Nexus 5 mı iPhone 5s mi?

iPhone 5s mi Nexus 5 mı?

• Kullanılan toplam oy
    95

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim iki telefon arasında kaldım. Benim için önemli olan yazılım stabilitesi, telefonun yazılım desteğinin hızlı olması ve en önemlisi fiziksel olarak dayanıklı olması.

Nexus 5 dışındaki Android telefonlarla ilgilenmiyorum, lütfen başka Android telefon önermeyin. Doğru düzgün yazılım desteği alan tek telefon Nexus çünkü. Daha önce Lumia 925 ve Xperia Z arasında kalmıştım WP mağazasındaki uygulamaların başarısızlığı beni Lumia'dan vazgeçirdi, Xperia Z'nin de ekranı beni memnun etmedi.

Bu arada telefonu yurtdışından alacağım.

iphone 5s = 699 euro
nexus 5= 399 euro

Lütfen hangi telefonu neden tercih edeceğimi de yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İşlemci ve Ram bakımından Nexus 5 önde kardeşim. Ne kadar oyun oynarsın veya telefonda neler yaparsın yazmamışsın ama çok fazla birşey yapmıyorsan ki yapsanda iPhone 5S zorlanmaz ama ben sana 5S i öneririm ama telefonda işlemci ve ram e bakarım diyorsan Nexus 5 daha iyidir. Tasarım olarak iPhone 5S.

Nexus 5 in Türkiye'ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne kadar olacağını biliyormusun ?

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Ne yazık ki nexus da düzgün güncelleme vermiyor 18 ay sonra güncelleme kesiyor bu yüzden ben iPhone 5s diyorum

Ahmetgungor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
18 Ay diye değil ya galiba Galaxy Nexus daki Bir Chipten Dolayı :/ Not : Bende İki Telefon Arasında Kaldım :S

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
İphone düzgün çalışır herzaman. Kolay kolay kasma , takılma , donma yapmaz. İos' ta destekde eksik kalmaz. Alabilirsen 32gb lık almalısın.

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
5S işletim sistemi bakımından çok önce bilindiği üzere. Nexus 5 in donanımı iyi diyenler haklılar fakat 5S iOS ile arayı kapıyor hemen hemen aynı hızda olacaklarını tahmin ediyorum ben ki ilerleyen dönemlerde 5S in farkı daha net anlaşılacaktır. Ben 5S i öneriyorum.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Öncesinde iPhone 4 şimdi de iPhone 5 kullanan biri olarak cevap vereyim. Ailem de 2 kişi de Android kullanıyor, telefonlarıyla ben ilgileniyorum.

Kesinlikle iPhone aldım 3 sene güncel kullanacağım durumu yok, şu an iPhone 4 te mesaj yazarken kasım kasım kasılıyor cihaz, hiç güncellemeseniz daha iyi yani, 200 liralık androidler gibi takılıyor. Bu olay vaktinde 3G için de 3GS için de böyleydi. iOS 8 çıkınca büyük ihtimalle iPhone 4S te deli gibi yavaşlayacak.

Gelelim Android mi iOS mu olayına. Android kesinlikle çok daha fazla özgür bir işletim sistemi. Android kullanırken PC ye ihtiyaç duymayacaksınız. İnternetten zipli dosya indirip açabileceksiniz vs.. vs.. iPhone da ise bir sürü engele takılıp bunları yapamayacaksınız telefona müzik atmak bile ayrı bir dert. Telefona attığınız müziği tekrar pc ye dahi atamıyorsunuz yasak. Yani herşeyi yapayım, telefonu kurcalayayım, korsan oyun/program vs. yükleyebileyim derseniz kesinlikle Nexus alın derim.

iOS' tan bahsetmek gerekirse daha az cihazda çalıştığı için kesinlikle Android' e göre çok daha stabil çalışıyor. Ayrıca Android' de her firmanın kendine özel arayüzü var Samsung'un TouchWiz, HTC'nin Sense, Sony'nin de var vs.. vs. ancak çıkan yazılımlar (Facebook, Instagram vb.) renk düzeni olarak hepsiyle uyum içerisinde olamıyor. iOS için çıkan yazılımlar ise iOS' un arayüzüyle tamamen uyumlu bir şekilde. Cihaz sayısının sınırlı ve arayüzün tek olması nedeniyle yine iOS' a çıkan bir çok uygulama sorunsuz olarak çalışıyor, Android deki gibi buglarla karşılaşmıyorsunuz. Facebook, Instagram, Twitter vb. bir çok yazılım en iyi iOS üzerinde çalışıyor. Apple cihazı alırken ram i şu kadarmış, işlemci şu kadar çekirdekmiş gibi detaylara takılmanıza gerek yok, cihaz kusursuz çalışıyor...

