16gb Ddr3 Ram 8gb olarak kullanılıyor.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba. ram kullanımı ile ilgili bir sorum olacak. bir çok yerde çeşitli önerilerde bulunulmuş fakat denememe rağmen sorunum devam ediyor. bilgisayarımda 2 adet 8gb(4x2) G-skill 1333mhz ram var. toplamda 16gb olması gerekiyor. fakat bilgisayar sadece 8gb olarak görüyor. ram slotlarına farklı kombinasyonlarda ram ı taktım fakat sonuç yine aynı. ramleri tek olarak taktığımda da 8gb olarak görüyorum yani ramlerde bir sıkıntı yok sanırım. 16gb ram aldık ama sadece 8gb kullanabiliyorum. bu konu hakkında yardımlarını bekliyorum. bu arada işletim sistemi Win7 ultimate 64bit. anakartım ise http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-870a-ud3rev_21/specs/. şimdiden teşekkürler.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
belleğin modeli bu listede yok maalesef. şimdi bu listede yoksa tam anlamıyla kullanamayacak mıyım?

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Boşuna demiyoruz, ram alacaksanız Corsair'den şaşmayın diye.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İşletim sistemi home basic 64 bit ise en fazla 8gb ram desteği var o yüzden kullanamıyor olabilirsiniz. Desteklenmeyen çok ram kullandım hiç sorunum olmadı.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok işletim sistemi ultimate 64 bit. en muhtemel problem sanırım ram uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. çünkü 2 ram ayrı ayrı taktığımda çalışıyor birlikte taktığımda bişey değişmiyor yine bi ram takılı gibi. bi çözüm bulamazsak yok pahasına satıcam belleği :s

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yok işletim sistemi ultimate 64 bit. en muhtemel problem sanırım ram uyumsuzluğundan kaynaklanıyor. çünkü 2 ram ayrı ayrı taktığımda çalışıyor birlikte taktığımda bişey değişmiyor yine bi ram takılı gibi. bi çözüm bulamazsak yok pahasına satıcam belleği :s
Her slota tek tek takıp deneme yaparmısınız. (tek ram) Slotların sorunsuz çalıştığından emin olalım.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tek tek tüm slotlara takmayı denedim o şekilde bir sorun yok. ram ler tek takıldığında 8gb olarak görünüyor.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Boşuna demiyoruz, ram alacaksanız Corsair'den şaşmayın diye.
ikisininde desteği var ama model desteklemiyor. Corsairde Gskilde 2gb versiyonları destekleniyor olarak listelenmiş farkı yok hocam.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Biosu sıfırlayıp deneyin. Ayrıca bios eski sürümse onuda güncelleyin. Bir tanıdık varsa yada bilgisayarcı. DDR3 ram varsa açık olarak takıp deneme yapın başka modellerdede sorun çıkarıyormu.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biosu da güncellemiştim ama olmadı. neyse artık başka bi yerde denim bide. yardımlarınız için teşekkürler.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ram'ler anakart ile uyumlu bir sorun olmaması gerekiyor.

Bios'u güncelledin mi hiç? Bir güncelle.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
biosu da güncellemiştim ama olmadı. neyse artık başka bi yerde denim bide. yardımlarınız için teşekkürler.

Anakartın da 2 farklı renkte ram slotları var. Ramlerini sadece mavi slotlara takıp dene. beyaz slotlar boş kalsın. Eğer olmazsa beyazlara takıp dene mavileri boşta bırak.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın da 2 farklı renkte ram slotları var. Ramlerini sadece mavi slotlara takıp dene. beyaz slotlar boş kalsın. Eğer olmazsa beyazlara takıp dene mavileri boşta bırak.

tüm kombinasyonları denedim ama bi değişiklik olmadı. var bir problem ama çözemedim son çare ramleri değiştiricem. teşekkürler

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
2 adet 8GB ve 4x2 ne oluyor ben bunu anlamadım yani sende 2 adet 8gb mı var yok sa 4 adet 2gb mı var yazdığına göre böyle

Sanırım böyle 4 adet 4GB var ama 8gb gösteriyor bunumu demek istedin

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 adet 8GB ve 4x2 ne oluyor ben bunu anlamadım yani sende 2 adet 8gb mı var yok sa 4 adet 2gb mı var yazdığına göre böyle

Sanırım böyle 4 adet 4GB var ama 8gb gösteriyor bunumu demek istedin
8gb(4x2) dual olarak tek ram dir. yani totalde 2 tane 8gb lık ram var.

Candy_Man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slot başına desteklediği gb farkındandır diye düşünüyorum

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
8gb(4x2) dual olarak tek ram dir. yani totalde 2 tane 8gb lık ram var.

