Ek RAM takınca donma sorunu ve RAM önerisi

Birkan Esen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba, mevcut sistem özelliklerimi resim olarak atıyorum aşağıya.
birkaç ay önce arkadaşımdan RAM almıştım. Corsair 4gb dual 1333mhz ydi sanırım. İlk zaman taktığımda herhangi bir sorun olmadı. 16gb olarak görünüyordu RAM. Bir süre sonra bilgisayarı temizletmeye gittim. Orada RAM'e bile dokunulmadı fakat ardından Boot ekranında takıldı hep bilgisayar. 2 rami çıkarınca düzeldi, yeni ramleri denedim 2sini sadece o zaman da çalıştı eski ramlerde çalıştı slotları denedim 2 tane takarak yine çalıştı ama 4ünü birden takınca çalışmadı. mhz farklılığından olsa neden daha önce çalışıyodu da sonra çalışmadı? Slotlarda sorun yok, ramlerde çalışıyor...Bunun sebebi hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

2. Olarak da o ramler şuan elimde yok. Tekrar ram almak istiyorum. Bilgisayar özelliklerine bakarak RAM önerisi yapabilir misiniz? Dual 8gb-8gb olursa iyi olur.

anakart.PNG

Birkan Esen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
birkaç ay önce arkadaşımdan RAM almıştım. Corsair 4gb dual 1333mhz ydi sanırım. İlk zaman taktığımda herhangi bir sorun olmadı. 16gb olarak görünüyordu RAM. Bir süre sonra bilgisayarı temizletmeye gittim. Orada RAM'e bile dokunulmadı fakat ardından Boot ekranında takıldı hep bilgisayar. 2 rami çıkarınca düzeldi, yeni ramleri denedim 2sini sadece o zaman da çalıştı eski ramlerde çalıştı slotları denedim 2 tane takarak yine çalıştı ama 4ünü birden takınca çalışmadı. mhz farklılığından olsa neden daha önce çalışıyodu da sonra çalışmadı? Slotlarda sorun yok, ramlerde çalışıyor...Bunun sebebi hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

2. Olarak da o ramler şuan elimde yok. Tekrar ram almak istiyorum. Bilgisayar özelliklerine bakarak RAM önerisi yapabilir misiniz? Dual 8gb-8gb olursa iyi olur.

Ekli dosyayı görüntüle 30981

Düzeltme: Corsair DDR3 Dual 1600MHZ miş

Birkan Esen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
cevap için teşekkürler. MHz olarak uyumsuzluk olabilir mi sistem özelliklerine baktığınızda?
Ayrıca ramlerde sıkıntı yoktu dediğim gibi denedim sadece 4ü bir arada takılınca sıkıntı oluyordu.
Hayır bir sorun olmaz. Ama siz bu ramleri eskilerle birlikte mi kullanacaksınız?

Birkan Esen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eski ramlerin linkini atabilirmisiniz veya ismini tam olarak yazarmısınız.

tabi.. Gerçi resimde de gösterdim ama yazayım. Şuan 2 tane ram takılı.

G Skill RipjawsX F3-17000CL11-4GBXL

(G Skill RipjawsX F3-17000CL11-8GBXL olarak da geçiyor olabilir dual olduğu için tam bir fikrim yok)

AIDA64 ile baktığımda tam olarak özellikler şöyle

0GQ1yR.png

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,629
Anakart ve işlemciniz yüksek değerleri destekliyor. Eski ramlerinizin hızı, DDR değeri ve boyutu düşük. O rami satıp yukarıda önerdiğim 16 GB rami alabilirsiniz. Bir de yeni ramler ile uyumlu değil.

Birkan Esen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart ve işlemciniz yüksek değerleri destekliyor. Eski ramlerinizin hızı, DDR değeri ve boyutu düşük. O rami satıp yukarıda önerdiğim 16 GB rami alabilirsiniz. Bir de yeni ramler ile uyumlu değil.

Teşekkür ederim öneriniz için. Peki sizin önerdiğiniz ddr4, benim anakartında 4 DDR3 yazıyor. Ddr4 sıkıntı olmaz mı??

Eyüp G.

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2

Ekli dosyayı görüntüle 30981
Merhaba;

Taktığın RAM lerin DDR2-3-4 uyumu ? özelliğine dikkat etmeni öneririm.