Özet geçmek gerekirse telefonunuzu kurcalamak, yeni özellikler eklemek, özgür olmak vb. bir düşünceniz varsa Android alın, yok derseniz her şey hazır olsun ben kurcalamam var olandan en iyi şekilde faydalanırım iOS alın. Her iki işletim sistemi de oldukça iyi.

Oyun ve video çekimleriyle fazla işiniz olmuyorsa 16GB fazlasıyla yetiyor, eğer kalite oyunlar yükleyecekseniz FIFA vb. 32GB lık alın derim.

Umarım faydalı olmuşumdur :)

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Herkese cevapları için teşekkürler.

İşlemci ve Ram bakımından Nexus 5 önde kardeşim. Ne kadar oyun oynarsın veya telefonda neler yaparsın yazmamışsın ama çok fazla birşey yapmıyorsan ki yapsanda iPhone 5S zorlanmaz ama ben sana 5S i öneririm ama telefonda işlemci ve ram e bakarım diyorsan Nexus 5 daha iyidir. Tasarım olarak iPhone 5S.

Nexus 5 in Türkiye'ye ne zaman geleceği ve fiyatının ne kadar olacağını biliyormusun ?

Valla ben Hollanda'da yaşıyorum fakat Nexus 5'in yılbaşı gibi geleceği söyleniyor, fiyatı da 1300-1400 diyorlar.

Öncesinde iPhone 4 şimdi de iPhone 5 kullanan biri olarak cevap vereyim. Ailem de 2 kişi de Android kullanıyor, telefonlarıyla ben ilgileniyorum.

Kesinlikle iPhone aldım 3 sene güncel kullanacağım durumu yok, şu an iPhone 4 te mesaj yazarken kasım kasım kasılıyor cihaz, hiç güncellemeseniz daha iyi yani, 200 liralık androidler gibi takılıyor. Bu olay vaktinde 3G için de 3GS için de böyleydi. iOS 8 çıkınca büyük ihtimalle iPhone 4S te deli gibi yavaşlayacak.

Gelelim Android mi iOS mu olayına. Android kesinlikle çok daha fazla özgür bir işletim sistemi. Android kullanırken PC ye ihtiyaç duymayacaksınız. İnternetten zipli dosya indirip açabileceksiniz vs.. vs.. iPhone da ise bir sürü engele takılıp bunları yapamayacaksınız telefona müzik atmak bile ayrı bir dert. Telefona attığınız müziği tekrar pc ye dahi atamıyorsunuz yasak. Yani herşeyi yapayım, telefonu kurcalayayım, korsan oyun/program vs. yükleyebileyim derseniz kesinlikle Nexus alın derim.

iOS' tan bahsetmek gerekirse daha az cihazda çalıştığı için kesinlikle Android' e göre çok daha stabil çalışıyor. Ayrıca Android' de her firmanın kendine özel arayüzü var Samsung'un TouchWiz, HTC'nin Sense, Sony'nin de var vs.. vs. ancak çıkan yazılımlar (Facebook, Instagram vb.) renk düzeni olarak hepsiyle uyum içerisinde olamıyor. iOS için çıkan yazılımlar ise iOS' un arayüzüyle tamamen uyumlu bir şekilde. Cihaz sayısının sınırlı ve arayüzün tek olması nedeniyle yine iOS' a çıkan bir çok uygulama sorunsuz olarak çalışıyor, Android deki gibi buglarla karşılaşmıyorsunuz. Facebook, Instagram, Twitter vb. bir çok yazılım en iyi iOS üzerinde çalışıyor. Apple cihazı alırken ram i şu kadarmış, işlemci şu kadar çekirdekmiş gibi detaylara takılmanıza gerek yok, cihaz kusursuz çalışıyor...

Özet geçmek gerekirse telefonunuzu kurcalamak, yeni özellikler eklemek, özgür olmak vb. bir düşünceniz varsa Android alın, yok derseniz her şey hazır olsun ben kurcalamam var olandan en iyi şekilde faydalanırım iOS alın. Her iki işletim sistemi de oldukça iyi.

Oyun ve video çekimleriyle fazla işiniz olmuyorsa 16GB fazlasıyla yetiyor, eğer kalite oyunlar yükleyecekseniz FIFA vb. 32GB lık alın derim.

Umarım faydalı olmuşumdur :)

Teşekkürler. Bundan önce iki tane Android telefon kullandım (Galaxy Gio, Htc Sensation XE) telefondaki özgürlükler bi yere kadar gidiyor bence. İki telefonda da bir süre sonra telefona driver desteği kesildi. Driver desteği kesilince bir sonraki cyanogenmod bile stabil çalışamıyor. Android kanadında maalesef böyle sıkıntılar var. IOS çok sağlam olmasına rağmen değiştirebilir tek şeyin arkaplan olması canımı sıkıyor. Telefonda pek oyun oynayan birisi değilim, telefonun takılmaması, akıcı olması ve şık durması benim için yeterli.