Bak şimdi cok karşılaştığım bir sorun coğu anakart kitapcığında ve sitesinde 16gb kadar destekliyor diye yazıyor. ama böyle sorun yaşadınmı elindeki tek care anakart üreten firmayı araman sana şu cevap veriyorlar senin anakartın 8gb destekliyor diye bilgi veriyorlar. benim kendi masaüstü bilgisayarımda 16gb destekliyor diye yazılı hem kitapcığında hemde sitesinde ama taktığında 16 gb aynen senin ki gibi 8GB gösteriyor sadece. ben firmayı aradım aynı şunu bana söylediler hayır 8gb destekliyor dediler. ben bilgisayarcıyım elimde tonlarca ram var ve bir sistemim var 16 gb destekliyor niye 4gb ve ya 8 gb kullanayım takarım 16 gb alsana hız aynı sorunu senin gibi cok kişi yaşamış hepsini üretici firmadan aldığı cevap 8GB desteklemesi ara müşteri hizmetlerini veya mail at anakart modelini ve ram özeliklerini söyle bakalım cevap ne olcak destekleye bilirde başka bir sorun olabilirde Bios güncelledim demişsin olsa olsa bios dan ve windows x64 den dolayı yapar birde windows x86 ve pardus x64 kur dene bakalım 16 gb görecekmi.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slot başına desteklediği gb farkındandır diye düşünüyorum

dediğin muhtemelen doğru olabilir. şimdi farkettim sitedeki özelliklerinde şu ibare var :

• 4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği

Bak şimdi cok karşılaştığım bir sorun coğu anakart kitapcığında ve sitesinde 16gb kadar destekliyor diye yazıyor. ama böyle sorun yaşadınmı elindeki tek care anakart üreten firmayı araman sana şu cevap veriyorlar senin anakartın 8gb destekliyor diye bilgi veriyorlar. benim kendi masaüstü bilgisayarımda 16gb destekliyor diye yazılı hem kitapcığında hemde sitesinde ama taktığında 16 gb aynen senin ki gibi 8GB gösteriyor sadece. ben firmayı aradım aynı şunu bana söylediler hayır 8gb destekliyor dediler. ben bilgisayarcıyım elimde tonlarca ram var ve bir sistemim var 16 gb destekliyor niye 4gb ve ya 8 gb kullanayım takarım 16 gb alsana hız aynı sorunu senin gibi cok kişi yaşamış hepsini üretici firmadan aldığı cevap 8GB desteklemesi ara müşteri hizmetlerini veya mail at anakart modelini ve ram özeliklerini söyle bakalım cevap ne olcak destekleye bilirde başka bir sorun olabilirde Bios güncelledim demişsin olsa olsa bios dan ve windows x64 den dolayı yapar birde windows x86 ve pardus x64 kur dene bakalım 16 gb görecekmi.

teşekkürler çok iyi oldu bu örnek bi arayım müşteri hizmetlerini. işletim sisteminden olacağını pek düşünmüyorum. çünkü başlangıçta zaten bios ta 8gb gösteriyor anakart okadarını algılayabiliyor sanırım. muhtemel sorun ram destekleme gibi görünüyor. müşteri hizmetlerini arayıp buraya sonucu yazarım en azından başkalarıda faydalanmış olur.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
dediğin muhtemelen doğru olabilir. şimdi farkettim sitedeki özelliklerinde şu ibare var :

• 4 x 1.5V DDR3 DIMM yuva ile 16GB'a kadar bellek desteği

bak şimdi burda benim cok az hatırlıyorum yanılmıyorsam bu anakartın modeline bakmıştım başkası da olabilirdi 2 adet 8 gb desteklememişti ben ise 4 adet 4gb ile 15 gb aldımğımı hatırlıyorum ama anakart bumuydu başkasımıydı onu tam hatırlamıyorum sorun burda olabilir neden 4 slot 4+4+4+4=16 GB yoksa

2 slot 8+8=16 yaparlardı burda voltaj farkıda olabilir slotlar 1.5 volt kadar destekliyor 8gb ram 1.5 volt üzerinde olabilir

Ramlarıni 2 sini teker teker denemiş isen ve ikisi de sorunsuz calışıyorsa ramlarda bir sıkıntı yok anakart sorun

ama her iki ram takarak Bios da frenkasları kontrol ettinmi herhangi bir frenkas düşüklüğü varmıydı 1333Mhz 1066 Mhz ve ya daha şağıda gördünmü birde böyle kontrol et her iki Ram ayrı ayrı.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bak şimdi burda benim cok az hatırlıyorum yanılmıyorsam bu anakartın modeline bakmıştım başkası da olabilirdi 2 adet 8 gb desteklememişti ben ise 4 adet 4gb ile 15 gb aldımğımı hatırlıyorum ama anakart bumuydu başkasımıydı onu tam hatırlamıyorum sorun burda olabilir neden 4 slot 4+4+4+4=16 GB yoksa

2 slot 8+8=16 yaparlardı burda voltaj farkıda olabilir slotlar 1.5 volt kadar destekliyor 8gb ram 1.5 volt üzerinde olabilir

Ramlarıni 2 sini teker teker denemiş isen ve ikisi de sorunsuz calışıyorsa ramlarda bir sıkıntı yok anakart sorun

ama her iki ram takarak Bios da frenkasları kontrol ettinmi herhangi bir frenkas düşüklüğü varmıydı 1333Mhz 1066 Mhz ve ya daha şağıda gördünmü birde böyle kontrol et her iki Ram ayrı ayrı.

