Galaxy S3 - Bana bir custom ROM önerin lütfen

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Kriterler:

-Çok hızlı olmasına, çok yüksek bir performans göstermesine gerek yok.
-Görsel açıdan başarılı olsun. Kendi özel ikonları olsun, kendi teması olsun yani.
-Menüsü, ayarları çok teferruatlı-karışık olmasın, sade olsun, kullanışlı olsun.
-Batarya performansı tatmin edici-başarılı olsun. (wanamlite bu konuda başarılı ama o da görsel açıdan stock rom gibi galiba)
-Rom adı ve sorunsuz olan rom sürümünü belirtebilirseniz çok makbule geçer.

--> Turkbey? GaziRom? CynagenMod? Omega? UltimaROM? vs. vs.

Çok araştırdım ama bir türlü bir seçim yapıp rom yükleyemedim.

"EFS yedek alın" diyorlar yüklemeden önce. Forumlarda yorumları okudum, custom rom yükledikten sonra sorunlarla karşılaşanlar var. Sorunsuz bir rom ve sorunsuz bir sürüm bulmak gerek.

Şimdiden teşekkürler

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
değerli moderatör [MENTION=130683]android3[/MENTION]

xda developers forumu biliyorum. ingilizcem de var. ancak örnek vermek gerekirse; ultimarom için xda forumda açılmış konuda 15.624 mesaj var. nası okuyacam ki ben bu mesajları tek tek? :(

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
değerli moderatör @android3

xda developers forumu biliyorum. ingilizcem de var. ancak örnek vermek gerekirse; ultimarom için xda forumda açılmış konuda 15.624 mesaj var. nası okuyacam ki ben bu mesajları tek tek? :(

yorumlara sorunlar haricinde pekte takılmamak lazım. kimisi performans ister bulamaz rom kötü der kimisi görsellik ister rom performanslı olur ama görsellik iyi olmaz yine rom kötü der :)

en iyisi romu yükleyip deneme yanılma ile en iyisini bulabilmendir :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
yorumlara sorunlar haricinde pekte takılmamak lazım. kimisi performans ister bulamaz rom kötü der kimisi görsellik ister rom performanslı olur ama görsellik iyi olmaz yine rom kötü der :)

en iyisi romu yükleyip deneme yanılma ile en iyisini bulabilmendir :)

Bu rom'lar da IMEI gitmesi de söz konusu mu ? Bir çok konu var IMEI'si uçanın açtığı. :D

brk134

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben CynagenMod ve UltimaROM kurdum
CynagenMOD hız görsellik ve pil konusunda bence başarılı alternatif aramamın sebebi görntülü konuşma olmaması idi

UltimaROM kurar kurmaz kaldırdım bence çok karmaşık stock rom gibi görsel olabiliyor samsun yazılımlarını kuruyor onun yanında kendi yazılımlarınıda kuruyor bu yüzden ağır çalışıyor.

en son omegayı da deniyeceğim ama daha vaktim olmadı :D Rom kurarken hiç efs yedeği almadım senin telefonunla uyumlu romu iyice araştırıp düzgün kurarsan hiç bir sorun çıkmıyor.yinede yedeği alıp kendini güvençeye almakta fayda var

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Ben CynagenMod ve UltimaROM kurdum
CynagenMOD hız görsellik ve pil konusunda bence başarılı alternatif aramamın sebebi görntülü konuşma olmaması idi

UltimaROM kurar kurmaz kaldırdım bence çok karmaşık stock rom gibi görsel olabiliyor samsun yazılımlarını kuruyor onun yanında kendi yazılımlarınıda kuruyor bu yüzden ağır çalışıyor.

en son omegayı da deniyeceğim ama daha vaktim olmadı :D Rom kurarken hiç efs yedeği almadım senin telefonunla uyumlu romu iyice araştırıp düzgün kurarsan hiç bir sorun çıkmıyor.yinede yedeği alıp kendini güvençeye almakta fayda var

CynagenMod'da karasal radyo var mı usta?

xtrem06

Top-notch Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
spirit fm ile radyo sorunu çözülür, Karasal. benim şiddetle tavsiyem temasek rom şuan v62 ile güncel, üzerine birde boeffla kernel çok iyi batarya süresi, çok stabil ayrıca aosp romlarda imei sorunu yok bilginize çünkü cihazda yüklü Modem değişimiyor

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bu rom'lar da IMEI gitmesi de söz konusu mu ? Bir çok konu var IMEI'si uçanın açtığı. :D

genelde imei klon olmazsa bir sorun olmuyor :) ve birde yanlış cihazın romunu yüklemezse :)
yinede efs yedeği almak iyidir tabi :)

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
oh be sonunda cyanogenmod 10.1.3 yükledim. çok kolay oldu. şebeke çalışıyor, modem dosyası değişmedi :) inşallah şarj konusunda memnun kalırım..

heathrow

Doçent
Reaksiyon puanı
55
Dipnot: Custom rom yüklemeden önce, CWM'den mevcut rom'unuzu yedekleyin, daha sonra tekrar geri yükleyebilirsiniz. Rom ile birlikte bütün uygulamalar ve bütün verileri geri yükleme şansınız olurrr....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cwm rom yükleyince şebekeden görüntülü görüşme yapabiliyormuyuz