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
mobilite olarak androidi stabilite olarak apple ı seçmen mantıklı.

Sadece apple ürünlerine bağlı kalırım itunes kullanırım ama stabilite ve prestij önemli diyorsan iphone en iyi seçim.
ancak hızlı güncelleme teknolojik farklılık ve gelişim, özgürce dosya gönderip alma ve paylaşma, format atmak yazılımı kurcalamak değiştirmek vs istiyorsan nexus kullan derim.

samsung cihaz kullanıyorum şuan ama en stabil android ler google ın kendi cihazları. En kısa sürede nexus serisine geçeceğim nasipse....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İOS kullanmayı bilmeyenler burada kalkmış donuyor diyor kaç sene önceki 3gs bile o kadar güzel çalışıyor ki siz düşünün gerisini . Sen ona buna uyma İOS dünyanın en iyi işletim sistemidir öylede kalacaktır pişman olmassın adamlar her zaman cihazlarının arkasında

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Para sıkıntı diğilse 5s, diğer herşey için nexus 5

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Tartışmasız Nexus 5. Sadece güncelleme olarak bakmayın telefonlara. Apple tüm telefonlarına güncelleme veriyor ancak güncellemeleri en son cihazına göre optimize ediyor yani ondan önceki cihazları öldürüyor. Android cihazı her türlü iOS'a tercih edebilirsin.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Tartışmasız Nexus 5. Sadece güncelleme olarak bakmayın telefonlara. Apple tüm telefonlarına güncelleme veriyor ancak güncellemeleri en son cihazına göre optimize ediyor yani ondan önceki cihazları öldürüyor. Android cihazı her türlü iOS'a tercih edebilirsin.

Android 4.1.2 + Sense 5'i çalıştırabilen HTC Sensation XE'ye yazılım desteğini 4.0.3 + Sense 3.6'da bırakan HTC'den sonra biraz kuşku ile yaklaşıyorum Nexus dışındaki cihazlara maalesef.

Apple'ın önceki cihazları öldürüyor yorumuna pek katılmıyorum. 3 sene önceki telefonun bugün çıkan işletim sisteminde takılması bana normal geliyor. Bilgisayarda bile böyle olabiliyor bazen. Ha derseniz ki downgrade edilmiyor, o apayrı bir konu. Orada haklısınız.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
İOS kullanmayı bilmeyenler burada kalkmış donuyor diyor kaç sene önceki 3gs bile o kadar güzel çalışıyor ki siz düşünün gerisini . Sen ona buna uyma İOS dünyanın en iyi işletim sistemidir öylede kalacaktır pişman olmassın adamlar her zaman cihazlarının arkasında

Sallamayalım lütfen 3GS son güncellemesi iOS 6 ile sürünüyor resmen...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Android 4.1.2 + Sense 5'i çalıştırabilen HTC Sensation XE'ye yazılım desteğini 4.0.3 + Sense 3.6'da bırakan HTC'den sonra biraz kuşku ile yaklaşıyorum Nexus dışındaki cihazlara maalesef.

Apple'ın önceki cihazları öldürüyor yorumuna pek katılmıyorum. 3 sene önceki telefonun bugün çıkan işletim sisteminde takılması bana normal geliyor. Bilgisayarda bile böyle olabiliyor bazen. Ha derseniz ki downgrade edilmiyor, o apayrı bir konu. Orada haklısınız.

iOS 7 yi bir kenara bırakırsak iOS 4 ve iOS 6 arasında ikonları sayfalar arasında sağa sola kaydırırken (ne uygulama açık ne başka birşey) deli gibi bir hız farkı olması normal değil bence. Uygulama açılış hızları fark eder yada uygulamaların çalışma hızı fark eder o zaman anlarım ama düz menü de bu denli büyük bir fark olmaması lazım. Downgrade vermemesi de bunu haklı çıkarıyor bence.

Reaksiyon puanı
10,315
kaç sene önceki 3gs bile o kadar güzel çalışıyor ki siz düşünün gerisini .

resmen atıyorsun arkadaşım, ben apple takıntısı olan biriyimdir, asla kullanmam, ama yakınımda kullanan arkadaşlarım var, bu 3gs kullanan birkaç arkaşımın telefonları resmen bitmiş durumda, konuşma dışında bütün işlevlerini noktalandırdılar adeta. ve bu iphone fataniği arkadaşımın biri artık androide geçme kararı aldı sırf bu kızgınlığı yüzünden.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
4-5 sene önce çıkmış telefon üzerinden Apple'a giydirmekte ne kadar doğru ya. Elinizde ki çöpler 2 senede o hale geliyor bu ayrıntıyı kaçırıyorsunuz. :) iPhone 4'ü bilemem ama 4s kullanıyorum ne bir takılma ne bir donma yaşamadım ios 7.