şuan 2 ram de takılı bios ta 1333mhz gösteriyor. eve gidince ayrı ayrı takıp tekrar bakarım. muhtemelen 8+8 i kabul etmiyor voltajdan dolayı 4+4+4+4 sorunu çözecektir muhtemelen. müşteri hizmetlerine ulaşamadım onlardan gelen cevabı size iletirim.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
şuan 2 ram de takılı bios ta 1333mhz gösteriyor. eve gidince ayrı ayrı takıp tekrar bakarım. muhtemelen 8+8 i kabul etmiyor voltajdan dolayı 4+4+4+4 sorunu çözecektir muhtemelen. müşteri hizmetlerine ulaşamadım onlardan gelen cevabı size iletirim.

Tamam müşteri hizmetlerine 2 adet 8gb direk calıştırımı diye sor ben calıştırmaz diyorum sen yinede emin olmak icin sor. ayrıca Tüm anakartların QVL listesinde yani desteklenen Ramlar coğu gercek değil sadece referansdır listede olmayan bir Markada destekler Gigabyten cevabı.

Listelenen bellek modülleri sadece referans içindir. Piyasada çok bellek modelleri nedeniyle, sadece bazıları kontrol ve Test listesinden yerini alır.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamam müşteri hizmetlerine 2 adet 8gb direk calıştırımı diye sor ben calıştırmaz diyorum sen yinede emin olmak icin sor. ayrıca Tüm anakartların QVL listesinde yani desteklenen Ramlar coğu gercek değil sadece referansdır listede olmayan bir Markada destekler Gigabyten cevabı.

Listelenen bellek modülleri sadece referans içindir. Piyasada çok bellek modelleri nedeniyle, sadece bazıları kontrol ve Test listesinden yerini alır.

sorun ram slotlarındaki max kapasiteden kaynaklanıyormuş. her slot max 4gb destekliyor. 8gb tın voltajı daha yüksek kalıyor bu nedenle tam verim alınamıyor. sanırım bu sorunu yaşamamak için başta anakart ve ram uyumunu incelemek gerekiyor.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sorun ram slotlarındaki max kapasiteden kaynaklanıyormuş. her slot max 4gb destekliyor. 8gb tın voltajı daha yüksek kalıyor bu nedenle tam verim alınamıyor. sanırım bu sorunu yaşamamak için başta anakart ve ram uyumunu incelemek gerekiyor.

Yukarda yazdığum gibi eğer bir slot 8gb destekliyorsa neden 4+4+4+4=16 yapmışlar.

zaten site yazılıyor 4x1,5 volt yani diyorki her slot 1.5volt ona göre alın yani sen 1.5volt olan bir slot 1.6 ve ya 1.8 volt takamazsın coğu arkadaşımızın yaptığı hata bu ram alırken örnek:8GB 1600mMhz iyi iyi süper diyorlar yahu bunun voltajı var cl si var anakart uyumluğu var acaba senin anakartın 1600Mhz destekliyormu vs gibi hata yapan cok arkadaş var.

jinyiwei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alırken yazmışız bi acemilik artık bundan sonra alacaklara da bu konuda fikir olmuş oldu.

Reaksiyon puanı
16,128
Yukarda yazdığum gibi eğer bir slot 8gb destekliyorsa neden 4+4+4+4=16 yapmışlar.

zaten site yazılıyor 4x1,5 volt yani diyorki her slot 1.5volt ona göre alın yani sen 1.5volt olan bir slot 1.6 ve ya 1.8 volt takamazsın coğu arkadaşımızın yaptığı hata bu ram alırken örnek:8GB 1600mMhz iyi iyi süper diyorlar yahu bunun voltajı var cl si var anakart uyumluğu var acaba senin anakartın 1600Mhz destekliyormu vs gibi hata yapan cok arkadaş var.

tam da bunu yazacaktım yakında ddr4 çıkacak onda böyle saçmalıklar olmiyacak ...

Candy_Man

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok karşılaşılan bir sorun olduğu için şaşırmaya gerek yok bence. Belliki üretimde kolaylık olsun diye 4 slot 2şerli eş ve aynı bant üzerinden voltaj alıyorlar. Elektronik bilgim yok ama başka mantıklı açıklamada gelmiyor aklıma.