiftkey.

Ne fotoğrafı gösterdiğine dair bir fikrim yok. Dediğimle alakalı olduğunu sanmıyorum. Swiftkey bazı şeyleri öğrenmemekte çok ısrar ediyor maalesef bu da çok can sıkıyor. Türkçe için de Swype daha iyi, daha iyi bir sözlüğü var. Dediğin gibi çok satılıyor bunun nesi beğeniliyor diye çok kez denedim Swiftkey'i hala anlayamıyorum. Samsung'un kendi klavyesinden iyi olduğu tartışılmaz tabi ama diğerleriyle baş edecek kadar iyi olduğunu sanmıyorum.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ne fotoğrafı gösterdiğine dair bir fikrim yok. Dediğimle alakalı olduğunu sanmıyorum. Swiftkey bazı şeyleri öğrenmemekte çok ısrar ediyor maalesef bu da çok can sıkıyor. Türkçe için de Swype daha iyi, daha iyi bir sözlüğü var. Dediğin gibi çok satılıyor bunun nesi beğeniliyor diye çok kez denedim Swiftkey'i hala anlayamıyorum. Samsung'un kendi klavyesinden iyi olduğu tartışılmaz tabi ama diğerleriyle baş edecek kadar iyi olduğunu sanmıyorum.

Kendi kendine kelime tamamlama özelliği kaldırılabiliyor demek istedim. Türkçe dil mevcut. Swype de kullandım fakat swiftkeydeki özgürlük yok. Flow özelliği ile kaydırarak yazabilirsiniz. Şu anda da öyle yazıyorum. Swype ın daha gelişmesi lazım. Son sürüm swiftkey kullanmadan bu anlattıklarımı anlamanız zor aslında. Samsung kullanan biri olarak Samsung klavyesinin iğrenç olduğunu belirteyim.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Kendi kendine kelime tamamlama özelliği kaldırılabiliyor demek istedim. Türkçe dil mevcut. Swype de kullandım fakat swiftkeydeki özgürlük yok. Flow özelliği ile kaydırarak yazabilirsiniz. Şu anda da öyle yazıyorum. Swype ın daha gelişmesi lazım. Son sürüm swiftkey kullanmadan bu anlattıklarımı anlamanız zor aslında. Samsung kullanan biri olarak Samsung klavyesinin iğrenç olduğunu belirteyim.

Benim istediğim kelime tamamlama özelliğinin kapatılması değil kelimeyi seçtikten sonra direk kendi space yapmasın istiyorum ki ekleri ben yazabiliyim.

ahmetnazim

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Neden ekleri de yazmadan kelime seçtiğini anlayamadım.

Genelde tüm ekler olmadığını için kelime kökünü yazıp ekleri kendim ekliyorum öyle daha kolay ve hızlı oluyor bazen araban yazıyorum arabam diye düzeltiyor falan, ben de araba yazınca kelimeyi seçiyorum sonra m ya da n ne gelmesi lazım ise yazıyorum. Tüm ekleri bir kelimeye kaydedemeyeceğim için en iyi yol bu, klavye otomatik boşluk bırakınca doğal olarak space'i silip sonra ek yazmam gerekiyor. Düşününce mantıksız gelebilir ama cidden çok hızlı yazılıyor böyle :)

verbesi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güncellemeden sonra benim gözüme çarpan yenilikler;

uxvlf.png
[/HTML]

uxvn0.png

uxvq5.png

uxvr7.png

uxvpy.png

uxvny.png

uxvnx.png

uxvpd.png

uxvr1.png

uxvpk.png

uxvrj.png

uxvqv.png

uxvqs.png

uxvr5.png

Resimlerin sırasına göre yenilik sırasını yazıyorum.