Biri 18 ay sonra çöp olucak diğeri 48 aydan sonra bile nexus 5'in en stabil döneminden bile daha iyi olucak. 5s diyorum ben.

defas59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iphone 5s al bak keyfine kardeşim sadece bunu diyorum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
4-5 sene önce çıkmış telefon üzerinden Apple'a giydirmekte ne kadar doğru ya. Elinizde ki çöpler 2 senede o hale geliyor bu ayrıntıyı kaçırıyorsunuz. :) iPhone 4'ü bilemem ama 4s kullanıyorum ne bir takılma ne bir donma yaşamadım ios 7.

Biri 18 ay sonra çöp olucak diğeri 48 aydan sonra bile nexus 5'in en stabil döneminden bile daha iyi olucak. 5s diyorum ben.

Bir telefonu kaç ay kullanıyorsunuz?

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Beklentilerini 5s karşılar, fazla fazla.

resmen atıyorsun arkadaşım, ben apple takıntısı olan biriyimdir, asla kullanmam, ama yakınımda kullanan arkadaşlarım var, bu 3gs kullanan birkaç arkaşımın telefonları resmen bitmiş durumda, konuşma dışında bütün işlevlerini noktalandırdılar adeta. ve bu iphone fataniği arkadaşımın biri artık androide geçme kararı aldı sırf bu kızgınlığı yüzünden.
3GS şuanda fazla kasıyor ama o yılda çıkmış benzer performansa sahip Android telefonla karşılaştırırsak dağlar kadar fark olur.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Beklentilerini 5s karşılar, fazla fazla.

3GS şuanda fazla kasıyor ama o yılda çıkmış benzer performansa sahip Android telefonla karşılaştırırsak dağlar kadar fark olur.

3GS yaşında i9000'e CM 4.2.2 kurdum. Şuanda S3'le kapışıyor kendisi. ;)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Nedense benim kullanımımda öyle bir şey olmadı. Gingerbread yüklü Galaxy S'de Subway Surfers oynanmıyordu, 3GS'de Asphalt serisi oynanıyor (6'yı test ettim).

GB'de tabi oynayamazsın. GB'de sadece telefon açıp mesaj atabiliyorsun. : ))

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

redwhite58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeri burası mı bilmiyorum ama nexus 5in Türkiye fiyatıyla ilgili bir resmi açıklama var mı? Tahminler ne düzeyde fiyat olarak.

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Beyler konu dışına çıkmasak iyi olur.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim iki telefon arasında kaldım. Benim için önemli olan yazılım stabilitesi, telefonun yazılım desteğinin hızlı olması ve en önemlisi fiziksel olarak dayanıklı olması.

Nexus 5 dışındaki Android telefonlarla ilgilenmiyorum, lütfen başka Android telefon önermeyin. Doğru düzgün yazılım desteği alan tek telefon Nexus çünkü. Daha önce Lumia 925 ve Xperia Z arasında kalmıştım WP mağazasındaki uygulamaların başarısızlığı beni Lumia'dan vazgeçirdi, Xperia Z'nin de ekranı beni memnun etmedi.

Bu arada telefonu yurtdışından alacağım.

iphone 5s = 699 euro
nexus 5= 399 euro

Lütfen hangi telefonu neden tercih edeceğimi de yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

kardeş her 2 telefonda olabildigi kadar stabil zaten nexus 5 saf arayüzle stabilken iphone 5 s de ios tarafından stabil saglamlıkta bence 5s önde sistemsel olarak nexus5 önde benim kazananım nexu5 çünkü fiyatıda cazip

Mustafa655

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Vay arkadaş ne de çok olmuş. :) Androidlerde performans yaşa bakmıyor biliyorsun dimi? Ayrıca kastettiğim şeyi anlamadan yorum yapmayınız.

Aynı yaşta android ve ios işletim sistemli telefonları kıyaslıyorsunuz anladığım kadarı ile? Başka bir şey anlatmak istiyorsanız belirtin. Fanboy değilim şu an S2 kullanıyorum.

2009 yılında Samsung'un çıkardığı bir akıllı telefon göremedim araştırıp bulduğum en iyi sonuç bu:

http://www.letsgodigital.org/tr/21370/samsung-tocco-ultra-edition/

Bunu da 3GS ile kıyaslayamazsınız bile sanırım.