1) Müzik çalar içindeki albümler ve diğer ortamların stili değişmiş. Ayrıca play (oynat) dokunmatik görüntüsüne de müziğin ilerleme barı eklenmiş.
2) Mesajlara whatsapp tarzı ikonlar eklenmiş, sekmelerde gezinti yapıp farklı ikonlar keşfedebilirsiniz. İkonları görmek için sayı moduna geçmek için kullandığımız tuşa uzun basmanız yeterli.
3) Kilit ekranı kısmını sağa çektiğimizde karşımıza widget eklememiz için bir bölüm geliyor. Ben müzik widgeti ekledim ve eğer albüm kapaklarınız filan varsa gayet güzel duruyor.
4) Kilidi pin ile açmak istediğimizde eskiden gıcık bir gri sayfa üstünde tuş takımı çıkıyordu, yeni haliyle daha modern ve güzel olmuş. Kişisel eleştiri/önerim ise keşke enter'a basmak zorunda kalmasak :)
5) Çoğu kişinin özellikle de benim 4.1 ve 4.2'de çok gıcık olduğum bir olay olan blinkfeed'in kapatılamama olayını tam istediğim gibi yapmışlar. Artık açıp kapatabiliyoruz.
6) 1.5 GB olan ram 1.7 GB olmuş.
7) Otomatik parlaklık aktifken bile maksimum parlaklık seviyesini kendimiz ayarlayabiliyoruz.
8) Müzik çaların bildirim bölgesindeki göstergesinde de yine parçanın ilerlemesini gösteren bar yerleştirilmiş vaziyette.
9) Albüm içi görünüm 4 klavuzdan 3 klavuza indirgenmiş. Ayrıca artık albümün video etkinliklerini de albüm içerisinden sola çekerek konumlandırılmış.
10) Açık uygulamalar kısmında da ufak bir değişiklik var. Kalıcı dikdörtgenler kaldırılmış ve (bana göre) biraz daha kaba bir görünüm verilmiş.
11) Albümlerden video oluşturma kısmında güzel değişiklikler var. İçerikleri seçip çeşitli temalar ve müzikler ile zenginleştirebiliyoruz.
12) Yine video etkinlik bölümünde müzikleri artık kendi çalma listelerimizden veya müzik içeriklerimizden seçebiliyoruz.
13) Bildirim çubuğunda kişiselleştirmeler göze çarpıyor. İstediğimiz özelliği ekleyip çıkartabiliyoruz.
14) Son olarak yazılım bilgisi.

lpsln

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o kadar uğraşılmış emek verilmiş,eline koluna sağlık..

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Vay adi HTC, One S e sadece bir güncelleme verdi sense 4+ da bıraktı. One S'i var diye bu kadar ezik hissettirilmez bi insana :)

verbesi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung'un Galaxy S serisinden oncesine yaptigi gibi :) Aslinda her firma bir amiral gemisi serisi uretir ve onun uzerinden gider. Bir kac yeni cihaz uretir ve her urettigi cihazdan sonra ilk urettiginden destegi ceker. Htc'ninde amiral gemisi one oldugu icin saniyorum ki diger cihazlarina o kadar seri guncelleme yapmayacaktir. Sadece guvenligi tazeler, gorunumde yenilik yapmaz diye dusunuyorum :)

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Aslında One S aldı 4.2 yi ama Türkiye ye satılan almadı ayrıca 4.2 One S gibi bir cihazı çok yorar

Sense sürümünü dahi vermedi. İlk güncelleme açıklaması yapıldığında One S e vereceklerini açıkladılar ancak daha sonra bu iptal edildi. İnanın telefondan soğudum.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sense sürümünü dahi vermedi. İlk güncelleme açıklaması yapıldığında One S e vereceklerini açıkladılar ancak daha sonra bu iptal edildi. İnanın telefondan soğudum.

Telefonun S4 işlemcisiline verdiler güncellemeyi Türkiye dekiler S3 işlemcili, vermemelerinin nedeni ise Snapdragonun bu işlemciden desteğini kesmesi

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
beyler asırı derecede pil performans sorunu yasıyorum bu pili optımıze eden bı yazılım varmı ve pilin sağlık durumuna nasıl bakabılırım

verbesi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler asırı derecede pil performans sorunu yasıyorum bu pili optımıze eden bı yazılım varmı ve pilin sağlık durumuna nasıl bakabılırım

4.3 guncellestirmesinden so ra olduysa eger yanlis bir sey yapmis olabilirsin. Bence tum telefonun rehber, galeri ve muzik yedegini bilgisayara alip sifirdan bir format at derim. Cunku ben ve bir kac arkadasimda boyle bir sorun yok hatta tam tersi pil performansi sona dayanmis gibi :)

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
4.3 guncellestirmesinden so ra olduysa eger yanlis bir sey yapmis olabilirsin. Bence tum telefonun rehber, galeri ve muzik yedegini bilgisayara alip sifirdan bir format at derim. Cunku ben ve bir kac arkadasimda boyle bir sorun yok hatta tam tersi pil performansi sona dayanmis gibi :)
htc syng manager ile yedeklediğim zaman formattan sonra uygulamalar geri yüklenecekmi nasıl yapıcam o işi

verbesi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acik konusayim ben temiz is yapmayi severim. Resim muzik ve rehberi bilgisayara aktarir format atar ve uygulamalari tekrar yuklerim. Sync manager kullanmiyorum. O yuzden o konu hakkinda bilgi veremeyecegim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hay ağzına sağlık kardeş yaa ben özellikle klavyesi için tercih ettim şimdi mesaj yazmak bile gelmiyor içimden bunun bi çözümü yokmu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba arkadaşlar, htc one telefonu ma güncelleme geldiği zaman yaptım fakat şimdi fark ettim ki android 4.4.2 ama htc sense sürümü 5.5 o nasıl oluyor anlamadım android in 4,3 olması gerekmiyor muydu :S